Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > دانش - همشهری آنلاین:
دی‌بیرز، بزرگترین شرکت الماس در جهان به تازگی اعلام کرد تولید و فروش الماس‌های مصنوعی خود را برای اولین‌بار در تاریخ فعالیت ۱۳۰ ساله‌اش آغاز خواهد کرد.

براساس گزارش نيو‌اطلس، توليد الماس‌هاي مصنوعي از دهه 1950 آغاز شده‌اند و شركت دي‌بيرز تاكنون در برابر اين صنعت جديد مقاومت كرده‌بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اكنون باور دارد فناوري به اندازه‌اي پيشرفت داشته تا بتواند حجم بالايي از الماس‌هاي مصنوعي را با كيفيت بهترين سنگ‌هاي قيمتي طبيعي توليد كند.

الماس به عنوان سنگي شفاف كه درخششي متفاوت از تمامي سنگ‌هاي قيمتي ديگر دارد، يكي از ارزشمند‌ترين سنگ‌هاي جهان است. اين سنگ همچنين يكي از سخت‌ترين مواد جهان به شمار مي‌رود. تمامي اين خصلت‌هاي قابل‌توجه بستگي به چينش اتمي منظم درون الماس دارد، اتم‌هاي كربني كه كوچكترين نامنظمي و نقص در چينش آنها مي‌تواند به تغييري بزرگ در رنگ الماس تبديل شود. براي مثال اگر از هر 10 هزار اتم كربن يكي با اتم هيدروژن جايگزين شود،‌رنگ الماس قهوه‌اي خواهد شد.

چيدن اتم‌هاي كربن با چنين نظمي در كنار يكديگر و تبديل بلوري درخشان به نام الماس كار ساده‌اي نيست. اتم‌هاي كربن در سطح زمين به صورت طبيعي نيز قدرت تشكيل دادن چنين بلوري را ندارند، زيرا در محيط سطح زمين،‌اتم‌هاي كربن بيشتر تمايل دارند به اتم‌هاي اكسيژن يا هيدروژن متصل شوند تا به يكديگر؛ و اين به آن معني است كه حتي تشكيل بلورهاي گرافيت نيز در اين محيط كار دشواري است.

الماس‌هاي طبيعي در اعماق زمين ساخته مي‌شوند، در شرايطي كه مواد درست در مكاني درست و تحت فشار كافي در كنار يكديگر قرار بگيرند و طي دوره‌اي بيش از يك ميليون سال به سطح زمين منتقل شوند.

اولين الماس مصنوعي جهان با ايجاد چنين شرايطي در دستگاهي بزرگ توليد شد، و همچنان همين شيوه براي توليد الماس‌هاي برشي استفاده مي‌شود.

در عين حال امكان توليد الماس‌هاي با كيفيت مصنوعي به واسطه كشت دادن لايه هاي اتم‌هاي كربني روي يكديگر با كمك متان وجود دارد، در اين تكنيك هيدروژن در مخازني استريل با استفاده از پلاسماي به شدت داغ از گاز متان جدا مي‌شود و كربن‌هاي به جا مانده در قالبي به شكل بلور الماس در كنار يكديگر قرار مي‌گيرند.

يكي از چالش‌هاي اين تكنيك كه رسوب بخار شيميايي يا CVD ناميده مي‌شود،‌ هزينه بالاي آن است. دي‌بيرز اكنون باور دارد توانسته اين مانع را از سر راه بردارد و قصد توليد انبوه الماس‌هاي مصنوعي در مجتمع توليدي خود در بريتانيا و آمريكا را دارد.

كنترل خلوص اين سنگ‌ها طي اين فرايند فرصت‌هاي جديدي را براي استفاده‌هاي متفاوت از الماس‌ها را فراهم مي‌آورد. براي مثال مي‌توان از هر ناخالصي اتمي به عنوان شعله‌اي كوچك استفاده كرد كه تك‌ذره‌اي از نور را از سطح اتم‌هاي ديگر آزاد مي‌كند كه مي‌توان از اين ويژگي براي ذخيره‌سازي يك بيت از اطلاعات در رايانه‌هاي كوانتومي استفاده كرد.

ناخالصي‌هاي بورون نيز در كنار توليد الماس‌هايي به رنگ آبي يا سياه،‌ مي‌تواند به توليد الماس‌هايي با قابليت رسانايي جريان برق و ايجاد جايگزيني براي سيليكون يا فلزاتي كه در شرايط دشوار فضا مورد استفاده قرار مي‌گيرند تبديل شوند.

هر الماس طبيعي نشانه‌هايي از تاريخچه زندگي‌ منحصر‌به‌فردش را به همراه دارد و مي‌توان منشا آن را با استفاده از تجهيزات پيشرفته تشخيص داد. الماس‌هاي مصنوعي نيز ويژگي‌هاي خاصي دارند كه امكان تشخيص آنها را از الماس‌هاي طبيعي ممكن مي‌سازند،‌حتي اگر بي‌نقصي آنها را نتوان با چشم تشخيص داد.

در همین زمینه: کمیاب‌ترین الماس‌های جهان کجا ساخته می‌شوند؟ کشف بزرگ‌ترین سنگ یشم کشف مروارید ۳۴ کیلوگرمی در فیلیپین استخراج یکی از کمیاب‌ترین الماس‌های بنفش جهان در استرالیا پنج حقیقت درباره کمیاب‌ترین الماس آبی جهان

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۵۴۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین آزمایش بزرگترین ناو هواپیمابر خود را آغاز کرد

شینهوا نوشت که فوجیان حدود ساعت هشت صبح به وقت محلی لنگرگاه «جیاننان» در شانگهای را ترک کرد. در این آزمایش «ثبات و قابلیت توان رانشی و سامانه‌های الکترونیکی» فوجیان سنجیده خواهد شد.

فوجیان پس از «لیائونینگ» و «شاندونگ» سومین ناو هواپیمابر چین و بزرگترین کشتی نیروی دریایی این کشور است.

ناو هواپیمابر فوجیان که برای اولین بار در ژوئن ۲۰۲۲ (خرداد- تیر ۱۴۰۱) از آن رونمایی شد، کاملا به صورت داخلی طراحی و ساخته شده است.

این ناو هواپیمابر بزرگتر و به لحاظ فناوری پیشرفته‌تر از شاندونگ (رونمایی شده در ۲۰۱۹) و لیائونینگ است که چین در سال ۱۹۹۸ از اوکراین خرید و آن را بازطراحی کرد.

به غیر از ناو‌های هواپیمابر کلاس فورد (یک کلاس جدید از ناو‌های هسته‌ای توسعه یافته برای نیروی دریایی آمریکا)، فوجیان تنها ناو هواپیمابر در جهان خواهد بود که مجهز به آخرین سامانه الکترومغناطیسی پرتاب هواپیما است.

شی جین‌پینگ رئیس جمهور چین بار‌ها افزایش آمادگی جنگی و پیشرفت‌های فناوری پیش از صدمین سالگرد تاسیس ارتش خلق چین در سال ۲۰۲۷ را خواستار شده است. برخی از افسر‌های نظامی آمریکا پیشتر مدعی شدند که چین تا آن سال یک حمله نظامی برای گرفتن تایوان را آغاز می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی
  • آمریکا بزرگترین طاغوت جهان است
  • افزایش ظرفیت تولید آب شهرستان فردیس
  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول
  • کاگران فولاد اکسین در ابتدای سال شعار "جهش تولید" را محقق کردند / شروع طوفانی اکسین در سال ۱۴۰۳ آغاز مسیر موفقیت است
  • آغاز خرید مرغ تولید خوزستان توسط شرکت پشتیبانی امور دام
  • استخراج الماس از گل صدتومانی + عکس
  • استخراج الماس از گل صدتومانی
  • گشتی در اقتصاد جهان | افزایش سود سامسونگ با هوش مصنوعی
  • چین آزمایش بزرگترین ناو هواپیمابر خود را آغاز کرد