Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شمیرانات گفت: همزمان با فصل چرای دام و کوچ عشایر به مراتع ییلاقی دشت لار پرونده مدیریت چرا و کنترل دام در سطح 7 هزار هکتار از این مراتع آغاز شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن شکری با اعلام این مطلب افزود: مراتع حوزه لار دارای ظرفیت چرایی معادل 94 هزار واحد دامی است که با توجه به شرایط اقلیمی منطقه ورود دام به این مراتع از پانزدهم خرداد آغاز شده و همزمان پرونده مدیریت چرا و کنترل دام نیز به عنوان یکی از اقدامات حفاظتی مهم بر ایجاد تعادل دام و مرتع در عرصه‌های مرتعی لار به مرحله اجرا درآمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی اجرای پروژه مدیریت چرا و کنترل دام را بسیار حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: با توجه به اهمیت حفظ پوشش گیاهی و نقش ارزنده آن در توسعه اقتصادی و اجتماعی ضرورت حفظ منابع پایه آب و خاک و همچنین در راستای فراهم کردن بستر مناسب جهت تجدید حیات گیاهان مرتعی این پروژه در مراتع مذکور اجرایی شده است. 

این مقام مسوول تصریح کرد: در این فصل چرای عشایر، دام‌های خود را از مراتع قشلاقی استان تهران و همچنین از استان‌های سمنان و البرز به این مراتع می‌آورند که لازم است دامداران و بهره برداران مسیر عظیمت را از ایل راه‌ها انتخاب و از آوردن دام غیرمجاز به منطقه خودداری کنند. 

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شمیرانات با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های اصلی مجموعه منابع طبیعی جلوگیری از ورود دام غیرمجاز به این مراتع است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سد لار یکی از منابع تامین کننده آب شرب تهران است،‌اجرای پروژه مدیریت چرا و کنترل دام در این مراتع از اهمیت زیادی برخوردار بوده که بر همین اساس اکیپ‌های کنترل دام متشکل از کارشناسان، مامورین یگان حفاظت منابع طبیعی و عوامل نیروی انتظامی فعالیت‌های کنترل و نظارت را در این مراتع آغاز کرده‌اند که با استقرار در گلوگاه‌های ورودی و عملیات کشت و مراقبت ضمن جلوگیری از ورود دام غیرمجاز با افراد متخلف نیز برخورد قانونی خواهند کرد.

شکری مراتع لار را از لحاظ تنوع گونه‌های گیاهی و جانوری منحصر به‌ فرد دانست و یادآور شد: مراتع حوزه لار از لحاظ زیست محیطی بسیار ارزشمند بوده که حفظ آن از اهمیت زیادی برخوردار است که برای تحقق‌ بخشیدن به این امر مهم حمایت همه جانبه مسئولان و دست‌اندرکاران را می‌طلبد تا با تامین اعتبارات مورد نیاز پروژه‌های احیایی و حفاظتی با سرعت بیشتری در سطح این مراتع اجرایی شود.

شهرستان شمیرانات دارای 140 هزار هکتار اراضی ملی است که حدود 130 هزار هکتار آن را مراتع ییلاقی و میان‌بند تشکیل داده است. 
 
صدور 110 مجوز برای 22 هزار کلونی زنبور عسل 

سرپرست اداره ممالک و آبخیزداری شهرستان شمیرانات گفت: برای استقرار 22 هزار کلونی زنبور عسل در مراتع لار 110 مجوز صادر شده که از این تعداد 61 مجوز برای زنبورداران استان مازندران و مابقی برای زنبورداران استان تهران صادر شده است. 

وی افزود: این ساماندهی با هدف پرورش زنبور و تولید عسل و به منظور بهره‌برداری بهینه و اصولی از ظرفیت‌های عرصه‌های مرتعی لار انجام شده که این اقدام نقش بسزایی در اقتصاد و معیشت بهره‌برداران ایفا می‌کند.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: روز قدس تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 استان مازندران اقتصادی و اجتماعی کنترل و نظارت منابع طبیعی و آبخیزداری نیروی انتظامی روز قدس تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۶۵۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود

ایسنا/لرستان مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در لرستان گفت: بیش از ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد در قالب طرح جهش تولید زیر کشت می‌رود.

مجید طائف در حاشیه بازدید از مزارع الگویی بروجرد در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: تعهد ما در شهرستان بروجرد در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها ۲۲ هزار و ۶۹۶ هکتار بوده که تاکنون  ۱۹ هزار و ۳۷۵ هکتار زیر کشت رفته است.

وی ادامه داد: طی دو سال ۲۷ دستگاه ادوات کشاورزی برای این شهرستان در قالب این طرح برای کشاورزان تامین شده است.

طائف اظهار کرد: ۲۹ کارشناس برای اجرای طرح جهش تولید در شهرستان بروجرد در حال فعالیت بوده و ۵ مرکز خدمات کشاورزی نیز برای این مهم در نظر گرفته شده است.

این مسئول به جزئیات اجرای طرح در این شهرستان اشاره کرد و گفت: ابلاغی گندم ۹۰۰۰ هکتار بوده که ۱۱ هزار و ۹۰۰ هکتار کشت شده است.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در لرستان تصریح کرد: تعهد ستاد در جو ۷۵۰۰ هکتار بوده که ۶۵۰۰ هکتار اجرایی شده است. همچنین نخود ۷۵۰ هکتار بوده که ۶۵۶ هکتار انجام شده است.

وی با بیان اینکه اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها می‌تواند ما را در بحث تولید غلات به خوکفایی برساند، یادآور شد: با توسعه این طرح می‌توان امیدوار بود که قسمت مهمی از غلات در آینده در دیمزارها تولید شوند.

طائف با بیان اینکه جهش تولید در دیمزارها می تواند به امنیت غذایی کشور کمک کند، اظهار کرد: طرح‌ها و پروژه‌هایی که در قالب این طرح بزرگ پیگیری می‌شوند می‌توانند اثرات بسیار مثبتی در مقاومت گیاهان به استرس‌های محیطی داشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه
  • ممنوعیت چرای دام های مازاد در مراتع استان
  • ۶۵ هزار هکتار از شالیزارهای شمال یکپارچه سازی می شود
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود
  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • خودداری از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع
  • درس‌هایی برای روانپزشکان از پروژه‌های کنترل ذهن سیا