Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@00:33:35 GMT

عقب نشینی دوباره اروپا مقابل آمریکا

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۵۰۵۷۱

جمهوری اسلامی ایران صراحتا از کشور‌های اروپایی خواسته است تا تضمین‌های لازم را در خصوص «بی اثر کردن تحریم‌های ثانویه آمریکا» و متعاقبا «استمرار برجام» ارائه دهند، تضمین‌هایی که عملا هنوز از سوی طرف اروپایی ارائه نشده است.

شواهد و مستندات موجود نشان می‌دهد که کشور‌های اروپایی نه تنها تضمینی در خصوص اجرایی شدن توافق هسته‌ای به کشورمان نمی‌دهند، بلکه در صدد اضافه کردن بند‌هایی جنجالی به برجام هستند!

به عبارت بهتر؛ تروییکای اروپایی در صدد «تغییر برجام» هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه، گزارش یک روزنامه آلمانی حاکی است دیپلمات‌های اروپایی، چین و روسیه برای نجات توافق هسته‌ای برجام در حال رایزنی بر سر طرحی جدید با هدف پیشنهاد کمک‌های مالی به ایران در ازای محدود کردن برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای تهران هستند.

روزنامه «ولت ام سونتاگ»، چاپ برلین در این خصوص به نقل از منابع و دیپلمات‌های اروپایی که نخواسته اند نامشان فاش شود نوشته است:

«رسیدن به توافقی جدید که در عین حفظ مفاد هسته‌ای [مندرج در برجام]فعالیت‌های ایران در زمینه موشک‌های بالستیک را محدود کند می‌تواند ترامپ را برای رفع تحریم‌ها علیه ایران متقاعد کند. لازم است ما از نام «توافق هسته‌ای وین» فاصله بگیریم و چند بند جدید به آن اضافه کنیم. تنها این کار می‌تواند ترامپ را مجاب کند که دوباره با برداشتن تحریم‌ها موافقت کند»!

این استدلال مضحک در حالی صورت می‌گیرد که تروییکای اروپایی با همه پیشنهادات ۴ گانه ترامپ در خصوص اصلاح و تغییر برجام موافقت کرده بودند. حتی آن‌ها موافقت خود را با انعقاد توافقی ثانویه با ایران که کشورمان را در حوزه‌های موشکی و منطقه‌ای و... محدود کند اعلام کرده بودند.

با این حال، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در نهایت از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد. حال مقامات اروپایی مشغول «خط گیری دوباره» از مایک پمئو وزیر خارجه آمریکا بر سر «تغییر برجام» هستند. اظهارات اخیر مقامات آلمانی و فرانسوی در همین راستا قابل توجیه است.

امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه در این خصوص عنوان کرده است: «تلاش می‌کنیم همه طرف‌ها به سمت برقراری مذاکراتی برای انعقاد یک توافق گسترده‌تر حرکت کنند که این امری اجتناب ناپذیر است! اولویت ما در دفاع از برجام تضمین صلح و ثبات در منطقه است. درباره ایران، اروپا از آغاز متحد بوده است. ما تنها یک اراده داشته ایم که شامل برقراری صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه است. من از این موضع در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سپتامبر گذشته دفاع کردم. توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ یک عنصر بسیار مهم برای ایجاد توازن است و به همین دلیل ما از آن حمایت می‌کنیم.»

آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز خواستار مذاکره مجدد بر سر برجام با هدف تغییر توافق هسته‌ای شده و مدعی شده است که توافق هسته ای، توافقی کامل نبوده و نیاز به تکمیل دارد!

لازم به ذکر است که؛ کشور‌های اروپایی در صدد جلب رضایت دوباره ایالات متحده آمریکا بر سر بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران هستند.

از این رو آن‌ها در صددند با تغییر برجام، زمینه را برای تحقق این مسئله آماده کنند. در این میان، نه تنها خبری از ارائه تضمین‌های قطعی به کشورمان وجود ندارد، بلکه شاهد عقب نشینی بیشتر اتحادیه اروپا در مقابل ایالات متحده آمریکا هستیم!

بدیهی است که در چنین شرایطی باید بیش از پیش مراقب بازی وقیحانه تروییکای اروپایی در قبال برجام بود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: عقب نشینی اروپا آمریکا توافق هسته ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۵۰۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم

به گزارش قدس آنلاین، «ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام(توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.

مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، در مارس ۲۰۲۱ با مشارکت اعضای اصلی توافق آغاز شد. اما چند ماه بعد، با وجود پیشرفت‌هایی که انجام شده بود، این مذاکرات به دلیل برخی مسائل فرابرجامی از سوی شرکای غربی توافق، از جمله ادعای حمایت نظامی ایران از مسکو در جنگ اوکراین، ادعایی که از سوی مسکو و تهران رد شده است، همچنین ادعای نقض حقوق بشر علیه ایران در زمینه امور داخلی آن، به بن‌بست رسید.

ایران ذیل این توافق متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.

مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورتی که طرفین توافق اراده سیاسی لازم را نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی برای لغو کلیه تحریم‌ها در وین هستند.

در همین راستا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری دوشنبه گذشته خود گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای بی‌اثر کردن و رفع تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان استفاده کرده و از چارچوب‌های دیپلماتیک که تامین کننده منافع ملی ایران است کناره‌گیری نکرده است.

کنعانی با بیان اینکه طرفی که زیر میز دیپلماسی زد آمریکا بود نه ایران، خاطرنشان کرد:  شرکای آمریکا در حوزه برجام نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در این مدت در مسیر بی‌اثرسازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این زمینه نیز توفیق‌های زیادی داشته است، گفت: از طرف دیگر ما تلاش کرده‌ایم که از تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک برای احقاق حقوق ملت ایران استفاده کنیم و طبیعتاً در نشست‌های بین‌المللی و دیدارها با  طرف‌هایی که در موضوع برجام می‌توانند ایفای نقش کنند یا اساساً نقش تعریف شده‌ای در این زمینه دارند این موضوع مطرح می‌شود.

کنعانی گفت: سازمان ملل و دیدارهایی که در جریان آن انجام می‌شود همواره فرصتی است که موضوع رفع تحریم‌ها نیز در آن مطرح شود.

پاتل در بخش دیگری از این نشست خبری، در پاسخ به سوالی درباره امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری میان ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف، گفت: به طور کلی، ما به هر کسی که توافق‌های کاری ایران را در نظر دارد، توصیه می‌کنیم که مراقب خطر بالقوه تحریم‌ها باشد. اما در نهایت، دولت پاکستان، خود، می‌تواند درباره مقاصد سیاست خارجی‌اش اظهار نظر کند.
 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • توافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد