Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@08:19:18 GMT

نشانه‌های کم‌ کاری تیروئید در نوزادان

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۱۴۸۳۱

متخصص کودکان افزود: قدرت کم عضلات، افت حسگر عصبی شنوایی، فتق ناف، اختلال تنفسی، بزرگ شدن سر، بی‌اشتهایی و تغییر صدا از علایم اختلال در رشد سیستم عصبی است همچنین تأخیر در تشخیص و درمان کم‌ کاری تیروئید شدید ندرتاً منجر به ناتوانی ذهنی و کوتاهی قد نیز می‌شود. ناطقان: آزاده فهیمیان، در ارتباط با کم کاری تیروئید در نوزادان و کودکان اظهارداشت: نشانه‌ها و علائم کم‌ کاری تیروئید در نوزادان وکودکان کم سن و سال از کودکان و بزرگسالان متفاوت است و اگر کمبود ید در دوران بارداری بسیار زودهنگام باشد نوزاد ممکن است با مشکلاتی مواجه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: اختلال شدید رشد، پف صورت، ناتوانی ذهنی و فلج مغزی از نشانه های نوزادانی است که در دوران جنینی با کمبود ید مواجه شده اند.
فهیمیان گفت: اکثر نوزادان دارای کم‌ کاری تیروئید در ابتدا فقط کمی از علائم و نشانه‌ها را دارند و نوزادان مبتلا تنها از طریق غربالگری تشخیص داده می‌شوند.
وی گفت: نشانه‌هایی که ظاهر می‌شوند ممکن است خفیف باشند و یا به‌ آرامی توسعه یابند زیرا برخی از هورمون‌های تیروئید مادرزادی از جفت انتقال می‌یابد. با این حال پس‌ از اینکه هورمون تیروئیدی مادرزادی متابولیزه می‌شود اگر علت اصلی کم‌ کاری تیروئید در نوزادان و کودکان همچنان ادامه پیدا کند و علت کم‌ کاری تیروئیدی تشخیص داده نشود یا درمان نشود معمولاً به رشد سیستم عصبی مرکزی به‌ صورت خفیف یا شدید آسیب می زند و ممکن است با مواردی همراه باشد.
متخصص کودکان افزود: قدرت کم عضلات، افت حسگر عصبی شنوایی، فتق ناف، اختلال تنفسی، بزرگ شدن سر، بی‌اشتهایی و تغییر صدا از علایم اختلال در رشد سیستم عصبی است همچنین  تأخیر در تشخیص و درمان کم‌ کاری تیروئید شدید ندرتاً منجر به ناتوانی ذهنی و کوتاهی قد نیز می‌شود.
وی گفت: برای تشخیص بیماری تیروئید در کودکان و نوزادان روش‌های مختلفی وجود دارد. با غربالگری نوزادان قبل از ظهور علائم کم کاری تیروئید تشخیص داده می‌شود. اگر نتیجه غربالگری مثبت باشد تائید نتیجه با آزمایش‌های عملکرد تیروئید ضروری است.
فهیمیان گفت: تست عملکرد تیروئید شامل اندازه‌گیری تیروکسین آزاد (T Free) سرم و هورمون تحریک‌کننده تیروئید (TSH) است. این آزمایش‌ها در کودکان و نوجوانان بزرگ‌تر هم که مشکوک به کم‌کاری تیروئید هستند انجام می‌شود. در این بیماران اندازه‌گیری عملکرد تیروئید نسبت به‌ کل (T Free) در این بیماران است زیرا سطح پروتئین‌های اتصال‌دهنده تیروئید (گلوبولین اتصال‌ دهنده تیروئید، ترانس تیتریتین و آلبومین) بر کل (T Free) تأثیر می‌گذارد. تری‌ یدوتیرونین (T3) و سطح معکوس T3 به‌ ندرت در تشخیص کم‌ کاری تیروئید در نوزادان و کودکان مفید هستند و در اکثر بیماران نباید انجام شود.
متخصص کودکان گفت: وقتی کم‌ کاری تیروئید مادرزادی تشخیص داده می‌شود، اولتراسونوگرافی می‌تواند برای اندازه‌گیری اندازه و محل غده تیروئید انجام شود و به این ترتیب باعث تشخیص اختلال ساختاری (نظیر دیس ژنز تیروئید) از دیس‌هورمونوژنز و ناهنجاری‌های گذرا می‌شود.
فهیمیان تاکید کرد: در کودکان و نوجوانان بزرگ‌تر با کم‌ کاری تیروئید تی اس اچ (TSH) و تی فور (T4)، تیروئید پراکسیداز و تیروئروگلوبولین باید برای اندازه‌گیری تیروئید خود ایمنی اندازه‌گیری می‌شوند. اولتراسونوگرافی تیروئید برای تشخیص تیروئید اتوایمیون ضروری نیست و باید برای کودکان مبتلابه عدم تقارن غده تیروئید یا برآمدگی‌های تیروئیدی واضح استفاده شود.
منبع: فارس برچسب ها: کم‌ کاری تیروئید ، نوزادان ، سیستم عصبی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کم کاری تیروئید نوزادان سیستم عصبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۱۴۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ عبدالرحمن زحمتی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: هر سال با شروع فصل بهار، زاد و ولد حیوانات وحشی آغاز می‌شود و زیر چتر حمایت و حفاظت محیط‌بانان حفاظت محیط زیست به زندگی خود ادامه می‌دهند و زنده‌گیری نوزادان حیات‌وحش پیگرد قانونی دارد.
معاون حفاظت محیط زیست خراسان شمالی هم در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به آغاز فصل زایش وحوش گفت: محیط بانان پارک‌های ملی سالوک و ساریگل در شهرستان اسفراین نخستین بره‌های متولد شده‌ی امسال را مشاهده کرده اند.
روح الله لایق افزود: بارندگی‌های مناسب اسفند و فروردین ماه سبب رویش گیاهان و پوشش مناسب گیاهان در مراتع شده وشرایط برای زیست گونه‌های علفخوار همچون قوچ و میش اوریال، آهو و کل و بز مناسب است.
وی در ادامه گفت: فصل بهار گردشگران بیشتردر طبیعت حضور می‌یابند که توصیه می‌شود در صورت مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت از لمس آنها خودداری کنند، زیرا موجب جدا کردن این نوزاد از چرخه طبیعی خواهد شد.

به علت نبود آگاهی ،بسیاری از نوزادان وحوش از چرخه طبیعت خارج می‌شوند
معاون حفاظت محیط زیست استان اضافه کرد: هر ساله در فصل بهار و زمان زادآوری حیات وحش، به علت نبود آگاهی بسیاری از مردم نسبت به برخورد صحیح هنگام مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت، بسیاری از نوزادان از چرخه طبیعت خارج می‌شوند.
لایق از طبیعت گردان خواست از نزدیک شدن و نوازش بره‌ها و نوزاد وحوش خودداری کنند، چون نوزادان حیواناتی که با لمس و نوازش کردن و یا در آغوش گرفتن بوی انسان به خود گرفته اند، تلف می‌شوند.
در طبیعت و مناطق حفاظت شده‌ی خراسان شمالی ۶۵ گونه پستانداران زیست می‌کنند.

دیگر خبرها

  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • امیریه دامغان میزبان پانزدهمین جشنواره گل غلتان نوزادان می شود
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید