Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@22:47:13 GMT

همه آنچه که درباره غذاهای هواپیما نمی‌دانید

تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۸۰۱۶۰

این که چه غذایی در یک سفر هوایی می خوریم و یا این که باید دقیقا چه خصوصیاتی داشته باشد ممکن است برای خیلی ها تا به حال سوال نشده باشد و یا این که به وعده های سبک و سرد همیشه فکر کرده باشند و توجیهشان هم یک وعده غذای هوایی سبک باشد اما اینگونه نیست. برای غذاهایی که در پروازها سرو می شوند برنامه ریزی مخصوصی صورت می گیرد و از روی اصول خاصی هدایت می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، خصوصیات غذاهای هواپیما را به اتفاق یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم.

در قدم اول باید بگوییم که غذاهای هواپیمایی را شرکت مخصصی نمی‌پزد بلکه تمامی ایرلاین‌ها کترینگ یا تهیه‌ی غذای مخصوص به خودشان را دارند. این غذاها در واقع توسط تمامی کادری که تحت استخدام و نظر ایرلاین مربوطه هستند، پخته می شود.

البته باید این نکته را نیز در همین جا یادآور شویم که کیفیت غذای هر ایرلاین بی شک با ایرلاین دیگر متفاوت است و این تفاوت حتی در بین کلاس های پروازی یک شرکت هواپیمایی خاص با یک دیگر یز متفاوت است. به طور مثال غذاهای هواپیما فرست کلاس با بیزینس کلاس و بی شک با کلاس اکونومی فرقهای بسیاری دارد و البته بی شک این به میزان پولی که پرداخت می شود باز می گردد.

البته این تفاوت در شکل و نوع سرو کردن غذا نیز تاثیر گذار است. غذای مسافر بیزینس کلاس و یا حتی فرست کلاس ممکن است در یک سینی دورچین با آبمیوه های مختلف و دسر سرو شود ولی غذای یک پرواز اکونومی با غذاهای بسته بندی شده و یک بار مصرف سرو گردد.

البته به تجربه نشان داده شده است که غذاهایی که در ایرلاین ها سرو می گردند، بازتابی از فرهنگ غذایی غالب آن کشوری است که ایرلاین متعلق به آن است.

معمولا شرکت های هواپیمایی برای پروازهایی که در شب انجام می شود به صورت غالب غذاهای گوشتی از انواع مختلف: مرغ، ماهی و گوشت قرمز سرو و ماکارونی سرو می نمایند. غذاهایی که در پختشان از گوشت استفاده شده کاملا پخته نمی شوند. گوشت قرمز تنها ۳۰% و گوشت مرغ ۶۰% پخته می شوند.

این کار برای حفظ طعم و خواص گوشت است تا پس از گرم شدن مجدد، گوشت غذای مسافران خشک و بد مزه نشود. البته مسافران هیچ وقت غذای خام نخواهند خورد و بقیه ی مراحل پخت در هواپیما و هنگام گرم شدن داخل فر انجام می شود.

در این منو سالاد یا سبزیجات، یک بسته یا رول نان کوچک و یک پک از چاشنی هایی همچون نمک و فلفل را به همراه آب و یا نوشیدنی سرو می کنند. البته اکثر ایرلاین ها این امکان را دارند که اگر مسافرانشان پیرو رژیم غذایی خاصی هستند، با اطلاع از این وضعیت در قبل از سفر خود غذای مخصوصی را از منوی مخصوص انتخاب نمایند.

به طور مثال رژیم غذایی فرانسوی ها، ترک ها، ایتالیایی ها، ژاپنی ها، هندی ها،… و بسیاری از فرهنگ های دیگر با هم متفاوت است. البته این رژیم همیشه تحت یک فرهنگ خاص نیست بلکه پرهیزهای پزشکی هم شامل می شود که همه ی این مواردی از این قبیل را می توان با ایرلاین در هنگام خرید بلیط و یا در هنگام چک این منظور کرد.

جدای از این ها باید رژیم های خاص غذایی ادیان مختلف را نیز در این بازه را وارد کرد. به عنوان مثال باید به رژیم غذای خاص مسلمانان که از غذاهای حلال استفاده می کنند اشاره نماییم. باید این نکته را حتما گوشزد کنیم که هچ آشپزی در هواپیما حضور ندارد و تمام غذاهای هواپیما به دلیل قوانین مخصوص امنیتی و بهداشتی روی زمین تهیه و آماده می شوند.

از آن جایی که اکثر هواپیماها آشپزخانه و ابزارآلات مناسبی نمی تواند برای پخت و پز بر روی آسمان ندارند، غذاها از قبل آماده می شوند و تنها قبل از سرو در هواپیما گرم می شود. البته هیچ چیز جای غذای تازه را نمی گیرد، اما به دلایل امنیتی هرگونه شعله آتش خطری جدی برای هواپیما و امنیت پرواز محسوب می شود.

بنابراین ایرلاین ها با قرار دادن فرهای ویژه که شعله و یا اشعه ی ضرر رسان ندارند، غذاهای آماده را تا زمان سرو گرم نگه می دارند. علاوه بر قوانین جالب و سخت ایرلاین ها در طبخ غذاهای مختلف باید به قوانین مختلفی هم که درباره ی آن ها وجود دارد اشاره نماییم. به طور مثال؛ بعد از سرو غذا درهر پرواز غذاهای باقی مانده تحت هر شرایطی بیرون ریخته می شوند.

یعنی هر مقدار غذا که باقی مانده باشد، بی شک و معطلی دور ریخته می شوند و همین امر باعث به هدر رفتن حجم زیادی از غذاها می شود. یکی از مسائلی که ایرلاین ها درباره ی غذا به شدت رعایت می نمایند، تاخیر در پرواز است.

این اتفاق بی شک یکی از بدترین اتفاقاتی است که برای مسافران ممکن است پیش بیاید. اما تاخیر در پرواز تنها باعث به هم ریختن برنامه سفر مسافران یک پرواز یا حتی خود شما نمی شود بلکه، این مسئله و البته اتفاقات و مسائلی از این دست باعث خراب شدن و دور ریخته شدن تمام غذاهای هواپیما می شود.

تمامی ایرلاین های جهان برای حفظ امنیت و سلامت مسافران خود قوانین بسیار سختگیرانه ای در مورد تهیه و سرو غذاها دارند. در صورتی که پروازی بیش از ۶ الی ۸ ساعت تاخیر داشته باشد تمامی غذاها و مواد غذایی آماده شده باید دور ریخته شوند و دیگر قابل استفاده نیستند! تصور کنید روزانه چند پرواز در جهان یا کنسل می شود و یا با تاخیر مواجه می شوند.

اگر به این صورت حساب کنیم روزانه چندین تن غذای دست نخورده دور ریخته می شوند و این بیشتر شبیه به اسراف است. اما این قوانین برای سلامت مسافران ضروری به نظر می رسد و وقتی هواپیما پس از تاخیر آماده پرواز بشود کلیه غذاها با غذاهای جدید جایگزین می شوند. بی شک مسافران جدید از این شرایط بسیار راضی هستند.

در انتها باید بگوییم که به عنوان یک توصیه این را بپذیرید که اگر در هواپیما به هر دلیلی غذا نخورید به علت سطح ارتفاع و برخی از مسائل تاثیرگذار دیگر، بر روی سلامت پرواز شما تاثیر گذار خواهد بود. به عنوان مثال یکی از این این علائم این است که شما در صورت نخوردن غذا حتما جت لگ خواهید شد.

منبع: فردا

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسینه غذا هواپیما سفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۸۰۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب

به گزارش ایسنا، فرشته فزونی نقش تغذیه را در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی عروقی بسیار مهم عنوان کرد.

وی الگوی غذایی نامناسب از جمله مصرف زیاد قند، نمک و چربی‌ها، مصرف کم میوه، سبزی، حبوبات و مصرف بی‌رویه فست فودها و تحرک بدنی کم را مهمترین علل ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی برشمرد.

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت، افزود: توجه به نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای محصولات غذایی برای انتخاب محصولات مناسب‌تر کمک می‌کند. بنابراین همه افراد هنگام خرید باید به برچسب محصولات غذایی که با سه رنگ سبز، نارنجی و یا قرمز مشخص شدند دقت کنند.

او با تاکید برانتخاب آگاهانه مواد غذایی، گفت: برچسب محصولات حاوی مقادیر زیاد قند، نمک، چربی، اسید چرب ترانس و انرژی با رنگ قرمز مشخص شدند که باید مصرف این مواد غذایی محدود شود. 

رییس گروه تغذیه معاونت بهداشت با اشاره به مصرف زیاد نمک در کشورو نقش آن به عنوان یکی از عوامل تاثیر گذار در پرفشاری خون و عوارض قلبی عروقی، گفت: طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک در افراد زیر ۵۰ سال پنج گرم (یک قاشق چایخوری) و در افراد بالای ۵۰ سال و بیماران قلبی وعروقی و کودکان روزانه کمتر از ۳ گرم است.

به گفته وی این میزان نمک شامل نمک‌های پنهان در غذا مانند نان، پنیر، رب گوجه فرنگی و... نیز می‌شود که باید مورد توجه قرار گیرد.

فزونی خاطرنشان کرد: اگر مقدار نمک افزوده شده به غذا به تدریج کاهش یابد در مدت چند هفته ذائقه افراد به غذای کم نمک عادت می‌کند.

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت به والدین توصیه کرد از غذاهای تهیه شده در منزل و تنقلات سالم شامل میوه، آجیل خام و بدون نمک، ساندویچ‌های خانگی به عنوان میان وعده کودکان و نوجوانان استفاده کنند و فرزندان خود را از کودکی به مصرف غذای کم نمک عادت دهند.

وی مصرف روزانه حداقل پنج واحد سبزی و میوه را یک فاکتور پیشگیری کننده از فشارخون بالا و بیماری‌های قلبی و عروقی عنوان کرد.

فزونی از سبزی‌ها و میوه‌های تازه، غلات کامل (پوست نگرفته )، حبوبات و مغزها به عنوان منابع  فیبر نام برد و تاکید کرد مصرف روزانه غذاهای حاوی فیبر درکاهش چربی و قند خون و تنظیم فشارخون نقش مهمی دارند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی وی پیشنهاد کرد برای افزایش ارزش غذایی برنج آن را به صورت مخلوط با سبزی و حبوبات مصرف کنید.

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت در ادامه سخنان خود به بیان راهکارهایی برای کاهش مصرف نمک، قند و غذاهای چرب به عنوان عوامل تاثیرگذار بر سلامت بدن به ویژه سلامت قلب و عروق پرداخت که به شرح زیر است: 

ـ سرسفره به غذا نمک نزنید و نمکدان را از سفره و میز غذا حذف کنید.

ـ به میوه‌ها و سبزی‌های خام ( گوجه سبز، خیار، گوجه فرنگی و ....) نمک نپاشید.

ـ مواد غذایی نمک سود و دودی شده، انواع شور و ترشی، دسرها، سس‌های سالاد آماده، سویا سس، زیتون و خردل و سوپ‌های آماده و تنقلات شور مانند چیپس سیب‌زمینی، چوب شور، چیپس ذرت، کراکر، آجیل، مغزهای شور از منابع عمده سدیم هستند، مصرف آنها را محدود کنید.

ـ برچسب‌های تغذیه‌ای را مطالعه کرده و غذاهایی را که مقدار سدیم کمتری دارند انتخاب کنید.

ـ از ادویه‌هایی استفاده کنید که در تهیه آنها از نمک استفاده نشده است.

ـ مصرف گوشت‌های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس که حاوی نمک زیادی است را به حداقل برسانید.

ـ غذاهای کنسروی حاوی نمک زیادی هستند، مصرف آنها را کاهش دهید.

ـ به جای تنقلات شور به فرزندان خود، میوه و آجیل خام بدهید.

ـ به جای نمک از چاشنی‌هایی مانند سبزی‌های معطر تازه یا خشک مانند نعناع، مرزه، ترخون، ریحان و... یا سیر، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک استفاده کنید.

ـ نمک مصرفی را از نوع تصفیه شده یددار انتخاب کنید و به یاد داشته باشید که نمک تصفیه شده یددار نیز به اندازه سایر نمک‌ها موجب افزایش فشار خون می‌شود.

ـ مصرف غذاهای  پرچرب را کاهش دهید.

ـ به جای سرخ کردن غذا از روش‌های دیگر پخت مانند بخارپز ، آب پز و تنوری استفاده کنید.

ـ از حرارت دادن زیاد روغن و غوطه وری ماده غذایی در مقدار زیاد روغن خودداری کنید.

ـ پیش از پختن گوشت چربی‌های قابل رویت آن را جدا کنید.

ـ مصرف ماهی را در برنامه غذایی هفتگی بگنجانید.

ـ از مصرف لبنیات پرچرب، شیرینی خامه‌ای، روغن حیوانی، روغن نباتی جامد، فست فود پرهیز کنید.

_ مصرف چربی‌های اشباع و ترانس را کاهش دهید.

ـ برای کاهش دریافت اسید چرب ترانس (اسید های چرب مضری که به دلیل جامد بودن در دمای محیط و بدن خطراتی چون گرفتگی رگ‌ها و امراض قلبی را ایجاد می کند) از مصرف روغن نباتی جامد، غذاهای سرخ کرده و فست فود اجتناب کنید.

ـ از روغن‌های غیراشباع مانند کانولا، زیتون و کنجد و ... به میزان مناسب و نه خیلی زیاد استفاده کنید.

* چند پیشنهاد برای کاهش مصرف مواد قندی 

ـ مصرف بیش از حد مواد قندی باعث بالا رفتن فشار خون و چربی خون می‌شود بنابراین به جای انواع شیرینی از میوه‌های با طعم شیرین ( خرما و انواع میوه‌های خشک ) به میزان کم استفاده کنید.

ـ در مصرف کشمش و خرما هم اگر زیاده‌روی شود منجر به افزایش کالری دریافتی و چاقی می‌شود.

ـ آب بهترین نوشیدنی برای تامین مایعات است.

ـ مصرف نوشیدنی‌های شیرین را کاهش دهید.

ـ چای و قهوه را بدون اضافه کردن قند و شکر مصرف کنید.

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟
  • دعوای زنان هواپیمای کویتی را وادار به فرود اضطراری کرد
  • پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی (فیلم)
  • غذای پزشکی تولید شد
  • تهیه «غذای پزشکی» از امول ژل‌های حامل لیپاز پانکراسی
  • جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی برگزار شد
  • (ویدئو) پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی
  • خبری که جهان را نگران کرد؛ پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی!