Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@20:36:06 GMT

زادروز دانشمندی که 2 بار نوبل گرفت

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۳۵۵۶۹

زادروز دانشمندی که 2 بار نوبل گرفت

"جان باردین"(John Bardeen) فیزیک‌دان آمریکایی بود که برندهٔ دو جایزه نوبل فیزیک و مدال افتخار "انجمن مهندسان برق و الکترونیک"( IEEE) شد و رکورددار دریافت جایزه نوبل در فیزیک است. آفتاب‌‌نیوز : "جان باردین" (John Bardeen) در تاریخ ۲۳ مه ۱۹۰۸ میلادی در "مدیسون" آمریکا به دنیا آمد. وی در سال ۱۹۲۳ در سن ۱۵ سالگی، از مدرسه فارغ التحصیل شد و در همان سال وارد دانشگاه "ویسکانسین - مدیسن" شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 باردین در سال ۱۹۲۸ میلادی تحصیلات خود در این دانشگاه را به اتمام رساند و در سال ۱۹۳۶ از همان دانشگاه، مدرک دکتری خود را دریافت کرد.
چند سال بعد در دانشگاه مینه‌سوتا تدریس کرد و در سال ۱۹۴۵ میلادی به آزمایشگاه‌های تلفن گراهام بل انتقال یافت. در همین جا بود که با همکاری "ویلیام شاکلی"(William Shockley)  و "والتر برتن" (Walter Brattain) موفق به ساخت "ترانزیستور " و به همراه این دو محقق، موفق به دریافت جایزه نوبل  فیزیک در سال ۱۹۵۶ میلادی شد.
باردین در سال ۱۹۵۱ به دنبال یک شغل جدید بود به همین خاطر یکی از دوستانش با نام "فرد سیتز" دانشگاه "ایلی‌نوی" در" اِربانا-شمپین" را متقاعد کرد تا باردین با دریافت سالانه ۱۰ هزار دلار، در آنجا مشغول به کار شود. 
باردین این پیشنهاد را قبول کرد و آزمایشگاه "بل" را ترک کرد. وی در همان سال به دانشکده‌های مهندسی برق و فیزیک دانشگاه " ایلی‌نوی" پیوست. اولین دانشجوی مقطع دکترا وی، "نیک هولونیاک"(Nick Holonyak)، اولین "ال‌ای‌دی" (LED) را در ۱۹۶۲ اختراع کرد.
باردین از سال ۱۹۵۱ به بعد به استادی فیزیک نایل آمد و در سال ۱۹۷۲ با "لئون کوپر" (Leon Cooper) و "جان رابرت شریفر" (John  Schrieffer) دومین جایزه نوبل خود را  در توجیه "پدیده ابررسانایی " به دست آورد.


باردین تنها فیزیکدانی است که دوبار موفق به دریافت جایزه نوبل شده است.
این فیزیکدان جوایز متعددی را کسب کرده است.
به عنوان مثال، " مدال بالنتاین استیوارت"( Stuart Ballantine Medal) که یک جایزه علمی و مهندسی است و توسط انستیتو فرانکلین اعطا می‌گردد، از دیگر جوایز اوست.
وی در سال ۱۹۵۹ به " فرهنگستان هنر و دانش آمریکا" پیوست.
در سال  ۱۹۶۵ "مدال ملی علوم" را کسب کرد.
به نوشته ایسنا، در سال ۱۹۷۱ " مدال افتخار "آی‌تریپل‌ئی " ( IEEE Medal of Honor) که عالی‌ترین افتخار اعطا شده توسط مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک است را کسب کرد.
باردین در نهایت در سال ۱۹۹۱ به علت بیماری قلبی و در سن ۸۲ سالگی در بوستون درگذشت. کد خبر: ۵۲۵۰۸۳ تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۸

منبع: آفتاب

کلیدواژه: نوبل دانشمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۳۵۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غوغای دروازه‌بان اشتوتگارت در اینترنت

به گزارش "ورزش سه"، لوتار ماتئوس دروازه‌بان سابق تیم ملی آلمان در استدیوی پخش اسکای به هیجان آمده از واکنش نوبل، امتیاز را به او داد.

این دروازه‌بان ۲۷ ساله دیشب تمام تلاشش را برای شکست بایرلورکوزن بعد از ۴۵ بازی بدون باخت انجام داد اما حتی این دبل سیو که همه را انگشت به دهان کرد نیز مانع این اتفاق نشد چراکه لورکوزن در دقیقه ۶+۹۰ روی ضربه آندریچ هافبک ملی‌پوش تیمش بازی را به تساوی دو-دو رساند آن هم در شرایطی که ضربه ارسالی کاشته فلورین ویرتز مقابل پای آندریچ افتاد و او بدون سختگیری مدافعان توپ را به زیر طاق دروازه نوبل زد‌.

ویدئو: 331243

در تصاویر پس از مسابقه نوبل با چهره‌ای ترش شده در حال شماتت خودش دیده می‌شود. این دروازه‌بان زردپوش در این سیو استثنایی ابتدا ضربه امینه عدلی را مهار کرد و سپس شوت یوناس هافمن را با رفلکسی باورنکردنی به کرنر فرستاد.

او در این لحظات تسخیر ناپذیر به نظر می‌رسید اما در نهایت این لورکوزن بود که با خواستن و خواستن و خواستن سد نوبل را شکست.

دیگر خبرها

  • برگزاری کنفرانس فیزیک بنیادی ایران به میزبانی قم
  • کنفرانس فیزیک بنیادی ایران ۱۲ اردیبهشت در قم برگزار می‌شود
  • نامزد‌های سومین دوره جشنواره پژواک معرفی شدند
  • جایزه فردی خوشحالم نمی کند/ قرارداد کادرفنی باید زودتر مشخص شود
  • جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید
  • ۳ عنوان نشریه دانشگاه قم به ISC ورود پیدا کرد
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • غوغای دروازه‌بان اشتوتگارت در اینترنت
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی
  • دو بازی ایرانی نامزد جایزه MENA Games Industry شدند