Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، هیئت وزیران در جلسه ۲۳/۲/۱۳۹۷ به پیشنهاد شماره ۵۲۰۱۸ مورخ ۷/۴/۱۳۹۶ وزارت کشور و به استناد تبصره (۲) بند (خ) ماده (۱۳) قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌ های سیاسی - مصوب ۱۳۹۴-، آیین ‌نامه اجرایی ماده یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:

آیین ‌نامه اجرایی ماده (۱۳) قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه ‌های سیاسی

ماده ۱- اصطلاحات استفاده‌ شده در این آیین‌ نامه، در معانی مشروح مندرج در قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌ های سیاسی که در این آیین ‌نامه به‌ اختصار "قانون" نامیده می‌ شود، به ‌کار می‌ روند و واژه ­های "کمیسیون" و "احزاب"، به ترتیب ناظر به کمیسیون موضوع ماده (۱۰) و احزاب موضوع ماده (۱۳) قانون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماده ۲- فعالیت سیاسی موضوع بند (الف) ماده (۱۳) قانون، شامل همه فعالیت‌ هایی است که در جهت کسب و مشارکت در قدرت سیاسی و نقد و اصلاح آن انجام می‌ شود.

ماده ۳- دبیران‌ کل احزاب متقاضی تشکیل و عضویت در ائتلاف موضوع بند (ث) ماده (۱۳) قانون که در مورد فعالیت‌ های انتخاباتی یا موضع‌ گیری و فعالیت در موضوعات ملی انجام می ‌شود، باید موضوع را جهت اطلاع کمیسیون‌، به دبیرخانه کمیسیون اعلام کنند.

تبصره - عضویت در ائتلاف، موجب سلب مسئولیت‌های حزبی نیست و احزاب عضو ائتلاف باید از هرگونه اقدامی که مصداق بندهای ماده (۱۸) قانون است، خودداری کنند.

ماده ۴ – احزابی ‌که در سطح کشور فعالیت ‌می‌کنند، می ‌توانند تحت‌ عنوان ائتلاف، در هریک از استان‌ها و شهرستان‌ های مورد نظر فعالیت کنند.

تبصره- احزاب تشکیل‌ دهنده آن دسته از ائتلاف‌ هایی ‌که ‌فعالیت‌ استانی و شهرستانی می‌ کنند، درصورت داشتن شعبه‌ استانی و دفتر شهرستانی، می ‌توانند تحت عنوان ائتلاف از عنوان حزب نیز استفاده کنند و در غیر این صورت، تنها مجاز به استفاده از عنوان ائتلاف مربوط هستند.

ماده ۵- شعبه، واحد فرعی حزب، در استان و دفتر، واحد فرعی حزب در شهرستان است که مطابق اساسنامه حزب تاسیس ‌می‌شوند و دبیران کل احزاب، با تنظیم کاربرگ مربوط، موضوع تاسیس شعبه یا دفتر حزب متبوع را بارعایت شرایط زیر، حسب مورد به استانداری، در مورد شعبه استانی یا فرمانداری، در مورد دفتر شهرستانی اطلاع می‌ دهند:

الف- عنوان حزبی شعبه و دفتر، باید دقیقاً مطابق عنوان مندرج در پروانه فعالیت حزب باشد.

ب- احزاب دارای پروانه فعالیت استانی، تنها می‌ توانند در محدوده استان مربوط، دفتر تأسیس کنند.

پ- یک نفر نمی‌ تواند همزمان مسئول شعبه یا دفتر بیش از یک حزب باشد.

تبصره- درصورت تغییر نشانی شعبه یا دفتر، مسئولان شعب و دفاتر احزاب، تغییرات را جهت اطلاع، به ‌صورت کتبی، حسب مورد به استانداری یا فرمانداری مربوط اعلام می‌ کنند.

ماده ۶- برای برگزاری تجمع یا راهپیمایی، دبیران کل احزاب متقاضی باید تقاضای خود را در قالب تکمیل کاربرگ مربوط که متضمن موارد زیر است، حداقل سه روز کاری قبل‌ از زمان برگزاری، به ‌فرمانداری یا استانداری ارایه کنند:

الف– اعلام موضوع، زمان و مکان تجمع یا راهپیمایی.

ب– اعلام اسامی سخنران یا سخنرانان.

تبصره ۱- برای برگزاری تجمع یا راهپیمایی در سراسر کشور، دبیران کل احزاب متقاضی باید درخواست خود را برای رسیدگی کمیسیون براساس اصل (۲۷) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و قوانین و مقررات موضوعه، به وزارت کشور ارایه کنند.

تبصره ۲- برگزاری مراسم عمومی که در مکان محصور یا مسقف انجام می‌ شود، با اطلاع قبلی به فرمانداری مربوط و اعلام اسامی سخنران یا سخنرانان و قبول مسئولیت نظم درون مکان اعلام شده توسط احزاب متقاضی، مشمول حکم این ماده نیست.

ماده ۷- فرمانداری موظف است به‌ محض دریافت تقاضای موضوع ماده(۶) این آیین‌ نامه، آن‌ را به استانداری ارسال‌ کند و استانداری نیز موظف است به محض دریافت تقاضای مذکور، ضمن ارسال آن همراه با نظریه به دبیرخانه کمیسیون، نسبت به شروع مراحل رسیدگی به منظور صدور مجوز در مهلت مقرر اقدام و در صورت عدم صدور مجوز، دلایل آن را در مهلت مقرر به حزب متقاضی اعلام کند.

تبصره- دبیرخانه‌ کمیسیون موظف ‌است تقاضای موضوع این ‌ماده را خارج از نوبت در دستور کار اولین جلسه فوق‌العاده کمیسیون قرار دهد و حداکثر ظرف (۱۲) ساعت، نظر کمیسیون را به استانداری اعلام و ارسال کند و تمام فرآیند نباید بیشتر از سه روز کاری باشد.

ماده ۸- صدور مجوز تجمع و راهپیمایی مشترک بنا به درخواست مشترک، برای چند حزب یا جبهه بلامانع است لکن صدور مجوز همزمان برای دو یا چند تجمع در یک زمان و یک محل، همچنین صدور مجوز همزمان برای دو یا چند راهپیمایی در یک زمان و یک شهر ممنوع است.

ماده ۹- تا قبل از صدور مجوز تجمع و راهپیمایی، هرگونه فراخوان در رسانه‌ ها و فضای مجازی از سوی برگزارکنندگان ممنوع است و فراخوان‌ هایی که پس از صدور مجوز صورت می‌ گیرد، باید در چهارچوب مجوز صادرشده باشد.

ماده ۱۰- پس از صدور مجوز تجمع یا راهپیمایی، احزاب متقاضی باید هرگونه تغییر احتمالی در زمان، مکان و موضوع تجمع یا راهپیمایی را برای رسیدگی مجدد، به فرمانداری یا استانداری اعلام کنند.

ماده ۱۱- مسئول تأمین امنیت تجمع ‌ها و راهپیمایی‌ های قانونی، نیروی انتظامی است و حضور دیگر افراد و گروه‌ ها، تحت‌ عنوان برقراری نظم و امنیت در زمان و محل برگزاری تجمع‌ ها و راهپیمایی‌ های مذکور، ممنوع است.

تبصره-  شوراهای تأمین، محل‌ های مناسبی را برای برگزاری تجمع یا راهپیمایی تعیین‌ می ‌کنند و سعی ‌می‌ شود مراسم در این‌ محل‌ها برگزار شود. محل‌ های تعیین ‌شده داخل شهرها خواهند بود و ویژگی‌های دیگر آن، به وسیله دبیرخانه شورای امنیت کشور به شوراهای تأمین اعلام می‌ شود و در هر صورت، به پیشنهاد احزاب متقاضی و تأیید شورای تأمین، می‌ توان تجمع را در محل دیگری برگزار کرد.

ماده ۱۲- به ‌منظور تأمین امکان حضور و دفاع در کمیسیون، قبل ‌از ارجاع پرونده تخلف حزب به مراجع قضایی، دبیر کمیسیون موظف است حداقل یک هفته قبل از طرح پرونده در جلسه کمیسیون، موضوع را به ‌صورت کتبی به دبیرکل حزب مربوط اطلاع دهد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: هیات دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۲۲۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت

به گزارش«نماینده»، جلسات علنی هفته جاری مجلس شورای اسلامی روزهای یکشنبه، سه شنبه و چهارشنبه(۱۲،۱۱،۹) اردیبهشت ماه برگزار می شود و موارد زیر در دستور کار این هفته صحن علنی مجلس قرار می گیرد:

در این هفته قرار است گزارش کمیسیون تلفیق در مورد بخش دوم (جداول بودجه) بودجه ۱۴۰۳ کل کشور، گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد طرح مالیات بر سودا گری و سفته بازی و طرح یک فوریتی اصلاح برخی احکام مالیاتی جهت تسهیل فعالیت های اقتصادی کشور در سال جهش تولید با مشارکت مردم بررسی شود.

همچنین نمایندگان در هفته پیش رو ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اجتماعی ‎در مورد لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار،گزارش کمیسیون انرژی در مورد لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند به داوری و گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح یک فوریتی استفساریه ماده ۴۸ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۱) را بررسی می کنند.

گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح دوفوریتی استفساریه تبصره (۲) ماده واحده قانون اصلاح بند (و) ماده ۴۴ قانون برنامه ۵ ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران،گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد لایحه موافقتنامه همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری پرتغال در حوزه های زبان، آموزش و فرهنگ و رسانه های جمعی و گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد طرح استفساریه جز (۱) بند (الف) ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده در دستور کار صحن علنی این هفته مجلس قرار می گیرد.

همچنین گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان، لایحه یک فوریتی الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(۳) وگزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اصلاح ‎ماده ۸ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه این هفته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی بررسی می شود.

گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیت مالی ، لایحه اصلاح تبصره (۵) الحاقی به ماده واحده قانون سرباز قهرمان و واحده گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه یک فوریتی نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی از دیگر برنامه های هفته جاری صحن علنی مجلس شورای اسلامی خواهد بود.

گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان توسعه زنان سازمان همکاری اسلامی، گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح یک فوریتی الحاق (۷) تبصره به ماده (۷) اساسنامه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بابت تسهیل روند ساخت و ساز روستایی برای بومیان روستا و حمایت از دولت در جهت ساخت یک میلیون مسکن در سال و گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد لایحه پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی ‎فرامرزی الحاقی به کنوانسیون چهارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر در دستور کار هفتگی مجلس در هفته جاری قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • فوری/ خرید و فروش خودروی جانبازان آزاد شد
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت
  • محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیئت علمی لغو شد
  • محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی لغو شد
  • گیر واردات خودرو‌های کارکرده کجاست؟
  • گیر واردات خودروهای کارکرده کجاست؟
  • درخواست اجرایی شدن قانون کاهش ۳۰ روزه حق عائله‌مندی
  • بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس