Web Analytics Made Easy - Statcounter

خدیجه رحمانی متخصص تغذیه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران؛ در خصوص نکات تغذیه‌ای زنان باردار در ماه رمضان  اظهار کرد:  زنان بارداری که به روزه گرفتن تمایل دارند، می توانند در  سه ماهه دوم بارداری روزه بگیرند اما روزه داری در سه ماه اول و آخر برای جنین مشکل آفرین نیست.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه خانم های بارداری که در سه ماهه دوم قصد روزه گرفتن دارند، باید رژیم غذایی مناسبی داشته باشند، گفت: در زمان افطار مانند وعده صبحانه باید غذای زودهضم و پروتئین دار استفاده کرد همچنین نان، شیر و خرما فراموش نشود و حتما در وعده های غذایی خانم های باردار جای گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دور استفاده از کله پاچه را در ماه رمضان خط بکشید

رحمانی با تاکید بر اینکه خانم های باردار در ماه رمضان به هیچ وجه نباید کله پاچه استفاده کنند، عنوان کرد: کله پاچه غذای سنگینی است که خانم ها باید از مصرف آن امتناع کنند و می توانند به جای آن از در وعده سحر از یک کاسه حلیم استفاده کنند.

وی ادامه داد: خانم های باردار یک تا 2 ساعت بعد از مصرف افطاری می توانند ساندویچ مصرف کنند؛ ساندویچ کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، مرغ و اولیه ساده می تواند انتخاب مناسبی در این زمینه باشد که بهتر است این ساندویچ را با سالاد مصرف کنند.

پزشکان استفاده از مواد غذایی کامل برای مادران باردار توصیه می کنند

این متخصص تغذیه با بیان اینکه مادران باردار در وعده سحر باید غذای کاملی حاوی تمام گروه های غذایی را داشته باشد،  افزود: بهتر است در وعده سحر  پلو استفاده شود؛ پلو خورشت، کباب و مرغ انتخاب خوبی است همچنین در کنار آن می توان از سبزیجات خام استفاده کنند.

رحمانی با تاکید بر اینکه خانم های باردار باید از زمان افطار تا سحر به وعده های غذایی خود توجه کنند، عنوان کرد: حتما در این زمان شیر استفاده کنند، 2 لیوان شیر برای آنان بسیار مفید است؛ یک لیوان شیر در زمان افطار و یک  لیوان  30 دقیقه قبل از خواب برای آنان توصیه می‌شود.

وی ادامه داد: مادران باردار باید بعد از افطار و قبل خواب استفاده از میوه جات را فراموش نکنند؛ همچنین در زمان سحر به اندازه نصف لیوان، میوه استفاده کرده، چرا که میوه جات پروتیئن خوبی دارد و زمانی که فرد از این مواد استفاده می کند، در طول روز کمتر دچار تشنگی و گرسنگی می شود، میوه جاتی که آب فراوان دارد مانند هندوانه در تامین آب بدن مفید است.

برای رفع تشنگی خود می توانید از شربت های خانگی استفاده کنید

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مصرف آب را در زمان افطار تا سحر نباید فراموش کرد، گفت: آب، چای و شیر بهترین مواد تامین کننده آب بدن در طول روز است؛ شربت‌های خانگی مانند آلبالو، سنکنجبین، آبلیمو و شربت های خانگی از این قبیل که مواد افزودنی ندارد بسیار مفید است.

رحمانی با تاکید بر اینکه خانم‌های باردار باید از مواد  غذایی پر نمک پرهیز کنند، گفت: زمانی که فرد باردار شد باید از مصرف مواد غذایی شور اجتناب کند چرا که از هفته 20 بارداری ممکن است به فشار خون بالا مبتلا شود که نمک در افزایش آن بسیار تاثیر گذار است، لذا نمک را در رژیم غذایی خود کاهش می‌دهند، به ویژه افرادی که به ادم بارداری ( ادم بارداری به معنی ورم است) دچار می شوند، باید به اندازه نمک استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه خانم‌های باردار باید به نوع فعالیت خود اهمیت دهند، یاد آور شد: خانم های بارداری که در ماه رمضان روزه می گیرند باید در طول روز کمتر در مقابل نور خورشید قرار گیرند، نور خورشید سبب تعریق و در نهایت تبخیر آب بدن می شود همچنین باید مراقب باشند که در طول دوران بارداری به سوء تغذیه دچار نشوند چرا که در سلامت جنین موثر است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۵۲۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، «زهرا جی‌داد» یکی از دو خواهر دوقلوی سوژه مستند «همیشه با هم» که در قالب مجموعه «پا به ماه» از آنتن تلویزیون پخش شده است. وی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا  درباره واکنش‌ها به پخش این مستند گفت: بازخورد‌هایی که از پخش این مستند داشتیم، واقعا عالی بود. خیلی از اطرافیان ما که مستند را دیده بودند، تماس می‌گرفتند و از آن تعریف می‌کردند. برخی هم پیگیر دلیل این تجربه بودند. خودمان واقعا این تجربه را دست داشتیم. به‌ویژه که کیفیت این مستند هم بسیار خوب بود.

وی درباره آشنایی گروه تولید با خودش و خواهر دوقلویش توضیح داد: ابتدا از طرف شبکه بهداشت شهرستان داراب، با ما تماس گرفتند و گفتند که قرار است مستندی درباره بارداری همزمان دو نفر از اعضای یک خانواده، تولید شود. از آنجایی که ما هم دو خواهر دوقلو بودیم که همزمان دوره بارداری را سپری می‌کردیم، پیشنهاد دادند این مستند از زندگی ما ساخته شود و ما هم استقبال کردیم. برای همراهی با این کار فرهنگی، تردیدی هم نداشتیم.

جی‌داد ادامه داد: خانم محور به‌عنوان تهیه‌کننده مجموعه «پا به ماه» بعد از پیشنهاد شبکه بهداشت، با ما تماس گرفتند و توضیحاتی درباره این کار دادند. تأکید داشتند که رویکرد فرهنگی این مستند، مدنظرشان است و وقتی این موضوع را با همسرم مطرح کردم، او هم مخالفتی نداشت. مدتی بعد مطلع شدیم که پیش‌تر قرار بوده این مستند با حضور دو خواهر دیگر تولید شود و با انصراف آنها، با من و خواهرم تماس گرفتند. اولین مواجهه‌ام با گروه تولید این مستند هم در منزل خواهرم بود.

وی مطرح کرد: ابتدا برای حضور در مقابل دوربین استرس داشتیم، اما آنقدر رفتار و تعامل گروه تولید این مستند، عادی و ساده بود که به راحتی با آنها ارتباط گرفتیم و استرس‌ها هم برطرف شد. تجربه بسیار خوبی برای ما بود. اطرافیان‌مان وقتی مطلع می‌شدند، از این اتفاق تعجب می‌کردند و حتی برخی فکر می‌کردند که ما به‌دنبال فیملسازی درباره فرآیند بارداری خود هستیم. حضور گروه مستندسازی در روستا، طبیعتا توجه‌برانگیز بود و برای خیلی از افراد سوال پیش آمده بود که ماجرا چیست؟

ملاک من برای حضور در مستند رضایت همسرم بود

سوژه روایت مستند «همیشه با هم» درباره واکنش خانواده‌ها به این تصمیم هم گفت: ابتدا برای آنها هم توضیح می‌دادیم و وقتی آقای اسیوند به‌عنوان کارگردان به روستای ما آمدند، نکاتی را گفتند که خانواده‌ها مجاب شدند در انتظار نتیجه کار بمانند. شکر خدا نتیجه کار هم برای همه ما عالی بود.

وی افزود: البته برخی از اقوام هم بودند که خرده می‌گرفتند که چرا تن به این اتفاق داده‌اید که از دوره بارداری‌تان، مستندسازی شود! برای بعضی از نزدیکان، این تصمیم محل سوال بود، اما ما توضیح می‌دادیم که مستند «پا به ماه» را قبل‌تر دیده‌ایم و می‌دانیم این شرایط فقط برای ما نیست. زوج‌های دیگری هم پیش از ما سوژه این مستند بوده‌اند. از طرف دیکر مهمترین نکته  برای شخص من، رضایت همسرم از این اتفاق بود.

چالش گرمای هوا

جی‌داد در ادامه درباره میزان آشنایی‌اش با سینمای مستند و تماشای قسمت‌های قبلی مستند «پا به ماه» توضیح داد: یکی از قسمت‌های این مستند را به‌صورت اتفاقی نه از تلویزیون که در اینترنت دیدم. برایم خیلی مستند جالبی بود و زمانی که پیشنهاد ساخت این مستند درباره ما مطرح شد، نمی‌دانستم قرار است دنباله‌ای برای همان مجموعه باشد. در روز‌های ابتدایی بارداری، وقتی درباره این تجربه در اینترنت جستجو می‌کردم، یکی از قسمت‌های این مجموعه را دیدم که مربوط به یک خانواده در شمال بود.

وی افزود: آنقدر برایم جذاب بود، که دو قسمت از فصل اول این مجموعه مستند را پشت‌سر هم تماشا کردم. به نظرم یک تجربه خوب در زمینه فرهنگ‌سازی برای فرزندآوری بود. برای ما مهم بود که مستند می‌تواند روی فرهنگ فرزندآوری تأثیرگذار باشد و مردم را به این سمت ترغیب کند. کمااینکه مواجهه با قسمت‌های قبلی این مجموعه، برای خود من تجربه تأثیرگذاری بود. زمانی تصور خودم این بود که دو بچه کافی است، اما امروز دیگر چنین نگاهی ندارم.

سوژه روایت مستند «همیشه با هم» درباره دشواری‌های همراهی یک گروه مستندساز با خود هم گفت: مهمترین چالش ما گرمای هوا بود. خاطرم هست در اوج گرما برای جلوگیری از نویز، مجبور بودیم کولر‌ها را هم خاموش کنیم و این موضوع شرایط را برای ما سخت‌تر می‌کرد. در مجموع، اما این تجربه برای همه ما بسیار جذاب و ارزشمند بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اختتامیه مسابقات فوتسال جام رمضان در هیرمند
  • مراجعه گربه‌ باردار به یک مرکز بهداشت برای زایمان (فیلم)
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد
  • مسابقات جام رمضان تنیس روی میز بانوان در سمنان پایان یافت
  • تقدیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • قدردانی بانوان آستارایی از عوامل پلیس در اجرای طرح نور
  • ارائه بیش از ۱۰۰ خدمت رایگان برای بارداری سالم
  • چرا میگن پنیر کاتیج یا کوتاژ مصرف کنید؟+ طرز تهیه کامل
  • مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم