Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر اتحادیه موزائیک‌سازان اصفهان گفت: با رکود ساخت و ساز مسکن وضعیت واحدهای تولیدی موزائیک‌ در اصفهان بسیار وخیم شده زیرا نه تنها مصرف این کالا در ساخت و ساز به صفر رسیده بلکه موزائیک‌ در ادارات دولتی و خصوصی در متراژ‌‌های بالا هم خریداری ندارد. ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۴ استانها اصفهان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، در سال‌های نه چندان دور بازار ساخت و ساز مسکن یکی از پررونق‌ترین بازارها محسوب می‌شد که به تبع آن صنایع مرتبط با رقابتی سالم رونق چشمگیری داشتند، اما در چند سال اخیر با رکود بی‌سابقه ساخت و ساز و پروژه‌های عمرانی اکثر اصناف وابسته به صنعت مسکن در خواب سنگین بی‌رونقی حاکم بر بازار فرو رفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های اخیر رکود در بازار مسکن و فضای نامناسب ساختمان‌سازی سبب شده مشاغلی که ارتباط مستقیم با صنعت ساخت و ساز دارند به شدت در رکود به سر ببرند و بسیاری از فروشندگان و واحدهای تولیدی موزائیک‌‌ساز به تعطیلی و ابطال پروانه کسب خود اقدام کنند.

اگر چه بخش اعظم موزائیک‌ تولید داخل است و از تنش‌های بازارهای موازی ارز و طلا تأثیر چندانی هم نمی‌پذیرد، اما از سال 90 این صنف نه تنها با رکود حاکم بر بازار ساخت و ساز به سختی روزگار می‌گذرانند بلکه با کاهش قیمت محصولات تولیدی هم روبه‌رو شده است.

رکود سالیان اخیر شرایط بسیار پیچیده‌ای را برای صنف موزائیک‌‌سازان استان اصفهان رقم زده، وضعیت وخیمی که برخی از صنوف فعال در این بخش را به تعطیلی و ورشکستگی کشانده و کمتر از 50 درصد آنها با قوانین دست‌ و پاگیر، افزایش سالیانه مالیات‌های بی‌سر و سامان میلیونی در حال تولید هستند و نیمی دیگر با تعدیل کارگران به ورطه فراموشی سپرده شده‌اند.

در همین راستا دفتر نمایندگی خبرگزاری تسنیم در استان اصفهان اقدام به برگزاری میزگردی با عنوان چالش‌های بازار ساخت و ساز مسکن در سال حمایت از کالای ایرانی کرده است.

در این میزگرد احمد تولا دبیر انجمن انبوه‌سازان مسکن اصفهان،‌ اکبر شمشیری رئیس اتحادیه دفاتر فروش آهن، علی هاشمی دبیر اتحادیه موزائیک‌سازان اصفهان و سیدعلی اصغر محمدیان نایب رئیس اتحادیه فروشندگان مصالح ساختمانی شهرستان اصفهان حضور یافتند.

شرح گفت‌وگو با علی هاشمی دبیر اتحادیه موزائیک‌سازان اصفهان را در این میزگرد در ادامه می‌خوانید.

تسنیم: وضعیت بازار موزائیک‌‌سازان اصفهان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

هاشمی: در سال‌های نه چندان دور در اصفهان 300 واحد موزائیک‌‌ساز فعالیت می‌کردند که امروزه تعداد 150 مورد از این واحدها به طور کامل تعطیل شده‌اند و حدود 100 واحد آنها با وجود رکود و نبود ساخت و ساز در بازار مسکن در بلاتکلیفی به سر می‌برند و فقط تعداد 50 موزاییک‌ساز با کمتر از 50 درصد ظرفیت با شرایط اقتصادی فعلی دسته و پنجه نرم می‌کنند.

تسنیم: کدام شرایط اقتصادی در تعطیلی و ورشکستگی واحدهای تولیدی موزائیک‌ در اصفهان بسیار تاثیرگذار بوده است؟

هاشمی: نبود ساخت و ساز و رکود در بازار مسکن و پروژه‌های عمرانی سبب متضرر شدن بسیاری از واحدهای تولیدی و صنایع وابسته مسکن شده است.

البته در این میان افزایش بی‌رویه سالیانه هزینه‌های جانبی آب و برق برای واحدهای تولیدی موزائیک‌‌ساز و رشد میلیونی مالیات‌های اداره دارایی کمر بسیاری از واحدها را خم کرده است.

حدود 50 درصد معضل اصلی موزائیک‌‌سازان اصفهان که به تعطیلی و ورشکستگی دچار شده‌اند مالیات‌های بی‌سروسامان و بی‌پایه اساس اداره دارایی است، در سال 90 مالیات‌های پرداختی واحدهای تولیدی موزائیک‌ کمتر از یک‌ میلیون تومان بوده اما یکباره این هزینه‌ها به 8، 10، 15، 32 و 97 میلیون تومان افزایش یافته و واحدهای موزائیک‌‌ساز با نبود ساخت و ساز، رکود در بازار و نبود مشتری واحدها را تعطیل کرده‌اند و حتی برخی از آنها فرار را بر ماندن ترجیح داده‌اند.

تسنیم: دلایل افزایش مالیات‌های میلیونی اداره دارایی برای صنوف موزائیک‌‌ساز با نبود ساخت و ساز و رکود چیست؟

هاشمی: بارها برای برطرف کردن این معضل با اداره دارایی جلساتی برگزار کرده‌ایم و حتی دو هفته پیش هم با رئیس دارایی اصفهان نشستی داشته‌ایم تا با وجود رکود و نبود خرید و فروش هزینه‌های مالیات‌ها را برای واحدهای تولیدی باقی‌مانده که با کمتر از 50 درصد ظرفیت فعالیت دارند کاهش دهند، اما هیچ‌گونه پاسخ قانع کننده‌ای دریافت نکردیم.

در پی برگزاری جلسات این موضوع را هم متذکر شدیم که در سال‌های اخیر بسیاری از کالاهای مصرفی و محصولات ساخت و ساز مسکن افزایش نرخ داشته، اما از سال 90 قیمت موزائیک‌ به هیچ وجه تغییر و افزایش نداشته و با وجود سیر صعودی هزینه‌های جانبی برق، آب و مواد اولیه برای موزائیک‌‌سازان هم اکنون موزائیک‌ با بهای 7 سال گذشته خرید و فروش می‌شود، البته چنانچه مشتری و ساخت و سازی باشد.

به عنوان مثال در سال 90 قیمت موزائیک‌ از 4 تا 14 هزار تومان بوده و در 7 سال گذشته این کالا با بهای 20 هزار تومان برای کشور عراق صادر می‌شد اما همان موزائیک‌ صادراتی اکنون با شرایط رکود و نبود ساخت و ساز به 11 هزار تومان کاهش یافته و نه تنها کالاهای واحدهای تولیدی ما افزایش نرخ نداشته بلکه با کاهش هم روبه‌رو شده است و این مسائل جز ضرر هیچ سودی عاید موزائیک‌‌سازان نکرده اما دریغ از پاسخ دلگرم کننده اداره دارایی به ما.

تسنیم: با رکود حاکم بر ساخت و ساز مسکن و تعطیلی نیمی از واحدهای موزائیک‌‌ساز در اصفهان هم اکنون خرید و فروش، واردات و صادرات این صنف از چه جایگاهی برخوردار است؟

هاشمی: با رکود ساخت و ساز مسکن وضعیت واحدهای تولیدی موزائیک‌ در اصفهان بسیار وخیم شده، زیرا نه تنها مصرف این کالا در ساخت و ساز به صفر رسیده بلکه موزائیک‌ در ادارات دولتی و خصوصی در متراژ‌‌های بالا هم خریداری ندارد.

اکنون با فعالیت کمتر از 50 درصد واحدهای تولیدی موزائیک‌‌ساز در اصفهان چنانچه درصد اندکی از کالاهای تولیدی آنها برای موزائیک‌ پارک‌ها هم مورد استفاده باشد تا حدودی رونق واحد را در پی خواهد داشت، اما فقط 5 درصد از پارک‌های شهر اصفهان موزائیک‌‌سازی شده و بسیاری از شهرها همانند گناوه و بندر دیلم به غیر از پارک‌ها حتی پیاده‌روهای آنها به موزائیک‌ مزیین شده است.

در حال حاضر صادرات موزاییک به خارج از کشور در حد صفر رسیده البته هم اکنون در عراق وضعیت ساخت و ساز مناسب نیست و از اسفند سال گذشته صادرات موزائیک‌ فقط در حدود 5 درصد است و به کشور افغانستان هم درصد اندکی صادر می‌شد.

در این شرایط رکود به دلیل عدم افزایش قیمت موزائیک‌ از سال 90 تاکنون واردات از کشورهای دیگر به هیچ‌وجه صرفه اقتصادی ندارد و واردات نداریم.

تسنیم: در سال‌های اخیر با تعطیلی واحدهای تولیدی موزائیک‌ چند کارگر تاکنون در اصفهان بیکار شده‌اند؟

هاشمی: 300 واحد موزائیک‌‌ساز در شهر اصفهان فعال بودند که در هر کارگاه 5 تا 7 نفر فعالیت داشته‌اند و اکنون که نیمی از این واحدها تعطیل و ورشکسته شده‌اند و 50 درصد آنها هم که با کمتر از 50 درصد در حال فعالیت هستند در هر کارگاه فقط یک تا دو نفر کارگر اشتغال دارد، البته این تعداد کارگران در واحدهای موزائیک‌‌ساز کارگر تبعه خارجی هستند زیرا کارفرمایان برای آنها بیمه و سنوات نمی‌دهند و به همین لحاظ بیشتر از توان این کارگران استفاده می‌شود.

با این شرایط رکود اقتصادی و نبود مشتری کارگران ایرانی از موزائیک‌‌سازی کنار رفته‌اند و کارگران تبعه خارجی آن هم با درصد اندک در حد یک تا دو نفر در واحدهای تولیدی موزائیک‌ با نبود بیمه و سنوات مشغول هستند.

تسنیم: آیا کیفیت موزائیک‌ تولیدی در داخل کشور با استانداردهای بین‌المللی هم‌خوانی دارد؟

هاشمی: موزائیک‌‌های تولید داخل در واحدهای اصفهان از استانداردهای مطلوب برخوردار است و در درجه‌های یک تا سه و ممتاز تولید می‌شود.

تسنیم: با شرایط رکود بر بازار ساخت و ساز آینده موزائیک‌‌سازان را چگونه قلمداد می‌کنید؟

هاشمی: با شرایط فعلی و تعطیلی نیمی از واحدهای موزائیک‌‌ساز در اصفهان و نبود حمایت از واحدهای تولید، افزایش سالیانه هزینه‌های برق، آب و مالیات‌های سرسام‌آور اداره دارایی که بسیاری از واحدها را به تعطیلی و ورشکستگی کشانده موزائیک‌‌سازان در آینده  به ورطه فراموشی سپرده می‌شوند.

با تمام این مشکلات معادن زیرنظر دولت سالیانه افزایش قیمت دارد و واحدهای تولیدی موزائیک‌ مجبور به خرید سنگ گران از همین معادن هستند البته بدون هیچ‌گونه تغییر در قیمت موزائیک‌.

نگارنده مریم زنده‌دل

انتهای پیام/ح

R41346/P1357/S6,51/CT13

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۲۷۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌سازی ۲۵ پارکینگ در اطراف بازار اصفهان برای پارک موتورسیکلت‌ها + لیست پارکینگ‌ها

مدیر منطقه ۳ شهرداری اصفهان گفت: تعداد ۲۵ پارکینگ عمومی و خصوصی در اطراف محدوده بازار و میدان امام خمینی (ره) برای پارک موتورسیکلت‌ها پیش‌بینی شده است.

روح‌الله ابوطالبی با اشاره به اعلام ممنوعیت ورود موتورسیکلت به بازار میدان امام (ره) اظهار کرد: در اطراف بازار تاریخی اصفهان ۳۸ نقطه ورودی اصلی و فرعی شناسایی و در ورودی آن‌ها راه‌بند نصب شده است.

وی افزود: برای رفاه حال کسبه و شهروندان در اطراف بازار نزدیک به ۲۵ نقطه پارکینگ خودرو و موتور سیکلت آماده‌سازی شده که ۱۱ پارکینگ آن در اختیار شهرداری است و این پارکینگ‌ها مشکلی برای پذیرش وجود ندارد.

مدیر منطقه ۳ شهرداری اصفهان تصریح کرد: تمهیداتی برای جداسازی پارکینگ خودرو با موتورسیکلت و نصب سایبان در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: اصلی‌ترین پارکینگ‌های در اختیار شهرداری پارکینگ پشت مسجد جامع، جلو خان میدان امام علی (ع) پارکینگ حمام شاه علی، حکیم، کرمانی، سرای مخلص، عالی قاپو، استانداری، پشت مطبخ، زیر گذر امام علی (ع)، حافظ و جارچی‌باشی است.

ابوطالبی گفت: برخی پارکینگ‌ها مالکیت خصوصی دارند که درخواست شده است پذیرش موتورسیکلت نیز داشته باشند.

وی اضافه کرد: در سایر نقاط همچون خیابان حکیم، کوچه باغ قلندرها، و ورودی بازار نیماورد که پارکینگ ندارند، در فضای کنار خیابان جداولی برای پارک موتور پیش‌بینی شده است.

ابوطالبی ضمن درخواست از بازاریان برای همراهی با این طرح، گفت: در صورت مشاهده هرگونه تخلف در این محدوده، توسط پلیس راهور برابر مقررات اعمال قانون صورت خواهد گرفت.

مدیر منطقه ۳ شهرداری اصفهان در مورد حمل بار در بازار تصریح کرد: اعلام زمان و مقررات حمل بار در بازار بر عهده هیئت امنای بازار است و در ساعاتی مقرر گیت‌ها برای حمل بار کسبه بازگشایی می‌شود.

وی افزود: طبق مصوبه هیئت مدیره بازار از دهم تا هفدهم اردیبهشت اطلاع‌رسانی، نصب بنر، بروشور و اطلاع‌رسانی از طریق رسانه‌های عمومی انجام و سپس این طرح به صورت رسمی اجرا می‌شود.

کد خبر 750046

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • آماده‌سازی ۲۵ پارکینگ موتورسیکلت درمحدوده بازار اصفهان
  • خانه های امامزاده ابراهیم شفت ایمن سازی می شود
  • آماده‌سازی ۲۵ پارکینگ در اطراف بازار اصفهان برای پارک موتورسیکلت‌ها + لیست پارکینگ‌ها
  • پروژه مسکن سازی در اردستان پس از ۲ سال آغاز شد
  • بررسی مشکلات واحدهای تولیدی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجان غربی
  • بیش از ۴ هزار میلیارد ریال برای احیای واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان هزینه شد
  • برخی بی تدبیری‌ها باعث استمرار مشکلات کارگران می‌شود
  • آماده سازی ۵۵ هکتار زمین ملی مسکن در رودبارجنوب
  • ساخت مسکن کارگری در یزد/ خانه دار شدن همه کارگران