Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@00:20:58 GMT

ارائه الگوی بهره‌برداری بهینه از شبکه توزیع آب

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۲۷۶۱۵

ارائه الگوی بهره‌برداری بهینه از شبکه توزیع آب

تهران- ایرنا- محقق واحد علوم و تحقیقات موفق به ارائه الگوی جدیدی در بهینه‌سازی مصرف انرژی ایستگاه‌های پمپاژ آب شد که سبب کاهش 40 درصدی مصرف برق در شبکه‌های توزیع آب می‌ شود.

به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از واحد علوم و تحقیقات، رسول رجب‌پور درباره این مدل کاربردی بهره‌برداری بهینه شبکه توزیع آب گفت: بی توجهی بهره‌برداران به تغییرات مصرف انرژی در ایستگاه‌های پمپاژ بر اساس نوع رفتار بهره‌برداران، باعث می‌شود میزان مصرف انرژی برای پمپاژ بی‌رویه افزایش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اهمیت این موضوع افزود: در این تحقیق علاوه بر ارائه الگوی بهینه‌سازی مصرف برق با یک الگوریتم جدید، الگوریتم‌های بهینه‌سازی موجود را نیز ارتقا دادیم.
«الگوریتم اساسی که در این تحقیق استفاده شد و ارتقا پیدا کرد، الگوریتم پی اس او/ PSO است که در روند پرش این الگوریتم نوآوری های شد تا همگرایی و مرغوبیت و مدت زمان رسیدن به پاسخ‌های حاصل از آن نسبت به پاسخ‌های حاصل از الگوریتم‌های دیگر بهبود یابد».
محقق واحد علوم و تحقیقات درباره چگونگی عملکرد الگوی ارائه شده برای بهینه‌سازی مصرف انرژی در ایستگاه‌های پمپاژ آب و شبکه‌های توزیع، گفت: این الگو برنامه بهره‌برداری در طول دوره 24 ساعت شبانه‌روز به دست می‌دهد. بر اساس آن، وضعیت روشن و خاموش شدن پمپ‌ها به گونه‌ای برای بهره‌بردار تعیین می‌شود که ضمن تأمین نیازها و هیدرولیک شبکه (فشار، سرعت، سطح آب مخازن و...) هزینه برق مصرفی در طول دوره مصرفی حداقل شود.
رجب‌پور خاطرنشان کرد: بر اساس این الگو بهره‌بردار می‌داند در ساعات مختلف شبانه‌روز چه پمپ‌هایی را وارد مدار کند یا پمپ را با چه دورهایی راه ‌اندازد تا شبکه در حالت بهینه کار کند و هزینه برق مصرفی حداقل شود.
به گفته وی، برای اجرای الگوی کاربردی بهره‌برداری بهینه شبکه توزیع آب نیازی به نوسازی شبکه و صرف هزینه‌های اضافه از سوی بهره‌برداران نیست و این الگو با فنونی که برای بهره‌برداری ارائه می‌کند، کاهش 40 درصدی مصرف انرژی در شبکه‌های توزیع آب را رقم می‌زند.
رسول رجب‌پور در پایان درباره تجاری‌سازی نتایج تحقیق انجام شده توسط محققان واحد علوم و تحقیقات نیز اظهار داشت: شرکت‌های آب منطقه‌ای، شرکت‌های آب و فاضلاب روستایی و شهری همچنین جهادکشاورزی می‌توانند از نتایج این تحقیق بهره‌مند شوند.
الگوی کاربردی بهره‌برداری بهینه شبکه توزیع آب در قالب رساله دکتری رسول رجب‌پور دانشجوی دانشکده عمران، معماری و هنر واحد علوم و تحقیقات با عنوان ارائه یک الگوی کاربردی با توسعه الگوریتم پی اس او/ PSO در بهره‌برداری بهینه همزمان سامانه‌های انتقال و توزیع آب به راهنمایی دکتر طالب بیدختی ارائه شده است.
علمی**9157**1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي علم و فناوري ايران واحد علوم و تحقيقات آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۲۷۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قبض برق این مشترکان ۲۴ برابر می‌شود

عبدالامیر یاقوتی، استفاده از کولر گازی به جای کولر آبی در مناطق عادی و معتدل کشور را با افزایش ٣ برابری مصرف برق و افزایش ٨ برابری نرخ برق همراه دانست که در مجموع قبض برق مشترک خانگی را به ٢٤ برابر افزایش می‌دهد.

به گزارش همشهری آنلاین، وی تعیین الگوی مصرف برق هر منطقه را بر اساس قانون و با تاکید بر حفظ رفاه اجتماعی و فرصت‌های مدیریت مصرف ذکر و تصریح کرد: به طور معمول ٧٥ درصد مشترکان برق هر منطقه، نسبت به الگوی مصرف تعیین شده، برق کمتری مصرف می‌کنند.

وی الگوی مصرف مناطق عادی در فصل گرم را ٣٠٠ کیلووات ساعت عنوان کرد و افزود: هزینه برق مشترکان خانگی که از کولر‌های آبی استفاده می‌کنند در هر دوره ٢ ماهه حدود ٨٠ هزار تومان است که در صورت جایگزینی کولر گازی، مصرف سرمایشی از ١٠٠ تا ١٢٠ کیلووات ساعت به بیش از ٧٠٠ کیلووات ساعت افزایش می‌یابد که با احتساب مصرف سایر لوازم برقی، مصرف دوره بیش از ٣ برابر افزایش و از ٣٠٠ کیلووات ساعت به حدود ٩٠٠ تا ١٢٠٠ کیلووات ساعت می‌رسد و مشترک باید بیش از ٢ میلیون تومان هزینه برق پرداخت کند.

یاقوتی با اشاره به تقسیم بندی کشور به ٥ اقلیم آب و هوایی شامل مناطق گرم یک تا ٤ و مناطق عادی گفت: تقریباً ٨٠ درصد مشترکان خانگی در مناطق عادی و معتدل مانند شمال غرب و شمال شرق کشور ساکن هستند که استان‌های تهران، زنجان، قزوین، همدان و لرستان، اغلب مناطق استان کردستان و کرمانشاه همچنین بخش‌هایی از اصفهان را در بر می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • تصویب اجرای ۱۰ طرح سرمایه گذاری، بهره برداری و بهینه سازی زیر ساخت های مدیریت تعاون روستائی
  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • جهاد آبرسانی در ۶۹ روستای ایلام از ابتدای سال جاری آغاز شده است
  • ۵۵۵ میلیارد ریال در صنعت برق میامی سرمایه‌گذاری شد
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • رفتارهای غیرمنطقی انسان الگوی جدید هوش مصنوعی شد
  • لایروبی ۱۴۰ کیلومتر از کانال شبکه آبیاری مغان
  • قبض برق این مشترکان ۲۴ برابر می‌شود
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • مصرف بهینه آب در استان بوشهر ضروری است