Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه انگلیسی زبان دیلی تایمز پاکستان اعلام کرد: مذاکرات میان تهران و اسلام آباد درخصوص قرارداد تجارت آزاد (FTA) وارد مرحله نهایی شده است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، این نشریه نوشت: وزارت بازرگانی پاکستان با توجه به مرحله نهایی مذاکرات توافق نامه تجارت آزاد با ایران، خواهان ارزیابی جامع آن شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیلی تایمز می افزاید: در آخرین نشست، مسئولان دو کشور خواستار انجام مذاکرات به منظور نهایی شدن سایر ملحقات توافقنامه تجارت آزاد تا ژوئن 2018 میلادی (خردادماه جاری) شده بودند که روند فنی این توافق نامه نهایی شده و سپس در دولت های متبوع دو کشور تصویب می شود.

این نشریه افزود: وزارت بازرگانی پاکستان به تقویت رابطه با ایران از طریق گسترش مناسبات دوجانبه تجاری علاقه مند است.

به گزارش ایرنا طبق قرارداد تجارت آزاد بین ایران و پاکستان، 80 درصد واردات و صادرات بین دو کشور با رعایت و تخفیف ویژه گمرکی صورت می گیرد.

دو کشور همچنین معاهده تجارت ترجیحی را در سال 2006 میلادی (1385) امضاء کرده اند که می تواند برای دو طرف مفید باشد.

بر اساس آمار شورای کار و کسب پاکستان از 50 قلم کالای تجاری که پاکستان و ایران به یکدیگر صادر می کنند، تنها 12 قلم صادراتی پاکستان به ایران و 22 قلم صادراتی ایران به پاکستان در لیست تجارت ترجیحی قرار دارد؛ لذا بر بیشتر کالاهای تجاری بین دو کشور عوارض گمرگی اعمال شده است.

یکی از دلایل اصلی کاهش تبادلات تجاری و بازرگانی بین دو کشور در کنار عوارض بالای گمرکی، نبود مکانیسم پرداخت مبادلات تجاری بین دو کشور است.

پیش از این نیز یک مقام تجاری در وزارت بازرگانی پاکستان گفته بود: تقریبا پیش نویس موافقتنامه تجارت آزاد دو کشور نهایی شده و انتظار می رود در نشست بعدی تفاهمی در زمینه موضوعات باقیمانده حاصل شود.

آوریل 2017( بهار سال 96) معاون بانک مرکزی پاکستان با سفر به تهران، یک موافقتنامه پرداخت بانکی با مقامات ایرانی به امضا رساند.

بر اساس این موافقتنامه، بانک های مرکزی دو کشور باید به بانک های خود اجازه دهند تا تراکنش های تجاری میان ایران و پاکستان را انجام دهند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ایران و پاکستان تجارت آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۹۵۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا

مدیر کل دفتر آفریقا سازمان توسعه تجارت ایران ضمن تاکید بر آغاز فصل جدیدی از تعاملات تجاری بین ایران با قاره آفریقا، از حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا خبر داد.

لیلا باغبان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بیشترین میزان تجارت خارجی بین ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد، گفت: تجارت خارجی با آفریقا به حدود ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید؛ اما این عدد در مقایسه با تجارت کشورهای دیگر با قاره آفریقا قابل توجه نیست از این‌رو سازمان توسعه تجارت ایران برای تصاحب سهم بیشتر از بازار این قاره برنامه‌ریزی‌هایی را در نظر گرفته است.

به گفته این مقام مسئول آمار تجارت با آفریقا بیشتر از عددهای اعلامی است، اما به دلیل محدودیت‌های ناشی از اعمال تحریم‌ها، صادرات مستقیم به این کشورها نداریم و محصولات ایرانی از طریق کشور دوم مانند امارات، ترکیه، قطر و عمان به کشورها صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه باید فصل تازه‌ای از تعاملات تجاری با آفریقا باز شود، تصریح کرد: تجار چندان با ظرفیت‌های تجاری قاره آفریقا آشنا نیستند، هرچند برخی شرکت‌های ایرانی سال‌های سال است که در آنجا فعالیت دارند. اما ارقام تجار با کشورهای آفریقایی باتوجه به ظرفیت‌های تجاری ایران قابل قبول نیست و ظرفیت تجاری ایران قابلیت رشد چندین برابری را دارد. به بیان دیگر پتانسیل‌های دوجانبه و چند جانبه‌ای تجاری بین ایران و کشورهای آفریقایی وجود دارد.

مدیر کل دفتر آفریقا سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه در سال‌های اخیر شناخت بهتری از فرصت‌های قاره آفریقا ایجاد شده، افزود: هیئت‌های تجاری آفریقایی رفت‌وآمدهای خود را به ایران افزایش داده‌اند. در ایران اکسپو ۲۰۲۳ از ۱۷ کشور آفریقایی هیئت تجاری داشتیم و به نظر می‌رسد که در سال جاری این تعداد افزایش پیدا خواهد کرد.

به گفته این مقام مسئول؛ همزمان با اکسپو ۲۰۲۴ رویداد اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا برگزار خواهد شد که در این اجلاس از مقامات آفریقایی برای شرکت در این رویداد دعوت شده است. 

وی با اشاره به دعوت از وزرای اقتصادی و تجاری آفریقایی در این همایش، گفت: تفاهم‌نامه‌های خوبی فی مابین ایران و کشورهای آفریقایی امضا خواهد شد و هم‌زمانی این همایش با ایران اکسپو شناخت آنها را از ظرفیت‌های ایران افزایش خواهد داد و این موضوع توسعه سریع‌تری به روابط تجاری ایران با این کشورهاخواهد داد و آن را تسهیل کند. 

باغبان استقبال از اجلاس ایران و آفریقا را قابل قبول توصیف کرد و گفت: بیش از ۲۰ کشور آفریقایی در این اجلاس حضور پیدا خواهند کرد و به نظر می‌رسد که تعداد شرکت‌کنندگان از قاره آفریقا در اکسپو ۲۰۲۴ افزایش پیدا خواهند کرد. 

وی ادامه داد: برنامه‌های اولیه اجلاس مشخص شده این برنامه‌ها از جنس دیدار با مقامات و مذاکره با تجار و شرکت‌های بزرگ و توانمند است همچنین بازدیدها و تورهای صنعتی نیز پیش‌بینی شده است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • واردات گوشت گرم از آفریقا
  • ۱۹ هزار تن کالا از پاکستان به استان خراسان رضوی وارد شد
  • تجارت آزاد با پاکستان در انتظار پاسخ طرف پاکستانی/ واردات گوشت گرم از آفریقا
  • سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • هدفگذاری تهران_اسلام آباد برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری 
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان، دو همسایه ای که در تجارت غریبه بودند + جدول
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان؛ دو همسایه ای که در تجارت غریبه هستند
  • خیز ایران و پاکستان برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری