Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@02:52:35 GMT

فعالیت های نظام دامپزشکی مازندران متوقف شد

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۶۶۷۱۴

فعالیت های نظام دامپزشکی مازندران متوقف شد

به گزارش خبرنگار ایرنا ، محمد اسلامی امروز در نشست شورای گفت و گوی بخش خصوصی با دولت به سازمان جهاد کشاورزی و دامپزشکی دستور داد تا تمامی وظایف نظام دامپزشکی را متقبل شده و به درخواست ها و مطالبات مردم پاسخ دهند.
وی با اعلام این که نظام دامپزشکی مازندران یکی از پر شکایت ترین نهادهای غیر دولتی استان بوده است ، گفت : برون سپاری وظایف و خدمات دولتی به بخش خصوصی با هدف تسهیل گری در امور مردم بوده است ولی امروز نظام دامپزشکی استان به دلیل کوتاهی در انجام وظایف ، فرایندها را برای مردم پیچیده تر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


استاندار مازندران در نشست قبلی شورای گفت و گوی بخش خصوصی با دولت هم به مسئولان سازمان نظام دامپزشکی استان در باره نارضایتی گسترده ارباب رجوع از وضعیت موجود هشدار داد و خواستار اصلاح رویه شده بود.
بسیاری از بهره برداران بخش دامپروری مازندران در ماههای اخیر به دستگاههای نظارتی و استانداری شکایت کردند که نظام دامپزشکی بدون ارائه خدمات مشخص و رفع مشکلات از آنان هزینه دریافت می کند و پاسخگوی کمبودها و نواقص نیست .
اداره بازرسی مازندران هم پیش از این با تهیه گزارشی از فعالیت این سازمان ، نواقص موجود و مشکلات بهره برداران و بی توجهی مسئولان نظام دامپزشکی به رفع نواقص را تایید کرده بود.
مسئولان نظام دامپزشکی مازندران در نشست گذشته شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت مدعی شدند که دستور العمل های موجود و رفتار در چارچوب قانون مسبب بیشتر مشکلات موجود در این بخش است .
** جهاد کشاورزی و دامپزشکی ، جایگزین نظام دامپزشکی
استاندار مازندران گفت : از امروز شورا گفت و گوی بخش خصوصی با دولت به این تصمیم رسیده است که نظام دامپزشکی با وضعیت موجود اصلاح پذیر نیست و به همین دلیل فعالیتش متوقف می شود تا کار مردم با سهولت راه اندازی شود.
وی افزود : سازمان های جهاد کشاورزی و دامپزشکی موظف هستند تمامی خدمات مورد نیاز در حوزه دام و طیور و آبزی پروری را بویژه در حوزه صدور پروانه به متقاضیان و افراد واجد شرایط ارائه دهند.
استاندار مازندران گفت که برای منحل کردن نظام دامپزشکی استان به عنوان یک نهاد غیر دولتی کمیته ای تشکیل شده است تا پس از بررسی موضوع ، الزامات قانونی را برای از سر گیری فعالیت این سازمان ارائه شود.
اسلامی افزود : امروز بخش زیادی از شکایت های مردمی مازندران مربوط به وجود نارسایی و پیچیدگی وظایف در ارائه خدمات مطلوب نظام دامپزشکی به فعالان دام ، طیور و آبزی پروری است.
وی ادامه داد : پیش از تصمیم امروز ، 2 بار با شخص وزیر جهاد کشاورزی در مورد مشکلات نظام دامپزشکی مازندران صحبت کردم و ایشان اعلام کردند که این مشکلات در همه استان های کشور وجود دارد و ناشی از آیئن نامه ها ،بخشنامه ها و حتی نارسایی قانونی است ، اما سازمان های جهاد کشاورزی و دامپزشکی می توانند در هر استان این مشکلات را با تصمیم جمعی حل و فصل کنند.
استاندار مازندران تاکید کرد : از این پس تا زمان تصمیم جدید و قانونی وزارت جهاد کشاورزی ،تمام وظایف نظام دامپزشکی به جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی برگشت می کند و اگر این 2 نهاد دولتی نیاز به هر گونه کمک در زمینه نیروی انسانی و تجهیزات اداری دارند، به استانداری اعلام کنند.
اعضای نظام دامپزشکی شامل اتحادیه ها و اصنافی است که در سه بخش تامین امنیت غذایی، بهداشت و سلامت فرآورده های دامی و حمایت از تولید واقتصاد ملی فعالیت می کنند.
نظام دامپزشکی کشور در سال 76 و در راستای واگذاری بخشی از امور حوزه دامپزشکی شامل درمان و پیشگیری به بخش خصوصی به منظور افزایش بهره وری انواع تولیدات دامی تاسیس و راه اندازی شد.
یکی از وظایف محوله به این سازمان غیر دولتی صدور پروانه بهره برداری بخش دامپروی و آبزی پروری بود که در حال حاضر بیشترین مشکلات بهره برداران و متقاضیان مازندرانی متوجه آن است .
پروانه بهره برداری یک برگه حاکمیتی است که بر اساس آن دستگاه دولتی متولی تامین بهداشت فرآروده های دامی یعنی دامپزشکی با پشتوانه آن اعمال حاکمیت می کند ، اما با صدور پروانه بهره برداری توسط نظام مهندسی این پشتوانه اعمال حاکمیت از سازمان دامپزشکی گرفته شده و به سازمان نظام دامپزشکی داده شد.
واگذاری صدور پروانه های مراکز تولید اماکن دامی به سازمان نظام دامپزشکی از سال 1391 در 10 استان عملیاتی شد و هم اکنون در تمامی مناطق کشور اجرا شده است.
استان مازندران با 2هزار و 500 واحد مرغداری با تولید سالانه 230 هزار تن گوشت مرغ ، 650 هزار راس دام سنگین ، افزون بر 2 میلیون راس دام سبک با تولید سالانه 160هزار تن گوشت قرمز و تولید سالانه حدود 75هزار تن انواع محصولات شیلاتی نقش مهمی در حوزه دام طیور و آبزی پروری دارد.
6990/1654
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: روز قدس تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 استان های کشور بهره وری جهاد کشاورزی حمایت از تولید قانون روز قدس تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۶۶۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت غذایی جهان تهدید می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان دامپزشکی کشور، «مجتبی نوروزی» در آئین افتتاح بیست و یکمین کنگره دامپزشکی ایران افزود: از سال ۱۹۹۶ میلادی به این سو امنیت غذایی و ایمنی غذایی نزد سران بسیاری از کشورهای عضو سازمان ملل متحد به عنوان مهمترین مؤلفه هزاره سوم که عموم مردم به‌صورت پایدار به غذای سالم و بهداشتی فاقد هرگونه آلودگی انگلی دسترسی داشته باشند، مطرح شد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه از آن مقطع زمانی مقرر شده بود تا سال ۲۰۱۵ تعداد گرسنگان به نصف کاهش یابد، گفت: بر اساس ارزیابی فائو روند گرسنگی رو به افزایش است و هم اکنون یک میلیارد نفر با درآمد یک دلار در روز در حال گذراندن عمر هستند.

وی در تشریح چالش‌های کنونی تهدیدکننده امنیت و ایمنی غذایی در جهان، به افزایش جمعیت و رشد کشورهای در حال توسعه که به رشد تقاضای غذا طی یک دهه آینده منجر خواهد شد اشاره کرد و افزود: گسترش شهرسازی و تغییر غذایی در کشورهای در حال توسعه، افزایش تقاضا با توجه به محدودیت شدید منابع آبی و سایر مخاطرات تغییرات اقلیمی نیز از عوامل تهدیدکننده ای است که باید با کشف راهکارهای جدید و تقویت منابع انسانی به دنبال پیشگیری از تشدید ناامنی غذایی و حتی نجات تمام گرسنگان بود.

نوروزی در ادامه سه چالش عمده غذایی در جهان را در افزایش گرسنگی در جهان، عدم تعادل در رژیم غذایی روزانه و چالش‌های تولید متأثر از فرسایش خاک، کمبود آب و تهدیدات زیست محیطی جمع بندی کرد و گفت: با توجه به اینکه تهدیدات جدید ایمنی مواد غذایی به طور مداوم در حال ظهور است، تغییرات در محیط زیست و افزایش مقاومت میکروبی، امنیت غذایی و ایمنی غذایی پایدار را تهدید می‌کند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به برخی عوامل تأثیرگذار دیگر مانند افزایش سفر در جهان و پیامدهای زیست محیطی این مسأله اظهار کرد: رشد مصرف نابجا و غیرضروری آنتی بیوتیک‌ها و اثرات منفی آن در بروز روند درمان و شیوع سایر ناهنجاری‌ها؛ وقوع انواع سیل‌های مهلک نابهنگام مثل آنچه در سال ۲۰۱۰ در پاکستان تا سال‌های اخیر رخ داد؛ آتش سوزیهای مخرب در روسیه و آمریکا و اروپا از دیگر تهدیدات امنیت غذایی و ایمنی غذایی است که گویای انتظار بروز آثار سو دیگر تغییرات اقلیمی خواهد بود.

نوروزی در ادامه به تدبیر درست سازمان‌های زیر مجموعه سازمان ملل متحد در رویکرد جدید که سلامت واحد( one health) است اشاره کرد و گفت: در واقع با این رویکرد سلامت واحد؛ سلامتی اکوسیستم، انسان و دام به یکدیگر کاملاً مرتبط است و غفلت از هر کدام از این سه باعث بروز انواع بیماری‌های نوپدید و بازپدید است.

وی با ابراز امیدواری از اینکه کنگره‌های دامپزشکی موقعیت بسیار مغتنمی برای استفاده از دانش و مطالعات و تجربیات و انرژی دانشجویان و اساتید و محققان دامپزشکی در بررسی راهکارهای کمک کننده به تحقق امنیت غذایی و ایمنی غذایی پایدار است فراهم سازد افزود: کما اینکه در همین جا باید تأکید کنم که اگر موفقیت‌هایی در حوزه سلامت و بهداشت ملی رخ داده، این دستاوردها حاصل یافته‌های تحقیقاتی و علمی شماست.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور توجه به بهداشت و امنیت غذایی؛ اپیدمیولوژی؛ بیماری‌های نوظهور و بازپدید؛ بهداشت محیط؛ معرفی داروها و مکمل‌های غذایی سالم و کارآمد؛ استفاده از هوش مصنوعی؛ رسیدگی به رفاه دام و حیوانات و… را که از محورهای بیست و یکمین کنگره دامپزشکی ایران است به عنوان محورهای ارزشمند در این کنگره برشمرد و گفت: سازمان دامپزشکی کشور به دنبال بازمهندسی در فرآیندهای سازمانی است و با ایجاد مرکز بیماری‌های منتقله دامی و فرآورده‌های خام دامی به دنبال بنیان گذاشتن دامپزشکی نوین در کشوری است که بسیار سال‌ها پیش از طلوع اسلام و زمانی که اروپاییان مبادرت به نامگذاری نخستین شنبه ماه آوریل هر سال به نام «روز جهانی دامپزشکی» کنند به آغاز دامپزشکی و بیطاری همت گماشته بودند.

کد خبر 6094421

دیگر خبرها

  • امنیت غذایی جهان تهدید می شود
  • شناسایی و توقیف یک زنجیره توزیع تخم مرغ غیربهداشتی در مازندران
  • توقیف محموله بزرگ تخم‌مرغ غیربهداشتی در مازندران
  • ایران هیچ عقب گردی در حوزه اقتصاد و تولید نداشته است
  • جلوگیری از فعالیت یک اتاق غیر مجاز کشتار دام در تیران و کرون
  • ۵۱۰ کارتن غیرمجاز تخم مرغ در مازندران کشف شد
  • فعالیت یک کشتارگاه طیور متخلف در ری متوقف شد
  • نور میزبان بزرگترین رزمایش جهاد دامپزشکی در مازندران 
  • بلده نور میزبان بزرگترین رزمایش جهاد دامپزشکی در مازندران
  • فعالیت یک واحد آلاینده لعاب سازی در اردکان متوقف شد