Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان آلمانی با استفاده از اوریگامی DNA و آغشته‌کردن رشته‌ها به رنگ، روشی ابداع کردند که امکان افزایش قدرت تفکیک تصویربرداری از ساختار‌های زیستی را فراهم می‌کند. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یک گروه تحقیقاتی به رهبری رالف جونگمن از دانشگاه LMU مونیخ مقاله‌ای در نشریه nature commiunications به چاپ رساندند که در آن از اوریگامی DNA برای بهبود تصویربرداری استفاده شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با استفاده از این روش محققان می‌توانند با قدرت تفکیک بالا از ساختار‌های مختلف تصویربرداری کنند. در اوریگامی DNA از رشته‌های تا خورده‌ی DNA برای ایجاد ساختار‌های پیچیده‌تر استفاده می‌شود. در این روش، رشته‌های کوتاه برای ایجاد ارتباط و پیوند میان رشته‌های بزرگ استفاده می‌شوند. رشته‌های کوتاه و بلند به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که به سادگی بتوانند رشته‌های مکمل خود را در محیط پیدا کنند و به آن‌ها متصل شوند.

ماکسیمیلیان استراس از محققان این پروژه می‌گوید: «در این پژوهش ما از خودآرایی رشته‌های DNA استفاده کردیم تا ساختار‌های مستطیلی صاف ایجاد شود. این ساختار‌ها به‌عنوان واحد‌های سازنده اوریگامی به کار می‌روند.» این گروه با استفاده از این روش، ساختار‌های اوریگامی شده‌ای موسوم به DNA-PAINT ساختند که می‌توانند قدرت تفکیک را در تصویربرداری افزایش دهند. استراس می‌افزاید: «ما اکنون می‌توانیم تمام قطعات ساختار اوریگامی را تصویربرداری کنیم و نشان دهیم که چگونه به هم متصل شده‌اند.»

در این روش، از برهمکنش DNA-DNA استفاده شده‌است. رشته‌های کوتاه به مولکول‌های رنگ و در ادامه به رشته‌های مکمل خود متصل می‌شوند. با این کار امکان مشاهده آن‌ها زیر میکروسکوپ فراهم می‌شود و می‌توان سایت‌های اتصال را مشاهده کرد. با اتصال رشته‌های آغشته به رنگ با سایت‌های مورد نظر، سیگنال‌هایی ایجاد می‌شود. این کار موجب افزایش قدرت تفکیک شده و می‌توان جزئیات دقیق‌تری از این ساختار را مشاهده کرد.

با استفاده از روش DNA-PAINT می‌توان نانوساختار‌های DNA را به تصویر کشید. نویسندگان مقاله‌ی مربوط به این پروژه معتقداند این فناوری پتانسیل‌های بالایی برای مشخصه‌یابی کمّی ساختار‌های زیستی دارد. این روش به محققان کمک می‌کند تا پارامتر‌های مهمی نظیر کارایی برچسب‌زنی آنتی‌بادی‌ها، پروتئین‌های سلولی و اسید‌های نوکلئیک را به‌صورت مستقیم شناسایی کنند.


منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نانو فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۲۷۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ظرفیت منابع تامین آب شرب در شهرستان علی آباد کتول

داوود سوخته سرایی گفت: با تلاش همکاران معاونت بهره برداری و توسعه آب ستاد و امور آب و فاضلاب این شهرستان چاه جایگزین شماره ۳ با حضور فرماندار شهرستان علی آباد، بخشدار کمالان و جمعی از مدیران شهرستان به بهره برداری رسید.

او افزود: با بهره برداری از این چاه، مخزن ۱۰ هزار متر مکعبی کبودوال آبگیری و آب شرب ذخیره شده به مرکز و نقاط انتهایی شهر منتقل شد و مشکل افت فشار شبکه و کمبود آب شرب در فصل گرما به حداقل ممکن خواهد رسید.

سرپرست امور آب و فاضلاب علی آباد کتول ادامه داد: با بهره برداری از چاه فوق ۱۵ لیتر بر ثانیه به منابع تامین آب شرب این شهرستان اضافه شد و جمعیتی بالغ بر ۶۰۰۰ نفر از این چاه بهره‌مند شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی شود
  • افزایش تعداد دستگاه‌های تصویربرداری «ام.آر.آی» در کرمانشاه
  • هوش مصنوعی نمی‌تواند جای پزشک را بگیرد
  • افزایش ظرفیت منابع تامین آب شرب در شهرستان علی آباد کتول
  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی‌شود
  • هوش مصنوعی جایگزین پزشک نمی‌شود
  • کراسفیت در پی دستیابی صدر جدول ورزش‌های روز دنیا
  • تمام رشته‌های المپیکی باید مورد حمایت قرار گیرند
  • افزایش تولید با ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز
  • ظرفیت پذیرش در آزمون دستیاری افزایش یافت