Web Analytics Made Easy - Statcounter

برگزیده کتاب سال دانشجویی در رابطه با مشکل دانشجویان برای چاپ کتاب می‌گوید که عمده مشکل دانشجویان برای چاپ کتاب هزینه و قیمت بالای کتاب است که دانشجو از عهده آن بر نمی‌آید. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جشنواره کتاب سال دانشجویی، به منظور بهره گیری هرچه بیشتر جامعه از اندیشه‌ها، آموخته‌ها و آثار دانشجویی و تجلیل و ارج نهادن به کوشش‌های علمی دانشجویان نویسنده و مترجم، از سوی انتشارات سازمان جهاد دانشگاهی هر ساله برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دانشجویان مختلفی در رشته‌های مختلف نظیر علوم پایه، پزشکی، فنی مهندسی، کشاورزی و هنر در این جشنواره شرکت می‌کنند. لیلا پهلوان زاده، دانشجوی مقطع دکتری رشته مرمت و ابنیه دانشگاه هنر اصفهان یکی از برگزیده‌های این جشنواره در سال ۹۵ است که توانسته است کتاب ۸ جلدی با عنوان «گنجینه فرهنگی آثار معماری ایران میراث معماری صنعتی معاصرایران» را در رشته هنر چاپ کند.

چاپ کتاب با مشکلاتی فراوانی همراه است و بویژه اینکه اگر دانشجویی قصد چاپ کتاب را داشته باشد، با مشکلات بیشتری همراه است، لیلا پهلوان زاده پس ازمواجه شدن با این مشکلات تصمیم به گرفتن مجوز انتشارات برای آثارش می‌گیرد و پس از یک سال و نیم موفق می‌شود در سال ۹۲ مجوز انتشارات «معمارخانه باغ نظر» را دریافت کند.    
فقدان منابع و اطلاعات رشته هنر، هزینه بالای چاپ کتاب‌های هنری، عدم توجه به حقوق دانشجویان مولف از سوی برخی از اساتید، مشکلات چاپ از جمله مواردی بود که خانم پهلون زاده به آن اشاره کرد و این دانشجوی نمونه کشور در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به بیان برخی راهکار‌ها برای حل مشکلات چاپ آثار دانشجویان پرداخت.

مشروح گفتگو خبرگزاری دانشجو با دانشجوی نمونه و ناشر برگزیده دانشجویی را در ادامه می خوانیم:

دانشجو: برای شروع، خودتان را معرفی کنید

پهلوان زاده: لیلا پهلوان زاده، فوق لیسانس معماری دانشگاه آزاد اسلامی  واحد اصفهان (خوراسگان) در سال ۸۳  و در حال حاضر دانشجوی دکتری رشته مرمت ابنیه  ورودی سال ۹۲  دانشگاه هنر اصفهان هستم.

دانشجو: در رابطه با کتابی که برگزیده کتاب سال دانشجویی در سال ۹۵ شد، توضیح دهید

پهلوان زاده: این کتاب مجموعه  ۸ جلدی به نام «گنجینه فرهنگی آثار معماری ایران میراث معماری صنعتی معاصرایران» است که دو نوبت توسط انتشارات معمارخانه باغ نظر و دانشگاه آزاد اصفهان به چاپ رسید.

سال ۹۳ کل مجموعه این کتاب برنده سی دومین دوره کتاب سال ایران شد، در سال ۹۵ دو جلد آخر برنده کتاب سال یزد و در سال ۹۰  پنج جلد آخر آن برنده کتاب سال اصفهان شد، جلد آخر نیز در سال ۹۵ برنده کتاب سال دانشجویی شد، این  جلد در مورد کارخانه مرمت شده ایران و جهان و نحوه برخورد با این کارخانه‌ها در کشور‌های جهان و ایران است، اینکه چطور کشور‌های جهان از این کارخانه‌ها حفاظت می‌کنند در حالی که در ایران  همه آن‌ها تخریب شدند.  

دانشجو: دانشجویان با چه مشکلاتی در زمینه چاپ کتاب مواجه هستند؟  

پهلوان زاده: عمده مشکل دانشجویان برای چاپ کتاب هزینه و قیمت بالای کتاب است که از عهده دانشجو بر نمی‌آید، دانشجو مجبور است تا اثرش را با هیات علمی دانشگاه  شریک شود و هیات علمی اسمش نفر اول و دانشجو اسمش در نفر دوم به عنوان مولف درج شود و همین امر سبب می‌شود که انگیزه دانشجو کاهش یابد.     دانشجو مجبور است تا اثرش را با هیات علمی دانشگاه  شریک شود و هیات علمی اسمش نفر اول و دانشجو اسمش در نفر دوم به عنوان مولف درج شود و همین امر سبب می‌شود که انگیزه دانشجو کاهش یابد.      
دانشجو: چه راهکاری را برای ایجاد انگیزه به دانشجو برای چاپ کتاب می‌دانید؟

پهلوان زاده: دانشگاه باید بودجه‌ای برای چاپ کتاب به دانشجو بدهد. هر واحد دانشجویی می‌تواند پایان نامه‌های برتر را برای چاپ کتاب معرفی کند و با دادن حق الزحمه به استاد کتاب به نام دانشجو چاپ شود. پایان نامه‌ها بسیاری در دانشگاه وجود دارد که قابلیت چاپ شدن به کتاب را دارند در حالی که نادیده گرفته می‌شوند.   پایان نامه‌ها بسیاری در دانشگاه وجود دارد که قابلیت چاپ شدن به کتاب را دارند در حالی که نادیده گرفته می‌شوند.     دانشجو: با توجه به اینکه یکی از اهداف جشنواره معرفی آثار برتر دانشجویی و دانشگاهی است، این جشنواره چقدر می‌تواند به جامعه دانشگاهی کمک کند؟   پهلوان زاده: شاید کتاب سال دانشجویی نسبت به دیگر جایزه‌های کتاب مهم‌تر باشد؛ زیرا اگر از تمامی جهات به نحو مطلوبی برگزار شود و زمینه‌های رقابتی سالم مابین تمامی دانشجویان تمامی واحد‌های دانشگاهی فراهم آورد می‌تواند زمینه ساز ایجاد انگیزه‌ای مهم در دانشجویان باشد و آن‌ها را در خصوص انجام فعالیت‌های پژوهشی ترغیب نماید، موردی که متاسفانه در اکثر واحد‌های دانشگاهی قابل مشاهده نیست.   اینجانب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد هستم و بیش از 10 سال است که تدریس می‌کنم، متاسفانه الان آنچه بین بسیاری از دانشجویان رایج شده ناامیدی و عدم تصور آینده‌ای مطلوب پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی است؛ لذا اگر این جشنواره و سایر جشنواره‌های مشابه، با اطلاع رسانی بهترو پرشورتر برگزار شود و با داشتن اهدافی والاتر از حد تنها برگزاری یک مراسم سالیانه عمل نماید، شاید بتواند اندکی از این خلا موجود در دانشجویان را برطرف کرده و حداقل تعدادی از آن‌ها را به فعالیت‌های پژوهشی ترغیب کند.   مهم‌ترین چیزی که در جایزه کتاب سال دانشجویی توجه ام را به خود جلب کرد، حضور کم رنگ دانشگاه‌های غیردولتی و یا اصلا عدم حضور آن‌ها بود؛ البته شاید  اشتباه کنم و باید آمار را بررسی کنیم، اما احساس کردم که این جشنواره کتاب دانشجویی، مختص دانشگاه‌های دولتی است و دانشگاه‌های آزاد و غیرانتفاعی نقشی در این مراسم و جایزه نداشتند؛ لذا اگر ترتیبی اتخاذ شود که تمامی دانشگاه‌ها در این فرایند شرکت داشته باشند عدالت پژوهشی بیشتر رعایت خواهد شد.   نکته دوم پیشنهاد قبول ماکت اولیه کتاب از شرکت کنندگان است؛ چراکه شاید امکان چاپ کتاب برای بسیاری از دانشجویان فراهم نباشد؛ گرچه دانشگاه‌ها در زمینه چاپ کتاب فعالیت می‌کنند؛ اما به دلیل مشکلات اقتصادی و کمبود بودجه، در حال حاضر بسیاری از واحد‌های دانشگاهی در خصوص چاپ کتاب همکاری چندانی نمی‌کنند و همین موضوع باعث عدم امکان ورود بسیاری از دانشجویانی می‌شود که کتاب خود را برای چاپ آماده کردده اند..   نکته سوم اعطای امتیازات هرچند کوچک به برگزیدگان این مسابقات است؛ چراکه همین توجه اندک به دانشجویان می‌تواند به عنوان مشوق بسیار خوبی برای آن‌ها عمل کند؛ نکته چهارم فراهم آوردن زمینه‌هایی جهت نمایش آثار برگزیدگان جشنواره کتاب سال دانشجویی در جشنواره و نمایشگاه‌های جهانی است. چاپ آثار برتر به زبان انگلیسی نیز می‌تواند در راستای معرفی هرچه بهتر این آثار نقش بسیار مثبتی ایفا کند.  

دانشجو: چه شد که تصمیم به دریافت مجوز انتشارات گرفتید؟

پهلوان زاده: وقتی دیدم کتاب چاپ کردن دردسر‌های زیادی را  دارد، برای همین سال ۹۲ مجوز کتاب دریافت کردم، زیرا برای گرفتن فیپا و شابک برای انتشارات با مشکلاتی مواجه شدم و بعد به خودم گفتم چرا خودم مجوز کتاب نگیرم یک سال و نیم معطل شدم تا مجوز کتاب دریافت کنم و سرانجام مجوز را دریافت کردم.  

دانشجو: کتاب‌های هنر برای چاپ با چه مشکلاتی مواجه هستند؟

پهلوان زاده: برای چاپ کتاب با موضوع معماری به خاطر مقیاس نقشه کتاب علمی دشواری‌های وجود دارد، هیچ کسی نمی‌توانست آن را برای ما صفحه آرایی کند؛ برای همین تیم صفحه آرایی تشکیل دادم که آموزش کار با نرم افزار را یاد بگیریم و خودمان کار ویراستاری، صفحه آرایی و چاپ کتاب را انجام دادیم و به شخص دیگر محول نکردیم، زیرا امکان نداشت کتاب خوبی منتشر شود.

دانشجو: شما دانشجوی نمونه کشور انتخاب شده اید، در این باره توضیح دهید

پهلوان زاده: در سال ۹۴ به عنوان دانشجوی نمونه از بین ۴۲ نفر لیسانس فوق لیسانس و دکترا انتخاب شدم که ۳ نفر هم در بین دانشجویان نمونه ویژه شدند که جزو آن‌ها بودم.

دانشجو: عمده مشکلات دانشجویان هنر شامل چه مسائلی است؟  

پهلوان زاده: مشکل عمده دانشجویان هنر کمبود اطلاعات است؛ شاید کتابخانه قوی باشد؛ اما به کتاب‌های که در کتابخانه هنر در تهران است دسترسی نداریم. اگر کتابخانه مهم به هم لینک بودند، به راحتی می‌شد اطلاعات را از آن کسب کرد؛ اما کسب اطلاعات  مستلزم به حضور در دانشگاه است.

مشکل دیگر وجود کتاب‌های به زبان لاتین است و فقدان مقالات به روزی که باید ترجمه شود، بیشتر منابع به زبان انگلیسی  و وقت زیادی برای دریافت سریع اطلاعات دارد و این آزار دهنده است. در مجموع در مقطع دکتر دانشجویان رشته هنر مشکلی ندارد و بیشتر انگیزه مطرح است، برخی استاد‌ها وقت برای پایان نامه دانشجویان نمی‌گذارند و به فکر استخراج دو مقاله از پایان نامه و گسترش رزومه  خودشان هستند.   برخی استاد‌ها وقت  برای پایان نامه دانشجویان نمی‌گذارند و به فکر استخراج دو مقاله از پایان نامه و گسترش رزومه  خودشان هستند.

هزینه چاپ کتاب از عهده دانشجو امکان پذیر نیست، دانشگاه باید بودجه‌ای را برای چاپ کتاب در نظر بگیرید؛ حتی شنیده ام که بودجه به دلیل اختلاف بین اساتید برگشت می‌خورد؛ در حالی که اگر نظارت سفت و سختی از طرف وزارت علوم  باشد، می‌توان کتاب‌های دانشجویان برتر در هر رشته را به چاپ رساند.  
در سال ۹۴ دانشجوی نمونه  کشوری شناخته شدم؛ در حالی که هیچ امتیازی به نسبت سایر دانشجویان ندارم و بین من و یک دانشجوی دیگر که کتاب چاپ کردم وجود ندارد، امتیاز و تسهیلاتی از سوی بنیاد نخبگان وجود ندارد. دانشجویان انگیزه ندارند همه فراری هستند و حوصله کار ندارند، هر چند وزارت علوم خوب عمل کرده است، اما اگر روی دانشجویان دکتر متمرکز شود مشکلات حل می‌شود.  
به دانشجو‌یان مقطع دکتری توجه نمی‌شود در گروه ۱۰ نفری ما سه نفر قصد دفاع دارند و سایر دانشجو‌ها فقط عنوان دکتری برایشان مهم است؛ در حالی که به نظر من این مشکلات از طریق وزارت علوم دانشگاه قابل حل است.

باید هزینه چاپ کتاب را کاهش داد و راه‌های زیاد وجود دارد خیلی جا‌های دنیا چاپ کتاب با تصاویر سیاه و سفید و یا گذاشتن تصاویر سی دی می‌توان هزینه چاپ کتاب را پایین آورد. مهم این است که منبع در اختیار دانشجویان قرار داده شود و راهکار‌های زیادی برای کاهش هزینه چاپ کتاب وجود دارد یا حتی  می‌توان کتاب‌های الکترونیک در اختیار دانشجویان قرار دارد.

دانشجو: با توجه به اینکه اصفهان یکی از شهر‌های هنر پرور کشور است در چند سال اخیر با مشکلاتی در زمینه آثار صنایع دستی روبه رو شده است علت این مشکلات چیست؟

پهلوان زاده: اصفهان می‌گویند شهر هنر است؛ اما متاسفانه  با مشکلاتی در این زمینه مواجه است، یکی از همکاران من در حوزه صنایع دستی کار می‌کند، می‌گوید که  تازه متوجه شدیم خط اطلاعات درستی از صنایع دستی اصفهان وجود ندارد؛ همه منابع در میراث فرهنگی کپی از سایر منابع است.

در حالی که این همه دانشجوی رشته‌های هنری شامل رشته فرش، مرمت اشیا در دانشگاه هنر اصفهان تحصیل می‌کنند  منبع جامع از صنایع دستی نداریم؛ اینکه صنعت نساجی و رودوزی‌های سنتی اصفهان مربوط به چه دوره‌ای است، الان خیلی اساتید مسن در بخش صنایع دستی اصفهان فعالیت می‌کنند که هیچ اطلاعاتی درستی از آن‌ها نیست.   در زمینه معماری  منابع و اطلاعات میراث فرهنگی اصفهان در حد صفر  است و یکی از عمده مشکلات  نبود  اطلاعات  جامع برای معرفی آثار در صنایع دستی است و کپی از روی منابع مختلف منجر به این شده است که اطلاعاتی در زمینه صنایع نساجی نداشته باشم.   دانشگاه باید کمبود پژوهش شاخه هنری را برسی و پروژه را در این زمینه کار کند و در چند سال مشکل را حل کند؛ این نیروی عظیم دانشجویان هنر در اصفهان و شهر‌های دیگر است برنامه جامع تهیه شود در مورد این شاخه نداریم یک موضوع باب شود همه درباره آن تهیه می‌کند.   دانشگاه باید برنامه مدون  تهیه کند تا مشکلات را بررسی کند؛ به عنوان مثال به جای معرفی مسجد چهار باغ مسجد باقریه نیست را معرفی کند. دانشجویان باید مثل دیدبان فرهنگی شوند هر اتفاقی را گزارش دهند برخی متولیان ساختمان کاربری مضرری برای بنا ایجاد می‌کنند این وظیفه دانشجویان است این موضوع را به میراث فرهنگی گزارش دهد میراث فرهنگی با ده کارمند از پس مشکلات بر نمی‌آید و باید  این مشکل از سوی دانشگاه و میراث فرهگی حل شود.

دانشجو و صحبت پایانی؟  

پهلوان زاده: صحبتی ندارم از شما تشکر می‌کنم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اصفهان کتاب کتاب دانشجویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۹۰۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحصیل رایگان دانشجوی اخراجی آمریکایی در ایران؛ کدام دانشگاه‌ها صف کشیدند؟

همزمان با ادامه تجمعات اعتراضی دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، اخراج و تعلیق بسیاری از این دانشجویان حامی فلسطین از سوی دانشگاه‌های آمریکا، بسیاری از دانشگاه‌های برتر ایران آمادگی خود را برای پذیرش این دانشجویان اعلام کردند.

بیش از دو هفته از شکل گیری اعتراضات دانشگاهیان( دانشجویان و اساتید) دانشگاه های آمریکا به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه می گذرد، حمایت ها و همصدایی دانشگاه های ایران با این دانشجویان معترض همچنان ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، دانشگاه های ایران از همان ابتدای شکل گیری اعتراضات دانشگاهیان آمریکایی حامی فلسطین حمایت های خود از این اعتراضات را به شیوه های مختلف اعم از برپایی تجمعات اعتراضی و صدور بیانیه های مختلف نشان دادند.

به طوریکه همان روزهای ابتدایی این تجمعات برخی از رؤسای دانشگاه‌های ایران‌ ایمیل‌های حمایتی از خیزش اخیر دانشجویان و اساتید برای رؤسای دانشگاه‌های امریکا ارسال کردند. تشکل‌های دانشجویی نیز تجمعات حمایتی از این خیزش برگزار کردند.

اما در اقدامی جدید بیش از ۱۳ دانشگاه ایران آمادگی خود برای پذیرش دانشجویان اخراجی یا تعلیقی دانشگاه های آمریکایی را اعلام کردند که تصمیم برخی از این دانشگاه های برتر را در ذیل می خوانیم.

*دانشگاه شیراز

در این راستا موذنی، رئیس دانشگاه شیراز به عنوان اولین دانشگاه پیشنهاد خود برای پذیرش دانشجویان تعلیقی یا اخراجی حامی فلسطین در آمریکا را اعلام کرد و گفت: تا سال‌های قبل بیان می‌شد که مسأله فلسطین مهمترین موضوع جهان اسلام است ولی الان می‌بینیم که موضوع فلسطین مهمترین موضوع جهان است و در دفاع از مردم مظلوم فلسطین بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا و اروپا دست به اعتراض و تحصن زده اند.

وی افزود: دولتمردان آمریکایی و اروپایی این دانشجویان و اساتید آنها را به اخراج و بیکاری تهدید کرده اند لذا با توجه به اینکه دانشگاه شیراز یکی از دانشگاه معتبر بین المللی است، دانشگاه شیراز در صورت پیشنهاد این دانشجویان آماده است تا در مقاطع مختلف تحصیلی آنان را در رشته‌های تخصصی پذیرش و بورسیه کند.دانشگاه شیراز هم اکنون از دانشگاه‌های برتر ایران است.

*دانشگاه شهید بهشتی

همچنین سیدمحمود آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی در حمایت از مردم غزه و محکومیت اقدام دولت آمریکا نسبت به اساتید معترض گفت: دانشجویانی که به دلیل اعتراض به عملکرد صهیونیست‌ها از دانشگاه‌های اروپا و امریکا اخراج شده‌اند را پذیرش می‌کنیم.

وی افزود: برای این دانشجویان بورسیه تحصیلی در نظر گرفته‌ایم و هزینه آموزش، خوابگاه و اسکان را به طور کامل تقبل می‌کنیم.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: همچنین از دانشجویان فلسطینی که در زندگی‌شان دچار مشکل شده‌اند نیز حمایت ویژه می‌کنیم.

*دانشگاه رازی

در ادامه محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی نیز با بیان اینکه درب دانشگاه رازی به عنوان یکی از معتبرترین دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران و جهان اسلام، برروی تمامی استادان و دانشجویان اخراج شده وقایع اخیر آمریکا و حامیان مردم مظلوم فلسطین باز است، تاکید کرد: تمامی استادان و دانشجویان اخراج شده وقایع اخیر آمریکا و حامیان مردم مظلوم فلسطین می‌توانند با هجرت به ایران اسلامی، تدریس و تحصیل خود را در این دانشگاه ادامه دهند.

وی افزود: دانشجویان حامی مردم مظلوم فلسطین که در روزهای اخیر شجاعانه علیه رژیم جعلی اسرائیل به پا خاستند و از دانشگاه‌های آمریکا اخراج شده‌اند، می‌توانند با تخفیف کامل شهریه، در رشته مورد علاقه خود در دانشگاه رازی کرمانشاه به تحصیل بپردازند.

رئیس دانشگاه رازی گفت: استادان و دانشمندان دانشگاه‌های آمریکا که در پی حمایت از مردم بی‌دفاع فلسطین و ابراز انزجار از رژیم غاصب صهیونیستی از دانشگاه اخراج شده‌اند، می‌توانند در دانشگاه رازی تدریس نمایند.

*دانشگاه علامه طباطبائی

همچنین عبدالله معتمدی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی نیز با بیان اینکه این اتفاق، اتفاق بی سابقه و میمونی است که بیداری واقعی در فضای دانشگاهی را نشان می دهد، گفت: با توجه به اتفاقاتی که افتاده دانشگاه علامه طباطبائی هم آمادگی دارد سوابق تحصیلی استادان و دانشجویان علوم انسانی دانشگاهیان آمریکایی که اخراج شده را برای پذیرش بررسی کند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی اضافه کرد: ما حتی آمادگی داریم از این افراد برای حضور در مجامع علمی دانشگاه دعوت کنیم تا از ارزیابی و تجربیات شان از اتفاقاتی که در کشورهای اروپایی و آمریکایی رخ می دهد استفاده کنیم.

معتمدی در ادامه گفت: اگر رشته تحصیلی این افراد با رشته تحصیلی دایر در دانشگاه علامه طباطبائی مطابق باشد آمادگی داریم به این دانشجویان بورس تحصیلی ارائه کنیم و حتی آمادگی آموزش زبان فارسی از طریق وبینار و فضای مجازی در دوره های معینی به آنها داریم تا با زیان فارسی آشنا شوند.

*دانشگاه فردوسی مشهد

همچنین مسعود میرزائی شهرابی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز به خطاب به رؤسای دانشگاه‌های آمریکایی ضمن اعلام نگرانی خود از سرکوب شدید دانشجویان حامی فلسطین توسط پلیس آمریکا اظهار کرد: دانشگاه‌های ما، به عنوان حافظان آموزش عالی و آزاداندیشی، باید به عنوان سنگری جهت تبادل آزاد نظرات و ایده‌ها عمل کنند. ما در دانشگاه فردوسی مشهد، عمیقاً احساس می‌کنیم که باید نگرانی خود را نسبت به سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز دانشگاه‌ها علیه جنگ غزه، و به طور مشخص تر، اقدامات و سیاست‌های بی‌رحمانه اسرائیل ابراز کنیم.

وی خاطر نشان کرد: اقدامات خشنی که برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در مورد این مسائل مهم حقوق بشری انجام شده است، عمیقاً نگران کننده است. این نه تنها قداست و حرمت آزادی آکادمیک را تحت الشعاع قرار می‌دهد، بلکه مانع تلاش جمعی‌ ما برای دستیابی به حقیقت و عدالت می شود.

دانشگاه فردوسی مشهد افزود: با توجه به تأثیر مخرب جنگ بر زندگی انسان‌های بی‌گناه، از جمله کودکان، این وظیفه اخلاقی ما است که اقداماتی را که حقوق بشر را نقض می کند، محکوم کنیم، و در مورد این نگرانی‌های فوری و حیاتی جهانی، گفت‌وگوی باز را تشویق کنیم. به عنوان آموزگاران، ما باید از آرمان صلح و عدالت دفاع کنیم و اطمینان حاصل کنیم که جوامع دانشگاهی ما فضای امنی برای تحقیق انتقادی و حمایت از آرمان‌ صلح و عدالت هستند.

میرزائی تاکید کرد: ما از همه دست اندرکاران می خواهیم که قاطعانه از این اصول حمایت کنند، تا بر تعهد خود نسبت به آزادی اندیشه و کرامت انسانی مجدداً تاکید کنیم.

*دانشگاه علم و صنعت ایران

در ادامه این حمایت ها داوود یونسیان رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران نیز در حمایت از مردم غزه و محکومیت دولت آمریکا نسبت به اساتید معترض گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این راستا در حال انجام یک کار کلی و برنامه سراسری برای دانشگاه‌ها است.

وی افزود: دانشگاه علم و صنعت ایران هم آماده پذیرش دانشجویان آمریکایی و اروپایی اخراجی در این دانشگاه است. رئیس دانشگاه علم و صنعت به نحوه و شرایط پذیرش این دانشجویان اشاره کرد و گفت: ما با همان شرایطی که این دانشجویان تحصیل می‌کردند آنها را پذیرش می‌کنیم؛ یعنی عیناً همان امکانات و تسهیلاتی که در کشورهای اروپا و آمریکا به این دانشجویان ارائه می‌شد را در اختیارشان قرار خواهیم داد.

*جهاد دانشگاهی

مسلمی نائینی رئیس جهاد دانشگانی نیز با تاکید بر اینکه رژیم اشغالگر قدس شریف، فضای فعالیت آزادانه علمی و دانشگاهی را به داغ و درفش، سخت به هم فشرده است، بیان کرد: آغوش دانشگاه‌ها، موسسات آموزشی و پژوهشی جهاد دانشگاهی برای دانشجویان دانشگاه‌های غزه که عضوی از اتحادیه دانشگاه‌های جهان اسلام هستند، گشوده است و آمادگی دارند این عزیزان را همچون میهمانانی گرامی به شایستگی و گرمی پذیرا باشد تا ان شاء الله به زودی با مراجعت به کشور مظلوم خویش گام‌هایی بلندتر را برای کسب علم و دانش و معرفت بردارند.

وی تاکید کرد: جهاد دانشگاهی با فعالیت بیش از ۱۰۰ واحد سازمانی و علم و پژوهشی در سراسر کشور دارای دو دانشگاه علم و فرهنگ در تهران و علم و هنر در یزد و شش موسسه آموزش عالی در اصفهان؛ خوزستان؛ کرمانشاه؛ گیلان( رشت)؛ همدان و خراسان رضوی( کاشمر) است.

*بورسیه در رشته های تخصصی

حمایت از دانشجویان معترض به جنایات رژیم صهیونیستی دانشگاه های آمریکا صرفا به دانشگاه های ایران ختم نشد بلکه داداش پور رییس سازمان امور دانشجویان و معاون وزیر علوم هم با اعلام حمایت از این تصمیم این دانشگاه های ایران تصریح کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این آمادگی را دارد که این دانشجویان را در رشته‌های تخصصی موجود، پذیرش و بورسیه تحصیلی کند.

*تحصیل رایگان دانشجویان معترض

علی خطیبی معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز با بیان اینکه جامعه ایرانی اسلامی به معنای واقعی به محیط علم و عالم اهمیت می‌دهد و حرف‌های ما شعار نیست، می‌گوید که در سال ۱۴۰۱ دانشگاه‌های ما دچار بحران شد، ولی هیچ نیروی نظامی داخل دانشگاه نشد و هیچ دانشجویی آسیب ندید، اما ببینید در آمریکا چه خبر است.

وی عنوان می‌کند که درب دانشگاه‌های ایرانی به روی تمام افرادی که در دانشگاه‌های آمریکا محروم از تحصیل یا تعلیق شدند، باز است و هزینه تحصیل این دانشجویان رایگان است.

*حمایت ریاست جمهوری از پذیرش دانشجویان آمریکایی

در نهایت حسین حسینی معاون رئیس جمهور نیز اظهار کرد: به برکت خون شهیدان مظلوم غزه، بخش زیادی از دانشجویان و افکار عمومی کشورهای غربی به این جمع‌بندی رسیدند که آمریکا و رژیم صهیونیستی نماد ظلم و ستم علیه بشریت هستند.

وی با بیان اینکه اعلام پذیرش دانشجویان و اساتید تعلیقی و اخراجی آمریکا، حرکتی هوشمندانه و انقلابی است، گفت: فشار افکار عمومی باعث خواهد شد که ادامه حمایت نظام سلطه از رژیم صهیونیستی با مشکلات عدیده مواجه شود.

دیگر خبرها

  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • ۸ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر شدند
  • جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان ۳۰۰ درصد رشد کرد
  • پذیرش۵۳ درصدی استاد محوری دانشجویان دکترای دانشگاه ها
  • بازداشت بیش از ۲۳۰۰ دانشجوی حامی فلسطین در آمریکا
  • ویژگی یک استاد نمونه، همیشه شاگرد خوب بودن است
  • تحصیل رایگان دانشجوی معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها
  • تحصیل رایگان دانشجوی اخراجی آمریکایی در ایران؛ کدام دانشگاه‌ها صف کشیدند؟
  • ادامه اعتراضات ضدصهیونیستی دانشجویان آمریکا
  • تحصیل رایگان دانشجوی معترض آمریکایی در ایران؛ این دانشگاه‌ها اعلام آمادگی کردند/ اسامی