Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-26@21:07:27 GMT

آمریکاG7 را هم بهم ریخت

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۹۳۸۵۲

آمریکاG7 را هم بهم ریخت

به گزارش ایسکانیوز، با شروع اجلاس موسوم به گروه هفت دامنه تنش های شش کشور صنعتی با ایالات متحده آمریکا افزایش یافت. به رغم پیش بینی ها، این اجلاس نه تنها از ارائه راهکارهای مناسب برای پایان دادن به اختلافات درون کشورهای صنعتی ناتوان بود بلکه موضوعات مختلفی به ویژه یک جانبه گرایی آمریکا از مسائل تجاری و شروع جنگ بازرگانی گرفته تا برجام و بازگشت روسیه به جرگه کشورهای صنعتی و موضع گیری رئیس جمهور فرانسه برای ایجاد جبهه مشترک اروپایی، همگی ترسیم چشم اندازی روشن برای مدیریت چندجانبه جهانی را تیره و تارتر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چهل و چهارمین اجلاس سران هفت کشور صاحب بزرگترین اقتصادهای جهان موسوم به گروه هفت ، از روز جمعه با حضور نماینده اتحادیه اروپا، در شهر Charlevoix ایالت کبک کانادا شروع شد. در این نشست دو روزه " آنتونیو گوترش" دبیر کل سازمان ملل و همچنین روسای گروه همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، صندوق بین المللی پول (IMF) و نماینده بانک جهانی و نیز رهبران و یا مقاماتی از کشورهای آرژانتین، نروژ، ایسلند، بنگلادش، سنگال، سیشل، جامائیکا، ویتنام، آفریقای جنوبی ، هائیتی، کنیا و رواندا حضور داشتند. اختلافها و احتمال انشقاق در گروه هفت، امسال نسبت به سال های گذشته به مراتب بیشتر شده و سیر صعودی رویکردهای یکجانبهگرایانه ترامپ، باعث شده تا بخش عمده این اختلاف ها، به تنش ها میان اعضای اروپایی گروه هفت با واشنگتن مربوط شود تا جایی که شش عضو این گروه، خود را برای تصمیم احتمالی و ناگهانی ترامپ برای خارج کردن آمریکا از گروه هفت آماده کرده بودند. تحمیل تعرفههای گمرکی سنگین بر واردات فولاد و آلومینیم از اروپا، کانادا و مکزیک، خروج یکجانبه از توافقنامه بین المللی آب و هوایی پاریس، خروج از پیمان همکاری ترانس-پاسیفیک(TPP)، خروج قریب الوقوع از قرارداد نفتا (قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی یا NAFTA) و اخیرا هم خروج یکجانبه از توافق هسته ای با ایران که از آشکارترین موارد بی اعتنایی ترامپ به متحدان اروپایی و نقض تعهدات بین المللی است، تنها بخشی از دلایل گسترش دامنه اختلاف ها میان واشنگتن و متحدان اروپایی و حتی بروز اختلاف میان آمریکا و کانادا است.

احتمال ظهور جبهه مشترک اروپایی

فهرست اختلافات بین اعضای گروه هفت از جمله توافقنامه آب و هوایی، توافق هسته ای ایران، نقش ناتو و روابط با آن و اختلاف بر سر عوارض گمرکی، بسیار پیچیده شده است به ویژه که عوارض گمرکی خطر ایجاد جنگ فراگیر تجاری را ایجاد کرده است. عواملی که باعث شده است بقیه اعضای گروه هفت، گزینه رویارویی با دونالد ترامپ را انتخاب کنند. در همین ارتباط امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه که همراه با دیگر سران اروپایی از مخالفان سیاست های یکجانبه گرایانه دونالد ترامپ و از طرفداران حفظ برجام به شمار می رود، روز گذشته و در آستانه آغاز نشست برای نخستین بار ایده «جبهه مشترک اروپایی» در برابر آمریکا را مطرح کرد و گفت: با توجه به مواضع آمریکا، قاعدتا باید سایر کشورهای گروه، جبهه مشترک اروپایی تشکیل دهند. ترزا می نخست وزیر انگلیس نیز پیش از آغاز نشست سران گروه هفت تاکید کرد که اتحادیه اروپا حتما پاسخ قاطع، مناسب وقانونی به محدودیت‌ های تجاری وضع شده از سوی آمریکا خواهد داد. می همچنین اعلام کرد که قصد هیچ دیدار دوجانبه‌ای را با ترامپ ندارد. موضوعی که نشانگر عمق اختلافات و دوری هرچه بیشتر محور واشنگتن-لندن است.

برجام و روسیه دو ضلع دیگر اختلافات

این در حالی است که تنها سیاست های تجاری ترامپ عامل تنش و اختلاف در میان هفت کشور صنعتی نبوده است، بلکه سیاست های یکجانبه این کشور در قبال برجام و همچنین اظهارنظر دونالد ترامپ مبنی بر بازگشت روسیه به جرگه کشورهای صنعتی موج جدیدی از تقابل شش کشور صنعتی دیگر با آمریکا را رقم زد. ترامپ در حین عزیمت به کانادا برای شرکت در این اجلاس طی سخنانی گفت: در اجلاس سران گروه کشورهای جی ـ 7 روسیه نیز باید حضور داشته باشد. گروه کشورهای جی ـ 7 قبلا با شرکت روسیه به گروه کشورهای جی ـ 8 موسوم بود ولی به علت بروز بحران ـ اوکراین ـ شبه جزیره کریمه در سال 2014 عضویت روسیه در گروه به تعلیق درآمده بود. این اظهارنظر ترامپ باعث ایجاد موجی از واکنش ها در داخل آمریکا و اجلاس گروه هفت شد. "جو بایدن" معاون رئیس‌جمهور سابق آمریکا از پیشنهاد اخیر دونالد ترامپ، انتقاد کرد. بایدن در یک توئیت گفته بود که این اظهارنظر ترامپ اصلا عاقلانه نیست و او را متهم به پاداش دادن به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در عین بیگانه دانستن هم‌پیمانان دموکراتیک مهم آمریکا کرد. این موضعگیری ترامپ با واکنش سرد کشورهای دیگر گروه هفت نیز روبرو شد.

اجلاس گروه هفت آمریکا برجام جنگ تجاری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اجلاس گروه هفت آمریکا برجام جنگ تجاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۹۳۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکرون: اروپا در حال مردن است

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ رئیس جمهور فرانسه روز گذشته در دانشگاه سوربن پاریس مقابل سفرای ۲۶ کشور عضو اتحادیه اروپا، نمایندگان کمیسیون‌های اروپایی، روسای شرکت‌های بزرگ، دانشجویان، پژوهشگران و اساتید درباره اروپا و چالش‌های پیش روی آن سخنرانی کرد.
امانوئل مکرون در بخشی از این سخنرانی گفت: پس از حمله روسیه به اوکراین، در نشستی اروپایی در کاخ ورسای، راهبرد جدید اروپا را در مقابل این جنگ و دیگر چالش‌های جهانی مورد بررسی و ارزیابی قرار داده بودیم.
وی با بیان اینکه اروپا در حال احتضار (جان دادن یا مردن) است و می‌تواند بمیرد افزود: این فقط بستگی به انتخاب ما دارد که باید هم اکنون و بدون اتلاف وقت صورت گیرد.
مکرون گفت: در برابر خطراتی که پیش روی اروپاست باید از خود بپرسیم آیا در این وضعیت امنیت ما قابل تضمین است؟ آیا به اندازه کافی مسلح و مجهز هستیم؟ در این راستا فرانسه بودجه دفاعی خود را دو برابر کرده است.
وی افزود: باید سریع تصمیم بگیریم که اروپا را بیش از پیش قوی‌تر و پرظرفیت‌تر کنیم. امروز در مقیاس اروپایی ظرفیت‌های دفاعی ما کافی نیست؛ در حالیکه در منطقه کشور‌هایی هستند که ظرفیت‌های دفاعی خود را افزایش داده اند مانند روسیه و ایران.
رئیس جمهور فرانسه با بیان اینکه هم اکنون قواعد بازی در دنیا عوض شده است گفت: جنگ در مرز‌های اروپا در جریان است. از طرفی اگر ایران به تسلیحات اتمی مجهز شود همه چیز تغییر خواهد کرد.
مکرون افزود: مدل اقتصادی کشور‌های اروپایی هم خواسته‌های ما را تامین نمی‌کند؛ اروپا باید بیش از پیش به استقلال، حاکمیت و مرزهایش توجه خاص داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه باید مقیاس و ظرفیت دفاع اروپایی موجود را تغییر داد گفت: اساسی‌ترین خطر برای امنیت اروپا در شرایط کنونی جنگ در اوکراین است؛ بناید بگذاریم تا تجاوزگر برنده میدان شود؛ در این باره روسیه را تحریم و به اوکراین کردیم و خواهیم کرد و خوش شانسی است که آمریکا در کنار ماست.

دیگر خبرها

  • حملات تروریستی نتیجه حمایت کشورهای غربی از گروه‌های تروریستی است
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • مکرون: اروپا در حال مردن است
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • اوضاع غزه، موضوع مذاکرات وزرای خارجه بریکس در مسکو
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • مخالفت مصر با کوچاندن فلسطینی ها به صحرای سینا
  • اجلاس روسای FIU کشورهای عضو بریکس در کشور روسیه برگزار شد
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح+ تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشورهای عربی ریخت
  • نشست نمایندگان ملی بریکس در روسیه