Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد رئیس جهاد کشاورزی کوهپایه گفت: مساحتی بیش از ۳۵۰ هکتار در منطقه کوهپایه زیر کشت درخت پسته قرار دارد و هر ساله این میزان در حال توسعه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛حسن احمدی در گفت‌وگو با صاحب نیوز با اشاره به خشکسالی و کاهش آب‌ قنات‌ها، اظهار کرد: با پیگیری های کامران نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و سازمان جهاد کشاورزی، مبلغ یک و نیم میلیارد تومان برای مرمت و بازسازی قنوات بخش کوهپایه اختصاص پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این مبلغ برای ۱۱۵ رشته قنات در نظر گرفته شده که اخیرا ۱۵ رشته در دست لایروبی و بازسازی است و جهاد کشاورزی کوهپایه برنامه‌ای برای مرمت و بازسازی چند رشته قنات که بر اثر سیل با تخریب صد درصدی مواجه شده را در نظر گرفته است.

رئیس جهاد کشاورزی کوهپایه با اشاره به نیاز تغییر الگوی کشت در منطقه، تصریح کرد: به دلیل خشکسالی و کمبود منابع آبی و بحران آب مجبور با توصیه به کشاورزان به منظور تغییر الگوی کشت خود از محصولات که نیاز به مصرف آب زیادی دارند به محصولات مناسب شرایط کم آبی شدیم.

وی در ادامه گفت: محصولاتی مثل گلرنگ، درختان پسته و زیتون و همینطور کشت زعفران و گیاهان دارویی برای کشت پیشنهاد شده و در همین راستا هم اکنون مساحتی بیش از ۳۵۰ هکتار در منطقه کوهپایه زیر کشت درخت پسته قرار دارد و هر ساله این میزان در حال توسعه است چرا که پسته مقاومت خوبی در برابر کم آبی و شوری آب و خاک دارد بطوری که هم اکنون شاهد فعالیت ترمینال جمع آوری پسته و بکارگیری دستگاه خشک کن پسته و در نهایت فروش پسته هستیم.

احمدی بیان کرد: در کشت زعفران هم اکنون حداقل ۱۰ تا ۱۲ هکتار سطح زیر کشت این محصول را در منطقه کوهپایه داریم که به دلیل نیاز کم به اب و درامد مناسب در حال افزایش سطح کشت آن هستیم.

رئیس جهاد کشاورزی کوهپایه با اشاره به ضرورت توجه کشاورزان به کشت گیاهان دارویی، تصریح کرد: در بحث کشت گیاهان دارویی توسعه کمی را شاهد هستیم که برای توسعه بیشتر آن اقدام به برگزاری کلاس های آموزشی کشت گیاهان دارویی در بخش کوهپایه کرده ایم.

وی افزود: در بحث دیوار کشی باغات کشاورزی که شامل تخریب و بازسازی و یا مرمت آن می شود مالکان باغ ها باید با مراجعه به جهاد کشاورزی و سپس معرفی به مرکز اصفهان اقدام به دریافت مجوز کنند مجوزی مبنی بر مرمت و بازسازی دیوارهای قدیمی که در آن لزوم استفاده از مصالح قدیمی ذکر شده است.

حسن احمدی اذعان کرد: متاسفانه هم اکنون باغداران به دلایلی مثل عدم آگاهی از لزوم دریافت مجوز و عدم توجه به استفاده از مصالح قدیمی اقدام به دیوارکشی و بکارگیری مصالحی همچون بلوک می کنند در این میان باید اهمیت دریافت مجوز مورد توجه باغداران قرارداشته باشد چرا که درصورت وجود شاکی و یا محرز شدن تخلف توسط جهاد کشاورزی این امر مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و تخریب دیوار انجام می شود که مواردی از تخلف در فشارک و هریزه و کیچی وجود داشت که بر اساس قانون نسبت به تخریب دیوار و جریمه متخلفان اقدام شد.

وی گفت: در باغات کوهپایه هم ۵۰ مورد تخلف دیوارکشی که بعضا ترمیم دیوار قدیمی باغ بوده وجود داشته که پرونده چند مورد در حال رسیدگی می باشد و یک مورد صدور حکم تخریب و جریمه نیز انجام شده که اخیرا اجرایی شد.

رئیس جهاد کشاورزی کوهپایه اظهار کرد: بارش های بهاری امسال علی‌رغم سیل هایی که تخریب برخی قنات ها را هم به دنبال داشت اما تاثیر سریع و خوبی بر آب قنوات بالا دست داشت و این در حالی است که قنوات پایین دست برای نشان دادن تاثیرات بارش ها نیاز به زمان بیشتر در‌ حدود یک یا دو ماهه دارند و البته اگر بارش ها در زمستان به صورت برف و باران اتفاق بیافتد تاثیر بیشتری در میزان آب قنات ها در بلند مدت خواهد گذاشت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۳۹۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی

حسن دشتی نژاد مدیر جهاد کشاورزی آبادان گفت:دختران دانش آموز آبادان در یک کارگاه آموزشی با نحوه کاشت، داشت و برداشت گیاهان دارویی از جمله چای ترش آشنا شدند.

در این کارگاه آموزشی خواص و ویژگی های دارویی آن، بازارپسندی ،  میزان عرضه و تقاضای این گیاهان در جامعه  و ظرفیت های اقلیمی شهرستان آبادان جهت کشت گیاهان دارویی  آشنا شدند .

در این دوره که به همت کانون بسیج مهندسین برگزار شد ،۵۰ دانش آموز  حضور داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان آبادان آبادان

دیگر خبرها

  • انسان‌ها قبل از عصر کشاورزی چه می‌خوردند؟
  • نخستین چراگاه دست‌کاشت در کشور راه‌اندازی شد
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • جهاد کشاورزی یزد درباره تنش گرمایی درختان پسته هشدار داد
  • توصیه‌های هواشناسی کشاورزی
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • توصیه های هواشناسی کشاورزی
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب