Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@05:03:57 GMT

همه آنچه که درباره غذاهای هواپیما نمی‌دانید

تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۸۰۱۶۰

این که چه غذایی در یک سفر هوایی می خوریم و یا این که باید دقیقا چه خصوصیاتی داشته باشد ممکن است برای خیلی ها تا به حال سوال نشده باشد و یا این که به وعده های سبک و سرد همیشه فکر کرده باشند و توجیهشان هم یک وعده غذای هوایی سبک باشد اما اینگونه نیست. برای غذاهایی که در پروازها سرو می شوند برنامه ریزی مخصوصی صورت می گیرد و از روی اصول خاصی هدایت می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، خصوصیات غذاهای هواپیما را به اتفاق یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم.

در قدم اول باید بگوییم که غذاهای هواپیمایی را شرکت مخصصی نمی‌پزد بلکه تمامی ایرلاین‌ها کترینگ یا تهیه‌ی غذای مخصوص به خودشان را دارند. این غذاها در واقع توسط تمامی کادری که تحت استخدام و نظر ایرلاین مربوطه هستند، پخته می شود.

البته باید این نکته را نیز در همین جا یادآور شویم که کیفیت غذای هر ایرلاین بی شک با ایرلاین دیگر متفاوت است و این تفاوت حتی در بین کلاس های پروازی یک شرکت هواپیمایی خاص با یک دیگر یز متفاوت است. به طور مثال غذاهای هواپیما فرست کلاس با بیزینس کلاس و بی شک با کلاس اکونومی فرقهای بسیاری دارد و البته بی شک این به میزان پولی که پرداخت می شود باز می گردد.

البته این تفاوت در شکل و نوع سرو کردن غذا نیز تاثیر گذار است. غذای مسافر بیزینس کلاس و یا حتی فرست کلاس ممکن است در یک سینی دورچین با آبمیوه های مختلف و دسر سرو شود ولی غذای یک پرواز اکونومی با غذاهای بسته بندی شده و یک بار مصرف سرو گردد.

البته به تجربه نشان داده شده است که غذاهایی که در ایرلاین ها سرو می گردند، بازتابی از فرهنگ غذایی غالب آن کشوری است که ایرلاین متعلق به آن است.

معمولا شرکت های هواپیمایی برای پروازهایی که در شب انجام می شود به صورت غالب غذاهای گوشتی از انواع مختلف: مرغ، ماهی و گوشت قرمز سرو و ماکارونی سرو می نمایند. غذاهایی که در پختشان از گوشت استفاده شده کاملا پخته نمی شوند. گوشت قرمز تنها ۳۰% و گوشت مرغ ۶۰% پخته می شوند.

این کار برای حفظ طعم و خواص گوشت است تا پس از گرم شدن مجدد، گوشت غذای مسافران خشک و بد مزه نشود. البته مسافران هیچ وقت غذای خام نخواهند خورد و بقیه ی مراحل پخت در هواپیما و هنگام گرم شدن داخل فر انجام می شود.

در این منو سالاد یا سبزیجات، یک بسته یا رول نان کوچک و یک پک از چاشنی هایی همچون نمک و فلفل را به همراه آب و یا نوشیدنی سرو می کنند. البته اکثر ایرلاین ها این امکان را دارند که اگر مسافرانشان پیرو رژیم غذایی خاصی هستند، با اطلاع از این وضعیت در قبل از سفر خود غذای مخصوصی را از منوی مخصوص انتخاب نمایند.

به طور مثال رژیم غذایی فرانسوی ها، ترک ها، ایتالیایی ها، ژاپنی ها، هندی ها،… و بسیاری از فرهنگ های دیگر با هم متفاوت است. البته این رژیم همیشه تحت یک فرهنگ خاص نیست بلکه پرهیزهای پزشکی هم شامل می شود که همه ی این مواردی از این قبیل را می توان با ایرلاین در هنگام خرید بلیط و یا در هنگام چک این منظور کرد.

جدای از این ها باید رژیم های خاص غذایی ادیان مختلف را نیز در این بازه را وارد کرد. به عنوان مثال باید به رژیم غذای خاص مسلمانان که از غذاهای حلال استفاده می کنند اشاره نماییم. باید این نکته را حتما گوشزد کنیم که هچ آشپزی در هواپیما حضور ندارد و تمام غذاهای هواپیما به دلیل قوانین مخصوص امنیتی و بهداشتی روی زمین تهیه و آماده می شوند.

از آن جایی که اکثر هواپیماها آشپزخانه و ابزارآلات مناسبی نمی تواند برای پخت و پز بر روی آسمان ندارند، غذاها از قبل آماده می شوند و تنها قبل از سرو در هواپیما گرم می شود. البته هیچ چیز جای غذای تازه را نمی گیرد، اما به دلایل امنیتی هرگونه شعله آتش خطری جدی برای هواپیما و امنیت پرواز محسوب می شود.

بنابراین ایرلاین ها با قرار دادن فرهای ویژه که شعله و یا اشعه ی ضرر رسان ندارند، غذاهای آماده را تا زمان سرو گرم نگه می دارند. علاوه بر قوانین جالب و سخت ایرلاین ها در طبخ غذاهای مختلف باید به قوانین مختلفی هم که درباره ی آن ها وجود دارد اشاره نماییم. به طور مثال؛ بعد از سرو غذا درهر پرواز غذاهای باقی مانده تحت هر شرایطی بیرون ریخته می شوند.

یعنی هر مقدار غذا که باقی مانده باشد، بی شک و معطلی دور ریخته می شوند و همین امر باعث به هدر رفتن حجم زیادی از غذاها می شود. یکی از مسائلی که ایرلاین ها درباره ی غذا به شدت رعایت می نمایند، تاخیر در پرواز است.

این اتفاق بی شک یکی از بدترین اتفاقاتی است که برای مسافران ممکن است پیش بیاید. اما تاخیر در پرواز تنها باعث به هم ریختن برنامه سفر مسافران یک پرواز یا حتی خود شما نمی شود بلکه، این مسئله و البته اتفاقات و مسائلی از این دست باعث خراب شدن و دور ریخته شدن تمام غذاهای هواپیما می شود.

تمامی ایرلاین های جهان برای حفظ امنیت و سلامت مسافران خود قوانین بسیار سختگیرانه ای در مورد تهیه و سرو غذاها دارند. در صورتی که پروازی بیش از ۶ الی ۸ ساعت تاخیر داشته باشد تمامی غذاها و مواد غذایی آماده شده باید دور ریخته شوند و دیگر قابل استفاده نیستند! تصور کنید روزانه چند پرواز در جهان یا کنسل می شود و یا با تاخیر مواجه می شوند.

اگر به این صورت حساب کنیم روزانه چندین تن غذای دست نخورده دور ریخته می شوند و این بیشتر شبیه به اسراف است. اما این قوانین برای سلامت مسافران ضروری به نظر می رسد و وقتی هواپیما پس از تاخیر آماده پرواز بشود کلیه غذاها با غذاهای جدید جایگزین می شوند. بی شک مسافران جدید از این شرایط بسیار راضی هستند.

در انتها باید بگوییم که به عنوان یک توصیه این را بپذیرید که اگر در هواپیما به هر دلیلی غذا نخورید به علت سطح ارتفاع و برخی از مسائل تاثیرگذار دیگر، بر روی سلامت پرواز شما تاثیر گذار خواهد بود. به عنوان مثال یکی از این این علائم این است که شما در صورت نخوردن غذا حتما جت لگ خواهید شد.

منبع: فردا

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسینه غذا هواپیما سفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۸۰۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نودل برای کودکان؛ ممنوع!

به گزارش خبرآنلاین، بسیاری از کارشناسان تغذیه معتقدند غذاهای فوری مانند نودل فوری نه تنها ارزش غذایی ندارد بلکه مصرف خارج از تعادل آن می‌تواند مضرات زیادی هم داشته باشد چرا که این نوع غذاها برای خوشمزه‌تر شدن در فرایند فراوری با روغن و نمک فراوان مزه‌دار می‌شوند. غذاهایی که برای بزرگترها توصیه نمی‌شوند قطعا برای کودکان نیز مضر است.

ایسنا در گزارشی نوشت: در دنیای امروز غذاهای فوری جزو غذاهای محبوب محسوب می‌شوند، یکی از این غذاها، نودل‌های فوری است که در کشور خودمان نیز شاهد تبلیغات گسترده تلویزیونی و بیلبوردهای تبلیغاتی برای این غذای وسوسه‌انگیز هستیم. تبلیغاتی که بینندگانش را به خوردن این نودل‌ها با بسته‌بندی‌های وسوسه انگیز و چاشنی‌های متنوع، ترغیب می‌کنند. اما در این میان تبلیغاتی که برای بچه‌ها انجام می‌شود، بحث برانگیز است.

بسیاری از کارشناسان تغذیه معتقدند غذاهای فوری مانند نودل فوری نه تنها ارزش غذایی ندارد بلکه مصرف خارج از تعادل آن می‌تواند مضرات زیادی هم داشته باشد. چرا که این نوع غذاها برای خوشمزه‌تر شدن در فرایند فراوری با روغن و نمک فراوان مزه دار می‌شوند. غذاهایی که برای بزرگترها توصیه نمی‌شوند قطعا برای کودکان نیز مضر هستند. اما بچه‌ها با توجه به طعم‌های خوشمزه این غذای فوری از علاقه‌مندان به آن محسوب می‌شوند و والدینی که به خاطر راحتی آماده شدن آن، حاضرند آن را جایگزین غذاهای سالم برای بچه‌ها کنند.

نودل چیست؟

نودل یک غذای اصیل آسیایی است. غذایی شبیه اسپاگتی که عمدتا از آرد گندم تهیه می‌شود. این غذای فوری ابتدا در روغن سرخ و سپس خشک شده و درنهایت در بسته‌بندی‌های کوچک همراه با یک بسته طعم دهنده از چاشنی‌های مختلف فروخته می‌شوند. معمولا نودل فوری را در آب جوش می‌پزند. بعد از زمان کوتاهی می‌توان نودل را مصرف کرد. البته شیوه استفاده از آن ممکن است در نقاط مختلف فرق کند یا این که برخی‌ها هم ممکن است در هنگام مصرف موادی به آن اضافه کنند. در ادامه درباره مضرات این غذای فوری با خانم سمیرا ابراهیم‌اف متخصص علوم تغذیه و مدیر کلینیک رژیم درمانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور به گفتگو نشستیم:

این متخصص تغذیه درباره ارزش غذایی نودل می‌گوید: نودل در واقع بر پایه گندم ساخته می‌شود و مثل بقیه غذاهای رشته‌ای موجود در بازار است. ترکیب آن برای کسانی که می‌خواهند استفاده کنند ترکیبی اجباری است و از نظر علم تغذیه ترکیب مفیدی نیست چون که کالری خیلی بالایی دارد. یک بسته‌ای که به ظاهر یک بسته خیلی کوچک است اما در همان بسته خیلی کوچک تقریبا ۴۰۰ کالری به فرد می‌رساند. به غیر از کالری بالا، حجم ترکیبات‌اش هم جالب نیست. حدودا ۳۵ درصد انرژی آن از چربی هست. و این درصد بالایی است. معمولا توصیه ما در یک رژیم غذایی مطلوب این است که حداکثر ۳۰ درصد انرژی از چربی باشد. اما با مصرف نودل در یک وعده غذایی ۳۵ درصد از انرژی از چربی است. کربوهیدرات آن تقریبا ۵۵ درصد است که معقول است. اما مشکل آن نداشتن فیبر است. یعنی غذایی تقریبا بدون فیبر است که قندش بلافاصله جذب می‌شود و می‌تواند زمینه ساز ابتلا به دیابت و مشکلات دیگری در درازمدت باشد. پروتیین کمی هم دارد. علاوه بر این‌ها نمک خیلی زیادی دارد و حتی ممکن است به عنوان طعم دهنده به آن منوسدیم گلوکامات(نوعی نمک سدیمی) اضافه کنند که آن هم ضررهای مخصوص به خودش را دارد و می‌تواند استفاده مدام از آن مضر باشد.

با توجه به اینکه این غذای فوری طرفداران زیادی دارد چه میزان از آن را توصیه می‌کنید؟

شاید اگر کسی بخواهد تنوع غذایی داشته باشد. یا دسترسی به غذاهای دیگری نداشته باشد نهایتا یک‌بار درهفته به عنوان یک وعده‌ غذایی و آن هم نه در آخر شب مصرف شود. و این‌که حداقل چاشنی‌های که کناراش را حذف کند تا میزان نمک‌ ‌اش پایین و اگر امکان‌اش هست با سبزیجات مخلوط شود تا درصد فیبرش بالا رود. تا حداقل به این شیوه ترکیبات‌اش مفید تر شود. اگر می‌خواهند ترکیب پروتئینی داشته باشند حتما باید به آن مواد پروتئینی مانند تخم مرغ یا گوشت اضافه کنند. اگر افرادی پروتئین برایشان مهم نیست. حتما سبزیجات را اضافه کنند می‌توانند هر نوع سبزیجاتی را به آن اضافه کنند. با فلفل دلمه ای، کلم بروکلی، هویج یا هر نوع سبزیجات دیگه ای استفاده کنند. سبزیجاتی که فیبرش را بالا ببرد اثرات مضر کربوهیدارت، چربی، و نمک زیاد راکمی کاهش دهد.

مهم ترین عوارضی که نودل فوری می‌تواند برای یک شخص داشته باشد چیست؟

زمانی که مصرف نودل زیاد می‌شود می‌تواند باعث چاقی شود. چون درصد چربی و کربوهیدرات‌ آن بالا و پروتئین‌اش پایین است. خاصیت سیرکنندگی خیلی زیادی ندارد و فرد وقتی آن را می‌خورد ممکن است بعد از یکی یا دو ساعت گرسنه شود و دوباره به سمت غذا خوردن رود. همچنین نمک زیاد آن می‌تواند زمینه ساز ابتلا به فشار خون باشد.‌

با توجه به تبلیغاتی که برای این غذا می شود و بچه‌ها از طرفداران آن هستند چگونه می‌توان مضرات نودل را برای بچه‌ها کم کرد؟

همان طورکه قبلا هم بیان شد باید ترکیب‌اش اصلاح شود.نخست حذف طعم دهنده‌ای است که همراه نودال است. بعد افزودن سبزیجات است. به خصوص بچه‌ها تا فیبر لازم را دریافت کنند و همچنین سیر کنندگی برای آن‌ها داشته باشد. چون بچه‌ها در حال رشد هستند و نیاز به پروتئین دارند اگر پروتئین کافی دریافت نکنند به جای این که در بدن‌شان عضله سازی انجام شود چربی ساخته می‌شود این موضوع درسنین پایین باعث بیماری‌های مزمن مثل دیابت و کبد چرب در بچه‌ها می‌شود مشکلی که متاسفانه خیلی هم شایع است. بنابراین توصیه می شود برای بچه‌ها حتما منبع پروتئینی و سبزیجات به نودل اضافه و دفعات مصرف آن هم کم شود. همچنین یک بسته نودل در یک وعده برای یک بچه‌ها استفاده نشود. تا جایی که امکان دارد برای بچه‌ها توصیه نمی‌شود چون نمک زیاد ذائقه بچه‌ها را تغییر می‌دهد. وقتی بچه‌ای از کودکی به خوردن این مقدار از نمک عادت داشته باشد، مدام به غذاهای دیگرش هم نمک اضافه می‌کند. به این روش ذائقه بچه تغییر پیدا می‌کند. حتی به نظر من برای بچه‌ها یک‌بار در هفته هم اضافه است و غذای سالمی برای آن‌ها نیست.

با توجه به مضرات نودل مشاهده می‌شود تبلیغات زیادی برای این ماده غذایی به خصوص در تلویزیون برای بچه‌ها می‌شود سیاست گذاری خاصی در این زمینه وجود ندارد؟

متاسفانه این رسانه‌ها به خصوص تلویزیون به جای این که به فکر سلامت افراد باشند به فکر درآمدزایی هستند. با وجود این‌که شورای سیاست گذاری سلامت و مواردی از این قبیل وجود دارد. ولی همچنان تبلیغات پفک را در تلویزیون می‌بینیم. چرا که هدف تلویزیون از تبلیغات فارغ از درستی یا نادرستی کسب درآمد است. متاسفانه چنین تبلیغات در حال انجام است و چاره‌ای در مقابل آن نداریم اما می‌توانیم یک‌سری آموزش‌هایی را به کوکان بدهیم تا مصرف این نوع غذاها کمتر یا حداقل اصلاح شود. باید جا بیافتد که هر چیزی تبلیغ می‌شود حتما مفید نیست.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899544

دیگر خبرها

  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • جشنواره بازیهای بومی و غذاهای سنتی در گرمی
  • طراحی مد با الهام از یک غذای مکزیکی! (عکس)
  • محدودیت وزن وسایل در پرواز
  • سه، دو ، یک «آشپز شو»
  • پرواز مشهد مقدس از فرودگاه اردبیل دایر شد
  • قیمت بلیط استانبول به تبریز مرداد 1403
  • معرفی انواع خطوط هوایی و مسیرهای پروازی به ترکیه
  • قیمت جت شخصی چند؟
  • خرید جت؛ جنجال بر سر یک قانون ۲۰ ساله!