Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@23:03:01 GMT

پتک ترامپ بر سر همپیمانان

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۳۶۸۷۸

پتک ترامپ بر سر همپیمانان

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ رییس جمهوری تاجر مسلک ایالات متحده پس از آن نیز تعرفه 25 درصدی را برای بیش از 1300 قلم محصولات چینی وضع کرد ، ارزش این اقلام تجاری 50 میلیارد دلار برآورد شد. دولت ترامپ این اقدام را تامین امنیت ملی و تحقق اهداف ملی گرایانه بیان کرد .
در راستای این اقدام ، روبرت لایتیزر، نماینده تجارتی آمریکا گفت: فهرست با استفاده از محاسبه عددی (الگوریتم) به شکلی ترتیب شده است که بیشترین ضربه را بر واردکنندگان چینی و کم‌ترین آسیب را بر آمریکا وارد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مازاد تجارتی چین آمریکا در سال 2017 به 375 میلیارد دلار رسید ، اما ترامپ به دنبال آن است که این مازاد تجارتی به 100 میلیارد دلار کاهش یابد.
نماینده تجارتی ایالات متحده گفت: اعلام تعرفه‌های گمرکی علیه چین در واکنش به برخورد پکن با حق مالکیت معنوی صورت گرفته است و گفت که پالیسی چین «شرکت‌های آمریکایی را وادار کرده است تا فناوری و مالکیت معنوی خود را به شرکت‌های داخلی چینی انتقال بدهند.»
در ادامه این روند رییس جمهوری آمریکا روز گذشته 11 خرداد ماه جنجال جدیدی آفرید و تعرفه واردات محصولات استراژیک از اتحادیه اروپا ، کانادا را افزایش داد به نحوی که فولاد 25 درصد و آلومینیم 10 درصد افزایش یافت ، مسئله ای که برخی رسانه های غربی از آن به عنوان «شلیک گلوله به سمت متعهدان نام بردند .»
کانادا بزرگترین تامین کننده فولاد آمریکا و از سوی دیگر بزرگترین مشتری فولاد ساخته شده این کشور است ، بسیاری از صنایع در آمریکا و کانادا در یکدیگر ادغام شده اند. کریستیا فری لند، وزیر خارجه کانادا در واکنش به این اقدام اعلام کرد اوتاوا تعرفه‌هایی به ارزش 12.8 میلیارد دلار روی واردات از آمریکا وضع خواهد کرد.
کانادا بزرگترین صادرکننده فولاد به آمریکا می باشد، روابط اقتصادی دو کشور از حجم زیادی، از جمله در حوزه فولاد برخوردار می باشد. 16 درصد فولاد آمریکا از همسایه شمالی این کشور تامین می‌شود. از سوی دیگر سهم آمریکا نیز در بازار فولاد کانادا بسیار قابل توجه است و کانادا 50 درصد فولاد خود را از آمریکا تامین می‌کند. با این حال سهم صادرات آمریکا به کانادا بسیار بیشتر از واردات از این کشور است و اقدام متقابل کانادا در وضع تعرفه بر اجناس آمریکایی بیشتر تجار آمریکایی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
در این صورت با توجه به ضرر همزمان شرکت‌های کانادایی و آمریکایی متاثر از تصمیم گمرکی ترامپ می‌توان این سیاست را بازی دو سر باخت نامید که موجب زیان هر دو بخش خصوصی کانادایی و آمریکایی خواهد شد.
آمریکا بزرگ‌ترین واردکننده فولاد و آلومینیوم در جهان است و میزان وارداتش، چهار برابر صادرات این مواد است. فولاد وارداتی آمریکا از بیش از 100 کشور تامین می شود.
علاوه بر صنایع ماشین سازی و سایر صنایع سنگین، بسیاری از صنایع غذایی کوچک نیز، مصرف کننده قوطی‌های نگهدارنده فلزی و آلومینیومی می‌باشند که گران شدن این فلزات بر قیمت تمام شده مواد غذایی و سایر محصولات بسته بندی خواهد افزود.
اقدام ترامپ واکنش های منفی بسیاری را به دنبال داشت ، وزیر بازرگانی اتحادیه اروپا از این اقدام کاخ سفید به عنوان روز سیاه در تاریخ تجارت جهانی نام برده است ، وزیر تجارت انگلیس تصمیم را احمقانه نامید ، امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه آن اقدامی اشتباه خواند که با واکنش روبرو خواهد شد .
نخست‌ وزیر انگلیس با صدور بیانیه‌ای از تصمیم کاخ سفید برای افزایش تعرفه‌ واردات فلزات عمیقاً ابراز تاثر کرد و آن را اقدامی «غیرمنطقی» خواند.
«ترزا می» در این بیانیه افزود که صنایع فولاد و آلومینیوم انگلیس برای این کشور حائز اهمیت است و در عین‌حال سهم مهمی در امنیت ملی آمریکا و پروژه های دفاعی این کشور ایفا می‌کند.
مکزیک هم تدابیر تلافی‌جویانه علیه آمریکا شامل تعرفه روی مجموعه‌ای از محصولات کشاورزی و صنعتی را اعلام کرد. همزمان، پیتر آلتمایر، وزیر اقتصاد آلمان اظهار کرد اتحادیه اروپا ممکن است با این دو کشور متحد شود.
با اعلام رسمی شکایت اتحادیه اروپا به سازمان جهانی تجارت (WTO) عملا جنگ اقتصادی میان آمریکا و همپیمانان غربی او آغاز شده است .
درگام بعدی، اتحادیه اروپا قصد دارد طی اقدامی تلافی جویانه تعرفه گمرکی 25 درصدی بر 200 قلم از کالاهای آمریکایی با ارزش سالانه 3 میلیارد و 300 میلیون دلار وضع کند و در نظر دارد تا هرچه سریع تر تعرفه های گمرکی خود را بر کالاهای آمریکایی تا 30 تیرماه امسال اجرایی کند.
یکی از ویژگی‌های سیاست‌های تجاری 2018 ترامپ ناپیوستگی و غیرقابل پیش‌بینی بودن آن است‌. مجموعه حوادث و تحولات در بازار فولاد و آلومینیوم در سه ماه گذشته یک نمونه برای نادرست بودن سیاست‌های تجاری رییس جمهوری آمریکا است .
دولت ترامپ فروردین ماه امسال برای نخستین بار سیاست‌های تجاری خود را به عنوان تلاش جدی برای مقابله با رفتار‌های چین و دیگر کشور‌ها در خصوص ارائه یارانه به صنایع فولاد داخلی و به خطر انداختن امنیت ملی آمریکا اعلام کرد‌. سپس مدت کوتاهی پس از اعلام این تصمیم، اکثر متحدان واشنگتن از جمله اتحادیه اروپا، کانادا و مکزیک را از این سیاست معاف کرد‌.
آمریکا به این کشور‌ها از آغاز ماه می (اردیبهشت امسال ) معافیت 30 روزه داد‌. و با پایان یافتن این مدت دولت آمریکا این بار رویکرد لغو همه معافیت‌ها را در پیش گرفته است‌. اکنون این افزایش تعرفه درمورد همه از جمله نزدیک‌ترین متحدان نظامی آمریکا قابل اجراست‌.
اعمال تعرفه‌ها به صنایع فولاد و آلومینیوم آمریکا اجازه می ‌دهد تا بعد از سال‌ها، دوباره با بیش از 80 درصد ظرفیت خود مشغول تولید شوند. هرچند این مسئله می‌تواند به معنای ایجاد اشتغال برای کارگران آمریکایی در این بخش‌ها باشد؛ اما هم‌ زمان این مسئله خبر بدی برای دیگر صنایع آمریکایی از‌جمله بخش ساخت‌وساز و تولید است که فعالیت‌ آنها به استفاده از فولاد و آلومینیوم ارزان گره خورده است.
از سال ۲۰۰۰ میلادی تاکنون در آمریکا حداقل ۵۰ هزار نفر شغل خود را در صنایع فولادسازی آمریکا از دست داده‌اند. طبق سرشماری سال 2015 میلادی فولادسازان آمریکایی حدود ۱۴۰ هزار کارگر دارند در حالی که شرکت‌های استفاده‌کننده فولاد که احتمال دارد شاید از تعرفه‌های جدید لطمه ببینند، ۶.۵ میلیون آمریکایی را در صنایع سنگین تا شرکت‌های موادغذایی کوچک از جمله آنها که به فولاد وارداتی وابسته به کار گرفته اند که تغییر روبه افزایش قیمت فولاد و آلومینیوم بر موقعیت شغلی و کاری همه آن‌ها تاثیر منفی خواهد داشت.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ترامپ اتحادیه اروپا تعرفه ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۳۶۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است

یک روزنامه وابسته به طیف اصلاح‌طلبان می‌گوید: باید برای آمدن ترامپ آماده شویم، این روزنامه در عین حال تلویحا اذعان کرده که منطق مقاومت جواب داده و ایران سه بر صفر از آمریکا جلو است.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه هم‌میهن نوشت: «اگرچه هنوز با قاطعیت نمی‌توان گفت بازگشت ترامپ قطعی است اما باید برای بازگشت او سناریوهایی تدارک دید و باور به اینکه همه‌شان مثل هم هستند در دوران بلوغ جمهوری اسلامی پذیرفتنی نیست. مهم‌ترین خطر بازگشت ترامپ برای ایران، برخلاف تصور این نیست که امکان احیای برجام را منتفی می‌سازد، چون همین حالا هم بخت احیای برجام بالا نیست. اگر ترامپ بازگردد،

دو خطر اصلی متوجه ایران خواهد بود و جا دارد به این دو بیندیشند: نخست اینکه به احتمال زیاد، تکلیف اوکراین را یک‌سره می‌کند و بعید است بگذارد جنگ اوکراین بیش از این ادامه یابد. در این حالت، ایران نمی‌تواند مانند حالا نفت صادر کند. اگر صادرات نفت خام ایران از ۲۰۰ هزار بشکه در اواخر دولت روحانی به یک میلیون بشکه در روز رسیده (و آمار رشد اقتصادی‌ای که دولت به آن می‌بالد نیز ناشی از همین است) به خاطر این نیست که جو بایدن چشم خود را به روی فروش نفت به چین بسته، بلکه ناشی از جنگ اوکراین است که نمی‌توانند همزمان خریداران و مشتریان را از چند نقطه در تنگنا بگذارند. پس مهم‌ترین آسیب ایران می‌تواند کاهش فروش نفت باشد. نکته دوم اینکه ایران از سه تحول بازگشت طالبان در افغانستان، جنگ اوکراین و غزه سود برده و در اصطلاح فوتبالی سه بر صفر جلو است و ترامپ اگر بخواهد سر به سر ایران بگذارد، این برتری سه بر صفر را باید از بین ببرد. اول: ناامن کردن مرزهای شرقی و تضعیف بازار هرات. دوم: تغییر وضعیت غزه به‌گونه‌ای که ایران از آن سود نبرد و سوم: همان که در بالا اشاره شد؛ اوکراین».

هم‌میهن می‌افزاید: به یاد آوریم که در سال ۱۳۵۹ و در همان مجلس اول دو نماینده با دو دیدگاه کاملاً مخالف در غالب امور داخلی، در مورد مشترکی هشدار دادند و آن هم این که بعد از مرگ شاه ادامه گروگان‌گیری آمریکایی‌های شاغل در سفارت سالبه به انتفاء موضوع است و موجب روی کار آمدن رقیب جیمی کارتر خواهد شد. در حال حاضر ایران نمی‌تواند برای ماندن بایدن کار خاصی انجام دهد؛ مگر آنکه نقش ویژه‌ای در غزه یا اوکراین ایفا کند. اما باید برای فردای احتمالی سناریو داشت؛ فردایی که ترامپ درصدد جبران آن برتری در سه حوزه برخواهد آمد. از تحول افغانستان نفع امنیتی و اقتصادی (بازار هرات و اضافه شدن به بازار سلیمانیه)، از تحول اوکراین نفع سیاسی و اطمینان از وتوی قطعنامه‌ها در شورای امنیت سازمان ملل و از غزه نفع سیاسی چراکه اکنون به جای پیمان ابراهیم و نزدیک شدن اسرائیل به مرزهای ایران دانشگاه‌های آمریکا و حتی کانادا شاهد اعتراضات سراسری است و تکاپوی تشبیه حماس به داعش به شکست انجامیده و موج حمایت از فلسطینی‌ها همه جا برخاسته است. مهم‌ترین مراقبت وزارت خارجه باید حفظ همین سه موقعیت باشد تا ترامپ آنها را منتفی نکند و به هدر ندهد. در اصطلاح فوتبالی مراقب سه گل خودمان باشیم! در غزه البته با فاجعه انسانی روبه‌روییم و در اوکراین در اندازه‌ای کمتر.».

درباره این تحلیل گفتنی است:

۱) آمریکا در حوزه اقتصادی بیشترین سود را به خاطر تحریم روسیه و فروش گران‌قیمت نفت و گاز خود به اروپا می‌برد، به نحوی که برخی دولتمردان فرانسه و آلمان بارها از قیمت پنج برابر شده گاز آمریکا گلایه کرده‌اند.

۲) یکسره کردن کار جنگ اوکراین، دست اروپا و آمریکا نیست، آن هم در وضعیتی که روسیه در موضع قدرت قرار دارد.

۳) افزایش فروش نفت ایران، ربطی به جنگ اوکراین ندارد؛ بلکه نتیجه مایوس شدن از دغلبازی‌های برجامی غرب و اهتمام به دور زدن تحریم هست بایدن هم نتوانست دخالتی در معاملات نفتی ایران و چین بکند، نه این که به ادعای هم‌میهن، چشمانش را ببندد!

۴) آمریکا فارغ از آمد و شد رؤسای جمهور در کاخ سفید، در افغانستان متحمل شکست سنگینی شد و به ناچار، این کشور اشغال شده را تخلیه کرد. پس از آن هم تلاش زیادی برای ناامن‌سازی مرز افغانستان با ایران، درگیری دوطرف و ایجاد بی‌ثباتی صورت گرفت که ناکام ماند. به عبارت دیگر، دوران بایدن، اوج تلاش‌های مشترک آمریکا و انگلیس و اسرائیل برای بی‌ثبات‌سازی مرزهای شرقی ایران بود و ناکام ماند.

۵) در موضوع جنگ غزه نیز، پای آمریکا در هر صورت گیر است؛ چه به حمایت از اسرائیل ادامه دهد و چه شکست بزرگ را پس از هفت ماه حمایت همه‌جانبه نظامی و اقتصادی بپذیرد. آمریکا نخواهد توانست چیزی جز خسارت‌های سنگین، از سرانجام جنگ غره درو کند.

۶) اذعان هم‌میهن به این که ایران دست کم سه بر صفر در تحولات منطقه از آمریکا جلو افتاده، در حالی است که محافل غربگرا تا همین چند سال قبل می‌گفتند آمریکا کدخدای دنیاست و ظرف پنج دقیقه می‌تواند تمام توان نظامی ما را نابود کند و بنابراین به ادعای نشریه صدا (که سردبیرش با هم‌میهن مشترک است) باید مانند برّه و برده و از موضع تحقیرشدگی، با ترامپ یا بایدن مذاکره کرد!

دیگر خبرها

  • پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در مهمترین موضوع برای آمریکایی‌ها
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • تحصن دانشجویی در دانشگاه تورنتوی کانادا در حمایت از فلسطین
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!
  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • چین، اتهامات دخالت در امور انتخاباتی کانادا را بی‌اساس خواند
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ‌التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین