Web Analytics Made Easy - Statcounter

در اعتصابات و اعتراضات یکساله اخیر که بنگریم ردپای ناکارآمدی دولت را در اغلب آنها می توان دید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از  مرصاد  نقد و مطالبه مردم از دولت در شمایل اعتراض و اعتصاب نشان از ناکارآمدی قوه اجرایی کشور در تحقق خواسته های مردمی دارد که در یکسال گذشته شاهد وقوع اعتراضاتی از سوی صنوف مختلف در کشور بوده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان خواسته های معیشتی و اقتصادی بیشترین دلیل این اعتراضات بوده که ردپای بی تدبیری دولت را در تمام این اعتصابات به وضوح می توان مشاهده کرد؛ دولتی که همواره با پاس دادن مشکلات به دولت قبلی از زیربار وضعیت به بار آورده فرار می کند.

شاید در هیچ مقطعی از تاریخ انقلاب نارضایتی مردم از دولت به اندازه شرایط کنونی نبوده است و همین موج نارضایتی از عملکرد دولت دشمنان نظام را که همیشه مترصد فرصتی برای به تقابل کشاندن مردم و نظام هستند را بر آن داشته تا در یکسال اخیر از هیچ کوششی برای دامن زدن به این اعتراضات فروگذار نکرد.

اما کرمانشاه هم که در اغلب شاخص های رفاهی و معیشتی در رده های آخر کشور قرار دارد از این موج اعتراضات بی نصیب نماند و نارضایتی مردم از تصمیمات دولت و بی توجهی به مطالبات آنها در شمایل اعتصابات نمود داشت.

اعتراض کسبه و بازاریان مرزی به خاطر ساماندهی مبادلات مرزی

طرح ساماندهی کولبران که قرار بود مرهمی بر دردهای مرزنشینان باشد نا به سامانی بازارچه های مرزی و اعتراضات مرزنشینان را در پی داشت و شاهد بودیم که علاوه بر کرمانشاه سایر مرزهای غربی هم به تصمیمات عجولانه دولت معترض بودند.

این تصمیم دولت بدون در نظر گرفتن زیرساخت های این مناطق اجرایی شد، در حالی که حتی امکانات بازارچه های مرزی ما هنوز در پایین ترین حد ممکن است و بستر انجام این موضوع فراهم نبود.

این تعطیلی بازارچه های مرزی که در برخی نقاط حدود یک ماه به طول انجامید بازتاب های گسترده ای در رسانه های معاند داشت و آنها سعی داشتند این مطالبات را سیاسی جلوه دهند.

اعتراض کامیون داران و تانکرهای سوخت رسان

این بار کامیون‌داران نسبت به افزایش عوارض داخل جاده‌ای، افزایش قیمت قطعات و افزایش نرخ بیمه تامین اجتماعی معترض‌ بودند و با تعطیلی چند روزه خدمات رسانی در حوزه حمل و نقل پیگیر مطالبات صنفی خود شدند.

از اوایل خرداد چند آیتم از جمله افزایش عوارض داخل جاده ای، با توجه به افزایش نرخ دلار افزایش قیمت قطعات، افزایش نرخ بیمه تامین اجتماعی رانندگان که تقریبا به صورت سه برابری اتفاق افتاد سبب شد یکسری اعتراضات در سطح کشور و به تبع در استان کرمانشاه رخ دهد که این بار هم ناکارآمدی دولت مسبب اوضاع به بار آمده بود.

اعتصاب تاکسی داران در واکنش به کارشکنی دولت

تاکسی داران هم به موج اعتراضات پیوستند تا مطالبات خودشان را از دولت طلب کنند؛ از اهم مطالبات تاکسی داران عدم پرداخت سهم 50 درصدی حق بیمه تامین اجتماعی از سوی دولت به سازمان تامین اجتماعی بود که دولت هنوز این سهم را پرداخت نکرده است!

همچنین اقساط و بهره بالای تسهیلات تعویض خودروهای فرسوده از دیگر مطالبات تاکسی داران بود که این موضوعات از نگاه مسئولان دور مانده بود و زمینه ساز اعتراضات این صنف را به وجود آورد.

عدم پرداخت یارانه و اعتراض رانندگان اتوبوس های درون شهری

سال گذشته بود که رانندگان اتوبوس های درون شهری در اعتراض به سیاست‌های دولت در زمینه عدم تحقق وعده‌‌ها و مزایایی از جمله تخصیص یارانه‌های آنان دست به اعتصاب زدند و ناوگان ها را به پارکینگ انتقال دادند.

عدم تحقق برخی وعده‌های مسؤولان استانی و کشوری در دولت دوازدهم و بی‌مهری نسبت به این قشر از صنف‌های خدماتی سبب برانگیخته شدن خشم و انزجار آنان شده و در آستانه ماه رمضان سال گذشته و شرایطی که نیاز به تردد اتومبیل‌ها و خدمات‌رسانی بود، دست به این حرکت اعتراض آمیز زدند.

یکی دیگر از مطالبات این صنف خدماتی در واقع، عدم پردخت یارنه‌های اتوبوس است که به این دلیل چندین‌بار در مقابل درب استانداری و سایر دستگاه‌های مربوطه با در دست داشتن پلاکارد، بنر و.. به همراه دست نوشته‌هایی شامل محتویاتی مبنی احقاق حقوق خویش و دریافت یارانه‌ها و برخی مزایای قانونی که از آنان تضییع شده است، اعتصاب کردند.

مراکز سونوگرافی و اعتراض به یک بخشنامه دولت

بهمن ماه سال گذشته هم اکثریت مراکز انجام سونوگرافی در سطح کرمانشاه همزمان با سراسر کشور دست به اعتصاب زدند آنان در اعتراض به ابلاغ یک بخشنامه قانونی که این مراکز با آن مخالفند دست از کار کشیدند.

عدم تحقق خواسته های مردم در حوزه اقتصادی ریشه حوادث و اغتشاشات دی ماه

دی ماه سال گذشته بود که در سراسر کشور شاهد اعتراضاتی در کشور بودیم که با شعار مطالبات اقتصادی شکل گرفت و با فرافکنی بیگانگان و دخالت آنها این اعتراضات به اغتشاشات خیابانی منجر شد؛ اعتراضاتی که باز هم مقصر اصلی شکل گیری آن دولت بود.

دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه در خصوص ریشه این اعتصابات این چنین گفت که "بخشی از نارضایتی‌ها در بستر عدم تحقق خواسته‌های مردم در حوزه اقتصادی بود، اما به سرعت به سمت رفتارهای ساختارشکنانه هدایت شد."

صادقی دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه به تاکیدات مقام معظم رهبری و روسای قوای سه گانه مبنی بر تلاش در راستای تحقق خواسته‌های مردم توسط مسئولان اشاره کرد و گفت: ناکافی بودن تلاش‌ها نباید دستاویزی شود تا عده‌ای با ایجاد اغتشاش و آشوب امنیت جامعه را خدشه دار کنند.

تجمع اعتراض آمیز پرسنل طرح تحول سلامت

جمعی از پرسنل طرح تحول سلامت امروز با حضور در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در پیگیری مطالبات صنفی خود اقدام به برگزاری تجمع اعتراض آمیز کردند.

از اهم خواسته های مطرح شده در این تجمع که در بنرهای آنها هم قابل مشاهده است، کاهش حقوق، عدم پرداخت به موقع، ساعات کاری ناعادلانه و عدم امنیت شغلی بود که باعث شده آنها اقدام به برپایی این تجمع کنند.

این اعتراضات در حالی اتفاق می افتد که کمتر از یک ماه پیش قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر به کرمانشاه و در پاسخ به خبرنگار مرصاد در مورد ابهامات در سرنوشت طرح تحول سلامت گفته بود "جای نگرانی برای ادامه طرح تحول سلامت نیست!"

به گزارش مرصاد، شکی نیست که نارسایی های اقتصادی و اجتماعی در کشور معلول ناکارآمدی دولتمردان است و در این میان بیشترین نارضایتی مردم در این حوزه مربوط به دولت های یازدهم و دوازدهم است.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۵۴۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین نشان از عدم پایبندی مدعیان حقوق بشر به آزادی است

فعال حوزه دانشجویی گفت: سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان کشورهای اروپایی و آمریکایی مظهر واقعی عدم پایبندی مدعیان حقوق بشر آمریکایی به آزادی و حقوق بشر است.

مجید قاسم کردی فعال حوزه دانشجویی در گفت‌وگو با ایسنا، در بررسی اعتراض‌ها در دانشگاه‌های آمریکا در راستای جنبش همبستگی با مردم غزه اظهار کرد: تظاهرات دانشجویی علیه جنگ غزه بیش از شش ماه است که در سراسر آمریکا در حال برگزاری است؛ اما این تظاهرات با حوادث هفته گذشته شدت گرفته که منجر به بازداشت تعاد زیادی از دانشجویان در ۱۵ دانشگاه در هفته‌های اخیر شده است.

این فعال حوزه دانشجویی افزود: بیشتر بازداشت‌ها با استناد به ورود غیرقانونی به دانشگاه‌ها بوده است که سازمان‌های حقوق مدنی «سرکوب سخنرانی و اعتراضات» را غیرقانونی و این اقدامات را محکوم کرده است.

وی با بیان اینکه اعتراضات دانشجویی از دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک آغاز شد و به‌سرعت دیگر دانشگاه‌های این کشور از جمله ییل، نیویورک، هاروارد، تگزاس، کالیفرنیای جنوبی و... را دربرگرفته است، اعلام کرد که شعارها و پلاکاردهای اساتید و دانشجویان معترض در آمریکا، نشان می‌دهد که خواسته‌های آنان مشخص و صریح است.

کردی افزود: موضوعاتی همچون «قطع کمک نظامی آمریکا به رژیم اسرائیل»، «پایان همکاری تحقیقاتی دانشگاه‌ها با تأمین‌کنندگان سلاح به رژیم صهیونیستی» و «عفو دانشجویان و اعضای هیئت‌علمی که به دلیل اعتراض به حمایت‌ها از رژیم اسرائیل، تنبیه یا اخراج شده‌اند» از جمله درخواست‌های مهم اعتراض‌کنندگان بوده است.

این حقوقدان با اشاره به اینکه سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان کشورهای اروپایی و آمریکایی مظهر واقعی عدم پایبندی مدعیان حقوق بشر آمریکایی به آزادی و حقوق بشر است، افزود: مدیر اجرایی عفو بین‌الملل آمریکا در حمایت این اعتراضات اعلام کرد هر اقدامی برای ساکت کردن، آزار، تهدید یا ارعاب کسانی که به طور مسالمت‌آمیز برای تظاهرات و اعتراض تجمع می‌کنند، نقض حقوق آن‌هاست. وی اعلام نمود؛ در بیانیه پل اوبراین، آزادی دانشگاهی محور اصلی حق آموزش است که فعالیت در محوطه دانشگاه یکی از اجزای حیاتی این آزادی است.

قاسم کردی با تصریح این موضوع که دیده‌بان حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی سرکوب اعتراضات دانشجویی علیه جنگ غزه را محکوم کرد. اذعان کرد؛ عفو بین‌الملل از مدیران دانشگاه‌ها در سراسر آمریکا خواسته تا از حق دانشجویان برای تظاهرات مسالمت‌آمیز و ایمن در محوطه‌های خود محافظت و این اعتراضات را تسهیل کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سناتور آمریکایی خطاب به دانشجویان حامی غزه: شما در طرف درست تاریخ ایستاده‌اید
  • سندرز خطاب به دانشجویان حامی غزه: شما در طرف درست تاریخ ایستاده‌اید
  • کارگران شهرداری رودبار به عدم تحقق مطالبات خود اعتراض دارند
  • اعتراض و تجمع حامیان فلسطین در دانشگاه‌های استرالیا
  • بازداشت ۴۵ نفر به دلیل اعتراض به قانون ضد مهاجرتی سوناک
  • شمار دانشجویان بازداشتی در آمریکا به 2200 نفر رسید
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین نشان از عدم پایبندی مدعیان حقوق بشر به آزادی است
  • واکنش بایدن به اعتراض دانشجویان حامی فلسطین
  • واکنش معین به اعتراضات دانشجویی در آمریکا: دانشگاه و دانشجویان در مقایسه با سیاسیون یا سرمایه‌داران، از اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بالاتری در جامعه برخوردار هستند/ اعتراض آنها می‌تواند به تغییر سیاست‌های دولتها و حتی تغییر دولتها منجر شود
  • افشاگری کیهان درباره مخالفت با لایحه عفاف و حجاب