Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نشست بررسی طرح تشکیل وزارت خانه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع‌دستی با حضور اعضای حیات رئیسه گروه مشترک مجلس و روسای تشکل‌های گردشگری و اعضای مجمع هماهنگی تشکل‌های گردشگری کشور شب گذشته در هتل باباطاهر تهران برگزار شد.

در این نشست، محسن اسلامی مدیر انجمن مؤسسات آموزشی گردشگری گفت: از سال ۶۶ تا ۹۶ و در ۳۰ سال گذشته سازمان میراث فرهنگی ۲۰ رئیس و بیش از چند صد معاون و مدیر داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: چون گردشگری خاصیت میان بخشی دارد بسیاری از سیاست‌گذاری‌های آن در سازمان‌های دیگر انجام می‌شود مانند حج و زیارت، اوقاف، هواپیمایی، راه‌آهن و ... . بیش از ۱۶۰ دستگاه کارشان به گردشگری مرتبط است. همسو کردن گردشگری در سطح کلان و زیر نظر شورای عالی میراث فرهنگی مدنظر است. باید تکلیف بخش خصوصی مشخص شود و. ازآنجاکه قانون ما قانونی کاملی نبوده، اکنون تشکل‌های ما هرکدام به استناد یک قانون تشکیل‌شده‌اند مانند اتحادیه‌ها با قانون اصناف، انجمن‌های صنفی به استناد قانون کار و تشکل‌های دیگر به استناد قانون‌های مختلف. ما در این زمینه پیشنهادهایی داریم که به نمایندگان داده‌ایم.

تصویب کلیات طرح تشکیل وزارتخانه

در ادامه این نشست، سلمان خدادادی به‌عنوان رئیس گروه مشترک مجلس گفت: برخی می‌گفتند که طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارت خانه گردشگری نباید در ساختار دولت قرار گیرد. یک‌بار نمایندگان مجلس مخالفت کردند بار دیگر رای گیری شد و گفتند که این طرح خلاف برنامه ششم است ولی بازهم به رای گذاشته شد و درنهایت نمایندگان در رد طرح قانع نشدند و توجیه آوردند و با اعضای حیات رئیسه صحبت کرده و کلیات آن به تصویب رسید.

وی گفت: شاید پیش‌از این نمی‌شد تغییرات زیادی در طرح به وجود آورد اما اکنون می‌توان در جزئیات آن تغییراتی ایجاد و در جهت پویا کردن وزارت خانه گردشگری کارکرد. عده از افراد می‌گفتند که این طرح برخلاف قانون است چون دولت بزرگ‌تر می‌شود ولی گفتیم اتفاقاً این طرح موجب خواهد شد که دولت سبک‌تر شود کشوری مانند ایتالیا کادر زیادی برای گردشگری دارد با طرح وزارت خانه گردشگری به دولت کمک می‌شود که در حوزه گردشگری چابک‌تر عمل کند.

شهرام شیروانی بازرس جامعه هتلداران ایران نیز در این برنامه گفت: در ۱۳ سال اخیر که سازمان میراث فرهنگی ادغام شده، ۱۵ رئیس داشته است که به طور میانگین هر کدام ۱۵ ماه کار کرده اند. هر کدام از این روسا در سازمان میراث فرهنگی تغییراتی داشته اند به نحوی که در این مدت ۱۴ معاون گردشگری آمده و رفته اند. هر کسی که به این سازمان می آید باید بداند چند وقت مدیریت می کند و بر چه اساسی برنامه ریزی خواهد کرد.

وی تصریح کرد: امروز سازمان میراث فرهنگی ۶ معاونت دارد که خوشبختانه خودش در حال کم کردن آن است و معاونت گردشگری و سرمایه گذاری با هم ادغام شده و به ۵ معاونت می رسد. فعالیت هایی که در این سازمان انجام شده معمولا بدون نظارت بوده است. روسای سازمان سرمایه گذاران را به درستی هدایت نکرده اند که کجا هتل ساخته شود. اکنون در شهر مشهد ۱۹۰ هتل، ۴۵۰ هتل آپارتمان، ۸۰۰ مهمانپذیر و بیش از هزار خانه مسافر وجود دارد و ۲۰۰ هتل نیز به زودی در مدار بهره برداری قرار می گیرد، تهران نیز به همین صورت است.

بازرس جامعه هتلداران ایران افزود: مهمانسراهای دولتی باید واگذار می شد و از ایجاد مهمانسرای دولتی جدید جلوگیری شود. کشورهای اطراف ما مانند ترکیه، مالزی و گرجستان بار اضافی ارزش افزوده را به دوش مسافر نمی گذارند. ما اگر اصرار داریم که ارزش افزوده حذف شود برای این است که رقابت پذیری با کشورهای همسایه وجود داشته باشد. ما می خواهیم که نمایندگان مجلس کمک کنند تا ارزش افزوده را از هتل ها بردارند.

گردشگران عراقی باید در قالب تور به ایران بیایند

در ادامه این نشست، کمالیان رئیس انجمن صنفی دفاتر زیارتی گفت: در بحث ورود گردشگر که به عهده سازمان میراث فرهنگی است، عملا کاری انجام نشده است. ما شاهدیم گردشگران عراقی که وارد ایران می شوند به صورت انفرادی سفر می کنند و آژانس های مسافرتی کمتر درگیر این موضوع هستند، در حالی که می بایست آنها در قالب تور به ایران سفر کنند. تورهایی که از ایران به عراق می رود نیز از طریق غیرمجاز اجرا می شود که با سیستم انحصاری که در یکی از شرکت ها ایجاد شده، با این مسئله روبرو هستیم که دفاتر مسافرتی از محل خروج مسافران نیز سودی نمی برند. این اتفاق باعث شده که با شرکت های عراقی نتوانیم قرارداد متقابل داشته باشیم و از عراق به ایران تور بیاوریم.

 محمد محب خدایی معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی نیز گفت: یکی از مشکلات اساسی گردشگری این است که آسیب شناسی قاعده ای و قانونی انجام نشده است. خواهش ما این است که نمایندگان مجلس قوانین قوی را برای گردشگری تبیین کنند. امیدواریم در آینده نزدیک شاهد این باشیم که قانون هایی گذاشته شود که پل خوبی برای تردد همه ذی نفعان گردشگری باشد و ظرفیت های موجود را پویا کند و هر قاعده ای که تعریف می شود، صنعت گردشگری را به این دید ببیند که قرار است جایگزین نفت شود.

کد خبر 4304208 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گردشگری نمایندگان مجلس نمایشگاه کتاب تهران ادبیات کتاب و کتابخوانی ترجمه بازار نشر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری معرفی کتاب موزه ادبیات جهان میراث فرهنگی معرفی نشریات گردشگری ادبیات ایران مصلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۲۱۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد گفت: در سال جاری روستای فهرج یکی از ۸ روستای منتخب کشور برای انتخاب به‌عنوان برترین دهکده‌های گردشگری دنیا است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان یزد، سیدمحمد رستگاری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد اظهار کرد: امسال روستای فهرج یکی از ۸ روستای منتخب کشور برای انتخاب به‌عنوان برترین دهکده‌های گردشگری دنیا است.

وی افزود: برای این انتخاب از طرف سازمان گردشگری جهانی شاخص‌هایی مورد نیاز بوده، که هم اکنون در حال انجام است.

نادری ناظر طرح عمرانی روستای فهرج نیز با اشاره به اقداماتی که برای احیا و مرمت این روستا در حال انجام است، اظهار کرد: مرمت و بازسازی، لکه‌گیری بدنه و کف سازی‌ها، دسترس پذیری برای معلولان از اقدامات در حال انجام برای احیای این روستا است.

به گزارش ایمنا، احیای فرهنگ و رسوم روستا، برپایی بازارچه صنایع دستی، نصب تابلوهای بین‌المللی گردشگری، رونق بخشیدن به گردشگری کشاورزی، معرفی آداب و رسوم و غذاهای محلی از اقداماتی است که با همکاری مردم روستا و سازمان‌ها و ادارات مختلف برای جهانی شدن فهرج صورت گرفته است؛ روستای فهرج در بخش مرکزی یزد با جمعیتی بالغ بر ۴ هزار نفر با قدمت ۳ هزارساله آثار تاریخی ارزشمندی دارد.

مسجد جامع قدیمی‌ترین مسجد جامع ایران، قلعه تاریخی، آب انبار از جمله آثار باستانی و جاذبه‌های گردشگری این روستا به شمار می‌روند.

روستای فهرج یزد با بافت تاریخی بسیار زیبا و آثار و بناهای تاریخی ارزشمند در بخش مرکزی یزد واقع شده است.

کد خبر 750948

دیگر خبرها

  • تعلیق و لغو مجوز فعالیت ۲ دفتر خدمات مسافرتی در گیلان
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک ثبت‌شده در فهرست میراث‌ فرهنگی ناملموس رونمایی شد
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد