Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهواز- میان خبرهای بد می شنویم وقتی که چند سال صرف نهال کاری برای مهار ریزگردها شد در پی کمبود آب از بین می رود و نهال هایی که امید بسته بودیم روزی برای ما سدی در برابر ریزگردها باشند از بی آبی در حال نابودی اند...

قدس آنلاین- گروه استانها- طیبه قاسمی؛ در میان برتری آب به نفت در سالهای اخیر خوزستان هم به جای هدف قرار گرفتن از دید زرخیزی حالا محل جدال های آبی شده،  و در میان دردی هایی که یکی یکی بر سرش آوار می شود از مشکلات زیستی در انتظار جرعه ای آب برای ایستادن و نفس کشیدن در برابر ریزش خاک هم دارد، سرسبزی درختانی که عروس خاورمیانه بوده اند غبار گرفته و ریزگردها سالهاست گرد خاک می پاشد بر این زخم تا شاید گم شود و ردی برای مقصر بودن کسی و مطالبه گری این مردم سردرگم میان تمام وعده وعیدهای درست شدن شرایط، باقی نماند، آب که جایش را به ریزگرد بدهد، برشمردن کانون های این ریزگردها بر مسئولان واجب می شود، کانون ریزگرد باید از میان برود برای سرپا شدن، اما اگر با هدف جلوگیری از اقدام های درست به دلیل خرج نکردن پولی باشد که به راحتی در جاهای دیگر هدر می رود نتیجه اش می شود بار سنگینی بر دوش مردم که آنها را گرفتار در تنگی نفس ها و بیماری کند و بس، حاصل چندین سال انتظار و امید مردم و تلاش مسئولان به هوا می رود، میان تمام این خبرهای بد شاید به دلیل همان پول خرج نکردن ها به گوش می رسد تمام وقتی که دولت در این چند سال صرف نهال کاری برای مهار ریزگردها کرده است در پی کمبود آب از بین می رود و نهالهایی که امید بسته بودیم روزی برای ما سدی در برابر ریزگردها باشند از بی آبی در حال نابودی اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نهال کاری، آبنبات سرگرم کردن مردم است

یک فعال محیط زیست با بیان اینکه نهال کاری برای مهار ریزگردها از ابتدا هم ثمری نداشت، توضیح می دهد: ریزگردها مستمر است و قضیه نهال کاری برای مهار آن دروغی بیش نیست، نهال کاری یک آب نبات بزرگ برای سرگرم کردن مردم خوزستان است.

عباس مشعشع با اشاره به این که فقط یکی از کانون های ریزگرد ۴۵ هزار هکتار است؛ می گوید: سابق بر این که کارون طغیان داشت تمام این زمین ها زیر آب می رفت و چسبندگی های آبرفت ها بالا بود و این ذرات با وزش باد جابجا نمی شدند اما با خشکی حال حاضر خوزستان نابودی ریزگردها کار بسیار دشواراست.

بودن یا نبودن سدها مسئله است

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین خاطر نشان می کند: با استناد به مطالعاتی که سازمان زمین شناسی استان انجام داده است، هفت کانون بحرانی ریزگرد در سطح ۳۵۰ هزار هکتار شناسایی شده، یک بخش از آن  هورالعظیم، یک بخش شمال شرق اهواز، یک بخش جنوب شرق اهواز  و در آخر منطقه‌ای هم بین هندیجان و ماهشهر هستند که کانون های داخلی ریزگردند، این کانون ها صدو دوازده هزار هکتاراست که سابق بر این در آن کشاورزی می شد، تمام این کانون ها با اقداماتی چون احداث فراوان سدها به وجود آمده اند که در کنار آن کمبودهای بارندگی در سالهای اخیر هم مزید علت شده اند تا این کانون ها گسترش یابد.

احمد مطیعی با بیان اینکه گرمای شدید و در نتیجه از بین رفتن گیاهان ایجاد کانون‌های بحرانی گرد و غبارند می گوید: زمینی که امکان کشت و کار در آن وجود دارد زمین دایر و زمینی که به دلایل مختلف مثل کمی و نبودن آب، بحث تالاب ها، شوری آب و دلایل دیگر از آن استفاده نمی شود مستعد کانون است و یکی از راه های مهار ریزگردها کاشت نهال در این زمین هاست، قرار بود در راستای احیای زمین های بایر برای مهار ریزگردها؛ اقدام به نهال کاری و در پی آن به وسیله پخش آب و مرطوب سازی خاک ها را احیا کنیم که ۲۴ هزار هکتار از اسفند ماه سال ۹۵ احیا شد و از این مقدار  چهار هزار و ۸۰۰ هکتار در سال گذشته و ۱۹ هزار و ۱۰۰ هکتار آن برای کشت نهال کاری امسال انجام شده است. 

مانور تحمیلی ریزگردها

فعال محیط زیست دیگری منشا ریزگردها را نبود آب می داند و اعلام اینکه اگر آب باشد دانه های ریزگرد بهم می چسبند و قدرت برخاستن را از دست می دهند، اظهار می کند: متاسفانه طرحی که از ابتدا می دانستیم روزی با چالش مواجه می شود را نیز به دلیل بی آبی داریم از دست می دهیم، مشکل ما فقط آب است، خوزستان کاملا خشک و مانند یک صحرا شده که قدرت احیای خودش را هم ندارد اما کار انتقال آب همچنان در حال اجراست، این کمبودها بروز ریزگردها را بیشتر از این هم می کند.

شبنم قنواتی معتقد است از بحث کمی آب که امروز طرح مهار ریزگردها با نهال کاری را دچار چالش کرده بگذریم؛ کاشت درختان به این شکل برای به ثمر رسیدن و حل کردن مشکل بیابان زدایی و مهار ریزگردها برای صدها سال دیگر است، و آسیب های جدی نیز به محیط زیست و تالاب های استان وارد می کند.

او با اشاره به اینکه وقتی آبها را خشک می کنیم مسلم است دچار مانور ریزگردها می شویم؛ غنوان می کند: داخل تالاب های خشک شده درخت کاری شده که این کارهیچ دردی از آلودگی استان دوا نمی کند، بی آبی قطعا در سال‌های بعد مشکلات بسیار بیش تری برای ما ایجاد خواهد کرد و آن موقع ممکن است که تبعات این موضوع جبران‌ناپذیرتر شود.

۶ میلیون دست بی رمق که نهال کاشت

قائم مقام اداره کل منابع طبیعی استان خوزستان هم از داشتن همان ۳۴۵ هزار هکتار منشا کانون ریزگرد و ۳۵۰هزار هکتار عرصه های شن زارها صحبت می کند و تاکید می کند: ۱۵ ماه برای مهارگردو عبار اقدام به کاشت نهال کردیم، ودر طول این مدت ۶ میلیون اصله نهال برای به ثمر رسیدن در این مناطق کاشته شد و در بحث آبیاری این اصله ها یک کانال ۴۷ کیلومتری احداث شد تا آب را از کارون و بهره انتقال یابد، که یک کار موقتی بود.
احمد رئیس زاده از باقی ماندن بخش ابتدایی کانال مذکور با طول حدود ۱۴ تا ۱۶ کیلومتر خبر می دهد و ادامه می دهد: برای رسیدن به نتیجه ای که مد نظر داریم تامین اعتبارمهمترین اصل است و انتظار از یک دستگاه منطقی نیست و نمی‌تواند این کار را انجام دهد و نیاز به همکاری سایر دستگاه‌ها احساس می شود چراکه به این شکل رسیدن به هدف ممکن نیست.

سالهای بی سرانجام

سازمان های زیادی از جمله آب و برق، هواشناسی، بیابان زدایی و .. در این موضوع باید ورود کنند اینکه سالها برای فقط یک راه مهار ریزگرد زمان بگذارند و بعد به راحتی این همه نهال از بین برود و بعد ما در نقطه ابتدا ایستاده باشیم برای تصمیمی دیگر از حوصله مردم و حتی توان آنها خارج است، انگار ریزگردها را آنقدرها هم جدی نگرفته ایم که در پی آزمون و خطائیم تا راهی بیابیم غافلیم این ذرات تمام هستی یک شهروند را می گیرند وقتی ما پشت میز نشسته ایم و یک نفر مجبوراست برای روزی اش هم میان خاک تردد کند، زمین اما همیشه گرد بوده و روزهای ناخوشش سهم همه است و ریزگردها هم بخش کوچکی از این ناخوشی هاست.

به خاطر بی آبی ساده ترین کشت ها برای کشاورز جنوب ممنوع شده پس آبی برای نهال ها نیست،  ۱۳ سال است درگیر ریزگردیم و هیچ کاری در این راستا  هم ثمر بخش نبوده، آیا باید سالهای دیگری را منتظر راهی تازه باشیم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: رئیس منابع طبیعی خوزستان ریزگردها فعال محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۱۷۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟

ایمان ربیعی- بازار مسکن حالا به یکی از پردردسرترین و پرمشکل‌ترین بازارها در ایران بدل شده است. افزایش شدید قیمت مسکن و فراتر رفتن بهای یک متر خانه از هشتاد میلیون تومان، سبب شده است مسکن، این کالای سرمایه‌ای از دسترس خانوار ایرانی خارج شود. در نتیجه این اتفاق بازار اجاره با رشد شدید قیمت روبروست و برسی‌ها نشان می‌دهد رشد اجاره‌بها تورم را پشت سر گذاشته است.

با نزدیکی فصل جابه‌جایی در بازار مسکن یعنی خرداد تا شهریور ماه، بار دیگر این بازار با داغی بیش از حد روبروست. از همین روزها، افزایش شدید قیمت‌ها در بازار مشاهده می‌شود به طوری که اغلب خانه‌ها با قیمت‌هایی پنجاه درصد بیشتر از سال قبل در فضای مجازی فایل شده‌اند.

گزارش میدانی خبرآنلاین نیز نشان از آن دارد که امسال نیز چون سال‌های قبل مستاجران، با بحران شدید افزایش قیمت روبرو هستند و این رشد قیمتی، رفاه خانوار ایرانی را نشانه رفته است.

عظیمی، شهروند ساکن منطقه پنج در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره وضعیت اجاره بها در سال جاری گفت: صاحب خانه‌ی ما قیمت را بیش از توان من بالا برده ست. او افزایش نزدیک به چهل درصدی اجاره را پیشنهاد داده و من قادر به تامین این رقم نیستم از این رو تصمیم گرفتم جابه‌جا شوم اما متاسفانه خانه‌هایی کوچکتر از خانه‌هایی به مراتب کچکتر از خانه‌ی فعلی ما با اجاره‌هایی به مراتب بالاتر فایل شده‌اند و من چاره‌ای جز تغییر محل زندگی‌ام ندارم.

وی گفت: هیچ مرجعی جوابگوی ما نیست. دولت سامانه‌ای به نام خودنویس راه انداخته که فقط باعث شده هزینه مشاور املاک را ندهم اما جوابی ندارد که به من بگوید من خانه را از کجا پیدا کنم و بعد در خودنویس ثبتش کنم که هزینه اجاره بها پرداخت نشود.

او گفت: من سال‌هاست در تهران مستاجر هستم اما هنوز نتوانسته‌ام وام ویعه مسکن دریافت کنم.

به گفته وی کوچکترین واحدها رهن چهارصد تا پانصد میلیون تومانی و اجاره بالاتر از پنج میلیون تومان دارند که از توان من خارج است.

کار کساد است

یک فعال صنفی در منطقه هفت تهران نیز در پاسخ به سئوال خبرنگار ما در خصوص اینکه وضعیت اجاره بها در سال جاری چگونه است؟ گفت: کار ما این روزها به شدت کساد است. هر کسی هر جایی نشسته، با صاحبخانه خود در حال توافق است. مردم کمتر ریسک جابه‌جایی دارند مگر کسانی که قصد دارند خانه را بازسازی کنند یا وضعیت را کلا تغییر دهند.

او به افزایش شدید اجاره‌بها اشاره کرد و گفت: به طور نسبی پنجاه درصدی روی قیمت اجاره‌ها رفته است.

او درباره خرید وفروش نیز گفت: این بازار به شدت راکد است، کسی قادر به خرید وفروش نیست تنها معدود کسانی که بخواهند در این فضا تبدیل به احسن کنند وارد بازار می‌شوند و کسی در این میان قادر نیست خانه بخرد.

او گفت: در این رکود قیمت‌ها اندکی پایین آمده اما باید توجه داشت کاهش قیمت نه ناشی از مهار تورم بلکه در اثر کاهش شدید قدرت خرید رخ داده است از این رو بیم آن می‌رود که با افزایش قدرت خرید باز هم خانه راکدتر از قبل شود. او

مستاجری با طعم تورم

یک شهروند در منطقه پنج تهران نیز در خصوص وضعیت جستجو برای اجاره خانه گفت: خانه‌های زیادی برای اجاره فایل شده‌اند اما شکل اینجاست که قیمت‌ها دیگر از دسترس مستاجران خارج شده و ما مانده‌ایم چه کسانی قادر به اجاره این خانه‌ها هستند.

وی گفت: در حقیقت من با افزایش صد در صدی قیمت نسبت به سال قبل هم روبرو بودم و متاسفانه هیچ برنامه‌ای هم برای حمایت از ما نیست.

اجاره از تورم پیشی گرفت

اخرین گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی نرخ اجاره بها در اسفند ماه سال گذشته نسبت به ماه مشابه در سال قبل از آن افزایشی ۴۴.۵ درصدی را نشان می‌دهد.

در عین حال باید در نظر داشت که رشد اجاره در مناطق شهری در اسفند ۱۴۰۲ نسبت به اسفند ۱۴۰۱ بیش از ۵۰ درصد بوده است. این در حالی است که نرخ تورم اسفند ماه ۴۱ درصد گزارش شده است.

کارشناسان معتقدند سیاست‌های دولت سیزدهم قادر به حل بحران مسکن نبوده و در صورت تداوم این روند در سال جاری مسکن بار دیگر به نقطه بحرانی سبد هزینه کرد خانوار تبدیل خواهد شد.

بیت الله ستاریان پیش از ین در گفتگو با خبرآنلاین تاکید کرده است هر سیاستی در بازار مسکن تاثیر خود را طی پنج تا ده سال آینده به جا می‌گذارد پس باید در نظر داشت که در شرایط فعلی چاره‌ای جز تحمیل این فضا بر مستاجران و خریداران مسکن وجود ندارد. او تاکید کرد: وقتی افزایش قیمت بیش از توان مستاجر شود، رشد قیمت‌ها سبب می‌شود خانوارها برای تحمل وضعیت مجبور به تغییر محل زندگی خود باشند و محل‌هایی ارزان‌تر را انتخاب کنند. این وضعیت زمینه را برای کوچ به حاشیه شهرها مهیا می‌کند و همین امروز می‌توانید اثیر این اتفاق را بر رشد فزاینده قیمت‌ها رد شهرک‌های اقماری تهران ببینید. این وضعیت بدان معنی است که حتی در خاشیه شهرها نیز قدرت مردم در حال تحلیل است و این تورم سبب می‌شود افراد قادر به تامین و اداره زندگی خود نباشند.

در عین حال فردین یزدانی نیز معتقد است سال گذشته که تا حدی رشد قیمت ملک متوقف شد، اما رشد بازار اجاره‌بها داشت و حتی به نسبت بیشتر از تورم هم بود، زیرا باید اجاره‌ها در مکانیزم بازار باید تا حدی افزایش پیدا کند که مطابق با ارزش دارایی ملک هم باشد.

وی با بیان این‌که این انطباق هنوز به صورت کامل صورت نگرفته است، افزود: بر این اساس، می‌توان پیش‌بینی کرد که کماکان تورم در بخش اجاره بالاتر از تورم در سایر کالاهای مصرفی خواهد بود. به تبع آن، فشار اجاره‌بها هم بر روی خانوار و به خصوص خانوارهای کم‌درآمد بیشتر خواهد بود.

این کارشناس بازار مسکن در پاسخ به این پرسش که آیا سیاستی را می‌توان به کار برد که جلوی رشد قیمت‌ها در بازار اجاره را بگیرد؟ تصریح کرد: خیر، یک مشکل بخش مسکن این است که در بخش تولید با رکود و تورم رو به‌رو هستیم و در عین حال، عدم تعادل بین قیمت‌ها و درآمد خانوار را شاهد هستیم. این عدم تعادل، بنیان اقتصاد کلان است و بنیان درون‌بخشی به آن شکل که می‌توان گفت، ندارد.

حال باید دید آیا دولت قادر است در پانزده روز باقیمانده تا فصل جابجایی تدبیری برای حل مشکل بازار مسکن نه در سال جاری که در سال‌های آینده را بیاندیشد.

۲۲۳۲۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902717

دیگر خبرها

  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟
  • اهدا بیش از پنج هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر
  • مهار ۶۳۰ هزار متر مکعب رواناب در سد نهرین طبس
  • رتبه دوم هرمزگان در تولید نهال مرکبات در کشور
  • فرونشست در اصفهان و خوزستان به بیش از ۷تا۱۰ سانتی متر رسید
  • اهدای بیش از ۵ هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران
  • (عکس) کار عجیب و هنرمندانه برنجکار تایلندی برای جذب گردشگر