Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@20:31:53 GMT

زیرپا گذاشتن قانون!

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۲۳۷۴۱

زیرپا گذاشتن قانون!

اصفهان است و یک میدان نقش جهان و صنایع دستی‌اش. شاید هر ایرانی و حتی توریسم‌های خارجی، برای یکبار هم که شده در بازار میدان نقش جهان قدم زده و صنایع دستی که کمتر کسی می‌تواند مانند آن را جای دیگری از دنیا پیدا کند، از نزدیک دیده و لمس کرده باشد.

به گزارش ایمنا، صبح یکی از روزهای ماه مبارک رمضان است. وارد بازار صنایع دستی میدان نقش جهان شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثل همیشه انتظار هیاهوی همیشگی بازار، رفت و آمد مردم و بازار داغی فروشندگان برای تبلیغ و به فروش رساندن اجناس مغازه خود می‌رفت اما، گویی بازار هم روزه سکوت گرفته بود و خبری از آن شلوغی همیشگی نبود! دُکان‌ها باز اما خرید و فروشی نمی‌شد. مغازه‌داران اجناس خود را طبق معمول بیرون از حجره چیده بودند تا شاید چشم مشتریان را به خود گرفته و دشتی کنند.

از دور که به بازار نگاه می‌کردی، بیشتر شبیه نمایشگاهی برای عرضه محصولات دستی بود تا محلی برای عبور و مرور گردشگران و مردم. یکی کیف‌های سنتی مغازه‌اش را به پرده‌ای که بیرون از مغازه نصب بود، آویزان کرده و دیگری تمامی اجناس داخل مغازه را در ویترینی بیرون و جلوی مغازه خود گذاشته بود. هر کدام به هر شکل و با سلیقه‌ خود، بیرون مغازه‌اش را چیده بود و برای این کار هم دلیلی داشت. "زیبایی بازار به این است که حجره‌داران اجناس خود را بیرون از مغازه بچینند و از دستان مشتری، دشت کنند"! اصلاً هم برایشان مهم نیست که کسی بتواند از میان شلوغی چیدمان بازار، رد شود یا خیر ...

به همین منظور شهرداری اصفهان از هفته گذشته برای نخستین بار با همراهی نمایندگان اصناف، نیروی انتظامی و پلیس راهور طرح ویژه‌ای برای رفع سدمعبر صنوف به اجرا گذاشته است، در این طرح هر روز سد معبر و تخلف یکی از صنوف به صاحبان مغازه گوشزد می شود، خبرگزاری ایمنا برای دومین‌بار همگام با شهرداری و اتحادیه‌های اصناف شد تا نظر خود مغازه‌داران و مردم را از این تخلف جویا شود.

امید نامدار، شاگرد مغازه صنایع دستی فروشی بازار میدان نقش جهان است، می‌گوید: دو ماه است در این مغازه مشغول به کار هستم، در این مدت اطلاعی از اینکه گذاشتن ویترین و برخی از وسایل، جلوی مغازه خلاف است. نداشتم. مأموران می‌گویند ویترینی که بیرون از مغازه گذاشته‌ایم را باید به در مغازه بچسبانیم، تا محدوده ۵۰ سانتی متری بیرون از مغازه، می‌توانیم ویترین را قرار دهیم.

این شاگرد مغازه صنایع دستی معتقد است قرار دادن اجناس در بیرون از دُکان، باعث جذب مشتری می‌شود، قدیمیهای بازار به گرفتن دشت اول صبح اعتقاد دارند که این دشت را از فروش اجناسی که دم مغازه می‌گذارند به دست می‌آورند چون کسی در ساعات ابتدایی صبح، پولی بابت خرید تابلوهایی که دو، سه میلیون تومان قیمت دارند، نمی‌دهد و به همین دلیل برخی از اجناس ریز را بیرون از مغازه می‌گذاریم.

نامدار اضافه می‌کند: اجناس حجره‌داران بازار میدان نقش جهان، مسیر عبور و مرور افرادی که از بازار گذر می‌کنند را سخت نمی‌کند، اما میوه‌فروشی که بار مغازه‌اش را داخل پیاده‌رو می‌چیند، سد مسیر عابران پیاده‌ می‌شود و باید با آنها برخورد شود.

یکی از مغازه داران قدیمی بازار که به استاد معروف است، اما تمایلی به معرفی خود ندارد، می گوید: بعضی از حجره‌داران مشتری ندارند و برای جذب مشتری، اجناس خود را بیرون از مغازه و در معرض دید مشتریان می‌گذارند تا با این کار مشتری وارد مغازه شود و از آن‌ها خریداری کند.

او معتقد است برخی مشتریان اصلاً داخل مغازه‌ها را نگاه نمی‌کنند و چشمشان بیشتر اجناس بیرون مغازه را می‌گیرد. با وجود اینکه حتی یک قلم از اجناس مغازه‌ام را بیرون نمی‌گذارم، اما با این موضوع موافق هستم.

اینکه چرا این مغازه‌دار مثل سایر همکاران خود، اصلاً جنسی را بیرون از مغازه نچیده است جای علامت سوال داشت که چطور مشتری را به داخل مغازه می‌کشاند.« مشتری به قیافه من که نگاه می‌کند، خودش وارد مغازه می‌شود و نیازی نیست اجناسم را بیرون از مغازه بچینم.اخلاق خوب و کار مطمئن و خوب دست مشتری دادن ، رمز موفقیت من طی این ۳۸ سال کار است»

آیناز حسن‌پور، فروشنده مغازه لباس، روسری و رومیزی سنتی از تأثیر چیدن برخی از اجناس داخل مغازه بیرون و در معرض دید مردم می‌گوید: قبلاً هم به ما گفته بودند که ویترینی که بیرون از مغازه است را به در مغازه بچسبانیم، اما برای آویزان نکردن شال و روسری خارج از مغازه کسی تا الان ایرادی نگرفته بود و برای بار اول است که می‌گویند شال و روسری‌های بیرون را باید جمع کنید و به داخل مغازه بیاورید.

حسن‌پور می‌گوید: مغازه‌های کناری و روبه‌رویی ما که اجناس خود را بیرون از مغازه نچیده‌اند، نوع جنسی که به فروش می‌رسانند، متفاوت است و چون داخل مغازه ویترین دارند، چیدن اجناس در بیرون تأثیر آن‌چنانی در میزان فروش‌شان ندارد.

مغازه نقره‌فروشی دقیقاً روبه‌روی حجره لباس و شال سنتی است. فروشنده‌ای که در این مغازه ایستاده با وجود اینکه معتقد است اگر همه حجره‌داران اجناس خود را داخل مغازه بچینند، ظاهر بازار شکیل‌تر و اصولی‌تر است، می‌گوید: مگر مغازه‌داران جلوی مغازه خود حریمی به اندازه نیم متر یا ۳۰ سانتی‌متر ندارند؟ اگر در این حریم اجناس خود را بیرون بگذارند، موردی ندارد، اما اگر بخواهند بیشتر از آن پیشروی کنند، ما هم اعتراض داریم چراکه اگر جلوی مغازه ما هم تمیز، مرتب و شکیل باشد خواه ناخواه بیشتر مشتری جذب می‌شود تا اینکه مثل جمعه بازار و دستفروشی، هر چه دارند را بیرون بگذارند، این‌گونه کلاس مغازه ما هم پایین می‌آید.

وی ادامه می‌دهد: ما در داخل مغازه ویترین داریم و این‌طور آزادتر هستیم که همه چیز داخل مغازه و در ویترین باشد تا اینکه بخواهیم وسایل‌مان را دم در مغازه بچینیم، به نظر می‌رسد این‌کار شکیل‌تر است، اما خیلی‌ها با این نظر موافق نیستند.

او می گوید: در مدت بیش از یکسالی که در این مغازه هستم متأسفانه کسی را ندیدم که به این سدمعبر اعتراضی داشته باشد و این اولین گروه از مأموران شهرداری، نیروی انتظامی و اصناف است که به آن‌ها تذکر می‌دهند. به نظر من این طرح خوبی است و باید با کسانی که غیراصولی اقدام به این کار می‌کنند، برخورد شود، البته باید حریمی هم برای آنها در نظر گرفته شود، چون برخی از اجناس تا در دید مشتری نباشد، به فروش نمی‌رسد.

-  یکی از مغازه داران بازار بلند می گوید: نظر ما این است که به همه باید حق دهند. آیا بازار میدان کهنه مهم‌تر از بازار میدان نقش جهان است؟ بروید ببینید در بازار میدان کهنه چه خبر است! یک دُکان یک متری چه کاری می‌تواند بکند، اجناس خود را داخل که نمی‌تواند بگذارد، تا بیرون هم نچیند که نمی‌تواند فروشی داشته باشد، پس مجبور است اجناس خود را بیرون از دُکان بچیند. برای مغازه‌دار باید حق و حقوقی قائل شوند، دُکان یک متری یک حق و حقوقی دارد و دُکان چند متری هم یک حقی برای خود. باید برای دُکان‌های کوچک حقوق و حریمی بگذارند.

محمد واعظ، مسئول پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری منطقه سه شهرداری اصفهان در مورد این طرح می‌گوید: این طرح به منظور ساماندهی مشاغل صنایع دستی در بازارهای میدان نقش جهان به اجرا درآمده است. اکثر مغازه‌داران بازار میدان نقش جهان، صنایع دستی عرضه می‌کنند و به دلیل وضعیت سیاسی و موقعیت خاص میدان نقش جهان، امکان هرگونه تنش وجود دارد و کسبه حرف اتحادیه‌های خود را بهتر پذیرا هستند. به همین منظور برای اجرای طرح از اتحادیه‌های مربوطه کمک خواستیم تا همراه مأموران نیروی انتظامی شوند و شهرداری در اجرای این طرح تنها نباشد.

وی در مورد حقی که کسبه برای خود تعریف می‌کنند، می‌گوید: آن‌ها نمی‌توانند اجناس خود را به هیچ وجه بیرون از مغازه بگذارند و باید به اندازه فروش خود، جنس بیاورند نه بیشتر. عابر پیاده‌ای که مغازه‌دار با چیدن اجناس خود بیرون از مغازه، مسیر عبور و مرورش را تصرف کرده، چه گناهی کرده است. آیا صاحبان مغازه به خاطر فروش بیشتر می‌خواهند گذرها را هم تصرف کنند؟

واعظ تأکید می‌کند: مغازه‌دار هیچ‌گونه حقی برای گذاشتن ویترین یا چیدن اجناس بیرون از مغازه ندارند و تنها از دهنه تجاری می‌تواند به عنوان نمایشگاه برای نمایش اجناس خود استفاده کند و حق تصرف معبر را ندارد. مغازه‌داران نباید به دلیل مشکلاتی که با آن روبه‌رو هستند، حق عابران پیاده و بازدیدکنندگان را، به خصوص در تابستان و ایام نوروز ضایع کنند.

وی اظهار می‌کند: اگر بخواهیم دوطرفه به موضوع نگاه کنیم، یکی از دلایل انجام این کار توسط مغازه‌داران، وضعیت بد اقتصادی و فروش کم اجناس آن‌ها است که منجر به فعالیت گسترده صاحبان مغازه و همچنین آوردن اجناسی با قیمت ارزان‌تر و در معرض دید مشتریان قرار دادن می‌شود تا بتوانند اجاره حجره‌ای که در اختیار دارند را پرداخت کنند، چون عمده این افراد مستأجر هستند.

حسین نساج‌پور، کارشناس اداره‌کل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان نیز می گوید: در ادامه طرح ویژه‌ای که شهرداری اصفهان برای نخستین بار با همراهی نمایندگان اصناف، نیروی انتظامی و پلیس راهور برای رفع سدمعبر صنوف در برخی خیابان‌های شهر به اجرا گذاشته است، این‌بار برای پاک‌سازی و تذکر به مغازه‌داران صنایع دستی که سد معبر کرده‌اند به بازار صنایع دستی میدان نقش جهان رفتیم.

وی می‌گوید: از زمان اجرای طرح تاکنون بازخورد خوبی را هم از جانب کسبه و هم از اتحادیه‌های مربوطه داشته‌ایم و چون از هر اتحادیه یک نفر مأمور ما را همراهی می‌کند، تعامل خوبی به وجود آمده است.

اصغر نصیری، رییس اداره پیشگیری از تخلفات شهری شهرداری اصفهان نیز در این باره می‌گوید:- براساس بند ۲ تبصره ۵۵ قانون سد معبر، وظیفه رفع تخلفات سدمعابر به عهده شهرداری است. طی چند سال گذشته طرح‌های متفاوتی برای رفع سدمعابر گذاشته شد، البته طرح‌ها در حد اخطار و جمع آوری اجناس بود و برخی طرح‌ها هم با اطلاع‌رسانی و چاپ بروشور سعی در فرهنگ‌سازی عموم داشتند، با وجود پیشرفت خوبی که اصفهان در این موضوع نسبت به شهرهای دیگر داشته است، اما باز هم موفق نشدیم بازخورد اصلی را دریافت کنیم تا چهره اصلی شهر مناسب‌سازی و مشکل سدمعبر رفع شود.

وی ادامه می‌دهد: در طرح‌هایی که گذشته اجرا می‌شد مشکلات صنفی به وجود می‌آمد، بنابراین امسال سعی کردیم این طرح را با همکاری اتحادیه‌ها و اصناف اجرایی کنیم.

نصیری تأکید می‌کند: در بند ۲ تبصره ۵۵ قانون شهرداری چیزی به عنوان سد معابر و اشغال پیاده‌روها توسط مغازه‌داران آورده نشده و باور غلطی بین صنوف مختلف به صورت عرف درآمده که تا جنسم را بیرون از مغازه نچینم، کسی نمی‌خرد و باید سدمعبر کنم تا مشتری جذب شود، بنابراین مجبور هستیم برای رفع این عُرف غلط، کم کم پیش برویم تا جایی که این کار به صفر برسد.

رییس اداره پیشگیری از تخلفات شهری شهرداری اصفهان می‌گوید: حد مشخصی برای این کار وجود ندارد و قانون صراحتاً می‌گوید مغازه‌داران نباید سد معبر کنند. اما در مرحله اول برای جلوگیری از این اقدام باید با بازرسان مختلف درباره اینکه مغازه‌داران تا چه حد می‌توانند بیرون از مغازه خود جنسی را چیده که باعث ایجاد مزاحمت برای عابران پیاده‌رو هم نشود، صحبت و تصمیم‌گیری شود و کم کم این حد را هم به صفر رساند.

وی با بیان اینکه قانون کلی می‌گوید نمی‌توان عُرف غلطی را قبول کنیم و در حالت کلی سد معبر باید به صفر برسد، می‌افزاید: تعیین حد و مرز برای این کار قانون و مجوز نیست و در اصل عُرف غلطی است که بین مغازه داران جا افتاده، بنابراین باید در ابتدا، همین ُعرف غلط را تا جایی که مشکلی ایجاد نکند، قبول می‌کنیم تا به تدریج بتوانیم این تخلف را به صفر برسانیم.

به گزارش ایمنا، تماشای بازار قدیمی شهر، میدان نقش جهان و هنر دست هنرمندان اصفهانی‌ها، حال هر کسی را خوب می‌کند و هیاهو و رفت و آمد مردمان در بازار میدان نقش جهان اصفهان بر زیبایی آن می‌افزاید، میدان امام (ره) نه تنها متعلق به مردم ایران بلکه به عنوان میراث تاریخی وفرهنگی به تمام مردم جهان تعلق دارد لذا رفع معضلاتی همچون سد معبر که گریبانگیر این میدان شده، ضرورتی دوچندان دارد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سد معبر صنایع دستی ميدان نقش جهان اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۲۳۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه عضو خانواده روستایی در سبزوار از زیر آوار بیرون کشیده شدند

مسوول روابط عمومی سازمان آتش نشانی سبزوار اعلام کرد:‌ یک خانواده سه نفره در روستای "ایزی" این شهرستان، سه‌شنبه شب از زیر آوار منزل مسکونی بیرون کشیده شده و نجات یافتند.

به گزارش ایرنا، محمد همتی سه‌شنبه شب به خبرنگاران گفت: اعضای این خانواده به دنبال وزش توفان شدید در زیر آوار گرفتار شده بودند که با اعلام این حادثه به سامانه ۱۲۵، و اعزام تیم های امداد و نجات آتش نشانی به محل،‌ از زیر آوار بیرون کشیده شدند.

وی با اشاره به اعزام ۲ تیم نجات از ایستگاه های ۲ و چهار آتش نشانی به محل حادثه، افزود:‌ در جریان این عملیات یک زن و مرد و کودک ۲ ساله آنان به سلامت از زیر آوار خارج شده و تحویل نیروهای اورژانس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار شدند.

توفان تندری سه شنبه شب با سرعت ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت شهرستان های سبزوار و داورزن را درنوردید.

روستای ایزی، با جمعیتی حدود سه هزار نفر در پنج کیلومتری شمال شرقی سبزوار قرار دارد.

سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مرگ یک کارگر بر اثر سقوط آوار سنگ ریزش آوار در جنوب تهران موجب مرگ یک کارگر شد

دیگر خبرها

  • وضعیت ناگوار یک بازار تاریخی در نصف‌جهان/از ویراژ شبانه‌روزی موتورسیکلت‌ها تا سدمعبرهای مغازه‌داران
  • میدان نقش جهان روز بدون موتورسیکلت را تجربه کرد
  • سه عضو خانواده روستایی در سبزوار از زیر آوار بیرون کشیده شدند
  • ۳ عضو خانواده روستایی در سبزوار از زیر آوار بیرون کشیده شدند
  • تصاویر مزاحمان نوامیس نازی‌آباد؛ درگیری خونین با مغازه‌داران معترض!
  • طرح ممنوعیت ورود موتورسیکلت به بازار اصفهان اجرا شد
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹هزار
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان | گزارش مهم یک پایگاه تحلیلی نظامی
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان عملیاتی
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹/دلار تلگرامی خریدار ندارد