Web Analytics Made Easy - Statcounter

بی‌شک اجرای صحیح و قاطع قانون آن‌هم به‌صورت فراگیر در تمامی شهرهای استان، با یک عزم راسخ و همسان از سوی دستگاه‌های استان، راهگشای کاهش تخلفات صنفی است؛ جدیتی که به همان اندازه عامل بازدارنده ارتکاب تخلفات خواهد بود در صورت غفلت، چراغ سبزی خواهد بود برای ترویج گران‌فروشی از سوی متصدیان واحدهای صنفی.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، ماده دو قانون تعزیرات حکومتی، گران‌فروشی را به «عرضه کالا یا خدمات به بهای بیش از نرخ‌های تعیین شده توسط مراجع رسمی به‌طور علی‌الحساب یا قطعی و عدم اجرای مقررات و ضوابط قیمت‌گذاری و انجام هر نوع اقدامات دیگر که منجر به افزایش بهای کالا یا خدمات برای خریدار گردد» تعریف کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



براساس این گزارش، به‌عبارت دیگر طبق ماده 57 موضوع تخلفات و جریمه‌های قانون نظام صنفی، گران فروشی عبارت است از عرضه یا فروش کالا یا ارائه خدمات به بهایی بیش از نرخ‌های تعیین شده به وسیله مراجع قانونی ذیربط، عدم اجرای مقررات و ضوابط قیمت‌گذاری و انجام دادن هر نوع عملی که منجر به افزایش بهای کالا یا خدمت به زیان خریدار گردد.

این گزارش حاکی است با رصد گزارشات گوناگون مسئولان دستگاه‌های نظارتی در استان طی سالیان اخیر، به‌وضوح در خواهید یافت که گران‌فروشی همواره در صدر شکایات مردمی و تخلفات صنفی مازندران قرار داشته است و شاید برخورد قاطع و منسجم قانونی بدون ملاحظات سفارشی و گزینشی، در کنار تقویت روحیه انصاف در میان اصناف آسان‌ترین و بهترین راهکار حل این معضل در بازار باشد.

مهدی عباسی مدیرکل تعزیرات حکومتی مازندران طی روز گذشته از تعزیر یک واحد صنفی ساعت‌فروشی در شهرستان ساری به علت گران‌فروشی خبر داد.

به گفته وی، با رای شعبه هشتم بدوی ساری این واحد متخلف محکوم به نصب پارچه به مدت دو هفته بر سردرب واحد کسبی شد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی مازندران خاطرنشان کرد: حکم صادره از سوی اجرای احکام اجرایی و پارچه بر سردرب واحد صنفی متخلف نصب شد.

قوانین مبارزه با گران‌فروشی تا اجرای سلیقه‌ای و کم‌اثر

نصب پارچه بر روی سردرب واحدصنفی یکی از مراحل اجرای قانون در تکرار ارتکاب این تخلف محسوب می‌شود که برای آشنایی شما مخاطب گرامی به آن اشاره می‌کنیم.

گفتنی است در مرتبه اول ارتکاب به تخلف گران‌فروشی از سوی متصدی یک واحد صنفی، متخلف علاوه بر الزام به پرداخت خسارت وارده به خریدار یا مصرف کننده به دو برابر مبلغ گران‌فروشی و در مرتبه دوم به چهار برابر مبلغ گران‌فروشی جریمه می‌شود.

البته همانند تخلف این واحد ساعت‌فروشی، در مرتبه سوم متخلف به شش برابر مبلغ گران‌فروشی جریمه  و علاوه بر پرداخت جریمه، پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب به‌عنوان متخلف صنفی به مدت دو هفته نصب می‌شود.

شایان ذکر است در مرتبه چهارم متخلف به هشت برابر مبلغ گران‌فروشی جریمه می‌شود و پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب به عنوان متخلف صنفی به‌مدت یک ماه نصب می‌شود.

در ادامه بیان این قانون باید اضافه کنیم در مراتب پنجم و مراتب بعدی متخلف به 10 برابر مبلغ گران‌فروشی جریمه می‌شود و پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب به‌عنوان متخلف صنفی به‌مدت دو ماه نصب می‌شود؛ البته در کنار این جریمه قانونی،  به مدت شش ماه پروانه کسب متخلف تعلیق و محل کسب متخلف تعطیل خواهد شد.

لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در اجرای هماهنگ و صحیح قانون

آن‌چه با مرور قانون جرایم ارتکاب تخلفات صنفی مشهود است آن است که قانون خوب نوشته شده است اما مشکل اجرای خوب و صحیح قانون از سوی دستگاه‌های نظارتی است که موجب شده است ارتکاب متخلفان بی‌پروا و بدون محدودیتی رو به افزایش باشد.

بی‌شک اجرای صحیح و قاطع قانون آن‌هم به‌صورت فراگیر در تمامی شهرهای استان، با یک عزم راسخ و همسان از سوی دستگاه‌های استان، راهگشای کاهش تخلفات صنفی است؛ جدیتی که به همان اندازه عامل بازدارنده ارتکاب تخلفات خواهد بود در صورت غفلت، چراغ سبزی خواهد بود برای ترویج گران‌فروشی از سوی متصدیان واحدهای صنفی.

امید می‌رود دستگاه‌های متولی استان که خوشبختانه تعدادشان هم کم نیست، کمی با تمهید تدابیر نظارتی منسجم و دغدغه‌مند، گام بلند و جدی برای مبارزه با این چالش بزرگ در بازار استان که مدت‌هاست مردم را می‌آزارد، بردارند.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۶۵۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهر و موم ۱۵ واحد صنفی متخلف در ماهشهر

ایسنا/خوزستان فرمانده انتظامی ماهشهر از مهر و موم ۱۵ واحد صنفی متخلف در این شهرستان خبر داد.

سرهنگ منوچهر جوانمرد اظهار کرد: به منظور ساماندهی واحدهای صنفی و برخورد با تخلفات صنوف، گشت تلفیقی ماموران پلیس امنیت عمومی، بازرسان اتحادیه صنوف و صنعت، معدن و تجارت از ۴۲ واحد صنفی در نقاط مختلف این شهرستان بازدید کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از پلیس، وی افزود: در این زمینه ۱۵ واحد صنفی به علت عدم رعایت ضوابط، نداشتن پروانه کسب و همچنین گرانفروشی، مهر و موم شدند و برای ۲۷ واحد دیگر به علت نداشتن ضوابط لازم برگ اخطاریه صادر شد.

فرمانده انتظامی ماهشهر با تاکید بر ادامه طرح‌های نظارت بر اماکن و صنوف مختلف و قدردانی از همکاری خوب شهروندان با پلیس در اجرای این گونه طرح‌ها، گفت: از مردم می‌خواهیم در صورت مشاهده و یا برخورد با تخلفات صنفی، موضوع را بلافاصله به مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ اطلاع دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پلمب۲ تالار متخلف در صومعه‌سرا
  • مهر و موم ۱۵ واحد صنفی متخلف در ماهشهر
  • پلمب ۱۸ واحد صنفی متخلف در اهر
  • ۵۷ پرونده تعزیراتی برای نانوایان مشهدی تشکیل شد
  • تشکیل ۵۷ پرونده تعزیراتی برای نانوایان مشهدی
  • پلمب واحد‌های صنفی متخلف در کازرون
  • محکومیت دبستان غیرانتفاعی دخترانه به علت گران فروشی خدمات آموزشی
  • فیلم| محیط بان اعمال قانون کرد؛ متخلفان ماشین اورا آتش زدند!
  • لزوم توجه به سلیقه مردم در امور مختلف
  • حرکت بر اساس راهبردها، مسیر رشد بانوان را فراهم می‌کند