Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، ادعاهای روز گذشته مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا علیه ایران در رسانه‌های آمریکا و جهان بازتاب گسترده‌ای داشت.

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز طرح پومپئو برای ایران را در یک جمله خلاصه کرد و نوشت: پومپئو از ایران خواسته همه چیز را رها کند.

این رسانه آمریکایی نوشت: با اینکه پومپئو گفته هدف دولت رسیدن به یک توافق جامع با ایران است اما به نظر می‌رسد هدف اصلی تغییر نظام در ایران یا اعمال فشار به ایران برای از سر گیری برنامه هسته‌ای و اقدام نظامی مشترک آمریکا و اسرائیل علیه ایران به این بهانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیویورک تایمز به تجربه قبلی آمریکا در تغییر یک نظام در خاورمیانه اشاره کرد و نوشت: در عراق ثابت شد که ایده تغییر نظام یک ایده وحشتناک است. علاوه بر اینکه به جنگ ختم می‌شود و هزاران نفر کشته می‌شوند، تریلیون‌ها دلار هدر خواهد رفت و منجر به توسعه گروههای اسلام‌گرا در منطقه خواهد شد. این همان دلیلی است که ایران موفق به نفوذ در عراق شد.

این رسانه واکنش ایران به خروج ترامپ از توافق هسته‌ای در هفته‌های اخیر و تحریک‌های امریکا را یک واکنش منطقی خوانده و نوشت: حسن روحانی رییس‌جمهور میانه‌روی ایران با فشار تندروها برای از سرگیری برنامه هسته‌ای مواجه شده اما رویکرد عاقلانه‌ای را در پیش گرفته است. جهان بدون کمک واشنگتن امیدوار به حفظ این توافق است.

 

الجزیره قطر نیز در گزارشی تحت عنوان: «هیچ برنامه پشتیبانی وجود ندارد؛ درخواست‌های جدید آمریکا از ایران آماده‌باش برای جنگ است» نوشت: استراتژی جدید آمریکا در قبال ایران به سیاست‌های شکست خورده چندین دهه گذشته برمی‌گردد و احتمال درگیری در خاورمیانه را افزایش می‌دهد.

این رسانه با بیان اینکه آمریکا مدعی است که شرایط سخت جدیدی که دولت برای ایران تعیین کرده به منزله «پلن بی» برای این کشور است، نوشت: استراتژی پسابرجام پومپئو علیه ایران هیچ شانسی برای دیپلماسی با ایران باقی نگذاشته است.

این رسانه در گفت‌وگو با حسین موسویان دیپلمات سابق ایران از قول او نوشت: این تکرار سیاست خصمانه سابق دولت‌های آمریکاست که برای چهار دهه علیه ایران اعمال می‌شد. این رویکرد شکست خورده است.

بر اساس این گزارش هدف از این فهرست درخواست‌ها فلج کردن اقتصاد ایران و جلوگیری از دستیابی این کشور به اهداف داخلی و منطقه‌ای است.

تریتا پارسی رییس شورای ایرانیان آمریکا موسوم به نایاک نیز در گفت‌وگو با این رسانه قطری، این درخواست‌های پومپئو را «غیرواقع‌بینانه» خواند و گفت: آنها روشن کردند که برنامه جایگزین دولت ترامپ جوری طراحی شده که شکست بخورد و راه برای برنامه جایگزین بعدی که احتمالا جنگ خواهد بود، باز شود. چراکه وقتی درخواست‌های غیرواقع‌بینانه را در کنار فشارهای بی‌سابقه کنار هم بگذارید راه برای رویارویی باز می‌شود. این‌ها نشانه‌های نگران‌کننده‌ای است.

 

«لورا روزن» رییس بخش ایران در «المانیتور» نیز در یادداشتی با اشاره به ادعاهای پومپئو نوشت: دیپلمات ارشد تازه کار آمریکا توضیح نداده چطور آمریکا قرار است با شرکا و متحدان بین المللی بسیار مردد و نگرانش برای اجرای این فشارهای حداکثری علیه ایران همکاری کند.

 وی در این یادداشت نوشت: طرف‌های باقیمانده برجام قرار است روز جمعه در وین اولین کمیسیون مشترک برجام بدون آمریکا را برگزار کنند و همگی بر پایبندی به تعهداتشان تاکید کرده‌اند .

یک منبع آگاه دیپلماتیک به المانیتور گفته هنوز معلوم نیست آیا برنامه دیدار روز جمعه بعد از سخنرانی ترامپ تغییر خواهد کرد یا نه.

«راشاتودی» در گزارشی ادعاهای پمپئو را «دستور احمقانه آمریکا» خواند که می‌تواند اروپا را به سمت تعمیق روابط با روسیه، چین و ایران سوق دهد. 

در این گزارش گفته شده به نظر می‌رسد آمریکا از تاکتیک گرفتن دست بالا در برابر اروپایی‌ها استفاده می‌کند و به طور یک‌جانبه به شرکای اروپایی‌اش برای پذیرش اولویت‌های استراتژیک خود فشار می‌آورد. آنچه از همیشه روشن‌تر است این است که واشنگتن به طرز متکبرانه‌ای منافع اروپایی‌ها را نادیده می‌گیرد. تهدید به تحریم کسب‌وکارهای اروپایی که به طور قانونی وارد تجارت با ایران شدند یکی از مثال‌های کوچکی است که نشان می‌دهد چطور واشنگتن به متحدانش بی توجه است. 

نویسنده این یادداشت سفر مرکل به سوچی را «سفر صمیمانه قدرتمندترین رهبر اروپا به روسیه» خوانده و نوشت: اروپا یاد می‌گیرد که از توسعه روابط با روسیه بیش از پیگیری سیاست‌های خودخواهانه و خصمانه آمریکا نصیبش خواهد شد.

واشنگتن پست نیز در گزارشی ادعاهای وزیر خارجه آمریکا را «سخنرانی احمقانه» درباره ایران خواند و نوشت: عجیب اینجاست که مقامات دولت دائما از همدردی با مردم ایران به عنوان اصلی‌ترین دلیل هدف قرار دادن رفتارهای این کشور قرار می‌دهند. این درحالی است که قربانی اقدامات کنونی مردم طبقه متوسط ایران خواهند بود.

جیسون رضاییان در یادداشت خود در واشنگتن پست می‌نویسد: پذیرش ادعاهای پومپئو درباره اینکه ایران تهدیدی برای سبک زندگی آمریکایی است سخت است. این ادعاها شبیه به همان ادعاهایی است که دونالد رامسفلد و دیگران در زمان حمله به عراق مطرح می‌کردند. لفاظی‌های حداکثری بعد از یازده سپتامبر که برای آمریکایی هایی مطرح می شد که احساس تهدید می‌کردند. تفاوت اصلی این دوره با دوره های قبل این جاست که پومپئو اعتماد به نفس کمتری درباره پرونده ای دارد که سعی می‌کند مطرح کند.

نویسنده این یادداشت معتقد است نمی‌شود تشخیص داد عدم اعتماد به نفس پومپئو ناشی از بی اعتقادی به چیزی است که می‌گوید یا به این دلیل است که می‌داند مخاطبان او آگاه‌تر و مرددتر از زمانی هستند که جرج بوش در سال ۲۰۰۳ با آن مواجه بود.

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: مایک پومپئو بازتاب در رسانه های جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۱۷۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیدان: تنش بین اسرائیل و ایران با حمله به سفارت آغاز شد

وزیر خارجه ترکیه در خصوص تنش بین ایران و رژیم صهیونیستی گفت: این بحران می‌تواند خبر از یک جنگ بزرگتر را بدهد. هر چند الان کاهش یافته است. بحران از روز اول آوریل و با حمله اسرائیل به سفارت ایران در سوریه آغاز شد که ما آن را محکوم کردیم. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه در مصاحبه با شبکه خبری العربیه در خصوص وضعیت غزه با بیان اینکه علیرغم تلاش های انجام گرفته، هنوز راهی برای پایان یافتن قتل عام در این منطقه یافت نشده است، اظهار داشت: نه اسرائیل گامی به عقب برمی دارد و نه حماس. براساس اظهارات طرفین، خاموش شدن صدای سلاح ها نزدیک نیست.

وی با بیان اینکه ترکیه از اقدامات مصر و قطر حمایت می کند، گفت: در سال های 2008 و 2009، ترکیه در جنگ غزه نقش آفرینی کرده و میانجی بود. آن زمان من مسئول میت بودم و امروز هم به عنوان وزیر خارجه برای غزه تلاش می کنیم. اگر از این تراژدی درس نگرفته و به سمت ایجاد دو دولت نرویم، این آخرین جنگ غزه نخواهد بود. برعکس، در آینده جنگهای بزرگتر و خرابی های بیشتری انتظارمان را می کشند. بر این اساس باید تلاش بیشتری کرده و طرح دو دولتی را اجرایی کنیم.

وزیر خارجه ترکیه با اشاره به اینکه بنیامین نتانیاهو خواسته حماس برای پایان جنگ را غیرقابل قبول خواند و شرایط آن را نپذیرفت، اظهار داشت: مقامات اسرائیل نیز از حماس را گناهکار شناخته و از او به عنوان یک"لولو" استفاده می کنند تا اهداف و نیتهای خود را پنهان کنند. آنها در مجامع بین المللی حماس را یک گروه رادیکال که علاقه ای به توافق ندارد نشان می دهند. 

فیدان در خصوص تنش بین ایران و رژیم صهیونیستی نیز گفت: این بحران می تواند خبر از یک جنگ بزرگتر را بدهد. هر چند الان کاهش یافته اما این احتمال وجود دارد. بحران از روز اول آوریل و با حمله اسرائیل به سفارت ایران در سوریه آغاز شد و ما این حمله را محکوم کردیم. این اتفاق، زیر پا گذاشتن قوانین و آداب و رسوم بین الملل بود. ایران در معرض یک تحریک آشکار قرار گرفت و بر همین اساس با مقابله به مثل ایران، منطقه به نزدیکی یک فاجعه بزرگ نزدیک شد. 

وزیر خارجه ترکیه همچنین با اشاره به اینکه انتظار ورود مقاومت یمن به درگیری غزه را نداشتیم، اظهار داشت: کسی فکر نمی کرد که آنها ورود کنند و دریای سرخ را ببندند. اما دیدیم که این بحران به یمن هم گسترش یافت.

وی در خصوص عملیاتهای ترکیه علیه پ ک ک و احتمال یک عملیات جدید نیز اظهار داشت: با دولت عراق درباره اینکه چه گامهایی می تواند بردارد گفتگو داریم. تا همین اواخر، بغداد پ ک ک را تنها مسئله منطقه کردستان می دانست و بر همین اساس ابتکار عملی به خرج نمی داد. اما ما با ارائه اسنادی که نشان می داد پ ک ک در سنجار، سلیمانیه، مخمور و بعضی مناطق دیگر فعالیت دارد، بغداد را قانع کردیم که باید این مسئله را در مرکز حل و فصل کند.

وزیر خارجه ترکیه ادامه داد: عملیات زمینی علیه پ ک ک ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
  • گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و عمان
  • بلژیک ورود صهیونیست‌های افراطی را ممنوع می‌کند
  • دیدار گروسی با وزیر خارجه ایران
  • فیدان: تنش بین اسرائیل و ایران با حمله به سفارت آغاز شد
  • لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند
  • فیلم| اسرائیل دست به دامان فرانسه شد
  • چین، اتهامات دخالت در امور انتخاباتی کانادا را بی‌اساس خواند
  • امیرعبداللهیان: ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است
  • وزرای خارجه ایران و بنگلادش دیدار کردند