Web Analytics Made Easy - Statcounter

فناوری اطلاعات > فناوری اطلاعات و ارتباطات - نشست هم اندیشی و بررسی رویکردهای جمهوری اسلامی ایران در اجلاس کمیته استفاده صلح آمیز از فضای ماورای جو سازمان ملل متحد (COPUOS) از سوی سازمان فضایی ایران در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با حضور تمامی فعالان و بازیگران صنعت فضایی کشور برگزار شد.

 

به گزارش خبرآنلاین، دکتر مرتضی براری معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فضایی ایران در این نشست گفت: کمیته استفاده صلح‌آمیز از فضا (COPUOS)، شورایی ویژه در سازمان ملل متحد است که در سال ۱۹۵۹، به مدت کوتاهی پس از پرتاب اسپوتنیک-۱ تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کمیته، از مهم‌ترین نهادهای مجمع عمومی سازمان ملل متحد است، که وظیفه ایجاد همکاری بین‌المللی در جهت استفاده صلح‌آمیز از فضای ماورای جو زمین را زیر نظر سازمان ملل متحد بر عهده دارد تا فعالیت‌های تحقیقاتی را تشویق نماید، دانش فناوری فضایی را گسترش داده و مشکلات پیش‌آمده در هنگام اکتشافات فضایی را حل کند.


وی نقش ایران را در این کمیته پررنگ عنوان کرد و گفت: سازمان فضایی ایران در راستای حضور مؤثر و فعال و تأمین منافع جمهوری اسلامی ایران، عضو این کمیته شده است و طی ۶۰ سال قدمت این کمیته (اوایل دهه ۶۰ تا اواخر دهه هفتاد میلادی) ۵ سند تصویب‌شده که جمهوری اسلامی ایران هم دو سند را در کشور تحت عنوان موافقت‌نامه نجات و کنوانسیون مسئولیت فضایی تصویب کرده است.
دکتر براری ادامه داد: معاهده استفاده صلح‌آمیز از فضای جو و کنوانسیون ثبت هم به امضای جمهوری اسلامی رسیده است و امسال نیز در پنجاهمین سالگرد اولین جلسه استفاده صلح‌آمیز از فضای ماورای جو سازمان ملل متحد (UNISPACE+50) که اواخر این ماه در مقر سازمان ملل متحد برگزار خواهد شد، حضوری فعال و مؤثر خواهیم داشت.

 

پیشرفت مناسب در بخش ساخت و توسعه ماهواره‌های بومی

رئیس سازمان فضایی ایران از پیشرفت مناسب پروژه‌های ساخت ماهواره‌های بومی کشور خبر داد.

دکتر مرتضی براری معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فضایی ایران پس از بازدید از برخی از پروژه‌های طراحی و ساخت ماهواره‌های بومی با اعلام این خبر گفت: در حال حاضر چندین پروژه ماهواره‌ای در دستور کار مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور بوده که امیدواریم در سال جاری با تداوم روند کنونی پیشرفت کار، شاهد اتمام برخی از این پروژه‌ها بوده و مابقی نیز در ابتدای سال آتی به پایان برسند.
دکتر براری افزود: با توجه به برنامه راهبردی تدوین‌شده برای توسعه ماهواره‌های بومی تا افق چشم‌انداز 1404، پروژه‌های جدیدی نیز در سال جاری و سال‌های آتی تعریف و اجرایی خواهد گردید تا ان‌شاءالله در افق چشم‌انداز، شاهد تأمین بخش عمده‌ای از نیازهای فضایی کشور از طریق ماهواره‌های بومی باشیم.
معاون وزیر ارتباطات با تأکید بر این نکته که روند کنونی اجرای پروژه‌های ماهواره‌ای مورد رصد و پایش دائمی سازمان فضایی ایران قرار داشته و روند کنونی پیشرفت کار می‌تواند جبران‌کننده بخشی از عقب‌ماندگی در این حوزه باشد، از تأمین منابع اعتباری موردنیاز این پروژه‌ها در سال جاری خبر داد و تأکید کرد: موضوع ساخت ماهواره‌های بومی به‌عنوان اولویت اول برنامه توسعه فضایی کشور مدنظر سازمان فضایی و وزارت ارتباطات است.

 

5656

 

 

کلید واژه‌ها : ایستگاه فضایی بین المللی - ماهواره - سازمان فضایی ایران - ماهواره های مخابراتی - فناوری فضایی - فعالیت فضایی -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایستگاه فضایی بین المللی ماهواره سازمان فضایی ایران ماهواره های مخابراتی فناوری فضایی فعالیت فضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۵۷۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان گفت: بودجه فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان برای سال جاری با ۷۴ درصد رشد به مبلغ ۱,۰۷۴ میلیارد تومان رسید که ۵۴۰ میلیارد تومان آن در سازمان فاوا و مابقی از محل بودجه ستاد، مناطق و سازمان‌ها تامین می‌شود.

سعید فردانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه یکی از نکات ویژه در تدوین بودجه ۱۴۰۳، شاخص محورشدن برنامه و بودجه بر اساس اسناد بالا دستی است، اظهار کرد: در این راستا اهداف سازمان فاوای شهرداری اصفهان شامل بهبود تجربه مشتری، افزایش پایداری خدمات، هوشمندسازی خدمات و ارزش‌آفرینی از دارایی‌ها است، همچنین شاخص‌هایی از جمله متوسط پایداری خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات، تعداد خدمات الکترونیکی، غیرحضوری و هوشمند و سهم از اقتصاد دیجیتال برای کمی کردن اهداف مذکور تعیین شده است.

وی افزود: بودجه فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان برای سال جاری با ۷۴ درصد رشد به مبلغ ۱,۰۷۴ میلیارد تومان رسید که ۵۴۰ میلیارد تومان آن در سازمان فاوا و باقی‌مانده از محل بودجه ستاد، مناطق و سازمان‌ها در سال آینده تأمین خواهد شد.

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان بیان کرد: حدود ۲۰ درصد بودجه موضوع فاوا شهرداری به پشتیبانی خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات و هوشمندسازی تعلق گرفته و باقی‌مانده آن به ایجاد خدمات جدید همچون توسعه فیبرنوری، اصلاح شبکه‌های ارتباطات و محلی، ارتقای مرکز داده موجود و تولید سامانه‌های جدید اختصاص داده شده است.

فردانی با اشاره به سامانه‌های جدید سازمان فاوای شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: طرح «اصفهان من» شامل میز خدمت و اپ، توسعه فیبر نوری در پنج منطقه، سامانه یکپارچه مالی شهرداری، تشخیص هوشمند تخلفات ساختمانی، به‌روزرسانی نقشه‌های پایه شهر بر بستر بانک اطلاعات داده‌های مکانی (SDI) از سامانه‌های با اهمیت این سازمان است.

وی گفت: برای پروژه‌های هوشمندسازی از جمله جانمایی و طراحی مجموعه پردیس فناوری اطلاعات و ارتباطات شامل مرکز داده پشتیبان، مرکز پایش و کنترل هوشمند شهر اصفهان، تأمین پلتفرم شهر هوشمند، راه‌اندازی اشیا هوشمند، تکمیل پروژه نصب پلاک‌های آبی با QR هوشمند، ۱۷۰ میلیارد تومان بودجه اختصاص داده شده است.

فردانی ادامه داد: کمیسیون هوشمندسازی و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر اصفهان و میز هوشمندسازی به ریاست شهردار اصفهان، با توجه به لزوم یکپارچگی، هماهنگی و تعامل بین‌بخشی برای دستیابی به اهداف سازمان، همچون گذشته نقش بسزایی در رسیدن به شهر هوشمند و شهر زندگی خواهند داشت.

کد خبر 747412

دیگر خبرها

  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • نشست هم اندیشی تشکل‌های کارگری و کارفرمایی چهارمحال و بختیاری با استاندار
  • ۱۱۵ کیلومتر فیبر نوری در شهرهای استان بوشهر اجرا شد
  • «پایتخت ۷» با بازیگران بومی ساخته می‌شود
  • پیگیری پروژه‌های مهم اقتصاد دیجیتال در استان کرمانشاه
  • جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات