Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-26@00:35:35 GMT

ادامه سرکوب فعالان سعودی تحت عنوان «اصلاحات»

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۹۲۶۷۸

ادامه سرکوب فعالان سعودی تحت عنوان «اصلاحات»

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، شبکه الجزیره گزارش داد: سازمان حقوق بشر «القسط» از بازداشت دو فعال حقوق بشر زن دیگر زن در سه روز اخیر خبر داد.

این سازمان حقوق بشر مستقر در انگلیس که تمرکزش بر عربستان سعودی است، گزارش داد «میاء الزهرانی» فعال حقوق بشر عربستانی روز شنبه بازداشت شده است. الزهرانی چند ساعت پس از انتشار مقاله «نوف عبدالعزیز الجراوی» دیگر فعال حقوق بشر عربستانی بازداشت شد که این مقاله را در اختیار الزهرانی قرار داده بود و از او خواسته بود در صورتی که بازداشت شد، این مقاله را منتشر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از اقدام عربستان در بازداشت میاء الزهرانی انتقاد کردند. او سئوال کرده بود چرا در حالی که در خارج عربستان برای گشایش در اوضاع این کشور تبلیغ می‌ شود، در صحنه داخلی، فعالان حقوق بشر خائن، دشمن، جنایتکار و تهدیدی برای امنیت عربستان محسوب می‌ شوند؟ 

نوف عبدالعزیز نیز روز چهارشنبه گذشته به دلیل انتقاد از ادامه بازداشت فعالان حقوق بشر در عربستان، بازداشت شده بود. وی به مکان نامعلومی منتقل شده است.

القسط می گوید بازداشت الزهرانی و عبدالعزیز در راستای کارزار بازداشت‌ های گسترده زنان فعال در زمینه حقوق بشر است. بیش از 17 فعال در زمینه حقوق بشر بازداشت شده‌ اند که 9 تن آنها همچنان در بازداشتگاه به سر می‌ برند.

این گروه ادامه داد: «ما معتقدیم مقامات عربستان تمایل دارند همه فعالان را سرکوب کنند.»

این بازداشت ها همچنین توسط گروه حقوق بشری سعودی موسوم به «زندانیان وجدان» گزارش شده است.

این گروه در صفحه توییتر خود نوشت: «کاملا مشخص است که مقامات سعودی می خواهند صداهایی را که علیه آنها سخن می گویند ساکت کنند و آنها را پشت میله ها بفرستند. واضح است که آنها (مقامات سعودی) از تاثیر گذاری این صداها بر جامعه می ترسند.»

از ماه مه گذشته که موج جدید سرکوب آزادی بیان در عربستان آغاز شد، سازمان‌ های امنیتی شخصیت‌ های معروفی از جمله «محمد الربیعه»، «ایمان النفجان» و «لجین الهذلول» را بازداشت کردند. همه آنها برای سال‌ های طولانی از حق زنان سعودی برای رانندگی حمایت می‌ کردند، اما این افراد در همان سالی که این خواسته شان محقق شد، خود را در پشت میله‌ های زندان دیدند. این چه اصلاحاتی است؟

عربستان طرح‌ هایی را برای اصلاحات جدید تصویب کرده است. با این وجود، هر نوع انتقادی از سرکوب آزادی بیان یا ابراز همبستگی با یکی از بازداشت شدگان سیاسی، باعث می شود تا فرد بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شود.

«تیلور بری» پژوهشگر آمریکایی در واشنگتن، درباره بازداشت‌ ها در عربستان به الجزیره گفت: «بازداشت به علت نوشتن یک مقاله، ارتباطی به اصلاحات ندارد و اگر ولیعهد سعودی می‌خواهد سیاست اصلاحات خود را نشان دهد باید با آزادی فعالان بازداشت شده این مسئله را ثابت کند. آزادی فعالان مسئله مثبتی است، اما مشکل اساسی، بازداشت این افراد است و ممکن است این مسئله در شورای حقوق بشر سازمان ملل مطرح شود. نوشتن مقاله یا ارتباط با رسانه ها جنایت تروریستی نیست.»

گزارش سازمان‌ های بین المللی نشان می‌ دهد از زمان آغاز ولیعهدی «محمد بن سلمان» فعالان حقوق بشر در عربستان به طرزی بی سابقه در تنگنا قرار گرفته اند. بسیاری از فعالان زن، از اصلاحات در عربستان حمایت کردند، اما به نظر می‌ رسد اصلاحات در اینجا با اصلاحاتی که حاکمان به آن باور دارند، تفاوت دارد. 

بازداشت‌ ها در عربستان مسئله جدیدی نیست، اما گستردگی و زمان این بازداشت‌ ها سئوال برانگیز است. در ماه سپتامبر گذشته، حدود 70 نفر در عربستان بازداشت شدند. در ماه نوامبر سال گذشته نیز شماری از شاهزادگان از خاندان حاکم، وزرای سابق و بازرگانان سعودی بازداشت شدند و پس از پرداخت باج آزاد شدند. در حالی که اعلام شد این افراد در چارچوب تحقیقات مربوط به فساد بازداشت شدند، اما بسیاری از ناظران، این اقدام را برای تثبیت جایگاه محمد بن سلمان و سیاست‌ های او دانستند.

سازمان ملل، عربستان را به استفاده از قوانین مبارزه با تروریسم برای توجیه شکنجه و سرکوب مخالفان و بازداشت مدافعان حقوق بشر متهم کرده است. در گزارش سازمان ملل تاکید شده کسانی که از حق خود برای آزادی بیان در عربستان استفاده می‌ کنند، سرکوب می‌ شوند.

اصلاحات در عربستان به گونه‌ ای است که همزمان با افتتاح سالن‌ های نمایشگاه و برگزاری کنسرت‌ های موسیقی، کسانی که نظری بر خلاف حاکمان بیان می‌ کنند، بازداشت و سرکوب می‌ شوند. 

«یحیی اسیری» رئیس القسط به الجزیره گفت که فعالان به دلیل گفت و گو با رسانه های بین المللی و سازمان های حقوق بشری بازداشت شده اند تا ظلم دولت عربستان نسبت به مردمانش آشکار شود.»

اسیری گفت: این فعالان طرفداران مردم هستند، نه .

 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: روز قدس تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 حقوق حقوق بشر انگلیس عربستان سعودی عربستان زنان جامعه زندان آمریکایی شورای حقوق بشر سازمان محمد بن سلمان مبارزه با تروریسم سازمان ملل سازمان های حقوق بشری حقوق بشر سازمان های حقوق بشری عربستان واشنگتن محمد بن سلمان رانندگی زنان در عربستان روز قدس تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۹۲۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد

به گزارش خبرگزاری مهر، «علیرضا عنایتی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی در گفت‌وگو با شبکه العربیه اعلام کرد: امسال در موسم حج ۹۰ هزار ایرانی عازم سرزمین وحی خواهند شد.

سفیر ایران در ریاض درباره اعزام عمره گزاران ایرانی به عربستان تاکید کرد: این اقدام در چارچوب مراحل توافقی است که در ماه مارس میان وزرای خارجه دو کشور در پکن منعقد شد.

وی همچنین در این گفت‌وگو بازگشت پروازهای مستقیم بین دو کشور و چندین پرواز عمره را از جمله مراحل اجرای این توافقنامه ذکر کرد.

عنایتی افزود: این پروازها به مدت ۲۰ روز تا قبل از آغاز موسم حج ادامه خواهد داشت و تعداد کل عمره‌گزاران ایرانی تا آن زمان که پروازهای عمره پایان خواهد یافت به ۶۰۰۰ نفر خواهد رسید.

وی درباره حج‌گزاران ایرانی در موسم حج امسال نیز گفت: بر اساس توافق میان سازمان حج و زیارت ایران و وزیر امور اسلامی در عربستان سعودی ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد.

گفتنی است؛ روز دوشنبه ۳ اردیبهشت ماه پس از گذشت ۹ سال وقفه، نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی با استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان، سرکنسول کشورمان و مسوولان حج و عمره ایران و عربستان وارد مدینه منوره شدند.

سفیر کشورمان در ریاض با ابراز خرسندی از ورود عمره‌گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست.

عنایتی با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی برای تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به‌لطف الهی و با تلاش‌های مستمر نهادهای ذی‌ربط این امر میسر گردید و به‌ امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی‌ربط ادامه خواهد یافت.

عنایتی همچنین از مسؤولان پادشاهی عربستان سعودی از جمله وزارت خارجه این کشور برای همکاری‌های مربوطه تشکر کرد.

کد خبر 6087600 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • واکنش کنعانی به بازداشت و سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • سخنگوی وزارت خارجه: نقش آمریکا در نسل‌کشی اسرائیل در غزه با سرکوب دانشجویان معترض پاک نمی‌شود
  • نقش آمریکا در نسل‌کشی اسراییل در غزه با سرکوب دانشجویان معترض پاک نمی‌شود
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط