Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@02:59:54 GMT

۳۰رمان ادبیات کودک که محبوب بزرگترهاست

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۶۵۸۸۶

۳۰رمان ادبیات کودک که محبوب بزرگترهاست

نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد خاطرات دوران کودکی که بخش عمده‌ای از آن ریشه درادبیات و داستان‌های نوستالژیک دارد می‌توانند کمک بزرگی به افراد بالغ برای غلبه بر مشکلات و مرهمی بر زخمهایشان باشد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، نشریه ایندی‌پندنت در گزارشی به معرفی رمان‌های فانتزی و کلاسیک متعلق به ادبیات کودک و نوجوان کرده که افراد بالغ تمایل‌ دارند دوباره آنها را بخوانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این فهرست رمان کلاسیک «شیر، کمد و جادوگر» نوشته «سی‌اس لوئیس» در رتبه نخست آثار ادبیات کودک و نوجوان قرار گرفته که بسیار مورد علاقه بزرگترهاست. این رمان که در سال ۱۹۵۰ منتشر شده است در رقابتی نزدیک با دیگر رمان معروف ادبیات کودک یعنی «باغ اسرارآمیز» نوشته رمان‌نویس انگلیسی «فرانسس هاجسون برنت» جایگاه نخسیت را به خودختصاص داده است. 

رمان «باغ اسرارآمیز» اولین بار در سال ۱۹۱۰ منتشر شد اما نسخه معروف آن در سال ۱۹۳۳ به بازار آمد. داستان این رمان درباره باغی اسرارآمیز است که توسط کودکان کشف شده و بزرگترها از آن خبری ندارند.

از دیگر رمان های معروفی که در میان ۱۰ کتاب اول این فهرست قرار گرفته‌اند می‌توان به «بچه‌های راه آهن» نوشته «ادیت نسبیت»، «چارلی و کارخانه شکلات‌سازی» اثر «رولد دال» و «مزرعه حیوانات» از «جورج اورول» اشاره کرد.

بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق، دو سوم از افراد بالغ معتقدند که کتاب خواندن پیش از رفتن به رختخواب به آن‌ها برای به خواب رفتن کمک می‌کند و در این میان کتاب‌های فانتری تاثیر بیشتری دارند. همچنین سه پنجم بزرگسالان دوست دارند کتابی را که در دوران کودکی از آن لذت برده‌اند را دوباره بخوانند.

این پژوهش همچنین تاکید می‌کند خواندن مجدد ادبیات نوستالژیک کودک و نوجوان موجب افزایش احساس مثبت در میان بزرگسالان جامعه می‌شود و بیش از نیمی از افراد بالغ با خواندن کتابی از دوران کودکی خود احساس خوشحالی می‌کنند. همچنین دو پنجم بزرگسالان از ادبیات کودک برای ایجاد جرقه در تخیالاتشان و یک دهم از آن به عنوان راهی برای افزایش خلاقیت استفاده می‌کنند.

فهرست ۳۰ کتاب ادبیات کودک و نوجوان محبوب بزرگسالان از نگاه نشریه ایندی‌پندنت: 

۱-  شیر، کمد و جادوگر (سی‌اس لوئیس)

۲-  باغ اسرار آمیز (فرانسس هاجسون برنت)

۳-  بچه‌های راه آهن (ادیت نسبیت)

۴-  چارلی و کارخانه شکلات‌سازی (رولد دال)

۵-  مزرعه حیوانات (جورج اورول)

۶-  جزیره گنج (رابرت لوئیس استیونسون)

۷-   باد در بیدزار (کنت گراهام)

۸-  هابیت (جی آر.آر تالکین)

۹-   سه گانه ارباب حلقه‌ها (جی آر.آر تالکین)

۱۰-  ماجراهای آلیس در سرزمین عجایب (لوئیس کرول)

۱۱-  کتاب جنگل (روردیارد کیپلینگ)

۱۲-  رابینسون کروزوئه (دانیل دفو)

۱۳-  زیبای سیاه (آنا سیول)

۱۴- غول بزرگ مهربان (رولد دال)

۱۵-  ماتیلدا (دنی دویتو)

۱۶-  وینی خرسه (آلن الکساندر میلن)

۱۷- پیتر پن (جیزم بری)

۱۸- داستان پیتر رابیت (بیترکس پاتر)

۱۹- خانواده سوئیسی رابینسون (یوهان داوید ویس)

۲۰-  قرض‌کنندگان (مری نورتون)

۲۱- جیمز و هلوی غول‌پیکر (رولد دال)

۲۲- ناطور دشت (جی.دی سلینجر)

۲۳- جادوگر شهر از (ال.فرانک باوم

۲۴- ماجراهای هاکلبری فین (مارک تواین)

۲۵-  تار شارلوت (ای.بی وایت)

۲۶-  آن در گرین گیبلز (لوسی مونتگمری)

۲۷-  کرم ابریشم بسیار گرسنه (اریک کارل)

۲۸- پرستوهای آمازون (آرتور رنسام)

۲۹- جادورگران (رولد دال)

۳۰- درخت جادوی خیلی دور (انید بلایتون)

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کودک و نوجوان ادبیات رمان کودکان خواب جامعه خلاقیت راه آهن جنگل رمان ادبیات کودکان خاطرات کودکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۶۵۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب بنیه فیلمساز را قوی می‌کند/ حتما به نمایشگاه کتاب تهران می‌روم

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ستاد برگزاری سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران محمدحسین لطیفی کارگردان سینما و تلویزیون که تجربه فیلمسازی اقتباسی از کتاب «محمد؛ مسیح کردستان» پیرامون زندگی و زمانه شهید محمد بروجردی از فرماندهان دوران دفاع مقدس با عنوان «غریب» را در کارنامه دارد، با تاکید براینکه اساساً زیربنای هنرمند، اول استعداد و سپس مطالعه و آگاهی اوست، گفت: معتقدم پی و بتن یک فیلمساز باید سفت باشد که کتاب این کارکرد را برای او دارد.

وی افزود: اینکه من به عنوان فیلمساز استعداد دارم و هرچیزی را که در ذهن داشته باشم، بنویسم نهایتا برای یک فیلم کارایی خواهد داشت و در ادامه قابل تکرار نیست. قطعاً من به تمام جوان‌ها خواهم گفت؛ نباید کتاب از دست‌تان بیفتد تا در موضوع و آن چیزی که دوست دارید، قوی شوید.

لطیفی همچنین به موضوع اقتباس سینما از کتاب اشاره کرد و ادامه داد: در اقتباس یک متنی وجود دارد که به متنی دیگر و در قالب دیگری در می‌آید. یعنی یک رمان نوشته شده که بر اساس آن رمان اقتباسی صورت می‌گیرد. اقتباس روایت نعل به نعل کتاب نیست، چرا که قالب فیلم تفاوت با قالب رمان دارد. اقتباس یعنی اینکه ابتدا روح کار و شخصیت‌ها از رمان اخذ شود. در ادامه یکسری سکانس‌های حیاتی مشخص و سپس روایت در یک قالب دیگر آغاز شود. قالب متفاوت می‌شود، اما رگ و پی مسئله در قصه کتاب است. در برنامه‌ام است تا با اقتباس از رمان دو جلدی «از عشقاباد تا عشق‌آباد» منصور انوری فیلم «عشق آباد»‌ را بسازم. نمونه اقتباس در دوران قبل از انقلاب سریال «دایی جان ناپلئون» است و ما وقتی سریال و فیلم را در کنار هم قرار می‌دهیم، می‌فهمیم که رمان خیلی قوی‌تر است. اقتباس را باید برای نسل جدید تدریس کرد.

او درباره تجربه حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: یکی از علاقه‌مندی‌های من حضور در نمایشگاه کتاب تهران است اما گاهی من در زمان نمایشگاه مشغول پروژه‌هایی بوده‌ام که امکان حضور در نمایشگاه را از من می‌گرفت، اما امسال حتماً سعی خواهم کرد در نمایشگاه حضور داشته باشم.

کارگردان فیلم «غریب» مرادوه اهالی سینما با اهالی قلم و نویسنده‌ها و ناشران را موجب پیشرفت سینما دانست و تاکید کرد: کتاب‌های هنری و نفیس که مربوط به سینما است سهم کمی از تولیدات ناشران را دارند و کتاب‌های تخصصی ما در عرصه‌های فیلمسازی و کارگردانی خیلی دیر چاپ می‌شوند و میان ناشران این کتاب‌ها سهم کمی را میان ناشران به خود اختصاص داده‌اند که امیدوارم این روند تغییر کند.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • پل آستر نویسنده معروف آمریکایی درگذشت
  • کتاب بنیه فیلمساز را قوی می‌کند/ حتما به نمایشگاه کتاب تهران می‌روم
  • «پل آستر»‌ درگذشت
  • ۱۳ کتاب پرفروش شعر در نمایشگاه کتاب
  • کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • پل آستر درگذشت
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • بحران ادبیات داریم
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه