Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-01@00:26:05 GMT

راه‌های تشخیص بیماری اضطراب و درمان آن

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۶۱۳۲۱

بیماری اضطراب با نگرانی و ترس شدید غیر قابل کنترل و عود کننده همراه می باشد. ظهور علایم بی قراری، دلواپسی و تشویش توام با خستگی، کاهش قدرت تمرکز، تنش عضلانی و اختلال خواب نشان دهنده ی ابتلا به این بیماری است. دو مشخصه ی مهم بیماری اضطراب حملات وحشت که ناگهانی و غیر قابل پیش بینی است و فوبیا” یا همان ترس بیمارگونه از فعالیت ها و موارد مختلف می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب که گرداوری شده از بخش سلامت روانی‌ سایت تفریحی ۵ عصر می‌باشد قصد داریم بیماری اضطراب را مورد برسی قرار دهیم :

اضطراب یکی از طبیعی ترین احساس های انسانی است. هر کسی در مواقع گوناگون، چون هنگام رویارویی با یک رخداد تازه و پر برخورد با موقعیت های استرس زا بدان دچار خواهد شد.

به طور مثال: کودک ممکن است در اولین روز مدرسه احساس اضطراب کند و یا زنی زمانی که شرکتش زیان مالی می دهد، دلواپسی را تجربه خواهد کرد. بنابراین هر کس زمانی که با یک بیماری جدی، جدایی یا موقعیتی جدید روبرو می شود. درجات مختلفی از تشویش و اضطراب را حس میکند.

بروز احساس اضطراب، ریشه در پاسخ های دفاعی طبیعی بدن دارد. پیدایش این احساس هشداری برای آگاه نمودن ما از خطر و نشان دادن واکنش در برابر آن است که معمولا پرهیز از موقعیت ناخوشایند است؛ اما در برخی موارد اضطراب به گونه ی احساسی دائمی و یا طولانی بدل می گردد، به طوری که در رفتارها و مشغله های روزمره ی ما تأثیر می گذارد. زمانی که چنین اتفاقی رخ دهد اضطراب به مشکلی جدی بدل گشته است.

 

تشخیص بیماری اضطراب

اضطراب اشکال گوناگونی دارد: ممکن است خود را به گونه ی ترسی غیر قابل کنترل از سرنوشتی محتوم و قریب الوقوع نشان دهد و یا نگرانی ناشناخته و غیر قابل پیش بینی در مورد برخی موارد، چون سلامت جسمی و ایمنی فرزندان، موفقیت در شغل، شکست در ازدواج، ترس نامعقول از برخی موقعیت ها، چون شرکت در مهمانیها، ترس از یک فعالیت، مثلا رانندگی و از یک مورد ترس گونه از حیوانات را نیز می توان جزو بیماری اضطراب دانست. تپش قلب، تعریق شدید، احساس گرفتگی در سینه، تکرر ادرار، پیچیدن گاز در روده ها یا اسهال، تهوع، اسپاسم و گرفتگی عضلانی، سردرد و گردن درد همگی از نشانه های احتمالی بیماری اضطراب می باشند.

اضطراب بر تفکر، تمرکز، حافظه و آموزش تأثیر خواهد داشت و فرد مبتلا، آشفتگی در درک زمان، فضا سخنان دیگران و مفهوم وقایع را احساس خواهد کرد.

حملات ترس، بیماری مزمنی است که با وحشت شدید و ناگهانی و عودکننده همراه با علایمی چون نفس نفس زدن، فشار تنفسی، تپش قلب، سرگیجه و دلهره خود را نشان می دهد. کسانی که مبتلا به حملات ترس هستند، اغلب احساس ترس فوق العاده ای از مرگ را تجربه می کنند. این حمله ی ناگهانی و آزار دهنده معمولا کمتر از یک ساعت به طول می انجامد و بیمار پس از پایان یافتن حمله، همواره در نگرانی و دل شوره در انتظار حمله ی بعدی است.

انزواطلبی نیز یکی از اختلالات فوبیا است که به معنای ترس از حضور در مکان ها یا موقعیت هایی است که ممکن است فرد را دچار مشکل یا خجالت کند. انواع دیگری از فوبیا نیز وجود دارد: چون ترس از ارتفاع، ترس از سگ یا پرواز با هواپیما، فوبیا یکی از شایع ترین گونه های اختلال های روانی است.

به طور کلی اختلال حاصل از اضطراب، در سال های پایانی نوجوانی خود را نشان می دهد و گاه دومین مرحله ی اوج خود را در سنین بین سی و پنج و چهل سالگی خواهد داشت. معمولا نشان دادن واکنش بیش از حد و ایجاد حساسیت در قبال بحران های روحی چون: از دست دادن عزیزان یا متارکه می تواند اضطراب و ترس را مزمن و دائمی سازد. زنان دو تا سه برابر بیشتر از مردان تحت تأثیر اضطراب قرار می گیرند. در حد بالایی از زنان امریکایی به بیماری ترس از جامعه و انزواطلبی دچارند؛ گرچه اکنون درمان های مؤثر و موفقیت آمیزی وجود دارد، اما مشکل این جاست که بیش از نیمی از اختلال های اضطراب، ناشناخته و در نتیجه بدون درمان باقی می ماند.

 

نحوه ی درمان

بخشی از درمان، تشخیص این نکته است که آیا ناراحتی فرد به دلیل اعتیاد به داروهای مخدر ، دارو درمانی یا برخی از بیماریها چون اختلال ناشی از تیروئید و هیپوگلیسمی نمی باشد؟ اختلال اضطراب را می توان با روش های گوناگون درمان نمود، اما ترکیبی از دارو درمانی به ویژه داروهای گیاهی  و رفتار درمانی معمولا بسیار موفقیت آمیز بوده است. رفتار درمانی نیز می تواند به افراد نحوه ی مثبت اندیشی و عقلانیت را بیاموزد. داشتن تغذیه سالم و دانستن خواص مواد غذایی نیز در بهبود این اختلال کمک شایانی به شما می‌کند.

معمولا از داروهای ضد ترس و ضد افسردگی در دوزهای پایین تر از آن چه که برای بیماری افسردگی تجویز می شود، استفاده میگردد.

یکی دیگر از روش های متداول و موفقیت آمیز برای بهبودی اضطراب، آموختن ورزش های آرام ساز و تکنیکهای کنترل تنفسی است. با حساسیت زدایی از انگیزه ی ترس توسط هیپنوتیزم، داروهای آرام بخش و روش های آرام سازی هم می توان به افراد مبتلا کمک کرد.

 

منبع : ویرلن

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سلامت روان اضطراب احساس ترس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۶۱۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش آشپزی / روشی خاص برای تهیه و طبخ ماهی کبابی

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، امروزه خوردن غذاهای دریایی از طرف متخصصان تغذیه بسیار توصیه می‌شود. غذاهای دریایی مانند ماهی، میگو و... دارای خواص بسیار زیادی نسبت به گوشت قرمز هستند. غذاهای دریایی مانند ماهی منبع بزرگ ویتامین دی و و مواد معدنی هستند؛ بنابراین بهتر است حداقل هفته‌ای یکبار مصرف آن‌ها را در برنامه غذایی‌تان قرار بدهید. پخت ماهی معمولا روش‌های متفاوتی دارد. برخی ماهی را داخل روغن سرخ می‌کنند، برخی ماهی را به صورت کبابی و برخی به صورت سوخاری یا پفکی میل می‌کنند. پخت ماهی در فر روش مناسبتری برای تهیه ماهی است، چون خواص ماهی بهتر حفظ می‌شود. ما در این مطلب می‌خواهیم یک روش بی‌نظیر برای پخت ماهی در فر را همراه با یک سس ویژه به شما آموزش بدهیم. شک نکنید که اگر یکبار این روش پخت ماهی را امتحان کنید، هرگز دست از سرش برنخواهید داشت و طعمش را فراموش نخواهید کرد. اگر دوست دارید این ماهی کبابی جذاب را در منزل با روشی آسان تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: آموزش آشپزی / یک روش ویژه برای سوخاری کردن کتف و بال مرغ مواد لازم


ماهی: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۴ حبه
گشنیز خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
لیموی تازه: ۱ عدد
رب فلفل یا سس کچاب تند: ۱ قاشق غذاخوری سرپر
نمک: به میزان لازم
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه
ماهی کبابی


برای درست کردن این ماهی کبابی خوشمزه ابتدا ماهی را خوب بشویید و و با چاقو شکم ماهی را باز کنید. برای درست کردن این غذا باید ماهی را به اصطلاح سفره کنید. کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و یا کف سینی را کمی چرب کنید و ماهی سفره شده را روی سینی بگذارید طوری که قسمت پشت ماهی روی کف سینی باشد و شکم بازشده ماهی رو باشد. مقداری نمک روی ماهی بریزید و با دست شکم ماهی را ماساژ بدهید تا نمک به خورد ماهی برود.

پیاز و سیر را رنده کنید و با گشنیز خرد شده داخل یک کاسه بریزید. رب فلفل یا سس کچاب تند را همراه با کمی نمک، روغن زیتون و آبلیمو به آن اضافه کنید و با قاشق خوب مواد را هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. حالا سس آماده را روی ماهی بریزید و با دست یا با قاشق خوب مواد را پخش کنید، طوری که سس کاملا روی ماهی را بپوشاند. حالا سینی فر را داخل فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم کرده‌اید، به مدت ۱ ساعت بگذارید تا بپزد. بعد از یک ساعت شعله پایین فر را خاموش کنید و شعله بالای فر را با درجه حرارت ۱۵۰ درجه روشن کنید و ۵ دقیقه زمان بدهید تا ماهی از بالا هم برشته شود. اگر از فر برقی استفاده می‌کنید، حتما ۵ دقیقه آخر پخت، قسمت گریل را روشن کنید تا ماهی از بالا برشته شود. در این مرحله ماهی کبابی خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان و مراقب انگشتانتان باشید.

نکات مهم

۱ ـ برای تهیه این ماهی کبابی می‌توانید به دلخواه از هر نوع ماهی شمال و جنوب که دوست دارید، استفاده کنید.

۲ ـ سعی کنید برای درست کردن هر نوع غذا و سالاد از روغن زیتون مرغوب استفاده کنید. روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن‌های معمولی مخلوط می‌شود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می‌شود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می‌پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده‌ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه داده‌اند:

ـ برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.

ـ روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می‌افتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می‌رود و خوشمزه می‌شود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی‌کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.

ـ روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به‌راحتی می‌توان در آن تقلب کرد.

منبع: فرارو

انتهای پیام/

کد خبر: 1228987 برچسب‌ها آموزش آشپزی

دیگر خبرها

  • آموزش آشپزی / روشی خاص برای تهیه و طبخ ماهی کبابی
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • کهگیلویه و بویراحمد از معضل خودکشی رنج می‌برد
  • مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی و افسردگی می‌باشد
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد