Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از پایگاه خبری بانک مسکن -هیبنا؛ شهر پرند به عنوان یکی از شهرهای اقماری و جدید در حاشیه غربی تهران از آنجا که میزبان بیشترین واحدهای مسکن مهر است و نزدیک به 100 هزار واحد در آنجا اجرا شده است، به عنوان پایتخت مسکن مهر ایران شناخته می‌شود.

اگر چه این شهر در سال 87 شکل گرفته است اما از آنجا که اراضی این شهر جدید با تصمیم دولت‌های نهم و دهم به عنوان یکی از نقاط اصلی احداث مسکن مهر انتخاب شد، این شهر با یک مساله برنامه‌ریزی نشده ناشی از بارگذاری ناگهانی جمعیت روبرو شد که بر روند توسعه آن اثر منفی گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
شهری که زیرساخت‌های آن به تدریج در حال آماده ‌سازی برای جمعیت‌پذیری 400 هزار نفری تا افق 1404 بود، با اجرای طرح مسکن مهر یک باره و ظرف مدت چند سال باید میزبان ساکنان 100 هزار واحد در حال ساخت مسکن مهر می‌شد و این در حالی است که کمبود خدمات زیربنایی نظیر شبکه‌های خدماتی آب، برق و گاز و همین‌ طور خدمات روبنایی نظیر مدرسه، بیمارستان، مسجد، بوستان و سرانه‌های تفریحی و تفرجی در آنجا عملا امکان سکونت جمعیت فراتر از ظرفیت‌های موجود در حال تکمیل وجود ندارد.
 
مشکلات پرند با گذشت حدود یک‌دهه از شکل‌گیری هنوز باقی است و به همین خاطر رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و جمعی از اعضای این کمیسیون روز گذشته ضمن بازدید از این شهر جدید، در جریان مشکلات قرار گرفتند تا مقدمه حل آنها از طریق همراهی برای تامین اعتبارات لازم فراهم شود.
 
آن‌گونه که مقامات محلی پرند اعلام کردند، بانک مسکن در زمینه پرداخت تسهیلات مسکن مهر به طور کامل به تعهدات خود عمل کرده و مشکلی از این بابت وجود ندارد، اما در عین حال تکمیل خدمات زیربنایی شهر جدید پرند تنها در صورت تامین اعتبار میسر است.
 
تنها در بخش خدمات زیربنایی در زمینه آب و فاضلاب، پرند به 1000 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و این در حالی است که چنین اعتباری تاکنون در اختیار شرکت آب و فاضلاب استان تهران قرار نگرفته است.
 
از دیگر مشکلات زیرساختی پرند می‌توان به عدم روشنایی معابر و محوطه‌های باز در پروژه‌های مسکن مهر اشاره کرد که بعضا امنیت برخی نقاط این شهر را مخدوش کرده است. با توجه به اینکه 1400 هکتار از مجموع اراضی 3400 هکتاری شهر پرند، میزبان پروژه‌های مسکن مهر است، اهمیت و ضرورت رفع مشکل تامین روشنایی دوچندان است.
 
در بخش خدمات روبنایی نیز کمبود مدرسه از مشکلات جدی پرند محسوب می‌شود. در حالی که پرند با جمعیت ساکن فعلی و حضور 13 هزار دانش‌آموز در حال تحصیل، نیازمند دست‌کم 150 تا 200 واحد آموزشی است، تنها 26 واحد آموزشی فعال در این شهر وجود دارد. همچنین پرند نیازمند حداقل یک بیمارستان 1000 تختخوابی است در حالی که فقط 8 درمانگاه در این شهر فعالیت می‌کند و برنامه جدی از بابت تامین سرانه‌های درمانی از سوی وزارت بهداشت در این منطقه دنبال نمی‌شود.
 
از دیگر مشکلات پرند که در جلسه‌ای با حضور نمایندگان مجلس برگزار شد، بحث ایمنی فضاهای ساخته و تکمیل شده در این شهر بود. تا کنون 66 هزار واحد مسکن مهر تکمیل و تحویل شده و این در حالی است که طبق برنامه‌ریزی شرکت عمران شهر جدید پرند تا پایان امسال 23 هزار واحد مسکن مهر جدید نیز تحویل متقاضیان خواهد شد.

به این ترتیب در پرند حدود بیش از 20 برج مسکونی با ارتفاع حداقل 12 طبقه وجود دارد که برای امدادرسانی نیازمند تامین تجهیزاتی همچون نردبان‌های بلند برای واحدهای آتش‌نشانی است، اما شهرداری پرند به دلیل عدم دسترسی به منابع درآمدی پایدار از تامین این تجهیزات ناتوان است و به این ترتیب، ایمنی به یک مساله جدی در پرند تبدیل شده است.

به گزارش هیبنا، در جلسه روز گذشته نمایندگان مجلس، مقامات استانداری، رییس شرکت عمران شهرهای جدید، روسای دستگاه‌های خدمات‌رسان استان و مدیرعامل بانک مسکن، پس از مرور مشکلات موجود مقرر شد هماهنگی بین‌بخشی برای تکمیل هر چه زودتر خدمات زیربنایی واحدهای باقی‌مانده و نیمه‌تمام انجام شود و تمام دستگاه‌ها برنامه خود را منطبق با برنامه بهره‌برداری شرکت عمران شهر پرند تنظیم کنند. مجلسی‌ها همچنین برای تامین بودجه به منظور تکمیل متروی پرند نیز قول مساعد دادند تا پرند قابلیت تبدیل به یک کانون جمعیتی در مجموعه شهری تهران را پیدا کند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ایران اکونومیست مسکن مهر پرند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۳۲۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین زمین ویلایی در روستاها برای متقاضیان نهضت ملی مسکن شهرها

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا صالحی در جلسه شورای معاونان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان افزود: متقاضیان زمین در روستاهای شهرها که واحد صلاحیت دریافت نهضت ملی مسکن هستند، می‌توانند از روستاهای حاشیه شهرها زمین دریافت کرده و مسکن ویلایی بسازند.

وی با تاکید بر اینکه بانک زمین روستاها باید افزایش یابد گفت: در شرایط فعلی که دولت زمینه الحاق زمین را فراهم کرده، باید زمین مورد نیاز ساخت مسکن برای افراد بی سرپناه و فاقد مسکن تأمین شده و برای آنها مسکن مقاوم ساخته شود.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: با توجه به اینکه وزارت راه و شهرسازی تعامل خوبی در این زمینه دارد، بنابراین استان‌هایی عملکرد مناسبی در واگذاری زمین مسکن محرومین ندارند، مشکلات را احصا کنند تا از وزیر راه و شهرسازی دستورات لازم را دریافت کنیم.

صالحی با بیان اینکه بخشی از مشکلات استان‌ها در خال حل و قوانین دست و پا گیر در حال اصلاح است، افزود: شعبه‌های بنیاد مسکن در شهرستان‌ها با حل مشکل سازمانی تقویت خواهد شد تا کار مسکن دار کردن مردم را با جدیت پیش ببریم.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: اگر اعتبار لازم فراهم شود، سالانه طرح هادی ۲۰۰ روستا در آذربایجان شرقی بازنگری خواهد شد.

سروری افزود: سهمیه مقاوم سازی مساکن روستایی استان امسال ۲۰ هزار واحد است که ۱۲ هزار سهمیه جدید و هشت هزار از محل متمم سهمیه سال قبل است که برای هرکدام ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات با ۵ درصد کارمزد پرداخت خواهد شد.

کد خبر 6088361

دیگر خبرها

  • دغدغه کارگران روی میز مسئولان
  • بهره‌برداری از ۲۱۰۵ واحد مسکن کمیته امداد خراسان رضوی‌
  • پروژه نهضت ملی مسکن از مرز ۲میلیون و۵۴۰ هزار واحد گذشت
  • عزم دولت سیزدهم برای حل مشکل مسکن جدی است
  • رشد بخش مسکن از منفی ۱۳.۸ در سال ۹۹ به مثبت ۴.۸ در سال ۱۴۰۲
  • ۹۲ واحد طرح نهضت ملی مسکن تحویل متقاضیان شاهرود شد
  • تامین زمین مورد نیاز برای طرح نهضت ملی مسکن
  • آغاز عملیات اجرایی واحد‌های مسکن ملی خبرنگاران
  • تامین زمین ویلایی در روستاها برای متقاضیان نهضت ملی مسکن شهرها
  • ۲ هزار واحد مسکن مهر مهستان تا پایان اردیبهشت تحویل می‌شود