Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده، امسال بیش از ۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به سیستم های نوین آبیاری تجهیز می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا اسمعیل کریم‌ زاده در گفت و گو با خبرنگار اروم نیوز، با بیان اینکه با توجه به برآوردهای انجام شده امسال ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان به سیستم های نوین آبیاری مجهز می شود گفت: تاکنون در سطح ۵۶ هزار و ۸۷۰ هکتار از اراضی کشاورزی در استان سیستم‌های نوین آبیاری اجرا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، با اشاره به میزان اجرای این طرح در سال گذشته، عنوان کرد:  در سال گذشته مقدار ۴ هزار و ۸۷۵ هکتار از اراضی استان به سامانه آبیاری تحت فشار مجهز شد که نتیجه اقدامات فوق افزایش ۴۰ درصدی راندمان آبیاری و صرفه‌جوئی در مصرف آب است.

مدیرکل جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، با اشاره به مزایای استفاده از سیستم های آبیاری‌های نوین، افزود: با اجرای طرح‌های نوین آبیاری، متوسط ظرفیت افزایش عملکرد محصول بیش از ۳۰ درصد و متوسط ظرفیت کاهش مصرف سم و کود شیمیائی ۲۵ درصد را شامل شده است و در سالهای اخیر اجرای طرح های نوین آبیاری با هدف کمک به احیای دریاچه ارومیه شتاب بیشتری گرفته است.

وی، در ادامه به اقدامات صورت گرفته در زمینه مطالعه و اجرای شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی اشاره کرد و تصریح کرد: مطالعه و احداث شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی در ۳ حوضه ارس، حوضه دریاچه ارومیه و پایاب سد سیلوه پیرانشهر با هدف افزایش راندمان آبیاری در حال اجرا بوده که از محل اعتبارات ملی، احیای دریاچه ارومیه و صندوق توسعه ملی تامین اعتبار شده است.

کریم زاده، ادامه داد: پروژه‌های طرح زهکشی در اراضی پایاب سد زولا و دریک سلماس، بادین آباد، بالابان، پایاب سد سیلوه، دشت جلدیان و دشت پیرانشهر، قنبرکندی، قیقاج و کرم آباد پلدشت، شهید قنبری ماکو، پایاب سد آغ چای، پایاب سد مهاباد، پایاب بند نوروزلوی میاندوآب و حوضه رود خانه نازلو ارومیه در حال جرا است.

وی، بیان کرد: همچنین اجرای شبکه‌های فرعی آبیاری، زهکشی و آبیاری تحت فشار در سطح ۶۱ هزار و ۵۷۰ هکتار در شهرستان‌های مرزی در حال اجرا است که در حوضه ارس در سطح ۴۷ هزار و ۹۱۰ هکتار شامل پایاب سد آغ ‎چای، دشت نازک، قیقاج، شهید قنبری، کرم‎آباد، قنبرکندی و بویلاپوش و در حوزه غرب کشور در سطح ۱۶ هزار و ۶۵۰ هکتار شامل پایاب سد سیلوه، تمرچین، بادین‌آباد، قلعه تراش جلدیان و سروکانی است.

مدیرکل جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، عنوان کرد: هم اکنون عملیات اجرائی طرح جامع اجرای شبکه‌های فرعی و آبیاری تحت فشار در حوضه ارس و زاب پیرانشهر در سطح ۶۱ هزار و ۵۷۰ هکتار به تعداد ۲۴ پروژه در حال اجرا بوده که تا کنون ۸ هزار و ۵۲۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص و هزینه شده است.

وی، با اشاره به فرایند و اهداف اجرای طرح شبکه‌های فرعی و آبیاری تحت فشار، گفت: عملیات اجرائی تا کنون به مقدار ۳۷ هزار هکتار به اتمام رسیده است، اجرای طرح‎ها با در نظر گرفتن شرایط اجتماعی و بومی منطقه و بر اساس تهیه نقشه‎های کاداستراراضی پیاده سازی و اجرا می‎شود که امیدواریم تا پایان سال ۹۷ این عملیات نهایی و به اتمام برسد.

کریم زاده، تاکید کرد: اجرای  این  طرح در راستای افزایش راندمان آبیاری و جلوگیری از مهاجرت روستائیان، تثبیت جمعیت و ایجاد اشتغال موثر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در جهت افزایش تولید محصولات کشاورزی و ارتقای درآمد و رفاه روستائیان صورت می‌گیرد.

وی، با اشاره به اجرای طرح انتقال آب با لوله به اراضی کشاورزی استان، اظهار کرد: عملکرد اجرای این طرح از سال ۹۲ تا کنون به میزان ۴۷۴ کیلومتر است که از محل اعتبارات احیای دریاچه ارومیه اجرا می‌شود و تا کنون مبلغ ۲۹۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

* صرفه جویی ۲۱ میلیون مترمکعبی مصرف آب با اجرای طرح انتقال آب با لوله

مدیرکل جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، با توجه به اهمیت اصلاح سیستم آبیاری در بخش کشاورزی به دلیل کاهش نزولات آسمانی، منابع زیرزمینی آب و خطر خشکی دریاچه ارومیه، افزود: مساحت اراضی مشمول طرح انتقال آب با لوله ۱۴ هزار ۲۲۰ هکتار است که مقدار ۲۱ میلیون مترمکعب صرفه‌جوئی در مصرف آب کشاورزی از ثمرات آن است.

وی، به اقدامات صورت گرفته در خصوص طرح تجهیز و نوسازی اراضی زیرسدها و شبکه‌های مدرن اشاره و عنوان کرد: عملکرد این طرح در مدت سه سال در سطح ۶۴۴ هکتار بوده و اعتبار هزینه شده برای اجرای این طرح نیز مبلغ ۱۷ هزار و ۳۰۰ میلیون ریال بوده است.

کریم زاده،با بیان اینکه هدف از اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی زیرسدها و شبکه‌های مدرن بهبود وضع معیشت ساکنین منطقه، ارتقا درآمد و سطح زندگی مرزنشینان است، ادامه داد: این طرح در دشت زنگنه پلدشت به مساحت ۳ هزار و ۷۵۰ هکتار اجرا شده و پیشرفت فیزیکی پروژه معادل ۸۰ درصد است.

وی، به اجرای پروژه‌های اصلاح سیستم آبیاری از محل اعتبارات عمرانی آذربایجان غربی اشاره کرد، و گفت: تعداد ۱۸۷ پروژه با اعتبار ۳۱۰ میلیارد ریال شامل احداث کانال‌های آبیاری عمومی، اجرای طرح‌های کوچک تامین آب، احداث استخر ذخیره آب کشاورزی، انتقال آب با لوله، لایروبی و مرمت قنوات در سطح استان برنامه ریزی شده است تا در قالب اعتبارات مصوب به تناسب دریافت تخصیص اجرا شود.

* اجرای ۱۲ هزار هکتار سیستم آبیاری نوین دراراضی کشاورزی حوضه ابریز دریاچه ارومیه

مدیرکل جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص احیای دریاچه ارومیه، اعلام کرد: با اجرای سیستم‌های نوین آبیاری تحت فشاردراراضی کشاورزی حوزه ابریز دریاچه ارومیه از محل اعتبارات  ستاد احیای دریاچه تاکنون در سطح ۱۲ هزار و ۳۹۵ هکتار، به میزان ۵۴ میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی صرفه جویی شده است.اعتبارات تخصیصی سال ۹۶ نیز در این زمینه درحال هزینه و اجرا است.

وی، خاطرنشان کرد: در زمینه اجرای خطوط انتقال آب با لوله، میزان آب صرفه‌جوئی شده تا کنون از بابت اجرای ۴۷۴ کیلومتر طرح انتقال آب با لوله به ازای هر کیلومتر ۴۵ هزار مترمکعب است که مجموع آن به ۵/۲۱ میلیون مترمکعب می‌رسد.

کریم زاده، در پایان خاطرنشان کرد: در خصوص شبکه‎های فرعی آبیاری و زهکشی، میزان آب صرفه‌ جوئی شده تاکنون از محل اجرای طرح شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی مقدار ۴ هزار و ۷۶۳ هکتار که به ازای هر هکتار معادل ۴ هزار و ۴۰۰ مترمکعب آب صرفه‌جویی شده که به صورت اجمالی به ۲۱ میلیون مترمکعب می‌رسد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۹۱۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی قشلاقی در بازدید از عملیات لوله گذاری در روستای قوبوز در مورد آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند گفت: بر اساس طرح مشارکتی اراضی، محل انتقال آب، ایستگاه پمپاژ و خط انتقال آب به داخل مزرعه همگی مشخص بوده و در قالب یک بسته از سوی سرمایه گذار عملیاتی خواهد شد.

وی گفت: برداشت آب از سد سهند و از پایین دست سد خواهد بود و این ۲۲۰۰ هکتار جزو فاز پنج سد سهند است.

قشلاقی همچنین نصب کنتور حجمی آب در اراضی را یادآوری کرد و تشکیل تعاونی آب‌بران را مورد تاکید قرار داد و گفت: کشاورزان باید الگوی کشت را رعایت کنند در غیر این صورت با مشاهده محصول غیر الگوی کشت در مزارع برخورد خواهد شد.

وی به اهمیت اجرای پایاب سد سهند اشاره کرد و افزود: بهره برداری از فاز‌های این طرح به افزایش محصولات کشاورزی و رونق کشاورزی و اقتصادی منطقه منجر می‌شود.

سد سهند دارای پنج فاز و در مجموع هفت هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی است که فقط در فاز یک آن به میزان ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار کار شده است.

دیگر خبرها

  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • آبیاری ۸۰ درصد مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوار تیپ
  • آبیاری بیش از ۸۰ درصد کشت‌های سبزی و صیفی در آذربایجان غربی با سیستم نوار تیپ
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوارتیپ است
  • شناسایی سه هزار مورد تغییر کاربری اراضی کشاورزی در آذربایجان‌غربی
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری