Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس آمارهای قابل استناد، پاکستان طی پنج سال گذشته (دولت مسلم لیگ - نواز) در بخش انرژی و فراورده‌های نفتی توسعه قابل توجه داشته است.

دوره پنج ساله دولت حزب حاکم پاکستان(مسلم لیگ شاخه نواز شریف) روز پنجشنبه با برگزاری آخرین نشست کابینه و مجلس ملی دراسلام آباد درعمل به پایان رسید و دولت انتقالی به نخست وزیری ناصرالملک، از روز جمعه - ۱۱ خردادماه - با مراسم ادای سوگند، رسما شروع به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیین ادای سوگند خدمت ناصر المُلک، نخست وزیر دولت انتقالی پاکستان در کاخ ریاست جمهوری در اسلام آباد برگزار شد.

با پایان یافتن حکومت پنج ساله حزب نواز بر پاکستان دولت موقت پاکستان از روز گذشته - جمعه - رسما کار خود را آغاز کرد تا مقدمات انتخابات را فراهم آورد و «ناصر الملک» نخست وزیر دولت انتقالی پاکستان با حضور در کاخ ریاست جمهوری به صورت رسمی کار خود را آغاز کرد.

 

دولت مسلم لیگ شاخه نواز شریف با نخست وزیر محمد نواز شریف و شاهد خاقان عباسی طی پنج سال مسئولیت خود برای اکتشاف میادین نفتی و گازی دست به اقدامات بنیادی زد.

طی این مدت اقدامات تحقیقاتی و اکتشافی برای کشف و تولید نفت و گاز ۸۰ درصد افزایش داشته است که ۴۰ درصد این تلاش‌ها موفقیت آمیز بود، در نتیجه این اقدامات تولید نفت خام در پاکستان ۲۹ درصد افزایش یافت.

یک مقام عالی رتبه در بخش منابع طبیعی و نفت و گاز به خبرگزاری دولتی پاکستان (APP) گفت:دولت نواز شریف طی پنج سال گذشته ۱۷۹ عمل حفاری برای اکتشاف و استخراج نفت خام و گاز طبیعی انجام داد که ۱۰۱ اقدام حفاری موفقیت آمیز بود، در حالی که در دولت قبلی به رهبری حزب مردم ۱۰۰ حلقه چاه در مناطق مختلف پاکستان به ویژه در ایالت سند زده شد که تنها ۳۹ مورد آن موفقیت آمیز بود.

بر اساس آمارها، طی سال های اخیر روزانه ۹۴۴ میلیون متر مکعب گاز و ۳۲ هزار و ۳۴۳ بشکه نفت به میزان استخراج نفت و گاز پاکستان اضافه شده است و میزان تولیدات نفت در زمان کنونی به ۹۰ هزار بشکه در روز می رسد.

از میان ۱۰۱ چاه کشف شده مقدار ذخائر گاز ۶۸ حلقه چاه فعال به ۵.۴ تریلیارد متر مکعب می رسد.

در مدت مشابه مقدار گاز مصرف شده در سطح کشور ۵.۲ تریلیارد متر مکعب بوده است یعنی پاکستان توانسته با رسیدن به خودکفایی، ۱۰۰ درصد گاز مصرفی در این کشور را از طریق کشف و استخراج نفت و گاز تامین کند.

مقدار سرمایه گذاری خارجی در حوزه کشف و استخراج نفت و گاز در پنج سال گذشته در پاکستان ۱۰ میلیارد دلار بوده است.

دولت پاکستان برای خودکفایی در تولید نفت به کمک سازمان آمریکایی usaid توانست، ذخائر گاز با حجم ۳.۷۷۸ میلیارد متر مکعب گاز و ذخائر نفت با حجم ۲.۳۲۳ میلیارد بشکه نفت کشف کند.

دولت پاکستان همچنین برای جبران کمبود انرژی یک قرارداد ۱۵ ساله خرید گاز مایع با قطر امضا کرد.

منابع دولتی می گویند این قرارداد باعث شد تا تقاضای انرژی به منظور راه اندازی کارخانه ها در این کشور به کمترین حد خود برسد.

پیش از انعقاد این توافقنامه پاکستان یکی از کشورهای صادرکننده کود شیمیایی بود اما با رفع کمبود انرژی گاز، کارخانه های کودسازی پاکستان اقدام به افزایش میزان تولیدات خود کردند که در نتیجه این کشور به یکی از کشورهای صادر کننده کود شیمیایی تبدیل شد.

با سرازیر شدن گاز مایع به پاکستان بسیاری از نیروگاه های تولید برق نیز راه اندازی شده و در نتیجه کمبود انرژی برق نیز به میزان قابل توجهی رفع شد.

پاکستان در حال حاضر دارای دو ترمینال ذخائر گاز مایع در شهر بندری کراچی است و با توجه به ظرفیت عظیم توسعه در بخش انرژی بسیاری از سرمایه گذاران خارجی علاقه خود را برای ایجاد ترمینال های گاز مایع و شبکه های گاز رسانی اعلام کرده اند.

دولت پاکستان همچنین در نظر دارد تا طرح گاز رسانی تاپی و خط لوله گاز ایران - پاکستان را راه اندازی کند تا بتواند از این طرح نیازمندهای انرژی را در آینده تامین کند.

لوله گاز ۴۲ اینچی به طول ۷۰۰ کیلومتر از نوابشاه در ایالت سند تا بندرگوادر در ایالت بلوچستان نیز بزودی احداث خواهد شد.

همپنین بزودی کلنگ احداث خط انتقال گاز کراچی لاهور به طول ۱۱۲۲ کیلومتر به زودی به زمین زده خواهد شد.

از سوی دیگر ده ها کارخانه کوچک و بزرگ پتروشیمی و پالایشگاه نفت و گاز نیز در سراسر پاکستان در دست ساخت است.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۵۰۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد

اداره تحلیل اقتصادی آمریکا (BEA) در گزارشی اعلام کرد که تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماهه اول سال جاری میلادی سریعتر از حد انتظار کاهش یافت و این در حالی بود که نرخ تورم همچنان در حال افزایش است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل فاکس بیزینس، اداره تحلیل اقتصادی آمریکا (BEA) در گزارشی اعلام کرد که تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماهه اول سال جاری میلادی سریعتر از حد انتظار کاهش یافت و این در حالی بود که نرخ تورم همچنان در حال افزایش است.

بر اساس برآورد پیشین اداره تحلیل اقتصادی (BEA) که روز پنجشنبه منتشر شد، تولید ناخالص داخلی واقعی آمریکا پس از افزایش 3.4 درصدی در سه ماهه چهارم سال 2023، با نرخ سالانه 1.6 درصد برای دوره ژانویه تا مارس رشد کرد که نسبت به دوره قبل کاهش نشان می‌دهد.

بر اساس گزارش رویترز، کارشناسان اقتصادی پیش بینی کرده بودند که سرعت رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا در طول ماه قبل کاهش یافته و به 2.4 درصد رسیده است.

هشدار صندوق بین المللی پول درباره بدهی دولت آمریکانرخ تورم آمریکا در دوره بایدن به 18.8 درصد رسید

در مقایسه با سه ماهه چهارم، کاهش تولید ناخالص داخلی واقعی آمریکا در سه ماهه اول 2024 عمدتاً منعکس کننده کاهش هزینه‌کردهای مصرف کننده و صادرات و کاهش هزینه‌های دولت محلی و دولت فدرال است. البته این کاهش سرعت رشد اقتصادی تا حدی با تسریع رشد سرمایه گذاری ثابت در بخش مسکن جبران شد.

رابرت فریک، اقتصاددان "اتحادیه اعتباری فدرال نیروی دریایی" در این باره می‌گوید: ما می‌دانستیم که اقتصاد خود را از حمایت دولت دور می‌کند، فقط تصور نمی‌کردیم که تولید ناخالص داخلی به این سرعت کاهش یابد.

وی افزود: با کاهش هزینه‌های دولت و تعدیل هزینه‌های مصرف‌کننده همراه با ناپدید شدن حمایت‌های دوران کرونا، تولید ناخالص داخلی کمتر از همه برآوردها بود.

بنا بر این گزارش، شاخص قیمت مخارج مصرف شخصی (PCE)، به استثنای قیمت مواد غذایی و انرژی - معیاری که فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) برای اندازه گیری نرخ تورم دنبال می‌کند - پس از افزایش و رسیدن به 2 درصد در سه ماهه چهارم، 3.7 درصد در سه ماه اول 2024 افزایش یافت.

این در حالی است که داده‌های اخیر و اظهارات مدیران بانک‌های آمریکایی، نشان می‌دهد که مصرف‌کنندگان آمریکایی با درآمدهای پایین برای پرداخت به موقع اقساط وام‌های خود با مشکلات روزافزون مواجه هستند که این موضوع بانک‌ها را بر آن داشته است تا در اعطای کارت‌های اعتباری و وام‌های خودرو محتاط‌تر شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تورم نقطه به نقطه ایران در فروردین ماه به کانال ۲۹ رسید
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • تولید اقلام استراتژیک امدادی مورد نیاز در حوادث توسط هلال احمر
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • تعیین تکلیف چای سنواتی باید مدبرانه‌ باشد
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع
  • سیاست‌های خلاف تولید، بازنگری شود
  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان