Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-28@20:34:33 GMT

شگرد کلاهبرداران در پوشش فروش سؤالات درسی و کنکور

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۶۱۳۰۹

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا از افزایش برخی از کلاهبرداری‌ها در فضای مجازی و در مناسبت‌های خاص خبر داد و گفت: گاهی اوقات مجرمان سایبری در برخی از مناسبت‌ها از اعتماد کاربران فضای مجازی سوءاستفاده کرده و سعی می‌کنند آن‌ها را تحت تأثیر قرار داده و اهداف مجرمانه خود را عملی کنند.

سرهنگ دوم مهدی شکیب افزود: یکی از مناسبت‌هایی که زمینه وقوع جرائم سایبری را برای این افراد سودجو فراهم می‌آورد، برگزاری کنکور و همچنین امتحانات نهایی دوره متوسطه می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این افراد با انجام تبلیغات گسترده مبنی بر ارائه مشاوره، فروش سؤالات کنکور، انتخاب رشته و. سعی دارند نوجوانان و جوانان را ترغیب به انجام خواسته‌های خودنمایند.

وی ادامه داد: آمار بازدید از سایت‌ها و صفحات مشاوره درسی، دانلود سؤالات درسی و کنکور، مشاوره روانشناسی و... در این روز‌ها روندی رو به افزایش خواهد داشت. همین بازدید بالا زمینه را برای فعالیت مجرمانه فراهم می‌آورد تا کلاه‌برداران از کم‌توجهی و کم‌دقتی قربانیان نهایت سوءاستفاده را کرده و درنهایت اطلاعات بانکی آن‌ها را به سرقت ببرند.

این مقام مسئول افزود: در سالیان گذشته پرونده‌هایی مبنی بر برداشت‌های غیرمجاز از حساب‌های بانکی قربانیان در پلیس فتا تشکیل و مورد رسیدگی قرار گرفت که شاید علت اصلی آن‌ها شور و اشتیاق دانش آموزان و داوطلبان و همچنین خانواده آن‌ها برای قبولی در کنکور و عدم دقت در مواجهه با این‌گونه موارد بوده است.

سرهنگ شکیب تأکید کرد داوطلبان و خانواده آن‌ها باید در این ایام بیش از گذشته نسبت به وقایع صورت گرفته در این زمینه دقت داشته باشند تا در دام افراد سودجو گرفتار نشوند.

وی گفت: پیش‌بینی می‌شود در این ایام شاهد بارگذاری سایت‌ها و کانال‌های مشاوره امور تحصیلی و انتخاب رشته و... باشیم. سایت‌ها و صفحات جعلی که باهدف کلاه‌برداری از داوطلبان با تبلیغات کذب و غیرواقع و البته جذاب کاربران را به سایت‌هایی که درگاه بانکی جعلی (فیشینگ) دارند هدایت می‌نمایند.

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری افزود: برخی از مجرمان سایبری پا را فراتر گذاشته و اقدام به فروش سؤالات غیرواقعی امتحانات نهایی و کنکور سراسری و آزاد می‌نمایند. این افراد در فضای مجازی و بخصوص شبکه‌های اجتماعی اقدام به تبلیغات گسترده کرده و به دنبال کلاه‌برداری از نوجوانان و جوانان می‌باشند.

سرهنگ شکیب در توصیه به دانش آموزان و داوطلبان کنکور تأکید کرد: به‌هیچ‌عنوان فریب این‌گونه تبلیغات را نخورده و به درخواست‌های آنان توجه نکنند. در این‌گونه موارد معمولاً سؤالات سال‌های گذشته در دسترس کاربران قرارگرفته و مبالغ بسیار زیادی از کاربران کلاه‌برداری شده است.

وی همچنین تأکید کرد: داوطلبین دانشگاه‌ها مراقبت لازم در خصوص مواجهه با سایت‌ها و درگاه‌های بانکی فیشینگ را مدنظر قرار داده تا دچار آسیب و خسارت نشوند. ضمناً از در اختیار قرار دادن اطلاعات بانکی خود و سایر افراد خانواده به دیگران که امکان هرگونه سوءاستفاده و انجام برداشت غیرمجاز از جانب سودجویان را فراهم خواهد نمود، خودداری کنند.

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا با اشاره به حضور مقتدر پلیس فتا در فضای مجازی و رصد و پایش شبکه‌های اجتماعی گفت: همکاران بنده در پلیس فتا با رصد‌های شبانه‌روزی خود به دنبال افزایش امنیت سایبری شهروندان است.

سرهنگ شکیب در انتها از هم‌وطنان عزیز خواست در صورت مواجهه با هرگونه مورد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش مرکز فوریت‌های سایبری، لینک ثبت گزارش‌های مردمی با ما در میان بگذارند.

میزان

                  

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۶۱۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شگرد عجیب سرقت در مترو

به گزارش خبرآنلاین؛سردار علی ولیپور گودرزی در این‌باره گفت: چندی پیش زن جوانی به پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ مراجعه و با طرح شکایت خود گفت که قصد داشته تا در مترو بلیت بخرد که مرد میانسالی نزد او رفته و با چرب زبانی کارت این زن را را برای کمک کردن در پرداخت از او گرفت، اما ساعتی بعد با پیامک بانکی برداشت پول متوجه شده که این مرد کارت او را گرفته و کارت دیگری را در اختیار او گذاشته است.

ایسنا در خبری نوشت:وی افزود: کارآگاهان در نخستین‌گام برای تحقیقات میدانی راهی ایستگاه مورد نظر شدند و با بازبینی دوربین‌های مداربسته هویت متهم را شناسایی کردند که در ادامه نیز مشخص شد وی از افراد زیادی با همین شیوه سرقت کرده است. کارآگاهان در گام بعدی با روش‌های علمی و بررسی‌های تخصصی مخفیگاه متهم را شناسایی کرده و پس از انجام هماهنگی‌های لازم با مرجع قضایی و اخذ مجوز عملیات، این فرد را در یک عملیات پلیسی دستگیر و به مقر انتظامی منتقل کردند.

ولیپور گودرزی گفت: متهم پس از انتقال به پایگاه هفتم پلیس آگاهی هدف تحقیقات قرار گرفت و در جریان بازجویی‌های انجام شده به جرم سرقت از کارت بانکی مالباخته با شگرد تعویض کارت اعتراف کرد.

رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ با بیان اینکه متهم برای روشن شدن زوایای پنهان پرونده در اختیار کارآگاهان پایگاه هفتم پلیس آگاهی قرار گرفت، خاطرنشان کرد: چنانچه شهروندان با این شگرد هدف سرقت قرار گرفته‌اند می‌توانند به پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ مراجعه کنند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900291

دیگر خبرها

  • شگرد عجیب سرقت در مترو
  • ­سرقت با شگرد تعویض کارت بانکی در مترو
  • سرقت با شگرد تعویض کارت بانکی در مترو
  • عامل فروش تجهیزات پیشرفته تقلب آزمون سراسری در دام پلیس
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات
  • اجرای طرح برخورد با فروش سلاح و مهمات در فضای مجازی
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات | برخورد با ترویج خشونت در فضای مجازی در دستور کار
  • عامل فروش تجهیزات پیشرفته تقلب کنکور در دام پلیس کهگیلویه
  • آغاز طرح عملیات پلیس فتا برعلیه تبلیغ کنندگان فروش سلاح و مهمات
  • اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداران اسکیمری نیفتیم؟