Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > فناوری - ایسنا به نقل از فیوچریسم نوشت: محققان سوئیسی فیبرهای بسیار حساس و نازکی تولید کردند که مدعی شدند می‌تواند به عنوان اعصاب ربات‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

مطمئنا برخی از ربات‌ها عملکرد بهتری نسبت به انسان‌ها دارند. به عنوان مثال ربات‌ها بدون اینکه نیازمند اکسیژن باشند، قادرند به زیر آب‌های عمیق بروند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما ربات‌ها احساس "لامسه" ندارند. محققان "موسسه پلی تکنیک فدرال لوزان"(EPFL) در سوئیس، کابل‌های فیبری فوق‌العاده نازک و انعطاف پذیری تولید کردند که الکترود در آن‌ها تعبیه شده است. تولید این کابل‌های رسانا به این معنی است که "پلاستیک" می‌تواند سیگنال‌های الکترونیکی را در پاسخ به "لمس" ارسال کند. که این امکان دقیقا مشابه با عملکرد رشته‌های عصبی انسان است.

"فابین سورین" رهبر این مطالعه می‌گوید: دستگاه تولیدی آن‌ها انتخابی ایده آل برای اعصاب رباتیک خواهد بود. این "عصب" یک فیبر نوری پر از الکترود است. تیم تحقیقاتی در ابتدا از یک توده حجیم از پلاستیک استفاده کردند سپس به این توده حرارتی بالا دادند و آن را کشیدند تا تبدیل به طنابی نازک و انعطاف پذیر شود.

البته قبل از کشیدن این طناب باریک، الکترودها را درمکان‌های مد نظرشان تعبیه کردند. محصول نهایی مشابه با یک نوار پلاستیکی فوق العاده باریک بود. چون این نوار بسیار نرم و انعطاف پذیر است، می‌تواند با خم شدن مفاصل ربات نیز عمل کند.

سورین گفت: این محصول می‌تواند با لایه‌های مختلفی از الکترود ساخته شود. بنابراین می‌تواند در پاسخ به فشارهای متعددی مورد استفاده قرار گیرد. اگر ربات‌ها پا به پای همتایان انسانی خود کار می‌کنند، بنابراین نیاز است که مواد بیشتری برای توسعه آن‌ها به کار گرفته شود. این فیبرها می‌توانند در حجم وسیعی تولید شوند. فقط بسته به این دارد که مهندسان از چه مقدار پلاستیک در تولید آن‌ها استفاده می‌کنند.

پتنت این فناوری از پیش به ثبت رسیده است. نتایج این تحقیق در مجله " Advanced Materials " منتشر شد.

 

 

5656

کلید واژه‌ها : میکروبات روبات ریزاندام - روبات - روباتیک -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: روبات روباتیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۴۲۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازیافت پسماند زباله توسط دانش‌بنیان‌ها و تبدیل به سوخت پاک

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی با تبدیل پسماندهای پلاستیکی غیرقابل بازیافت به سوخت جامد، به کمک رفع معضل پلاستیک‌های غیرقابل بازیافت آمده است. در فرایند تبدیل این پسماندها به سوخت جامد، نه آب قابل توجهی مصرف شده و نه آلایندگی ایجاد می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، معضل همیشگی پلاستیک‌های غیرقابل بازیافت هم چهره طبیعت را زشت می‌کند و هم تهدیدی برای طبیعت و حیوانات است که البته به یک معضل جهانی تبدیل شده است.

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی با تبدیل پسماندهای پلاستیکی غیرقابل بازیافت به سوخت جامد، به کمک رفع این معضل آمده است. در فرایند تبدیل این پسماندها به سوخت جامد، نه آب قابل توجهی مصرف شده و نه آلایندگی ایجاد می‌شود.

سوخت‌های جامدی که از این محصول دانش‌بنیان خارج می‌شود قابلیت اشتعال چندبرابری سوخت‌های سنگین را دارد.

سمیه شایسته‌پور؛ مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: ضایعات پلاستیکی بدون نیاز به تفکیک و سورت‌شدن، به صورت یکجا و همزمان به غیر از پلاستیک‌هایی که بازیافت می‌شوند را وارد این سیستم می‌کنیم و طی یک فرایند شیمیایی و دستگاهی، پیوندهای پلیمری تمامی پلاستیک‌های بازیافتی را شکسته و پلاستیک‌ها که به صورت یک ماده نفتی ناپایدار حرارتی است به یک ماده پایدار حرارتی تبدیل می‌کند.

بازیافت پلاستیک چگونه بر تقاضای جهانی نفت تاثیر می‌گذارد؟

شایسته پور تأکید کرد: در این سیستم، مصرف آب بسیار پایینی داریم و آب مصرفی مجدد به سمت سیستم بازمی‌گردد.

وی ادامه داد: در این سیستم هیچگونه آلایندگی زیست محیطی نداریم و پلاستیک‌های به صورت مستقیم به سوخت تبدیل می‌شوند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به مصارف این سوخت جامد تصریح کرد: مصارف خانگی برای کشورهای فاقد نفت و گاز، کوره‌های حرارتی و نیروگاه از جمله مصارف این سوخت جامد است.

وی با اشاره به قابلیت اشتعال بالای این سوخت جامد گفت: ارزش حرارتی این سوخت جامد 2 تا 3 برابر ذغال سنگ و مازوت است.

شایسته‌پور گفت: ایده اولیه این فناوری 17 سال پیش کلید خورد و محصول نهایی آن تأییدیه جهانی را به همراه دارد. در سال 2019 این تکنولوژی را در آمریکا به ثبت جهانی رساندم و امتیاز علمی آن را دریافت کردم.

علی سلاجقه؛ رئیس سازمان محیط زیست درباره این محصول دانش‌بنیان ایرانی گفت: ما از جنبه محیط زیستی به این محصول نگاه می‌کنیم و این دستاورد بزرگی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستیار هوشمند خانگی/ هوش مصنوعی چگونه به خانه‌داری کمک می‌کند؟
  • پیامدهای استفاده از پلاستیک در مزارع
  • ابداع صفحات خورشیدی خم شونده و قابل شستشو 
  • تهدید حیات جزیره سرخ‌گون هرمز با شیشه و پلاستیک
  • ربات‌های قاتل؛ ترس از آینده هوش مصنوعی
  • تأمین مودم پروژه فیبر نوری از محصولات تولید داخل
  • تعهد تولیدکنندگان داخل بر تامین ۴۰ درصد مودم‌های فیبر نوری
  • ببینید l بازدید میلیونی زمین خوردن یک ربات/ انسان‌نماها زمین خوردن را تمرین می‌کنند؟
  • بازیافت پسماند زباله توسط دانش‌بنیان‌ها و تبدیل به سوخت پاک
  • ربات‌های تلگرامی آژانس جاسوسی اوکراین مسدود شد