Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@01:48:04 GMT

شوراها و آمادگی پذیرش نقش‌های جدید

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۷۶۷۵۷

شوراها تجلی حضور مردم در مدیریت امور محلی هستند و در پنجمین دوره آن شاهد رشد و کمال آن هستیم و از ثمرات آن برخورداریم. تاثیر گذاری و ایفای نقش در ساختار قدرت امری است که با شکل گیری شوراها محقق شده است و موجب اثر بخشی فعالیتها و پروژه های عمرانی شده است.

تا قبل از شکل گیری شوراها، فعالیتهای شهرداریها، عمران و خدمات مهمی را برای مردم شهرها ایجاد کرده بود ولی بدون حضور و تاثیر گذاری مردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شوراها مردم را به صحنه آوردند و به نمایندگی آنها مدیران شهری و روستایی را انتخاب می کنند و بر امور شهری و روستایی نظارت می کنند و علاوه برکارآیی، امکان اثر بخشی فعالیتها را فراهم کرده اند.

امروز شوراها به نمایندگی از مردم، آمادگی دارند که وظایف و ماموریتهای جدیدی را پذیرا باشند آنها می توانند در حوزه های  فرهنگی و اجتماعی بطور کامل حضور یابند به شرطی که دولت و سایر سازمانها و مراجع فرهنگی بپذیرند که وظایف در این حوزه را به همراه اختیارات و نیز منابع ذیربط را تواماًن به مدیریت شهری واگذار کنند.

در این راستا با توجه به مقتضیات محلی و براساس آداب و سنن محلی ، برنامه ریزی ونظارت بر حسن اجرای امور یاد شده بپردازند. امروز شوراها می توانند برنامه امور زیر ساختهای شهری را تدوین کنند و به حسن اجرای توزیع آب، برق، گاز و فاضلاب شهری توسط شهرداریها، نظارت کنند و بدین ترتیب از بار دولت بکاهند به شرطی که دولت نیز بپذیرد که از حجم خود بکاهد و این امور را وانهد و به جایگاه اصلی خود برگردد.

امروز شوراها می توانند بر حفظ و نگهداری میراث تاریخی شهرها اهتمام ورزند. آنها می توانند در امر گردشگری نقش آفرینی کنند. شغل ایجاد کنند و درآمد. کسب و کار شهری را رونق دهند و از محل بخشی از این درآمدها، شهرها را به مدد درآمدهای پایدار اداره کنند به شرط آنکه هر چه زودتر، مجلس شورای اسلامی طرح درآمدهای پایدار را تصویب کند.

امروز شوراها در مسیر شفافیت و اطلاع رسانی صحیح و به هنگام به مردم گام بر می دارند. و در صددند که حق مردم به شهر را به جا آوردند و به آن رسمیت بخشد.

امروز شوراها آمادگی دارند تا حلقه های مفقوده نظام شورایی را در لایه های زیرین تکمیل کنند. تشکیل شوراهای محله و متصل شدن به بدنه اجتماعی مردم از نواقص نظام کنونی شوراهاست که باید تکمیل شود همچنین شکل دهی واقعی شوراهای فرا دست چون شوراهای بخش ، شهرستان و استان از برنامه هایی است که در این دوره امکان تحقق آن هست به شرطی که شورای عالی استانها به این امر، اهتمام ورزد. توقع جدی از رئیس جمهور و دولت کنونی می رود که لایحه مدیریت شهری را که قریب هیجده ماه است که متوقف مانده ، بار دیگر مورد توجه قرار دهد و امکان تصویب آن در دولت را پس از دو دهه انتظار فعالان و علاقمندان نظام مدیریت شهری فراهم آورد.

*شهردار منطقه ۲۲

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شورای اسلامی شهر تهران شهرداری تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۷۶۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری مرکزی هزینه شده است

به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد مخلص الائمه پیش از ظهر یکشنبه در همایش شوراهای اسلامی استان مرکزی و بزرگداشت روز ملی شوراهای اسلامی اظهار کرد: سال گذشته بالغ بر ۱,۰۰۰ میلیارد تومان در روستاها توسط شوراهای روستاها و دهیاری‌ها هزینه شده است.

وی افزود: این استان یک و هشت دهم جمعیت و مساحت کشور را دارد، همچنین ۲ درصد تولیدات کشاورزی کشور مربوط به این استان است.

استاندار مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی رتبه دوم اجرای پروژه‌ها در سطح روستاها در کشور را به خود اختصاص داده و در تعریف پروژه‌های جدید و برنامه‌های راهبردی نیز رتبه نخست را دارد.

مخلص‌الائمه ادامه داد: در سطح شهرها بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری هزینه شده که تنها طرح‌های عمرانی نبوده و در حوزه‌های مختلف این طرح‌ها صورت گرفته است.

امسال ۷ هزار میلیارد تومان در شهرهای مرکزی هزینه می‌شود

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ به میزان ۵ هزار و ۲۴ میلیارد تومان توسط دولت در بخش عمرانی هزینه شده است، گفت: امسال ۷ هزار میلیارد تومان در شهرها هزینه خواهد شد که البته بخشی مرهون حرکت اقتصادی است که در استان شکل گرفته است.

استاندار مرکزی بیان کرد: در سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ در بازه زمانی ۶ ساله، ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه عمرانی در استان هزینه شده اما در سال ۱۴۰۱ به تنهایی ۶۰ درصد بیش از مجموع ۶ سال قبل و سال گذشته در حوزه مدیریت شهری و روستایی ۲۰ درصد بیشتر از مجموع بودجه عمرانی سال ماقبل آن بوده است.

وی گفت: مدیران استان ملزم به تکریم شوراها هستند و پیشنهاد می‌شود برگزاری نشست‌ها به صورت موضوعی باشد و مدیران مربوطه در جلسه حاضر شوند تا در مورد موضوع خاص بحث و گفتگو و تبادل تجربه و حل مسائل شود.

شبانه روزی شدن شماری از پروژه‌های مرکزی

استاندار مرکزی تصریح کرد: برای نخستین بار در تاریخ این استان تعدادی از پروژه‌ها شبانه روزی شدند که این اتفاق بی نظیر بود و نگاه مساله محور و نتیجه گرا باید همواره مورد توجه قرار گیرد.

مخلص الائمه در ادامه افزود: موفقیت شوراها همچنین دولت موفقیت نظام جمهوری اسلامی است و هیچ تفاوتی نیست وجود ندارد و همه زیر مجموعه جمهوری اسلامی هستند و باید اذعان کرد که فرمانداران باید به شوراها به عنوان در دسترس ترین نمایندگان مردم توجه ویژه داشته باشند.

وی با اشاره به ضرورت توجه به هزینه کرد اعتبارات شهرداری و دهیاری‌ها تاکید کرد: بیش از یکسال تا پایان فعالیت شوراها باقی مانده و البته بخش کمتری این زمان برای کار مهیا است و زمان به سرعت می‌گذرد باید در این زمان با یک اولویت بندی در این هزینه کرد دقت داشت.

استاندار مرکزی تصریح کرد: شوراها در بیان عملکرد و اقداماتی که انجام می‌دهند نیز باید برنامه ریزی داشته باشند.

وی در خصوص نهضت ملی مسکن گفت: در برخی موارد در تأمین زمین؛ تأمین زیرساخت مشکلاتی وجود دارد که می‌طلبد شتاب بخشی برای رفع موانع جز اولویت‌ها قرار گیرد هر چند در مجموع استان مرکزی جز کم مشکل ترین استان‌ها در این حوزه است‌.

استاندار مرکزی اظهار کرد: در شهرهای استان مرکزی به جز یک یا دو شهر همراهی خویی در زمینه نهضت ملی مسکن وجود داشته که جای تشکر دارد.

مخلص‌الائمه تاکید کرد: با توجه به مدت زمان باقی مانده تا پایان دوره فعالیت باید تلاش شود از حاشیه‌ها پرهیز شود و مردم و مسئولین خود را سرگرم امور فرعی و حاشیه‌ای نکنند.

وی گفت: همه شوراها به ویژه در روستاها به شکایت و خسارات وارده از سوی معادن توجه داشته باشند تا معادنی که خسارت وارد می‌کنند و تاکنون شکایتی از آنها نشده را به مراجع ذیربط اطلاع دهند تا پیگیری‌های لازم صورت گیرد.

مناطق حاشیه شهرها مورد توجه ویژه باشد

استاندار مرکزی با بیان اینکه در حوزه بنیاد مسکن نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است، افزود: توجه به مناطق حاشیه‌ای حاشیه نشین شهرها نیز باید مورد توجه باشدو این مهم جز سیاست‌های مهم نظام است. هیچ مدیری در استان نباید در این خصوص بی تفاوت باشد همچنین شهرداران و شوراها نیز از این موضوع مستثنی نیستند.

کد خبر 6091083

دیگر خبرها

  • تحقق مدیریت هماهنگ شهری در شرکت توسعه شهرداری اصفهان/ شوراها مصداق بارز مردم سالاری است
  • تشکیل شورای راهبردی مدیریت شهری شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان
  • ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری مرکزی هزینه شده است
  • آمادگی داریم برای رفع مشکلات اصفهان کنار مدیریت استان بایستیم
  • پیشرفت‌های شهرداری مبارکه نتیجه تعامل موثر با شورای شهر است
  • دولت اجرای قانون مدیریت واحد شهری را تا تحقق کامل دنبال کند
  • شوراها بی‌واسطه‌ترین حلقه ارتباطی مردم و حاکمیت هستند
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها
  • لزوم تغییر رویکرد خدماتی به اجتماعی در شهرداری‌ها
  • عملکرد شوراها قابل دفاع است