Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-02@00:28:20 GMT

افزایش عرضه راهکار مقابله با تهدید نفت شیل

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۲۷۷۰۴

افزایش عرضه راهکار مقابله با تهدید نفت شیل

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ افزایش تدریجی قیمت نفت خام و رسیدن آن به سطح 80 دلار باعث حساسیت و نگرانی کشورهای تولید کننده این انرژی فسیلی شده و آن ها را به اتخاذ یک راهکار مناسب وادار کرده است.
پس از آنکه قیمت جهانی نفت در چند هفته روند صعودی را طی کرد، به یکباره قیمت پس از نشست چند روز قبل وزیران نفت روسیه، عربستان و امارات در سن پترزبورگ با کاهشی شدید همراه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل این کاهش توافق سه کشور بر سر افزایش عرضه یک میلیون بشکه ای نفت خام بود که توانست بین 3 تا 5 درصد قیمت هر بشکه از انواع نفت خام را کاهش دهد.
در حالی که قیمت هر بشکه نفت برنت تا پیش از این نشست به بالاتر از 80 دلار رسیده و رکوردی چند ساله را ثبت کرده بود اما نتایج دیدار سه جانبه باعث شد تا قیمت نفت به حدود 76 دلار در هر بشکه کاهش یابد. ارزش نفت WTI آمریکا هم با کاهشی حدود 5 دلاری به بالاتر از 66 دلار در هر بشکه رسید.
با اینکه برخی کارشناسان اقتصاد انرژی نشست سه وزیر در روسیه را تصمیم گیری برای مدیریت شرایط آینده و احتمال پر کردن جای خالی نفت ایران و ونزوئلا ارزیابی کردند اما بیشتر تحلیلگران اعتقاد دارند این نشست درواقع ادامه فرایند همکاری حدود دو سال اخیر تولیدکنندگان نفت و در راستای توافق برای مدیریت تولید میان همه اعضای اوپک و کشورهای غیرعضو بوده است. تولیدکنندگان سعی می کنند با هماهنگی بیشتر مدیریت کارآمدی را بر قیمت ها در بازار نفت خام اعمال کنند.

**هماهنگی بیشتر تولیدکنندگان
اوپک و متحدان آن پیشتر توافق کرده بودند برای بهبود قیمت نفت خام که تا زیر 30 دلار هم کاهش یافته بود، عرضه را کاهش دهند . این کشورها حتی بیشتر از توافق برنامه ریزی شده، ظرفیت تولید خود را کاهش دادند و به همین دلیل توانستند قیمت ها را به سطح 70 دلار برسانند.
روزنامه «فایننشال تایمز» نیز هدف وزیران نفت سه کشور از این دیدار را کسب توافق اولیه برای ارائه توصیه به 24 کشور تولیدکننده نفت دانست و افزود: این کشورها اعتقاد دارند باید برای تعیین دورنمای مناسب در چارچوب توافق پیشین کشورهای تولیدکننده اقدامی انجام شود.
«الکساندر نوواک» وزیر انرژی روسیه در زمینه اهمیت موضوع، این دیدار را یک جلسه هماهنگی میان نمایندگان تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک دانست تا نتایج آن در نشست آتی این سازمان در 22 ماه ژوئن(اوایل تیرماه) مورد بررسی همه اعضا قرار گیرد.
در چند روز آینده هم قرار است وزیران نفت عربستان، کویت، امارات و عمان دیدار دیگری را در شهر کویت انجام دهند تا گفت وگوهایی را در مورد مسائل کنونی و آینده اوپک داشته باشند. گفته می شود تمرکز عمده این دیدار هم نحوه هماهنگی این سازمان با تولیدکنندگان خارج از اوپک خواهد بود.
البته پیش از این، روند قیمت های جهانی نفت حاکی از آن بود تحولات سیاسی باعث افزایش قیمت ها خواهد شد. مسائل در ونزوئلا و اجرایی شدن تهدید تحریم های آمریکا علیه این کشور و ایران، تداوم افزایش قیمت جهانی نفت را امری حتمی ساخته بود.
تارنمای شبکه خبری «بلومبرگ» در گزارشی اعتقاد دارد از آنجا که برخی اعضای اوپک تمایلی به افزایش تولید نفت ندارند، ممکن است در اجلاس بعدی این سازمان با طرح سه کشور مخالفت شود. به همین دلیل عربستان سعودی بر تحرک دیپلماتیک خود افزوده است تا بتواند با جلب نظر تولیدکنندگان، موضوع افزایش عرضه را به تصویب اوپک برساند.
به نوشته تارنمای «اویل پرایس» به نظر تحلیلگران نیاز شدید اقتصادی دو کشور عربستان سعودی و روسیه به منابع مالی بیشتر در کنار برخی مسائل سیاسی و رقابت ها در داخل اوپک موجب شده است تا ریاض برای به ثمر رساندن این خواسته تلاش وافری را به کار ببندد.
به اعتقاد تحلیلگران غربی، برنده های واقعی اجرای مصوبه نشست سن پترزبورگ کشورهای عربستان، روسیه، امارات و کویت خواهند بود زیرا آن ها دارای ظرفیت مازاد تولید هستند و می توانند از تسهیلات افزایش عرضه برای ارتقای درآمدهای مالی خود استفاده کنند.
از طرف دیگر الکساندر نواک رسیدن قیمت نفت به بالاتر از 80 دلار را فراتر از انتظار و برنامه ها ارزیابی و آن را شگفت آور توصیف کرد. وی گفت: همیشه قیمت بالای نفت برای تولید کنندگان مطلوب نیست، وقتی سطح قیمت بیش از حد بالا می رود موجب بی ثباتی بازار و افزایش عرضه می شود.
خبرگزاری راشاتودی هم در گزارشی نوشت: به باور تحلیلگران ریاض و مسکو تمایلی ندارند قیمت نقت خام را از حدود 75 دلار کنونی به 100 دلار افزایش پیدا کند زیرا به اعتقاد آن ها افزایش قیمت نفت رشد اقتصادی جهان را کم می کند.
«باب پارکر» تحلیلگر مدیریت سرمایه هم به شبکه تلویزیونی سی.ان.بی.سی اظهار داشت: روسیه، عربستان و دیگر اعضای اوپک به نتیجه ای که در بازار نفت می خواستند رسیده اند. حال بزرگترین تولیدکنندگان نفت در چارچوب توافق اعضای اوپک و غیراوپک، می توانند شرایط را مدیریت کنند.

**ایجاد مانع برای نفت شیل
بر اساس گزارش برخی رسانه ها در نشست سن پترزبورگ برخلاف توافق های قبلی تصمیم گرفته شد تا تولید نفت خام به میزان یک میلیون بشکه روز افزایش یابد. قرار است این پیشنهاد به همراه دلایل در نشست آتی اوپک در اوایل تیر ماه به دیگر اعضا ارائه و در مورد آن بحث شود. دلیل عمده این اقدام هراس از آینده است.
به نوشته روزنامه فایننشال تایمز، برخی کشورهای تولیدکننده نگران هستند بالارفتن قیمت نفت موجب افزایش انگیزه برای سرمایه گذاری در صنعت نفت شیل ایالات متحده و رشد شدید تولید شود.
این همان دلیلی است که روزنامه وال استریت ژورنال هم به آن اشاره کرد و در گزارشی عنوان داشت: ایالات متحده اکنون بیشتر از هر زمان دیگر در حال تولید نفت است. بخش عمده ای از این افزایش تولید به یُمن نفت های غیرمتعارف حاصل شده است. اما از آنجا که هنوز در بازار نفت جهان، عربستان سعودی حرف نخست را می زند بار دیگر به دنبال تعیین مسیر آینده است.
در چند سال گذشته عربستان با افزایش تولید نفت و پایین کشاندن قیمت ها موجب شد تا صنعت نفت شیل از کار بیفتد و توان سرمایه گذاری و ادامه حیات را از دست بدهد. نفت شیل اکنون با بهبود قیمت ها هدف سرزنش های بسیاری قرار گرفته است و ریاض می خواهد با دخالت در این بازار، شرایط را بار دیگر تغییر دهد. به نوشته وال استریت ژورنال حال که قیمت نفت در بالاترین میزان از سال 2014 قرار گرفته است پادشاهی سعودی برای تغییر شرایط وارد میدان شده است.
پیش بینی می شود اگر همین شرایط ادامه پیدا کند نفت های غیرمتعارف تا یک دهه آینده تولید نفت خام ایالات متحده را دو برابر می سازند. کارشناسان تاکید دارند در آن شرایط جایگاهی که مدت ها در اختیار عربستان سعودی بود به ایالات متحده به عنوان مهمترین تولیدکننده نفت می رسد.
کارشناسان تاکید دارند اجرایی شدن تصمیم تولیدکنندگان برای افزایش تولید، احتمال بالاتر رفتن قیمت نفت خام مخصوصا به فراتر از 80 دلار را از بین می برد. این امر باعث خواهد شد که نفت های غیرمتعارف (شیل) که عمده فعالیت آن در آمریکا است، فضای مناسب را برای توسعه فناوری، حفر چاه های بیشتر و افزایش تولید پیدا نکند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: قیمت جهانی نفت اوپک ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۲۷۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه

امیدواری به برقراری آتش‌بس در خاورمیانه سبب تثبیت قیمت نفت در روز سه‌شنبه شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، با وجود ادامه حمله‌ به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ، مذاکرات خاورمیانه و امیدواری به برقراری آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی سبب شد قیمت‌های نفت روز سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت‌ماه) پس از کاهش در معامله‌های روز گذشته ثبیت شود. این در حالی است که سرمایه‌گذاران منتظر نشانه‌هایی از نتیجه نشست بانک فدرال رزرو آمریکا درباره نرخ بهره بانکی هم هستند.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز سه‌شنبه تا ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه به وقت گرینویچ با ۲۷ سنت یا ۰.۳درصد افزایش به ۸۸ دلار و ۶۷ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) روز سه‌شنبه با ۳۰ سنت یا ۰.۴ درصد کاهش با قیمت ۸۲ دلار و ۹۳ سنت برای هر بشکه معامله شد.

ییپ جون رانگ، تحلیلگر بازار در مؤسسه آی‌جی گفت: مذاکرات کنونی برای برقراری آتش‌بس احتمالی بین حماس و رژیم صهیونیستی، فعالان بازار را به سمت کاهش بیشتر صرف ریسک ژئوپلیتیک در قیمت‌های نفت سوق داده است، حال آنکه نشست آتی بانک مرکزی همچنین ابهام‌های کوتاه‌مدتی را ایجاد می‌کند.

وی افزود: حفظ نرخ بالای بهره بانکی برای مدت طولانی می‌تواند سبب افزایش بیشتر ارزش دلار آمریکا شود و در عین حال خطرهایی را برای چشم‌انداز تقاضای نفت ایجاد کند.

از سویی دیگر ادامه حمله‌ حوثی‌های یمن به کشتی‌ها در جنوب مسیر تجاری کانال سوئز از افت قیمت نفت جلوگیری کرده است و در صورت پیش‌بینی فعالان بازار مبنی بر ایجاد اختلال در عرضه نفت خام، ریسک افزایش می‌یابد.

در بخش اقتصادی هم سرمایه‌گذاران این هفته منتظر بررسی سیاست بانک مرکزی آمریکا هستند که قرار است روز یکم ماه مه (چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشت‌ماه) اعلام شود. این در حالی است که تورم مقاوم آمریکا انتظار بازار را برای هرگونه کاهش نرخ بهره از بین می‌برد و می‌تواند ارزش دلار آمریکا را بالا ببرد و تقاضای نفت را مختل کند.

برخی سرمایه‌گذاران با احتیاط پیش‌بینی می‌کنند بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره بانکی را در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ یک‌چهارم درصد افزایش دهد.

دیگر خبرها

  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ |برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • مانیتور شیائومی ردمی G27Q 2025 با چه قیمتی عرضه می‌شود؟
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی