Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، ناهید مسعود پور عصر یکشنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته جهانی افزایش آگاهی در مورد تیروئید اظهار داشت: بیماری کم کاری تیروئید را می توان در همه نوزدانی که به دنیا می آیند با گرفتن یک قطره خون از پاشنه پای آنها شناسایی کرد.

وی افزود: کم کاری تیروئید اگر به موقع تشخیص داده شود قابل علاج بوده و هیچگونه عارضه ای در کودک ایجاد نمی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص اطفال با تأکید بر اینکه تاخیر در تشخیص بیماری کم کاری تیروئید باعث عوارض بسیار جدی در کودک از جمله عقب ماندگی ذهنی و کوتاه قدی می شود، تصریح کرد: تشخیص و درمان کم کاری تیروئید آسان و کم هزینه است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان عنوان کرد: کم کاری تیروئید متاسفانه تا مدتها در کودک یا شیرخوار نشانه بالینی ایجاد نمی کند به همین دلیل تنها راه تشخیص و درمان به موقع این بیماری طرح شناسایی همگانی یا غربالگیری همگی کودکان است.

مسعودپور اظهار کرد: در کشورهای دنیا بیماریهای متعددی از دوران کودکی غربالگیری می شود اما در ایران تنها سه بیماری کم کاری تیروئید، پی کیو یا فنیکتون اوریا و بیماری فاویسم غربالگیری همگانی می شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به نحوه خون گیری از کودکان برای تشخیص کم کاری تیروئید اشاره و بیان کرد: اگر میزان TSH خون بین ۵ تا ۱۰ باشد نمونه مجدد پاشنه پا گرفته می شود که اگر در نمونه مجدد دوباره میزان TSH خون از ۵ بالاتر بود نمونه خونی گرفته می شود، اما اگر از همان ابتدا TSH خون از ۱۰ بالاتر باشد بلافاصله بایستی نمونه خون گرفته شود. در مواردی نیز که میزان TSH خون پاشنه پا از ۲۰ بالاتر باشد بایستی حتما درمان با قرص لووتیروکسین شروع شود.

مسعودپور همچنین تصریح کرد: طبق پروتکلی که در کشور وجود دارد برنامه شناسایی بیماران کم کاری تیروئید در رفسنجان نیز به موزات سایر استانها انجام می شود.

وی ابراز داشت: همکاری که والدین با مراکز بهداشتی دارند سبب شده شاهد هیچ بیمار دارای کم کاری تیروئید که درمان نشده باشد، نباشیم و خوشبختانه این برنامه توسط مراکز بهداشتی به خوبی اجرا شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در ادامه در خصوص حفاظت از کودکان در برابر بیماری ها اظهار داشت: محیط زندگی کودکان باید عاری از دود باشد، بخصوص دود چراغ نفتی، منقل و دود سیگار و قلیان بسیار به کودکان آسیب وارد می کند.

مسعودپور تصریح کرد: یکی از موارد شایع در شیرخواران و کودکان دود سیگار می باشد که دود سیگار باعث بروز آسم، مرگ ناگهانی، عفونت گوش و عفونتهای تنفسی و ذات الریه در کودکان می شود.

وی بیان داشت: همه مادران باید آموزشهای اولیه احیا قلبی عروقی در شیرخواران را دیده باشند و قبل از استفاده از هر داور باید مطمئن شد که این دارو بی خطر بوده و با دستور پزشک تجویز شده است بنابراین باید از تجویز دارو بدون دستور پزشک پرهیز کرد.

وی در خصوص پیشگیری از سوختگی کودک گفت: هرگز چای، فلاکس چای یا سیگار را در نزدیک کودکان قرار نداده و سماور، بخاری، اتوی داغ را از دسترس کودک دور نگه دارید.

مسعودپور ادامه داد: والدین در هنگام حمام کردن کودک، حتماً آب را با پشت دست خود امتحان کنند که آب ولرم باشد و مانع سوختگی کودک شود، پیشگیری از سوختگی در بچه های زیر ۴ ماه نیز اهمیت زیادی دارد.

این متخصص اطفال اظهار کرد: در مورد پیشگیری از سقوط، هرگز بچه ها را در تخت های بدون حفاظ قرار ندهند و آنها روی میز یا نیمکت به تنهایی رها نشوند، هرگز هنگام حمام کردن بچه در وان یا تشت حمام رها نشوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان همچنین با بیان اینکه کودکان را با حیوانات خانگی تنها نگذاریم و از نگهداری حیوانات در محل زندگی کودکان باید خودداری شود، تصریح کرد: تکان دادن های تند و به هوا پرت کردن کودک، ممکن است باعث سقوط و آسیبهای مغزی به وی می شود.

مسعودپور اضافه کرد: در کودکانی که توانایی راه رفتن دارند، حفاظت پنجره ها و قفل کردن درهای کابینت ها لازم است و مواد شوینده، پاک کننده و داروها را باید در جاهایی قرار دادکه در دسترس کودکان نباشد.

کد خبر 4307843

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان رفسنجان نوزاد ماه مبارك رمضان بوشهر شیراز سوم خرداد فتح خرمشهر گرگان شهرکرد کرمانشاه خطبه های نماز جمعه مشهد خرم آباد یاسوج بیرجند بارش باران قارچ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۱۵۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سرور عدوانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به باورهای غلط بیماری MS گفت: اینکه مبتلایان به ام اس نمی‌توانند ازدواج کنند و یافرآیند بچه‌دار شدنشان دچار مشکل است، باوری کاملا اشتباه است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: با توجه به اینکه بیشتر مبتلایان به ام اس معمولا در سن پایین درگیر این بیماری می‌شوند و یا هنوز به سن باروری نرسیده باشند ممکن است این موضوع برای این افراد نگران کننده باشد، این باور از اساس اشتباه و بیماران مبتلا به ام اس هیچ مشکلی برای ازدواج ندارند و تحت نظر پزشک به راحتی می‌توانند مادر یا پدر شوند.

متخصص بیماری‌های اعصاب و روان درباره احتمال ابتلای فرزندان مبتلا به ام اس نیز توضیح داد: مبتلایان به این بیماری باید این نکته را مد نظر داشته باشند که شاید نوزادانی که از پدر و مادر مبتلا به ام اس متولد می‌شوند ریسک بیشتری ازنظر ابتلا به این بیماری در مقایسه با سایر افراد جامعه داشته باشند ولی اصلا به این شکل نیست که این احتمال درصد بالایی را به خود اختصاص دهد.

عدوانی تاکید کرد: این تفکر که اگر مبتلا به ام اس هستید حتما نوزاد شما هم با این بیماری متولد می‌شود از اساس اشتباه و غلط است.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با بیان اینکه برخی طیف‌های بیماری ام اس می‌تواند از طریق وراثت منتقل شود توضیح داد: تا زمانیکه آزمایش‌های ژنتیک انجام نشده، هیچ فردی نمی‌تواند درباره ریسک ابتلای بالای سایر افراد خانواده به این بیماری نظر قطعی دهد.

وی گفت: تعداد پدران و مادرانی که هر دو مبتلا به ام اس بوده‌اند و نوزادی کاملا طبیعی به دنیا آورده‌اند کم نیستند.

عدوانی با تاکید بر اینکه مسئله‌ای که درباره ام اس مد نظر است فارغ از مسایل ژنتیکی موضوعات محیطی است، اضافه کرد: در نهایت علت اصلی این بیماری و خیلی از فاکتورهای ابتلا به آن هنوز شناخته نشده است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به باور اشتباه دیگری مبنی بر اینکه ام اس بیماری مختص به جوانان است توضیح داد: اصلا به این صورت نیست و این بیماری در کودکان و یا افراد بالای 60 یا 70 سال هم دیده می‌شود.

کاهش طول عمر باور اشتباه دیگری درباره مبتلایان به ام اس است که این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب به آن اشاره کرد و افزود: این بیماری طول عمر افراد را کاهش نمی‌دهد، خیلی از افراد زمانی که متوجه می‌شوند به ام اس مبتلا شده است، مبنا را بر این قرار می‌دهند که با اختلال عملکرد عمده مواجه‌اند.

وی  با بیان این مسئله که الزاما همه‌ افراد مبتلا به ام اس دچار مشکل شدید در راه رفتن می‌شوند و یا  در نهایت بینایی خود را از دست می‌دهند را تصور اشتباهی عنوان کرد و توضیح داد: بیماری ام اس با توجه به درمان‌های نوینی که وجود دارد به میزان قابل توجهی قابل کنترل است، شاید در سالهای دور مثلا 20 یا 30 سال پیش درمان قابل توجهی برای این بیماری وجود نداشت ولی در حال حاضر بخش عمده‌ای بیماران به صورت موفقیت آمیز درمان شده و به زندگی عادی برمی‌گردند.

عدوانی گفت: ام اس احتمال حملاتی به سیستم عصبی را در پی دارد یا حتی بیماران به صورت موقتی دچار تاری دید، ضعف اندام‌ها، اختلال تعادل و دوبینی می‌شوند ولی با درمان به موقع علامت‌ها به میزان بسیار بالایی و در بیشتر موارد به صورت کامل برطرف می‌شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: ام اس قابل کنترل است و هنوز دارویی نداریم که بیمار استفاده کند و به طور کلی درمان شود به طور مثال بیماران دیابتی تا آخر عمر باید داروهای خود را استفاده کنند و اگر دارو را قطع کنند قطعا مشکلات جدی خواهند داشت.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش تاکید کرد: MS و درمان‌های آن وابسته به درمان موثر در سالهای اول شیوع بیماری است، به این شکل که در صورت تشخیص به موقع اگر درمان‌ها به موقع انجام شود حتی امکان خاموش شدن این بیماری نیز وجود دارد یا در آینده فرد مبتلاکمتر دچار عوارض خواهد شد.

عدوانی هشدار داد: مبتلایان به ام اس بعد از درمان و کاهش نشانه‌های بیماری، روند درمان را قطع نکنند به این دلیل که ام اس ماهیت بهبوده یابنده و حمله کننده دارد شاید مدتها خاموش شود و بعد از مدتی بیمار با حمله‌های بیشتر که کنترل آن مشکل است مواجه شود.

وی درباره باور اشتباه دیگری با این عنوان که بیماران مبتلا به ام اس نباید اصطلاحا مواد غذایی که طبع سرد دارد را استفاده کنند ادامه داد: از نظر علمی و تحقیقاتی هیچ موضوعی مبنی بر اینکه ماده غذایی در کنترل و یا عود بیماری اثر دارد تایید نشده است، در نتیجه رژیم‌های سخت غذایی می‌تواند بدن بیمار را ضعیف کرده و مانع رسیدن مواد مغذی به بدن شود بنابراین تنها توصیه این است که مبتلایان به ام اس رژیم غذایی سالم داشته باشند.

عدوانی در خاتمه توصیه کرد: عاداتی مثل سیگار کشیدن، استفاده از قلیان می تواند سیر بیماری را شدیدتر کند و تشدید حملات را در پی خواهد داشت بنابراین توصیه اکید ترک مواد دخانی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲٫۵ ساله
  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲/۵ ساله
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک بندرعباسی خارج شد
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند