Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولیدی‌ها جای خود را به اغذیه فروشی‌ها داده‌اند. این جمله را این روزها از فعالان صنفی مختلف به کرات می‌شنویم. صاحبان پول ترجیح می‌دهند بین تولید و فروش اغذیه، سراغ اغذیه فروشی بروند و شعارشان این است که در فروش اغذیه و انواع خوراکی‌ها هیچ ضرری نیست و همواره مشتری دارد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، پر بیراه هم نیست اگر در خیابان‌های تهران و حتی سایر شهرها راه بروید، تعداد زیاد اغذیه فروشی‌ها را می‌بینید که با کمترین دغدغه درآمدزایی می‌کنند و نگرانی از شرایط اقتصاد، وام، نرخ سودبانکی و گرفتن مجوزهای مختلف ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحت بدترین شرایط اقتصادی مردم برای اغذیه و رستوران گردی هزینه می‌کنند و بالا بودن قیمت هم مانعی بر سر راه آنها نیست. درست در شرایطی که اغذیه فروشان مشغول کسب درآمد و ایجاد شعبه‌های جدید هستند، تولیدکنندگان یا از گردونه تولید خارج شدند یا حجم تولیدات خود را کم کردند. هر چند آمار دقیقی از تعطیلی واحدهای صنعتی وجود ندارد ولی گفته‌ها و آماری که بخش خصوصی ارائه می‌کند، بیانگر آن است که بیش از 70 درصد واحد‌های صنعتی با کمتر از 50 درصد ظرفیت خود کار می‌کنند. این مهم نشان می‌دهد که با‌وجود تأکید در توسعه صنایع کشور، این بخش در حال تضعیف شدن است و عملاً کالاهای وارداتی رتبه اول در بین خریداران و مصرف‌کنندگان است. آمار وزارت صنعت نشان می‌دهد که در ماه‌های فروردین و اردیبهشت به ارزش 14 میلیارد و 334 میلیون دلار کالا ثبت سفارش شده است. این حجم از کالا که دولت بخش اعظم آن را به کالاهای واسطه‌ ای گره زده است، آیا امکان تولید در ایران  نداشته است. خیلی از تولیدکنندگانی که از فعالیت خود سود چندانی ندیدند و البته حمایت زیادی نیز تجربه نکردند، سراغ کسب و کارهای غیرتولیدی رفتند و طبق گفته یکی از اعضای اتاق بازرگانی، اکثر تولیدکنندگان واحدهای صنعتی ورشکسته یا در حال تعطیلی به سمت رستوران‌داری رفتند یا واسطه گری را دنبال می‌کنند.

از تولید حمایت نمی‌شود

ابراهیم رزاقی کارشناس اقتصادی هم از شرایط به وجود آمده در اقتصاد کشور نگران است و می‌گوید: از تولید داخلی دفاع نمی‌شود و همواره بالاترین سود و درآمدزایی مربوط به شغل‌هایی چون واردات، رستوران‌داری و واسطه گری است. بسیاری از مردم ایران زیر خط فقر هستند و نمی‌توانند براحتی امرار معاش کنند. به همین جهت کشور با شغل‌های کاذب روبه‌رو می‌شود.

وی ادامه داد: طبق آمار 3 میلیون و دویست هزار نفر بیکار هستند و 23میلیون نفر صاحب شغل هستند و بسیاری از آمار‌ها هم مربوط به افرادی است که شغل‌های موقت دارند یا مشاغل آنها در رده شغل‌های کاذب است یا در جست‌و‌جوی کار  هستند.

این کارشناس اقتصادی اذعان داشت: برای تمام کشورها تولید و تولیدکنندگان اهمیت بسزایی دارند و محور اقتصاد کشورشان هستند اما در ایران قوانین هم بر ضد تولید هستند. نبود دسترسی به تسهیلات ارزان قیمت، همکاری نکردن بانک‌ها و دست اندازهای مختلف باعث شده است، صنایع آسیب پذیر شوند. اگر در کشوری واحد تولیدی خوب کار نکند تمام بخش‌ها برای حمایت از آن بسیج می‌شوند اما در ایران و در اکثر اوقات آن واحد صنعتی رها می‌شود. ما نباید فضای سرمایه‌داری را تقویت کنیم. متأسفانه یکی از عواملی که باعث شده صنعت ما به روزهای بد نزدیک شود، توجه به سرمایه‌داری و فراموش کردن نیروی کار است.

5 میلیون نفر واسطه گری می‌کنند

وی گفت: اوایل انقلاب تنها 400 هزار نفر واسطه گری می‌کردند؛ اما اکنون بیش از 5 میلیون نفر وارد این حیطه شدند و مهم‌تر آنکه این گروه شغلی در حال رشد و پیشرفت هستند. در چنین شرایطی چگونه می‌توان انتظار داشت که واحدهای تولیدی باقی بمانند و فعالیت‌های سودده جایگزین صنعت که کمترین سود را دارد، نشود.

رزاقی با بیان اینکه‌ ای کاش ایران نفت نداشت، تصریح کرد: نفت باعث فساد اقتصادی، بی‌توجهی به تولید و رونق واردات شده است. وقتی کالاهای مشابه تولید داخل با یک چهارم قیمت وارد کشور می‌شود یک تولید‌کننده چگونه می‌تواند دوام بیاورد. فعالیت‌های واسطه گری و بدون منشأ تولید همواره در صدر انتخاب سرمایه داران بوده است و از آنجا که دولت هیچ مالیاتی از آنها نمی‌گیرد این گروه‌ها روز‌به‌روز قویتر می‌شوند. نمونه آن دریافت مالیات از خانه‌های خالی از سکنه بود، با آنکه قانون دریافت مالیات از خانه‌های خالی از سکنه تصویب شد اما اجرایی نشد. بدین جهت می‌بینیم همواره سودجویان به‌دنبال احتکار مسکن، سکه، دلار و... فعالیت‌ها هستند و هیچ زمان هم بابت کارهایی که می‌کنند، مالیاتی پرداخت نمی‌کنند.

وی اظهار داشت: دولت باید سودجویان را شناسایی و همچنین از فعالیت‌های غیرتولیدی مالیات‌های سنگین بگیرد در این صورت می‌توان به توسعه صنعتی کشور تا حدودی امیدوار بود. از طرفی درآمدهای مالیاتی باید به سمت تولید هدایت شود. واحدهای صنعتی بدون پول نمی‌توانند ادامه حیات بدهند.

این کارشناس اقتصادی نظام کاری را ایران سرمایه‌داری دانست و افزود: وقتی موضوع بهره‌وری به میان می‌آید، نخستین کاری که مدیران واحدهای صنعتی انجام می‌دهند، کاهش حقوق کارگران است. این در شرایطی است که آلمان‌ها می‌گویند کارگران باید از هر جهت تأمین باشند تا میزان و کیفیت تولید حفظ شود. اما در ایران به خاطر نگاه سرمایه داری، کارگران قشر آسیب‌پذیر جامعه می‌شوند. حال اگر فشار اقتصادی روی این افراد بیشتر شود و بر فقر آنها افزوده شود، دیگر نمی‌توان هیچ کاری انجام داد و به‌طور قطع کشور فلج می‌شود.

بحران در واحد های صنعتی

محمد قلی یوسفی، کارشناس اقتصادی هم درباره اینکه اقتصاد ایران خواسته یا ناخواسته به سمت فعالیت‌هایی می‌رود که تولید در آن جایگاهی ندارد گفت: در طول 40 سال گذشته سیاستی برای توسعه صنعتی تدوین نشده و همواره این بخش بدون استراتژی فعالیت کرده است. وقتی کشوری با درآمدهای نفتی می‌تواند زندگی کند، حرکت به سمت صنعت معنا و مفهومی ندارد. اگر ما درآمد نفتی نداشتیم قطعاً مسئولان نگران رونق تولید داخلی بودند ولی اکنون هم هیچ نگرانی از سوی مسئولان مشاهده نمی‌شود.

وی افزود: اقتصاد ایران به صورت روزمره مدیریت شده است و مشکلات سطحی واحدهای صنعتی امروز به مرحله بحران رسیده است. اگر اقتصاد به صورت روزمره اداره نمی‌شد مسئولان تمام توان خود را برای توسعه صنعت کشور می‌گذاشتند و شرایط را برای رشد واحدهای صنعتی فراهم می‌کردند.

این کارشناس اقتصادی یادآور شد: متأسفانه بی‌توجهی به تولید و ترغیب تولیدکنندگان برای توسعه فعالیت‌ها باعث شده ایران، کشوری مصرف‌گرا باشد و واردات حرف اول تأمین نیازها را بزند. با جرأت می‌گویم که برای صنعت کشور هیچ کاری انجام نشده است و حتی حمایت‌ها در حد شعار بوده است. اگر سرمایه‌گذاری روی تولید بدرستی صورت گرفته بود اکنون جامعه به سمت خرده فروشی یا حتی عمده‌فروشی کالاها نمی‌رفت که عمده آن وارداتی است. وی گفت: وقتی در کشور شغل وجود ندارد و فساد اقتصادی برخی از مجموعه‌ها را گرفتار کرده است چطور از یک تحصیلکرده می‌توان انتظار داشت که دنبال فعالیت‌های تولیدی باشد. او هم مجبور است وارد کارهای خدماتی و حتی کار در رستوران شود.

یوسفی خاطرنشان کرد: متأسفانه سیاست، اقتصاد کشور را بیمار کرده است و اجازه نمی‌دهد فعالیت‌های توسعه‌ای رقم بخورد. نظام اقتصادی موجب تحرک فعالیت‌های تولیدی نیست و متأسفانه خیلی از واحد‌های صنعتی در پی خروج از فعالیت‌های خود هستند چرا که توان حمل مشکلات عدیده را ندارند.

وی تأکید کرد: صنعت کشور جای خود را به فعالیت‌های خدماتی و کالاهای وارداتی می‌دهد و اگر همین رویه ادامه پیدا کند، دیگر تولیدی باقی نخواهد ماند و ما باید امید به واردات و تولید سایر کشورها داشته باشیم. این امر سم مهلکی است که باید از آن جلوگیری شود. خواسته ما از دولت این است که شعارهای داده شده را عملیاتی کند و در جهت حمایت از واحدهای صنعتی دست به کار شود یا حتی استراتژی مشخصی را تدوین کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اشتغال صنعت تولید مصرف کننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۳۰۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی ما از منافع وقف در سال جاری ۲۰ همت است/ هزینه چهار هزار میلیارد تومان برای نیات واقفان

رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه از افزایش درآمد وقف در سال جاری گفت: نده رساندن منافع موقوفات به ۲۰ همت در سال را دور از دسترس نمی‌دانم. امروز این منافع به هفت همت رسیده و هر روز بیشتر می‌شود. امسال و با توجه به داده‌های سامانه اوقاف بیش از چهار هزار میلیارد تومان برای نیات واقفان هزینه شده تا این‌ نیات به خوبی اجرایی شوند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی -رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه- در مراسم افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای وقف با اشاره به آیاتی از سوره مبارکه انفال، اظهار کرد: چند سال پیش نماینده‌ای در مجلس تانزانیا ایستاد و گفت که تا دیر نشده رابطه خود را با ایران قدرتمند مستحکم کنید. در آن زمان عده‌ای به او خندیدند اما امروز همگان به قدرت ایران اذعان دارند.

وی‌ ادامه داد: پس از عملیات «وعده صادق» دیپلماسی ما در جهان تفاوت کرده است. وعده صادق حرکتی بود که همگان آن را مشاهده کنند اما بنا به نظر مقام معظم رهبری اراده قوی ملت ایران برای پاسخگویی محکم به رژیم صهیونیستی مهمترین مسئله بود. وعده صادق ضربه کاری به صهیونیست‌ها بود آن هم رژیم که هیچ کس جرات حمله بدان را نداشت.

خاموشی تصریح کرد: امروز جبهه اصلی دفاع از مظلومین ایران اسلامی است. ایران پس از نزدیک به پنج دهه تحریم با دانش و توانمندی خود به تولیداتی دست پیدا کرده که در جهان بی‌نظیر است. امروز با صدای بلند اعلام می‌کنیم که انقلاب اسلامی درک کرده که حزب خدا پیروز است و در همین‌ مسیر حرکت می‌کند. امروز جبهه مقاومت رژیم صهیونیستی را به چالش کشیده و این‌ ثمره درایت و رهبری حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی است. باید باور کنیم که ایران نقش اساسی در ترسیم نقشه آینده جهان خواهد داشت.

خاموشی تصریح کرد: سازمان اوقاف سازمانی است که تصدی اداره موقوفات مجهول‌التولیه‌ و فاقد تولیت را دارد. اگر در وقف‌نامه متولی بتواند سلسله خود را ثابت کند، می‌تواند موقوفه خود را اداره و مدیریت کند. لذا وقف نهادی است که تعریف خود را در حکومت اسلامی دارد. در این نمایشگاه موقوفاتی‌ حضور دارند که متولی خاص خود را دارند و فعالیت‌های خود را ارائه می‌دهند.

وی افزود: موقوفاتی‌ که دارای متولی نیستند و متصدی آن‌ها سازمان اوقاف است نیز در این نمایشگاه حضور دارند و خدمات خود را ارائه داده‌اند. طی دو سال اخیر بسیاری از موقوفات کشور دارای سند تک برگی شده‌اند و این مسئله تداخل اسناد و مشکلات حقوقی موقوفات را کاهش چشمگیری داده است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: موضوع بعدی بحث حقیقی مربوط به موقوفات است که برخی از آن‌ها بایر بوده‌اند و امروز احیا شده‌اند. البته اجرای چنین برنامه‌ای دشواری‌های خاص خود را دارد.‌ البته برای احیای موقوفات باید این کار را ادامه دهیم و سرمایه‌های موجود را حفظ و  ارتقا دهیم. لذا حوزه حفظ‌العین موقوفات بسیار وسیع است و باید پیگیری شود.

وی گفت: مسئله بعدی افزایش بهره‌وری موقوفات است. در سال گذشته قرادادهای زیادی برای احداث مراکز و املاک موقوفه منعقد شده است. البته اهم موقوفات، وقف‌های منفعتی است ‌که باید به رشد درآمد متنابهی برسند تا همگان در جریان آن قرار گیرند. بنده رساندن منافع موقوفات به ۲۰ همت در سال را دور از دسترس نمی‌دانم. امروز این منافع به هفت همت رسیده و هر روز بیشتر می‌شود. امسال و با توجه به داده‌های سامانه اوقاف بیش از چهار هزار میلیارد تومان برای نیات واقفان هزینه شده تا این‌ نیات به خوبی اجرایی شوند.

وی تصریح کرد: تنوع در ذات وقف نهفته اگر موقوفه درمانی داریم باید سراغ ارزان‌سازی تجهیزات پزشکی نیز برویم در این زمینه سراغ برخی دانشمندان رفتیم و از آن‌ها حمایت می‌کنیم.

حجت الاسلام خاموشی گفت: باید از دانشمند ایرانی حمایت کرد سازمان وقف از بودجه عمومی و دولتی آزاد است و ثمرات شگرف برای آینده خواهد داشت. باید واردات کمتر از صادرات باشد باید پول ملی را قوی کنیم. در مورد اقتصاد دریاها، ریل و راه آهن و معدن و مسکن و انرژی سبز تلاش می کنیم انشاالله نتایج اقدامات را خواهید دید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فعالیت ۸ سایت تبدیل بقایای کشاورزی به خوراک دام در کشور
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • بازدید هیات هرمزگانی از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک کشور چین
  • فعالیت ۱۰ هزار نفر در طرح‌های صنعتی ایلام
  • ۲۷ رقم برنج در کشور معرفی شده است
  • انتخابی جام جهانی چین/ درخشش مدال طلا بر گردن علی خورشیدی
  • تولید روزانه تراکتور در کشور به ۱۵۰ دستگاه رسید
  • ضربه به تولید با تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی
  • برنامه قطعی وزارت نفت خاموشی فلرها در پارس جنوبی است
  • پیش‌بینی ما از منافع وقف در سال جاری ۲۰ همت است/ هزینه چهار هزار میلیارد تومان برای نیات واقفان