Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@16:18:01 GMT

یک سوم رشته های صنایع دستی جهان در استان اصفهان است

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۰۴۵۰۶

یک سوم رشته های صنایع دستی جهان در استان اصفهان است

به گزارش خبرنگار ایرنا، جعفر جعفرصالحی یکشنبه شب در آئینی به مناسبت روز جهانی صنایع دستی در کاشان بیان کرد: نزدیک به 600 رشته صنایع دستی تا کنون در جهان شناسایی شده که 199 رشته آن در استان اصفهان وجود دارد.
وی افزود: هم اکنون نیز اصفهان دو سوم صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور را در خود جای داده که این توانمندی ناشی از ظرفیت های نهفته در شهرستان های این استان می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان عنوان کرد: بیشتر صادرات صنایع دستی از استان اصفهان به صورت چمدانی و همراه مسافر بوده و بخشی دیگر از سایر پایانه های صادراتی از کشور خارج می شود، اما در مجموع بیش از 60 درصد تولیدات صنایع دستی کشور مربوط به این منطقه است.
او اضافه کرد: گواهی مبدا برای کالاهای صادراتی صنایع دستی تا سال گذشته ثبت نمی شد و از این رو آمار دقیقی از میزان ارزآوری قابل ارائه نیست.
جعفرصالحی بالاترین میزان صادرات ثبت شده صنایع دستی کشور را 500 میلیون دلار بیان کرد و گفت: این رقم در سال گذشته 300 میلیون دلار بود که البته شامل فرش نمی شود.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به اشتغال پایدار به عنوان دغدغه مسئولان ادامه داد: هنرمندان صنایع دستی پاسداران میراث ملموس و منقول فرهنگی کشور هستند که سفیران فرهنگی را به دورترین نقاط جهان می فرستند.
وی گفت: یکی از ستاره های اعطایی برای درجه بندی هتل ها باید با هدف حمایت از تولیدکنندگان صنایع دستی، با توجه به میزان استفاده آنها از صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور اختصاص یابد.
جعفرصالحی افزود: اگر هنرهای سنتی و صنایع دستی در همه هتل های کشور به نمایش درآید، درآمد ناشی از فروش این محصولات از نیاز به صادرات خواهد کاست.
او ادامه داد: کاشان در این میان یکی از قطب های صنایع دستی کشور است و منسوجات دستباف این شهرستان مانند مخمل، زری، ابریشم، زیلو، گلیم، فرش و تابلو فرش قابل توجه می باشد.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان بیان کرد: نزدیک به هشت هزار کارگاه صنایع دستی در گذشته های دور در کاشان وجود داشت که هم اکنون تنها نزدیک به 100 کارگاه صنایع دستی باقی مانده که با خوش بینانه ترین نگاه، نزدیک به یک هزار نفر در آنها فعالیت می کنند.
وی با اشاره به حفظ شدن 90 درصد صنایع دستی و هنرهای سنتی بومی کاشان در مقایسه با سایر شهرستان ها اضافه کرد: با توجه به تناسب جمعیت از نظر استانداردهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور باید چهار هزار هنرمند در زمینه تولید صنایع دستی و هنرهای دستی در کاشان مشغول فعالیت باشند تا از نابودی این هنرها جلوگیری شود.
جعفری صالحی در ادامه از دریافت مجوز برای کاشان با عنوان 'شهر ملی نساجی' در آینده نزدیک خبر داد و گفت: با توجه به برخورداری از ابریشم بافی، زری بافی، شعربافی، زیلوبافی و گلیم بافی تلاش داریم تا نشان تجاری جهانی ویژه ای برای این شهرستان دریافت شود.
او همچنین از راه اندازی نخستین بازارچه دائمی صنایع دستی این استان در کاشان خبر داد و تشریح کرد: این بازارچه با تامین اعتبار نزدیک به 10 میلیارد ریالی در هفته دولت در منطقه فین گشایش خواهد یافت.
به گفته معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، با راه اندازی این بازارچه کاشان بستر امنی برای ایجاد سرمایه گذاری در بخش هنرهای سنتی و صنایع دستی در کشور می شود.
به گزارش ایرنا، 9 نفر از هنرمندان صنایع دستی کاشان که نشان ملی مرغوبیت دریافت کردند و چند نفر از پیشکسوتان در ادامه این آئین در خانه تاریخی عامری ها تجلیل شدند.
52 رشته صنایع دستی در کاشان فعال است و تا کنون 33 هنرمند از این شهرستان از سال 1392 تا کنون موفق به دریافت نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی کشور در رشته های مختلف شدند.
هم اکنون نزدیک به 47 هزار نفر هنرمند در استان اصفهان در 199 رشته صنایع دستی در کارگاه ها و یا خانه ها مشغول فعالیت هستند که 6 هزار نفر آنها زیر پوشش بیمه قرار دارند.
6136/8123
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: روز قدس تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 استان اصفهان اصفهان جهان صنایع دستی فرش روز قدس تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۰۴۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون صنایع‌ دستی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس تفاهم‌نامه آموزشی منعقد شده، سربازان وظیفه مرزبانی استان تحت تعلیم و آموزش صنایع‌ دستی قرار خواهند گرفت.

وحیده رخشانی امروز دوشنبه در جلسه هماهنگی طرح آموزش سربازان بیان کرد: یکی از اولویت‌ها و ماموریت‌های اصلی این معاونت گسترش فرهنگ آموزش صنایع‌ دستی در حوزه‌های مختلف است که در این راستا آماده همکاری و مشارکت با تمامی دستگاه‌های اجرایی، نظامی و بخش خصوصی هستیم. 

معاون صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان افزود: در همین راستا رایزنی‌هایی در سطح کلان انجام شده است که ماحصل آن انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در زمینه آموزش‌های صنایع‌دستی با قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح شد. 

وی ادامه داد: بر اساس این تفاهم نامه، روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه جلسه عملیاتی شدن آن با حضور نمایندگان مرزبانی استان در محل معاونت صنایع دستی اداره کل برگزار و مقرر شد در مرحله اول تعداد ۱۰۰ نفر از سربازان وظیفه فرماندهی مرزبانی سیستان و بلوچستان از آموزش‌های مهارتی صنایع‌ دستی حین خدمت بهره‌مند شوند. 

به گفته رخشانی، این دوره‌ها از نیمه مردادماه آغاز شده و به مدت سه ماه ادامه خواهد داشت که بر اساس نیازسنجی و اعلام از سوی مرزبانی در رشته‌های گوهرشناسی و تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، چرم و معرق توسط معاونت صنایع‌دستی استان برگزار می‌شود. 

معاون صنایع دستی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در پایان نیز به برگزیدگان گواهینامه‌های پایان دوره مهارتی تعلق خواهد گرفت و می‌توانند از مزایای آن به منظور ایجاد کسب و کار استفاده کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • غرفه ذوب آهن اصفهان پربازدید ترین در بین صنایع فولادی
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • بازار فروش صنایع‌ دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • مدال‌آوری دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقه ریاضی کشوری