Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@22:55:19 GMT

آمریکا ایران را به پولشویی و حمایت از تروریسم متهم کرد

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۰۴۹۳۹

آمریکا ایران را به پولشویی و حمایت از تروریسم متهم کرد

قائم مقام خزانه‌داری آمریکا در سخنرانی در یک لابی ضدایرانی، از آنچه او عدم اجرای «الزامات FATF» توسط ایران خواند، ابراز ناخرسندی کرد.

خبرگزاری فارس: یک مقام خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه با ابراز ناخرسندی از آنچه او عدم اجرای «الزامات» کارگروه اقدام مالی (FATF) توسط ایران، خواند، جمهوری اسلامی را به پولشویی و حمایت از تروریسم متهم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سیگال مندلکر» قائم مقام وزارت خزانه‌داری آمریکا که در نشستی به میزبانی لابی ضدایرانی «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» صحبت می‌کرد، بخشی از سخنرانی‌اش را به رابطه ایران و FATF اختصاص داد و گفت: «بار‌ها و بار‌ها به ایران فرصت داده شده تا فعالیت‌های مخربش را کنار بگذارد. در طول بیش از یک دهه، FATF ریسک تأمین مالی تروریسم برآمده از ایران و تهدیدی که این ریسک برای نظام مالی بین‌المللی ایجاد می‌کند را یادآور شده است. با این وجود، ایران تعهدات بین‌المللی‌اش برای پاکسازی نظام مالی خود، برخورد با فعالیت‌های غیرقانونی و توقف کامل تأمین مالی تروریسم را اجرا نکرده است.»

 

وی افزود: «در روز‌های پس از برجام، ایران فرصت کافی داشت تا اقدامات لازم را برای آنکه به یک کشور دارای ارزش سرمایه‌گذاری بدل شود، انجام دهد. بار این مسئولیت بر عهده ایران بود تا گام‌های لازم برای مشروعیت‌بخشی به خود را بردارد؛ و باز هم ایران این کار را نکرد.»

مندلکر ادامه داد: «در ماه فوریه، FATF به این جمع‌بندی رسید که ایران بخش اعظم الزامات طرح اقدام مقابله با پولشویی و مقابله با تأمین مالی تروریسم را انجام نداده است. FATF برای اولین بار در یک بیانیه علنی فهرستی جامع از نواقص اصلی ایران منتشر و بر ریسک تأمین مالی تروریسم و تهدید ناشی از آن برای نظام مالی بین‌المللی، تأکید کرد.»

این مقام ارشد وزارت خزانه‌داری آمریکا با بیان اینکه مقام‌های ایرانی اجرای الزامات FATF را «خودتحریمی» می‌خوانند، ۹ خواسته این سازمان که در بیانیه ماه فوریه آمده بود، بار دیگر برشمرد.

او مورد اول را «جرم‌انگاری تأمین مالی تروریسم به نحو مناسب» عنوان کرد و گفت: ایران با معاف کردن گروه‌هایی مانند حزب‌الله لبنان و حماس و طرح این استدلال که این گروه‌ها برای «پایان اشغالگری خارجی» تلاش می‌کنند، این تعهد را اجرایی نکرده است.

موارد بعدی که او برشمرد عبارت بودند از:

۲. مرجعی برای بلوکه کردن دارایی‌های تروریستی بر اساس قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد ایجاد کند؛

۳. یک نظام گمرکی دارای توان کافی و اجراپذیر بررسی پیشینه مشتری ایجاد کند؛

۴. از اینکه موسسات مالی وجود اطلاعات کامل در انتقال الکترونیکی وجه را راستی‌آزمایی می‌کنند، اطمینان یابد؛

۵. با حسن نیت برای تصویب و اجرای کنوانسیون تأمین مالی تروریسم تلاش کند؛

۶. واحد اطلاعات مالی را به طور کامل مستقل کند؛

۷. نشان دهد که مقامات سرویس‌دهندگان انتقال پول بدون مجوز را شناسایی و جریمه می‌کنند؛

۸. مجموعه گسترده‌ای از جریمه‌ها برای نقض قوانین ضدپولشویی وضع کند؛

۹. اختیار حقوقی و رویه‌های لازم برای بلوکه کردن دارایی‌ها به میزان متناسب با یک مورد جرم پولشویی یا تأمین مالی تروریسم را ایجاد کند.

وی با بیان اینکه ایران هنوز این موارد تصویب و اجرا نکرده، گفت: «ما در رایزنی‌های خود، هم در ایالات متحده و هم در خارج از کشور، به صراحت گفته‌ایم که شرکت‌هایی که با ایران تجارت می‌کنند، با ریسک عظیمی مواجه هستند و این ریسک پس از آنکه تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای را دوباره اعمال کنیم، بیشتر هم می‌شود. ما کسانی را با ایران تجارت ممنوعه انجام دهند، پاسخگو نگه خواهیم داشت.»

FATF کارگروهی است که به بهانه مقابله با «پولشویی و تأمین مالی تروریسم» ایجاد شده و به بانک‌ها و شرکت‌های بین‌المللی در زمینه ریسک همکاری با کشور‌های مختلف مشاوره می‌دهد. ایران و کره شمالی دو کشوری هستند که در «فهرست سیاه» این سازمان قرار دارد. پس از توافق هسته‌ای، این سازمان اقدامات تقابلی علیه ایران را تعلیق کرد و طرفین برای خروج نام ایران از فهرست سیاه وارد گفتگو شدند.

این سازمان فهرستی موسوم به طرح اقدام را به ایران ارائه کرده و از ایران خواسته اقدامات طرح‌شده در این فهرست را اجرایی کند.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003Sai

منبع: فردا

کلیدواژه: خزانه داری آمریکا پولشویی تروریسم ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۰۴۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا

آفتاب‌‌نیوز :

در متن این بیانیه آمده است: «وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهاد‌های آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می‌دهد:

اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می‌گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تامین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله‌های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه‌های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی.

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می‌گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی: (Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای به دلیل طرح ایده‌های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیرو‌های عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسراییل؛

۶. براد کوپر (Brad Cooper): فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes):مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه.

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا، تحریم‌های یادشده را علیه اشخاص و نهاد‌های فوق اعمال می‌نماید.

کلیه نهاد‌های جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم‌ها معمول خواهند داشت.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بایدن در دو نسخه؛ سرکوب زنان آمریکایی و حمایت از زنان ایرانی
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • حمایت مالی مخفیانه هواوی از تحقیقات آمریکایی
  • رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: این اعتراضات دانشجویی نیست، تروریسم است
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • نقش سازنده سپاه در امنیت پایدار منطقه و مبارزه با تروریسم
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • یک پلیس انگلیسی به خاطر حمایت از حماس دادگاهی می‌شود
  • حمایت مالی از حضور ۱۲ واحد تولیدی استان اردبیل در نمایشگاه ایران اکسپو
  • حمایت از تحقیقات ریسک‌پذیر و خطرپذیر نخبگان