Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس تودي - رييس جمهوري ترکيه و «مقتدي صدر»، رييس جريان صدر و رييس «ائتلاف سائرون» که در انتخابات پارلماني عراق پيروز شد، در گفتگوي تلفني روابط دوجانبه و مسائل منطقه را بررسي کردند.
«رجب طيب اردوغان» در اين گفتگوي تلفني با اشاره به اظهارات سران ترکمان هاي عراق درباره برخي تخلفات در انتخابات منطقه کرکوک در شمال عراق، خواستار حمايت مقتدي صدر براي رسيدگي به اين مساله شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مقتدي صدر نيز در اين گفتگوي تلفني بر محافظت از حقوق ترکمان هاي عراق تاکيد کرد.
چهارمين دوره انتخابات پارلماني عراق بعد از سقوط رژيم بعث عراق به رياست صدام ديکتاتور معدوم عراق، روز 12 مي 2018 ميلادي با حضور حدود 11 ميليون عراقي و با مشارکت بيش از 44 درصد برگزار شد. در انتخابات پارلماني عراق، ائتلاف موسوم به «سائرون» 54 کرسي و النصر 43 کرسي پارلمان را از مجموع 329 کرسي کسب کردند.
گفتگوي تلفني رئيس جمهوري ترکيه با يک جريان پيروز در انتخابات اخير عراق درحالي است که به نظر مي رسد، دولت ترکيه همچنان به بخش هايي از اراضي عراق بويژه مناطق کُردنشين و ترکمن نشين اين کشور چشمداشت دارد.
حضور نظامي ترکيه در عراق نشان دهنده تناقض حرف و عمل ترکيه در روابط با اين کشور همسايه استبا وجود اين، در گفتگوي تلفني اردوغان و مقتدي صدر، موضوع اشغال اراضي عراق توسط ترکيه مطرح و بررسي نشد.
اين امر نشان مي دهد که طرفين تمايلي به مرور گذشته ندارند، اما تلاش مي کنند براي آينده گام هايي بردارند. واقعيت آن است که دولت ترکيه قصد ندارد از منافع خود در عراق چشم پوشي کند. به همين دليل، حضور ترکيه در عراق، موضوعي نيست که در کوتاه مدت براي آن پاسخ منطقي يافت.
در اين ارتباط، دکتر «حقي اويغور» معاون رئيس مرکز مطالعات ايران در آنکارا در يک مقاله درباره دوره جديد سياست خارجي ترکيه، نوشت:
"دولت ترکيه دريافته است که همانند روند اشغال عراق و پس از آن جنگ داخلي سوريه چنانچه نسبت به گسترش گروه هاي تروريستي در منطقه و تحولات بي تفاوت باشد، نه تنها منافعش به خطر مي افتد، بلکه همانند حملات تروريستي ماه هاي اخير و کودتاي نافرجام سال 2016 ميلادي، شاهد تبعات تلخ آن در درون مرزهاي خود نيز خواهد بود".
در عين حال، بايد گفت: گفتگوي تلفني رئيس جمهوري ترکيه با يک جريان پيروز در انتخابات پارلماني عراق همچنين نشان مي دهد که دولت ترکيه براي حضور درازمدت در عراق برنامه دارد. با وجود اين، دولت آنکارا اين حقيقت را دريافته است که بدون حفظ و تامين منافع دولت هاي ذينفع، امکان تامين منافع ترکيه در عراق وجود نخواهد داشت.
در مجموع بايد گفت: دولت ترکيه برغم وارد شدن در مسائل داخلي سوريه، همچنان به بخشي از اراضي عراق چشمداشت دارد و با گفتگو با طرف هاي پيروز، در واقع، تلاش مي کند اين هدف خود را محقق سازد.
نويسنده: محمد علي طالبي
137/116

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۷۵۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای تل‌آویو درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه درباره قطع روابط تجاری دو طرف واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، «یسرائیل کاتس» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی امروز جمعه در پایان جلسه مشورتی مدعی شد تل‌آویو در پاسخ به تصمیم دولت ترکیه مبنی بر قطع روابط تجاری با این رژیم اقدامات «مهم و عملی» اتخاذ کرده است.

روزنامه الحره نوشت، از جمله اقدامات رژیم صهیونیستی در پاسخ به این تصمیم ترکیه، تلاش برای کاهش هرگونه رابطه اقتصادی بین آنکارا، تشکیلات خودگردان فلسطین و غزه است چرا که ترکیه بزرگترین واردکننده به تشکیلات خودگردان فلسطین است و مجموع واردات آن به تشکیلات خودگردان حدود ۱۸ درصد است.

همچنین رژیم صهیونیستی از مجامع اقتصادی بین‌المللی درخواست خواهد کرد مجازات علیه ترکیه را به دلیل نقض توافقات تجاری بررسی کنند.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی همزمان با کمک به بخش‌های صادراتی متضرر از اقدام ترکیه، فوراً برای یافتن جایگزینی برای اقتصاد این کشور در تمامی زمینه‌ها و محصولات مختلف تلاش خواهد کرد.

روز پنجشنبه ترکیه اعلام کرد قصد دارد تا زمانی که رژیم صهیونیستی اجازه دهد کمک‌های انسانی وارد غزه شود، تمامی مبادلات تجاری با این رژیم را به حالت تعلیق درآورد. این درحالی است که آنکارا ماه گذشته نیز محدودیت‌هایی را بر صادرات ترکیه به فلسطین اشغالی اعمال کرده بود.

در همین زمینه، وزارت بازرگانی ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد تا زمانی که رژیم صهیونیستی به جریان مستمر کمک‌های بشردوستانه به غزه اجازه دهد، صادرات و واردات مربوط به این رژیم به حالت تعلیق درمی‌آید.

کاتس در واکنش به این اقدام ترکیه مدعی شد: هرگز تسلیم اخاذی اردوغان و تهدیدهای او نمی‌شویم. اقتصاد اسرائیل قوی‌تر از دیکتاتوری همچون اردوغان است که توافقات را نقض و به نفع حماس کار می‌کند.

وی در ادامه ادعا کرد «هر کسی که اقدامات یکجانبه علیه اقتصاد اسرائیل اتخاذ کند پاسخ مناسب و دردناک دریافت خواهد کرد. اردوغان می‌خواهد به اسرائیل آسیب وارد کند اما در نهایت اقتصاد فلسطین را متضرر می‌کند».

کاتس این تصمیم ترکیه را «گام شگفت‌انگیز دیگر از سوی دیکتاتوری که آرزوی سلطان شدن دارد» خواند.

ترکیه امروز هم اعلام کرد تا زمان برقراری آتش‌بس دائمی در غزه و انتقال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه، تجارت با رژیم صهیونیستی را که سالانه حدود هفت میلیارد دلار تخمین زده می‌شود، متوقف می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ادعای رژیم صهیونیستی درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری
  • ادعای تل‌آویو درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری
  • ترکیه بالاخره تمامی روابط تجاری خود با اسرائیل را قطع کرد
  • ترکیه همه روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • ترکیه تجارت با اسرائیل را به طور کامل متوقف کرد
  • بلومبرگ: ترکیه روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • ترکیه تمام روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • سودای هلند برای ریاست بر ناتو و نقش ترکیه
  • تحولات غزه؛ محور رایزنی تلفنی امیر قطر و رئیس‌جمهور مصر
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟