Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیوند استانداردهای جهانی با دانش و فرهنگ بومی راز موفقیت اقامتگاه‌های بومگردی از زبان فعالان این عرصه است. ۰۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۵ استانها فارس نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، نزدیک به یک دهه است که توجه به اقامتگاه‌های بومگردی در ایران مورد توجه قرار گرفته و آئین‌نامه آن پس از سه سال کش و قوس در دولت تصویب و در سال 93 به استان‌ها ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقامتگاه‌های بومگردی واحدهای روستایی و شهری هستند که با هدف احیای فرهنگ و رسوم و رونق اقتصادی شکل می‌گیرد و نزدیک به دو دهه است که در دنیا به امری متداول در حوزه گردشگری تبدیل شده است.

براساس برنامه ششم توسعه باید واحدهای اقامتگاه‌های بومگردی در ایران به 2 هزار واحد برسد، موضوعی که در استان فارس نیز مورد توجه مسئولان امر قرار گرفته و به گفته مصیب امیری، مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس بناست که این اقامتگاه‌ها تا پایان سال به 100 مورد برسد. 

توسعه اقامتگاه‌های بومگردی در استان فارس

وی در چند روز گذشته در دیداری که با امام جمعه شیراز داشته است، از اعطای مجوز به 50 اقامتگاه بوم‌گردی در استان سخن گفته که روند توسعه آن پیگیری و دنبال می‌شود. امیری معتقد است که اقامتگاه‌های بومگردی، ظرفیتی در گردشگری است که می‌تواند نقش مهمی در معکوس کردن روند مهاجرت از شهر به روستا داشته باشد. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس با مطلوب خواندن ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس با 210 مرکز، معتقد است که با افزایش زیرساخت‌های گردشگری می‌توان گردشگران بسیاری را چه از داخل و چه خارج کشور جذب کرد. 

توسعه و ترویج یک مقوله همواره به برنامه نیازمند است، موضوعی که امیر میری، فعال گردشگری و یکی از افراد موفق در زمینه اقامتگاه بومگردی استان فارس نیز در صحبت‌هایش به آن اشاره می‌کند. وی در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: توسعه اقامتگاه بومگردی باید با برنامه همراه باشد در غیر این صورت سرنوشت اقامتگاه‌های بومگردی همان سرنوشتی است که برای رشته کامپیوتر افتاده است. 

به گفته میری در زمانی ترویج رشته‌های کامپیوتر سبب شد که عده‌ زیادی به این رشته روی بیاورند و امروز با بازار اشباع شده این رشته روبه‌رو هستیم. اقامتگاه‌های بومگردی نیز باید به گونه‌ای توسعه پیدا کند که در آینده با مشکل مواجه نشود. 

پیوند استانداردهای جهانی با دانش بومی 

وی معتقد است که تنها راه‌اندازی یک مرکز یا وجود یک خانه کاه‌گِلی با معماری سنتی نمی‌تواند مروج اقامتگاه بومگردی باشد بلکه باید استانداردهای جهانی گردشگری را با دانش و فرهنگ بومی پیوند داد. میری برای این مسئله آموزش را مهم‌ترین موضوع می‌داند. 

موید محسن‌نژاد، معاون گردشگری میراث فرهنگی استان فارس نیز در گفت‌وگو با تسنیم جایگاه آموزش را مهم توصیف می‌کند و از برگزاری آموزش‌هایی به فعالان این عرصه سخن می‌گوید. « آموزش آداب معاشرت با گردشگر و بهداشت» 2 رکن مهم است که به فعالان اقامتگاه بومگردی آموزش داده می‌شود و محسن‌نژاد به آن اشاره می‌کند. 

میری در باب اهمیت آموزش در گردشگری بومگردی می‌گوید: «گردشگری در ایران حول محور فرهنگ است و اقتصاد مبتنی بر فرهنگ هم در این صنعت نهادینه است بنابراین نمی‌توان گردشگری را صنعت نامید ولی فرهنگ را نشناخت و وارد این عرصه شد». 

به گفته وی از یک طرف بومگردی همانطور که از اسمش بر می‌آید، نیازمند دانش بومی است و هر کس قرار است در این حوزه فعالیت کند باید نسبت به فرهنگ بومی شناخت کامل داشته باشد. این شناخت می‌تواند شناخت بوم یک روستا، شهر یا محیط عشایری باشد. 

صاحب اقامتگاه « کلبه آقامیر» می‌گوید: علاوه بر شناخت فرهنگ و بوم یک منطقه، نیاز است این صنعت به شکل جهانی دیده شود بنابراین باید  استانداردهای جهانی را با دانش بومی پیوند زد. میری این را راز موفقیت اقامتگاه‌های بومگردی و به طور کلی گردشگری بومگردی می‌داند. 

وی می‌افزاید: در بحث گردشگری 4 رکن داریم، اقامت، ترانسفر، امنیت و خوراک، ممکن است که برای اقامت فضای اقامتی بومی تهیه کرد اما باید استانداردهایی را رعایت کرد تا گردشگر در کمال آرامش به سفر خود بپردازد. 

محسن‌نژاد نیز معتقد است که فعالیت اقامتگاه‌های بوم‌گردی باید به گونه‌ای باشد که در عین کسب رضایت‌مندی گردشگران سبک و اصول زندگی ایرانی هم حفظ شود، به همین دلیل استانداردسازی اقامتگاه‌ها در دستور کار میراث فرهنگی قرار دارد که شامل تجهیزات و ظرفیت اقامتی و دیگر موارد مورد استفاده و علاقه گردشگران است. 

به گفته میری با اشراف کامل روی استانداردهای گردشگری و مطالعه روی روحیات ملل مختلف متوجه خواهیم شد که گردشگران هر کشور و منطقه‌ای به چه اموری علاقه‌مند هستند. وی می‌گوید: « ما نمی‌توانیم آرامش گردشگر را فدای سنت کنیم  و نباید به بهانه سنت فضایی را فراهم کرد که با استانداردها هماهنگ نباشد». 

گردشگر خارجی به دنبال اصالت زندگی است 

وی معتقد است که آنچه بیشتر مورد توجه گردشگران خارجی قرار می‌گیرد، اصالت است. میری می‌گوید: چه در زمینه معماری، خوراک یا هر چیز دیگر گردشگر خارجی به دنبال اصالت است در گردشگری بومگردی نمی‌توان کپی‌برداری کرد اقامتگاه هر منطقه باید اصالت همان منطقه را نشان دهد. 

عباس برزگر چهره موفق کارآفرینی گردشگری روستایی در ایران نیز نظر میری را تائید می‌کند و می‌گوید: کسانی که می‌خواهند برای راه‌اندازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی روستایی اقدام کنند باید ابتدا روستایی بودن و روستایی ماندن را مد نظر قرار دهند.

وی بر این باور است که گردشگران به ویژه گردشگران خارجی برای دیدن فضای بکر روستایی و روند زندگی روستایی به اقامتگاه‌های بومگردی می‌روند بنابراین حفظ اصالت روستایی هم در مکان و هم در غذا باید مورد توجه قرار گیرد.

اقامتگاه‌های بومگردی از آن جهت برخلاف هتل‌های چند ستاره نیاز به صرف هزینه هنگفت برای ساخت ندارد یکی از مقرون به صرفه‌ترین نوع گردشگری است که رونق آن سود سرشاری را به استان فارس وارد می‌کند.

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/  ع

R41382/P1494/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۴۷۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۴ نونهال فارس در اردوی تیم ملی بوکس

پویان نوروزی و محمد متین عباسی از شهرستان قیروکارزین، ماهان ظهرابی از شیراز و اسماعیل خرم‌دل از شهرستان جهرم، چهار بوکسور رده نونهالان استات فارس هستند که با نظر کمیته فنی به دومین مرحله از اردوی نونهالان کشور به میزبانی استان البرز دعوت شدند.

محمدرضا محمودی، رئیس هیأت بوکس استان فارس به عنوان سرپرست تیم ملی نونهالان و یاسر نوروزی از استان فارس نیز به‌عنوان مربی در این اردو حضور دارند.

مرحله دوم اردوی تیم ملی بوکس نونهالان از ۱۲ اردیبهشت ماه آغاز شده و تا ۲۵ اردیبهشت ادامه دارد.

رقابت‌های آسیایی سال ۲۰۲۴ در رده نونهالان، شهریورماه سال جاری در در شهر ابوظبی امارات متحده عربی برگزار خواهد شد و تیم ملی نونهالان ایران یکی از تیم‌های شرکت کننده در این رقابت است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • تجلیل از معلمان نمونه فارس
  • ‌اعلام برنامه‌های دهه کرامت در فارس
  • اجرای ۵۰۰ عنوان برنامه در ایام دهه کرامت در استان فارس
  • همه چیز مهیای رقابت بین نامزدهای ۲ حوزه انتخابیه مجلس در فارس است
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • زورخانه پولاد هرچه زودتر ثبت ملی شود
  • ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است
  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • فارس قهرمان راگبی جوانان کشور شد
  • حضور ۴ نونهال فارس در اردوی تیم ملی بوکس