Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@13:10:37 GMT

پرورش گوجه‌فرنگی در وسط بیابان +فیلم

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۱۳۸۳۸

پرورش گوجه‌فرنگی در وسط بیابان +فیلم

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گلخانه‌ای در جنوب استرالیا تنها با آب دریا و نور خورشید سالانه قادر به تولید 1500 تن گوجه فرنگی (15 درصد سهم مصرف کل استرالیا) است.

این اولین سیستم کشاورزی در جهان است که کوچک‌ترین استفاده‌ای از سوخت‌های فسیلی، آفت‌کش‌ها و آب‌های زیر زمینی برای تامین انرژی نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام با توجه به بحران آب در سراسر جهان، آینده روشنی را برای کشاورزی رقم خواهد زد.

یک تیم از دانشمندان بین‌المللی شش سال گذشته را صرف تحقیق و طراحی این سیستم گلخانه‌ای کرده‌اند و در نهایت در مه 2018 فعالیت این گلخانه رسما آغاز شد. کارخانه، نمک آب انتقال یافته از دریا را جداسازی می‌کند تا برای آبیاری 180000 گیاه گوجه‌فرنگی در داخل گلخانه مصرف شود. انرژی لازم جهت نمک‌زدایی نیز از تابش خورشید تامین می‌شود.

دمای بالای هوا در تابستان این منطقه را برای کشاورزی نامناسب می‌کند لذا دانشمندان سیستمی را طراحی کرده‌اند تا با استفاده از آب دریا رطوبت و دمای مناسب در داخل گلخانه تامین شود. سرمای هوا در زمستان نیز با انرژی جذب شده توسط پنلهای خورشیدی به گرمای مطبوع در گلخانه تبدیل می‌شود. آب دریا هوای گلخانه را تمیز و استریل می‌کند و در نتیجه به آفت‌کش‌ها نیازی نیست. گیاهان به جای خاک در داخل بدنه نارگیل‌ها رشد می‌کنند.

در سیستم خورشیدی این مجموعه 2300 آینه نور خورشید را به یک برج 127 متری منعکس می‌کنند. در یک روز آفتابی این سیستم می‌تواند تا 39 مگاوات انرژی تولید کند که برای تامین قدرت کارخانه آب‌شیرین‌کن و تامین برق گلخانه کافی است. گوجه‌فرنگی‌های تولید شده در این گلخانه در حال حاضر در سوپر‌مارکت‌های استرالیا به فروش می‌رسد.

باتوجه به پایان‌پذیری و آلایندگی بالای سوخت‌های فسیلی و هدر‌رفت زیاد آب در یخش کشاورزی این گونه سیستم‌ها می‌تواند روش بهینه و پاک برای آینده کشاورزی در جهان باشد.

در ادامه فیلم این گلخانه را مشاهده می‌کنید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


بیشتر بخوانید:
راه اندازی کسب‌وکار پرورش گیاهان دارویی چقدر آب می‌خورد؟

۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی مجهز به آبیاری نوین است

انتهای پیام/


از دل بیابان تا سوپرمارکت‌های شهر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خواندنی جذاب ترین ها اخبار فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۱۳۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۱۰۰ درصدی مصوبه الگوی کشت تنها راهکار تنظیم بازار میوه و صیفی

مصطفی دارایی نژاد در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر پیش‌بینی‌های قبلی، قیمت هرکیلو گوجه فرنگی در میدان مرکزی نسبت به هفته  قبل ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش یافته است.

او قیمت کنونی هرکیلو گوجه فرنگی مرغوب در میدان مرکزی را ۱۵ تا ۱۷ هزارتومان و گوجه فرنگی معمولی را ۱۰ تا ۱۳ هزارتومان اعلام کرد و افزود: هم اکنون بالای ۴ هزارتن گوجه فرنگی در شیراز کشت شده که براین اساس کمبودی در عرضه نداریم و تنها به سبب بارندگی  و تاخیر در برداشت، قیمت با نوساناتی در بازار روبرو می‌شود.

دارایی نژاد با بیان اینکه عرضه پیاز بندرعباس روبه اتمام است، افزود: هم اکنون پیاز دزفول بدست آمده است و برآورد می‌شود که بازار پیاز در ماه آینده به تعادل برسد.

رئیس پیشین اتحادیه بارفروشان قیمت کنونی هرکیلو پیاز دزفول را ۱۴ تا ۱۵ هزارتومان و پیاز بندرعباس را ۱۸ تا ۲۲ هزارتومان اعلام کرد و افزود: در بازار خرده فروشی با احتساب حداکثر ۳۰ تا ۳۵ درصد سود باید عرضه شود.

او با اشاره به علل نابسامانی بازار محصولات کشاورزی گفت: تا زمانیکه الگوی کشت به طور کامل اجرا نشود، نابسامانی‌ها در بازار ادامه دارد. به رغم گذشت ۳ سال از شعار اجرای مصوبه الگوی کشت، اما تاکنون ۳۰ درصد آن اجرا شده است.

دارایی نژاد ادامه داد:با اجرای ۱۰۰ درصدی مصوبه الگوی کشت، برنامه ریزی تولید با احتساب مصرف داخل انجام می‌شود و از طرفی ۱ تا ۱.۵ میلیون تن محصول بیشتری به منظور برنامه ریزی صادرات باید تولید شود.

رئیس پیشین اتحادیه بارفروشان گفت: ایران به سبب اقلیم چهار فصل جزء معدود کشور‌هایی است که می‌تواند صادرات داشته باشد، اما متاسفانه در برخی مواقع به سبب اتخاد تصمیمات خلق الساعه به بهانه تنظیم بازار، صادرات ممنوع می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • کشت و برداشت ۱۵ کیلو گوجه فرنگی در گونی‌های پلاستیکی (فیلم)
  • اطلاعاتی مهم درباره غذاهای کنسروی
  • افرادی که آلرژی بهاری دارند چه غذاهایی بخورند؟
  • اجرای ۱۰۰ درصدی مصوبه الگوی کشت تنها راهکار تنظیم بازار میوه و صیفی
  • بازار سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی تامین است
  • طرز تهیه دمی گوجه یا استانبولی خوشمزه ؛ فوت و فن پختن دمی گوجه در کمترین زمان | با این ترفند سس گوجه فرنگی را خوشمزه کنید
  • آلرژی بهاری دارید؟ این مواد غذایی را بخورید
  • خاستگاه بسیاری از غذا‌های ملی ممکن است شما را شگفت زده کند!
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی