Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@03:56:44 GMT

جوانی که از خوشنویسی به شاعری رسید

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۴۵۸۷۶

جوانی که از خوشنویسی به شاعری رسید

رضا خسروی که کارشناس مهندسی نرم افزار است و چندین سال است در فضای شعر و ادب فعالیت می‌کند و امسال مجموعه ای از اشعار خود را در کتابی با عنوان «دستباف» در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه کرد، در خصوص نحوه شکل گیری فعالیت‌های ادبی خود به خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: از آنجایی که در دوران نوجوانی هنرجوی خوشنویسی بودم،  با شعر سنتی و کلاسیک آشنایی داشتم و تکرار کلمات و ابیات موزون این تصور را در ذهنم شکل داد که  من هم می توانم کلمات را کنار هم بچینم و آنها را موزون کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع حضور من در هنر با خوشنویسی آغاز شد و در ادامه به شعر گره خورد.

وی افزود: بعضاً دل نوشته می نوشتم. در سن 13، 14 سالگی زمزمه هایی از دل می آمد و من آنها را  روی کاغذ پیاده می کردم؛ چون این زمزمه‌ها از دل تراوش می کرد و می شد نامش را شعر گذاشت. البته دل نوشته هایم از دیگران پنهان بود تا اینکه استاد خوشنویسی ام متوجه علاقه من به این حوزه شد و یکسری از قواعد اولیه شعر را به من آموخت.

خسروی ادامه داد: با ورودم به دانشگاه شرایطی پیش آمد که در فضای حرفه ای شعر و ادبیات قدم گذاشتم، وارد کانون ادبی فرهنگسرای خاوران و کلاس های نقد استاد شکارسری شدم. پس از چند جلسه حضورم در این کلاس ها بالاخره جرأت پیدا کردم که یک شعر در آن جمع بخوانم. از آن زمان به بعد، شعر خواندن هایم آغاز شد و شعرهایی که می خواندم نقد می شد.

این شاعر جوان تصریح کرد: همزمان با جلسات ادبی فرهنگسرای خاوران در دیگر محافل ادبی تهران نیز حضور یافتم، کتاب خواندم، با بزرگان آشنا شدم و از آنها آموختم. در دانشگاه هم جمعی داشتیم که همدیگر را شناخته بودیم. پی بردیم که شاعر هستیم، سلسله نشست های ادبی در دانشگاه برگزار کردیم و خوشبختانه این نشست ها پس از فارغ التحصیلی ما نیز ادامه یافت.

خسروی ضمن اشاره به تشویق های دوستان شاعر خود برای فعالیت های جدی تر و ماندگاری او در فضای شعر و ادب اظهار داشت: در یک برهه‌ای به دلیل بحث اشتغال، خدمت سربازی و ... وقفه هایی در کارم افتاد و مانع حضور من در کلاس شد. اما تشویق های دوستانم باعث شد که مجدداً به این فضا بازگشته و شعرهایم را جدی تر از قبل از سر گرفتم تا اینکه بعدها دوستان شاعر گفتند که شعرهایت شخصیت پیدا کرده و میتوانی آنها را چاپ کنی؛ در نهایت کتاب «دستباف» در انتشارات نزدیکتر به چاپ رسید.

وی در توضیحات بیشتر خود درباره کتاب «دستباف» گفت: دستباف در سال 96 چاپ و رونمایی شد. در این کتاب تمامی شعرهای من با موضوعات مختلف چاپ شده و در واقع این کتاب، معرفی کامل من و اشعار من است. قصد دارم در کتاب های بعدی شعرها را بر اساس موضوع و قالب تفکیک کنم و طوری باشد که اشعارعاشقانه در یک کتاب، اجتماعی در کتاب دیگر و سایر ژانرها نیز هرکدام مجموعه ای مجزا باشند. 

خسروی در پاسخ به اینکه عنوان این کتاب برگرفته از چیست، اظهار داشت: برگرفته از یک غزل قدیمی است. سالها پیش برای اولین بار غزلی نوشتم که کامل و قابل خواندن و شنیدن بود. در یک بیت از آن غزل آمده بود: «دستباف توام و رج به رجم دلتنگ است؛ عطری از دست تو در هر گره ام جامانده». من این بیت را خیلی دوست داشتم و در ذهنم حک شده بود. به همین دلیل تحت هیچ شرایطی نمی توانستم عنوان دیگری برای این کتاب اختصاص دهم.

خسروی در پایان خاطرنشان کرد: هنر برای ماندگاری نیاز به حمایت دارد. هنرمند باید احساس کند که اثر او تاثیر گذار و مفید است تا فعالیت خود را ادامه دهد. امیدوارم زندگی مردم با شعر گره بخورد زیرا شعر تنها هنری است که نیاز به هزینه ندارد و به راحتی در دسترس است.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کتابخوانی شعر ادبیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۴۵۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواسته بافندگان فرش دستباف: بی گره‌ها و ربات باف‌ها هویت‌دار شوند

      به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ رئیس اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: فرشهای بی گره و ربات بافی که متقلبان آن را به عنوان فرش دستباف عرضه می کنند، از نظر اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی به هیچ وجه هویت فرش دستباف را ندارند.   شادی قاسمی افزود: بی گره بافی یا ربات بافی فقط مختص خراسان رضوی نیست و به صادرات فرش کشور لطمه زده و باعث کاهش آن شده است، صدور شناسنامه برای فرش دستباف بهترین راه حل برای جلوگیری از این تقلبات است که مرکز ملی فرش ایران در این خصوص کارگزار و دستورالعمل های مرتبط مشخص کرده تا شناسنامه برای آن صادر شود.   رئیس اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: مرکز ملی فرش ایران فقط فرش های گره دار و پرزدار را به عنوان فرش دستباف می شناسد و فرشهای بی گره و ربات باف به هیچ وجه از نظر این مرکز هویت فرش دستباف را ندارند.   قاسمی گفت: رشد صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال ۱۴۰۱ از نظر وزنی ۱۰۰ درصد و از نظر ارزشی ۲۵۶ درصد است.   وی افزود: بافندگان فرش دستباف در استان خراسان رضوی به صورت فصلی و به صورت آزاد فعالیت می کنند، به همین دلیل میزان تولید سالانه فرش تغییر می کند و سرانه تولید فرش دستباف ۶ مترمربع است.   رئیس اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: پارسال ۹۰ پروانه تولید فرش دستباف و ۳۱۰ مورد کارت شناسایی قالی باقی و دیگر حرفه های مرتبط با آن صادر و هزار و ۲۲۶ فقره کارت شناسایی تمدید شده است.   قاسمی افزود: پارسال کارت قالی بافی به تعداد هزار و ۲۵۲ مورد برای شرکتهای تعاونی تولید فرش دستباف در استان صادر شد و ۴۴۸ نفر در آزمون رتبه بندی در رشته فرش دستباف در هنرستان ها شرکت کردند که گواهی نامه آموزشی مهارتی برای ۲۹۶ نفر صادر شد.   او گفت: در دوره های آموزشی این اداره کل در سال گذشته برای فعالان فرش دستباف هفت هزار و ۴۰۰ نفر- ساعت آموزش ارایه شد.   رئیس اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: یکی از مشکلات بافندگان فرش دستباف در استان دشواری بهره مندی از بیمه تامین اجتماعی است، به طوریکه از ۳۵ هزار نفر جمعیت قطعی بافندگان فرش دستباف این استان، ۱۱ هزار نفر زیر پوشش بیمه هستند.   قاسمی گفت: یکی از خواسته های بافندگان فرش دستباف خراسان رضوی افزایش تعداد بیمه شدگان این صنعت از سوی سازمان تامین اجتماعی است که امیدواریم این موضوع مورد پیگیری قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • از راه اندازی شهرک تخصصی برای فرش بختیاری تا مشتریان پر‌ و پا قرص اروپایی
  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • نمایشگاه «در ستایش سعدی» به موزه خوشنویسی ایران می‌آید
  • نمایشگاه کتاب و ظرفیت «گردشگری ادبی»
  • نمایشگاه کتاب تهران «گردشگری ادبی» را ترویج می‌کند/ تهران می‌تواند «شهر خلاق ادبی» شود
  • رفع موانع تولید در ۱۷ طرح صنعتی چهارمحال و بختیاری
  • خواسته بافندگان فرش دستباف: بی گره‌ها و ربات باف‌ها هویت‌دار شوند
  • صغیر اصفهانی، شاعری که اندیشه‌ای کبیر داشت
  • معرفی سرگذشت رباعیات خیام و 4 کتاب دیگر
  • پاکسازی ۲ هکتار از زمین‌های محور قصرشیرین به خسروی