Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@23:19:37 GMT

سود دندان‌های خراب برای پزشکان!

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۵۴۲۲۱

سود دندان‌های خراب برای پزشکان!

دارو محور بودن جریان غالب بر وزارت بهداشت نیازی به تأیید یا تکذیب وزیر ندارد. کافی است سری به مطب پزشکان بزنید تا خودتان متوجه شوید اغلب پزشکان ما نگاهشان دارو و درمان محور است...

روزنامه جوان: دارو محور بودن جریان غالب بر وزارت بهداشت نیازی به تأیید یا تکذیب وزیر ندارد. کافی است سری به مطب پزشکان بزنید تا خودتان متوجه شوید اغلب پزشکان ما نگاهشان دارو و درمان محور است و نیم نگاهی هم به تغذیه و روش‌های پیشگیری از بیماری‌ها ندارند؛ دلیلش هم واضح است دارو اقتصاد درمان را می‌چرخاند، اما اصلاح سبک زندگی و تغذیه و فراگیر شدن روش‌های پیشگیرانه با اصول اقتصادی سلامت همخوان نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرای باز شدن پای زن جوانی که برای تبلیغ واکسن HPV در برنامه‌ای تلویزیونی با کار ویژه‌ای متفاوت حضور می‌یابد و حمایت وزیر بهداشت از این برنامه تلویزیونی و ساخت واکسنی که شبهات فراوانی پیرامون آن وجود دارد را هم می‌توان در راستای همین ماجرا ارزیابی کرد؛ جریان غالبی که منافع خود را در دارو و درمان می‌بیند و سیاست‌گذاری‌هایش بر این محور متمرکز است.
در‌حالی‌که تمام کشور‌های دنیا به سمت روش‌های پیشگیری در حوزه سلامت رو آورده‌اند و اولویت را به اصلاح سبک زندگی و تغذیه مناسب و ورزش داده‌اند، اما مسئولان سلامت ایران همچنان نگاهشان دارو محور و درمان محور است و طرح‌هایی همچون طرح تحول هم با تمرکز بر مسئله درمان پایه‌گذاری شد. دلیل این نگاه هم چندان پیچیده نیست، پزشکان ما بابت دارو و درمان پول می‌گیرند نه بابت سلامت و صد البته برخلاف اصل تضاد منافع اغلب مسئولان سلامت کشور سرمایه‌گذاران حوزه‌های دارو و درمان هستند. بیمار تا زمانی که نیاز به دارو و درمان داشته باشد در مسیر پزشک و داروخانه می‌ماند و اینگونه است که چرخ‌های اقتصاد سلامت می‌چرخد و هر روز شاهد سرمایه‌گذاری‌های تازه در حوزه دارو هستیم؛ آنچنان که بازار ۸۰ میلیونی کشورمان بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی را هم برای حضور و بهره‌گیری از این ظرفیت ترغیب کرده است و بعد از برجام شاهد رقابت غول‌های داروسازی و شرکت‌های چند‌ملیتی برای تسخیر بازار دارویی کشور بودیم. این بار، اما ماجرا از مسیر دیگری هدایت می‌شود.
موضع متناقض مسئولان سلامت درباره یک واکسن
این بار دارو محوری و دفاع از دارو و درمان در شکلی دیگر نمود یافته است و مهمان برنامه ماه عسل مبلغ یک واکسن می‌شود؛ فردی با ادعای ابتلا به یک بیماری نادر در گذشته، ضمن ابراز نگرانی از شیوع بیماری سرطان در ایران و تأکید بر افزایش آگاهی زنان ایرانی نسبت به شیوع سونامی سرطان و بیماری‌های جنسی، در برنامه ماه عسل حضور یافت و از مردم خواست برای تولید واکسن HPV کمک مالی کنند.
این برنامه انتقادات گسترده‌ای را از سوی جامعه پزشکی و متخصصان در پی داشت و موجب شد تا علی واشقانی، رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو با انتقاد از اظهارات غیرتخصصی در این حوزه در‌این‌باره اینگونه موضع‌گیری کند: اینکه فردی غیرمتخصص از تریبونی عمومی درباره چنین مسئله‌ای صحبت و اعلام نگرانی کند، مورد تأیید ما نیست. اگر قرار باشد کسی در این موارد صحبت کند، حتماً باید متخصص یا مسئول این حوزه باشد و اطلاعات کامل را در اختیار مردم قرار دهد تا نگرانی ایجاد نشود، زیرا پیامد این ایجاد نگرانی‌ها تقاضا‌هایی است که ممکن است تقاضای واقعی نباشد.
به گفته وی این واکسن به میزان کافی به کشور وارد می‌شود و افراد دارای شرایط خاص می‌توانند طبق تشخیص پزشک آن را تزریق کنند. واشقانی تأکید کرد: ابتدا باید واکسن‌هایی را وارد این برنامه کنیم که اولویت بیشتری برای کشور دارند. ما نمی‌خواهیم اجازه دهیم که بیش از اندازه واکسن وارد کشور شود و تقاضای القایی ایجاد کرده و با تبلیغات مردم را به سمت مصرف واکسن بی‌رویه سوق دهند.
موضع وزیر بهداشت در این باره، اما حمایت از برنامه ماه عسل و ساخت واکسن HPV بود؛ حمایتی که با متهم کردن منتقدان به اهداف و اغراض سیاسی، احتمال برنامه وزارت بهداشت را در ماجرای دعوت از این مهمان پرحاشیه برنامه ماه عسل تقویت می‌کند.
تبلیغ تجاری یک واکسن در برنامه‌ای پر مخاطب
HPV (زگیل تناسلی) تحت شرایط بسیار خاص ممکن است منجر به بروز برخی سرطان‌ها شود و ارتباطی با AIDS ندارد. هر چند هر دو از بیماری‌های مقاربتی هستند. نهاد‌های رسمی و دولتی امریکا آمار می‌دهند که بیش از ۴۰ نوع از انواع ویروس‌های HPV می‌توانند از طریق ارتباط جنسی منتقل شوند. ۸۰ درصد این ویروس‌ها صرفاً منجر به بروز زگیل‌های معمولی روی پوست می‌شوند که خطر ویژه‌ای برای انسان ندارند. از ۲۰۰ نوع HPV که تا‌کنون شناخته شده است، تنها ۵درصد می‌توانند عامل سرطان باشند. مهم‌ترین راه انتقال این بیماری رابطه جنسی است و به همین خاطر جوامعی که عموماً داشتن شرکای متعدد جنسی در آن‌ها رواج زیادی ندارد، طبیعتاً از بابت آلودگی به HPV نیز کم‌تر نگرانی دارند. از سوی دیگر شواهد علمی متعددی وجود دارد که واکسن HPV را دارویی با عوارض بالا و خطرناک توصیف می‌کند و در همین راستا هم کشور‌هایی همچون انگلیس، فرانسه، آلمان، سوئد، هلند، اتریش، دانمارک دولت‌ها یا محافل پزشکی و تحقیقاتی در آن‌ها تزریق واکسن HPV را ممنوع یا رد و بعضاً علیه شرکت تولیدکننده این واکسن، یعنی مرک شکایت کرده‌اند. رژیم صهیونیستی نیز به نظر می‌رسد با توجه به نگرانی‌های جمعیتی منحصربه‌فردش، از ادامه تزریق واکسن HPV به دختران و زنان خودداری کرده است. بنابر همه این شواهد به نظر می‌رسد این واکسن بیشتر از آنکه یک روش پیشگیرانه باشد تجارتی تازه است.
سود دندان‌های خراب برای پزشکان
درمان محور بودن و تجارت با سلامت، اما به همین‌جا ختم نمی‌شود. مطابق آمار‌ها هر ایرانی به طور متوسط شش دندان خراب، پرکرده یا کشیده دارد و این آمار در جمعیت ۳۵ تا ۴۵ ساله ۱۳ تا ۱۴ دندان است. سرجمع حدود ۳۰۰ میلیون دندان پوسیده در دهان ایرانیان وجود دارد. ریشه‌های این همه دندان خراب و پس رفت شاخص‌های سلامت دهان و دندان هم به سود درمان برای پزشکان بازمی‌گردد. تقریباً هیچ دندانپزشکی برای آموزش بهداشت دهان و دندان به بیمارانش وقت نمی‌گذارد و نقش خود را در پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان ایفا نمی‌کند؛ انگار دندانپزشکان با یک دو دو تا چهار تا به این نتیجه رسیده‌اند که هر دندان خراب حداقل ۲۰۰ هزار تومان می‌ارزد و دندان‌های سالم مردم برایشان درآمدی درپی ندارد. پس تا دندان خراب دیگر با مریض کاری ندارند.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003SpU

منبع: فردا

کلیدواژه: وزارت بهداشت درآمد پزشکان نسخه نویسی واکسن HPV

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۵۴۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟

تخلف زیرمیزی پزشکان، به دریافت وجه مازاد بر تعرفه‌های قانونی از سوی برخی پزشکان در ازای ارائه خدمات درمانی، اطلاق می‌شود؛ این کار نه تنها غیرقانونی و غیراخلاقی است، بلکه مجازات‌های سنگینی نیز برای متخلفان در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرنشینی مستلزم رعایت قوانین و قواعد شهری است و کارشناسان بر این باورند شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و به مسئولیت‌های خویش در برابر شهر و اجتماع عمل کنند، به «شهروند» ارتقا پیدا می‌کنند.

حقوق شهروندی نیز مجموعه حق‌هایی است که هر کدام از شهروندان از آن برخوردارند و باید توسط دیگر شهروندان و حاکمیت رعایت شود، حقوق شهروندی در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها پذیرفته شده است که بارزترین و مهم‌ترین نمود آن قانون اساسی است که در اصول ۳۲، ۳۴، ۳۵، ۳۷، ۳۸ و ۳۹ به آن اشاره شده است.

یکی از موضوعات قابل توجه حقوق شهروندی، موضوع دریافت وجه اضافی پزشکان از بیماران (زیر میزی) است؛ پزشک نباید شروع به درمان و درمان بیمار را به دریافت مبلغ یا مبالغی فراتر از تعرفه پزشکی یا توافق آن دو در چارچوب قانون موکول نماید؛ واقعیت مسئله این است که در حال حاضر بنا به دلایل مختلفی قصور و تخلفات پزشکان و دست‌اندرکاران پزشکی در مبحث زیرمیزی افزایش پیدا کرده است.

اکنون این سوال مطرح می‌شود که مکانیسم حقوقی برای رسیدگی و بررسی این امور به چه نحوی است و با وجود تعیین تعرفه‌های قانونی در حوزه سلامت، راهکار قانونی برای رسیدگی به تخلفات دریافت وجه غیرقانونی (زیرمیزی) توسط پزشکان چیست.

طبق قانون، پزشکان موظف به ارائه خدمات مطابق با تعرفه‌های مصوب هستند و دریافت هرگونه وجهی مازاد بر تعرفه قانونی ممنوع بوده و تخلف محسوب می‌شود، چرا که این کار خلاف مصوبه و قانون نظام جمهوری اسلامی و حرام است، بنابراین از منظر حقوقی زیرمیزی پزشکان می‌تواند تحت عنوان «وصول و دریافت مال نامشروع» تلقی شود، این بزه از عناوین کلاهبرداری محسوب شده و مرتکب آن از یک سال تا هفت سال زندان محکومیت خواهد داشت.

طبق ماده ۱۰ و ۱۳ آئین نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته، شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته مکلف هستند تعرفه‌های خدمات درمانی مصوب
ابلاغ شده از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را رعایت کنند و حق دریافت هیچ‌گونه وجه یا مالی از بیماران را علاوه بر وجوهی که توسط مسؤولان مؤسسه درمانی ذی‌ربط طبق مقررات دریافت می‌شود، ندارند.

طبق قانون، پزشکی که هر گونه وجه دریافت اضافی از بیماران (زیر میزی) داشته باشد، بار اول دو برابر پرداختی بیمار جریمه و توبیخ کتبی می‌شود، بار دوم پنج برابر پرداختی بیمار جریمه و پروانه مسئول فنی نیز لغو شده و بار سوم ۱۰ برابر پرداختی بیمار، پزشک مربوطه جریمه خواهد شد و پروانه مسئول فنی و حتی بیمارستان نیز باید لغو شود.

طبق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان (مصوب ۲۱/۷/۱۳۹۸)، هر گونه دریافت وجه اضافی از بیماران (زیر میزی) از شیوه‌های غیرقانونی برای وصول هزینه خدمات به مشتریان به شمار می‌آید که این رفتار خلاف قانون، تخلف و جرم محسوب می‌شود و مستلزم تعقیب قانونی است.

وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز با مکانیسم دیگری با این جرم برخورد می‌کند و زمانی که موردی مبنی بر تخلف پزشکان گزارش داشته باشند از طریق کمیسیون ماده ۱۱ در حوزه درمان طبق مقررات با آنها برخورد می‌شود و میزان پولی که بیش از تعرفه از بیمار دریافت شده به وی برگردانده خواهد شد، بنابراین در صورت مشاهده تخلف تعرفه‌ای، بیماران می‌توانند از طریق: ۱- مراجعه به سازمان نظام پزشکی و شکایت در دادسرای نظام‌پزشکی ۲- مراجعه به وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و شکایت از پزشک متخلف در کمیسیون ماده یازده ۳- مراجعه به دادسرای عمومی و انقلاب و طرح شکایت کیفری، اقدام کنند.

کد خبر 748988

دیگر خبرها

  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • خدمات پزشکی رایگان به ساکنان محمد شهر کرج
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟
  • فقر، مشتری ثابت دندان‌پزشکی زیرپله‌ای
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • ورزش باید مثل دارو تجویز شود
  • تسویه حساب سهم بیمه سلامت با داروخانه ها/وضعیت بدهی یارانه دارو
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان