Web Analytics Made Easy - Statcounter

علاوه بر آنکه طی یک سال گذشته، شاهد ورود شکارچیان خارجی به قرق‌های اختصاصی بوده‌ایم اکنون چند هفته‌ای است خبر کشتار حیات وحش در عرصه‌های ارزشمند محیط زیست و منابع طبیعی کشور به دست شکارچیان آمریکایی خبرساز شده است. این شکارچیان بر اساس تفاهمنامه‌ای که بهمن 96 میان معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست و صندوق ملی محیط زیست به امضا رسید از سوی این سازمان پروانه‌هایی برای شکار آهو، قوچ، کل و گراز در زیستگاه‌های شاخص حیات وحش مانند پناهگاه حیات وحش حیدری دریافت کرده و توسط موسسه گردشگری ایران یاسمین در قالب تورهای هفت روزه شکار به ایران وارد شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروانه‌هایی که بابت هر یک دستکم مبلغ 10 هزار دلار به صندوق ملی محیط زیست واریز شده اما تصاویر منتشر شده از این پروانه‌ها حکایت از آن دارد که به جای آنکه بر اساس تفاهمنامه امضا شده، 90 در صد از مبالغ دریافتی از محل فروش پروانه شکار، صرف حفاظت از محیط زیست منطقه شود، هر یک از این پروانه‌ها تنها در ازای پرداخت یک میلیون تومان از سوی صندوق ملی محیط زیست به ادارات استانی محیط زیست صادر شده‌اند. یعنی از هر 10 هزار دلار (حدود 70 میلیون تومان)  که بابت صدور یک پروانه شکار به صندوق ملی محیط زیست واریز شده تنها یک میلیون تومان به اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی پرداخت شده و 69 میلیون تومان دیگر با سرنوشتی نامعلوم در صندوق ملی محیط زیست باقی مانده است.

سرنوشت نامعلوم 69 میلیون تومان به ازای هر یک از 105 پروانه شکار صادر شده از یک سو و انتقادات کارشناسانی که معتقدند مسئولان محیط زیست هیچ مستندی مبنی بر سرریز جمعیت چارپایان در زیستگاه‌ها ارائه نداده‌اند تا بشود باور کرد که این پروانه‌ها تهدیدی برای جمعیت چارپایان محسوب نمی‌شوند از سوی دیگر سبب شده این صدور این پروانه‌ها به حساب سودجویی مسئولان محیط زیست گذاشته شود. چه آنکه بسیاری از کارشناسان محیط زیست نسبت به صدور پروانه برای شکار در فصل زادآوری حیات وحش معترض شده و آن را اقدامی کارشناسی‌نشده دانسته‌اند. به علاوه، انتشار تصاویر و فیلم‌هایی از کشتار حیات وحش کشور توسط شکارچیان خارجی در حضور محیط‌بانانی که شکارچیان را تشویق کرده و از آنها جایزه دریافت می‌کنند نه تنها فعالان محیط زیست بلکه بسیاری از کاربران را در فضای مجازی را متاثر کرده و کار را به تشکیل گروه‌ها و کمپین‌هایی برای درخواست لغو این پروانه‌ها کشانده است.

در این میان اما آنچه جالب توجه است، سکوت مطلق رسانه‌ها، فعالان و مسئولانی است که به ویژه طی دو ماه گذشته با تاکید بر لزوم حفاظت از حیات وحش، نسبت به بازداشت اعضای موسسه حیات وحش میراث پارسیان معترض شده‌اند: رسانه‌هایی که در تیتر مهم‌ترین اخبارشان، بر بی‌گناهی متهمان تاکید کرده‌اند، فعالان محیط زیست و خبرنگارانی که از سرنوشت حیات وحش کشور در غیاب بازداشت‌شدگان ابراز نگرانی کرده‌اند و مسئولان و نمایندگانی که با اشاره به فعالیت‌های ارزشمند محیط‌ زیستی آنها، خواهان آزادی‌شان شده‌اند. اما در حالی که به نظر می‌رسد توجه بیش از حد این رسانه‌ها و افراد نسبت به سرنوشت بازداشت‌شدگان از سر دغدغه‌مندی آنها برای محیط زیست و به ویژه حیات وحش کشور است، چرا نسبت به این اقدام کارشناسی‌نشده سازمان حفاظت محیط زیست که با از بین بردن عرق محیط زیستی محیط‌بانان می‌تواند پیامدهای ناگواری برای حیات وحش به همراه بیاورد به صورت جمعی سکوت کرده‌ و به جز بازنشر دفاعیات مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست، گامی در جهت انعکاس انتقادات برنمی‌دارند؟ آیا همه آنها مستقلا و به لحاظ کارشناسی با صدور این پروانه‌های شکار موافق هستند یا نقطه مشترکی آنها را از نقد شکارفروشی کارشناسی‌نشده سازمان حفاظت محیط زیست منع می‌کند؟

مسئولان ارشد موسسه حیات وحش میراث پارسیان، طلایه‌داران گردشگری شکار

به گزارش تسنیم با نگاهی به پیشینه گردشگری شکار در ایران با نام دو شرکت ایران سافاری و کاروان سحر به مدیریت کامیل جعفری تبریزی مواجه خواهیم شد. جعفری تبریزی، نایب رئیس هیئت مدیره موسسه حیات وحش میراث پارسیان است و پس از دستگیری اغلب اعضای این موسسه به اتهام جاسوسی، اکنون تنها بازمانده این موسسه است که در ساختمان معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست رفت‌وآمد دارد. جعفری تبریزی که بارها نسبت به ممنوعیت شکار چارپایان معترض شده سال 92 با مشارکت موسسات خارجی توانسته بود برای پروانه شکار قوچ لارستان، به قیمت صد هزار دلار، خریدارانی آمریکایی پیدا کند. اقدامی که سبب شد، موسسه حیات وحش میراث پارسیان، تا مدتها در فضای مجازی، به عنوان بنگاه قوچ‌فروشی شناخته شود. این موسسه هرچند با انتشار توضیحاتی تلاش کرد اعتماد حامیانشان را دوباره به دست آورد اما از آن زمان تا به امروز، به عنوان یک موسسه محیط زیستی مدافع شکار شناخته می‌شود. موسسه‌ای که مسئولان ارشدش از جمله کامیل جعفری تبریزی و مراد موشه طاهباز، از شکارچیان و فعالان حوزه گردشگری شکار هستند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۳۷۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور استاندار خراسان رضوی بر راه اندازی تیمارگاه حیات وحش در استان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، استاندار خراسان رضوی در بازدید خود از اداره کل محیط زیست استان که به مناسبت هفته زمین پاک صورت گرفت، دستور ساخت تیمارگاه حیات وحش استان را صادر کرد.

یعقوبعلی نظری در این بازدید با اشاره به ضرورت فرهنگ‌سازی، اطلاع‌رسانی و آموزشی در حوزه محیط زیست، گفت: با ارتباطی که از طریق این محور‌ها برقرار می‌شود مدیریت این حوزه راحت‌تر پیش خواهد رفت.

وی افزود: محیط‌زیست یک زیرساخت لازم برای همه فعالیت‌هاست که هم برای حال و هم برای آینده ضرورت دارد.

استاندار خراسان رضوی بر روان‌سازی و تسریع در صدور مجوز‌ها تاکید و بیان کرد: در محیط زیست نگاه ایجابی باید وجود داشته باشد.

در این تیمارگاه، حیات وحش از جمله پرندگان آسیب دیده تیمار می‌شوند و پس از بهبودی به محیط زیست برخواهند گشت.

استاندار خراسان رضوی در برنامه امروز خود از بخش‌های مختلف اداره کل محیط زیست استان بازدید کرد و از نزدیک در جریان فعالیت این حوزه قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • دستور استاندار خراسان رضوی بر راه اندازی تیمارگاه حیات وحش در استان
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • راه‌اندازی تیمارگاه حیات وحش در خراسان رضوی
  • دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • داستان عاشقانه سمی یک پروانه!