Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس، کمیته روابط خارجی سنای آمریکا طرحی را به تصویب رسانده است که بر اساس آن سناتورهای آمریکا از عربستان سعودی خواسته‌اند تا تلاشی فوری و با حسن نیت را به منظور آغاز گفت‌وگوهای دیپلماتیک با هدف پایان دادن به جنگ در یمن آغاز کند.

بنا بر این گزارش، خبرنگار شبکه تلویزیونی «الحره» در کنگره آمریکا تصویب این طرح را گزارش کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح پیشنهادی توسط «جین شهین» سناتور دموکرات نیوهمپشایر و «تاد یانگ» سناتور جمهوریخواه ایندیانا تهیه و ارائه شده بود.

بر اساس این مصوبه جدید، عربستان سعودی برای اینکه همچنان از پشتیبانی سوخت‌رسانی هوایی آمریکا برای جنگنده‌های خود برخوردار باشد باید به یک سری معیارهای حقوق بشری و دیپلماتیک پایبند باشد.

سناتور شهین در پیامی توئیتری در واکنش به تصویب این طرح نوشت: «امروز طرح پیشنهادی دوحزبی من برای کمک به کم کردن بحران انسانی در یمن در کمیته روابط خارجی تصویب شد. از رهبری جمهوریخواه (سنا) می‌خواهم که اجازه رأی‌گیری درباره این مصوبه در صحن علنی سنا را صادر کند.»

این طرح در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا با 14 رأی موافق و 7 رأی مخالف به تصویب رسیده است.

بنا بر متن خبری که در این خصوص در وبسایت سناتور شهین منتشر شده، این مصوبه توسط سناتور یانگ، سناتور «سوزان کالینز» و سناتور «کریس کونز» معرفی شده و مانع از ادامه سوخت‌رسانی هوایی آمریکا برای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در یمن می‌شود مگر اینکه وزیر خارجه آمریکا مکررا تأیید کند که دولت عربستان سعودی یک سری اقدامات در جهت کاهش بحران انسانی در یمن به انجام می‌رساند.

بنا بر این گزارش، این اقدامات شامل این موارد می‌شود: برداشتن گام‌هایی فوری برای پایان دادن به جنگ در یمن، کاهش بحران انسانی در این کشور، و کاهش خطرات تحمیل شده عملیات نظامی عربستان سعودی به شهروندان غیرنظامی یمن.

سناتور شهین پس از تصویب این طرح در این کمیته تأکید کرد: «سنای آمریکا همچنان باید اقدامی قاطع برای اثرگذاری بر عملیات نظامی ائتلاف عربستان و حمایت از غیرنظامیان بی‌گناه در یمن اتخاذ کند».

وی افزود: «بیانیه من پیامی قاطع به رهبری عربستان سعودی خواهد فرستاد مبنی بر ایکه ما انتظارات بسیاری از متحدان خود داریم بویژه کسانی که از حمایت نظامی آمریکا بهره‌مند می‌شوند و من بسیار خوشحالم که امروز کمیته روابط خارجی سنا این طرح را تصویب کرد».

این سناتور ارشد کنگره آمریکا ادامه داد: «این مصوبه نیازمند تصویب فوری دو حزبی در سنا است تا به پایان جنگ در یمن کمک کند. من قویا از ریاست سنا درخواست دارم تا اجازه رأی‌گیری درباره این طرح در مجلس سنا را فراهم آورد».

بر اساس این طرح وزیر خارجه آمریکا موظف می‌شود تا در دوره‌های 30، 180 و 360 روزه پس از اجرای طرح، گزارشی مبنی بر تأیید اقدامات دولت عربستان سعودی منطبق با مفاد این مصوبه ارائه دهد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۱۸۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود

مشاور امنیت ملی کاخ سفید با ابراز نگرانی از همکاری های نظامی ایران، روسیه و کره شمالی مدعی شد که پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی می تواند منجر به افزایش بی ثباتی منطقه خاورمیانه شود.

به گزارش ایرنا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم اما توسعه گسترده پهپادها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشورهای گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آنها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان سعودی و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می شود: اگر موافقت کند، می تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • بازداشت صدها نفر از حامیان فلسطین در نیویورک
  • ذوق‌زدگی رژیم صهیونیستی از تصویب بسته کمکی در سنای آمریکا
  • انتقاد سناتور سندرز در سنای آمریکا علیه کمک مالی به تل آویو
  • سنای آمریکا بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد
  • سنای آمریکا لایحه محدودیت «تیک تاک» را تصویب کرد
  • سنای آمریکا هم لایحه ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد
  • سنای آمریکا لایحه ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد
  • سنای آمریکا لایحه کمک‌ها به اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان را تصویب کرد