Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@14:21:40 GMT

پیونگ یانگ؛ تغییر زمانه یا تاکتیک

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۰۷۳۵۲

پیونگ یانگ؛ تغییر زمانه یا تاکتیک

تهران- ایرنا- رهبران آمریکا و کره شمالی فردا 22 خرداد ماه جاری در دیداری تاریخی حاضر خواهند شد تا عزم یکدیگر و امکان دستیابی به توافق با طرف مقابل را محک بزنند.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی و «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا روز گذشته بیستم خرداد ماه همزمان وارد سنگاپور شدند تا با یکدیگر دیدار کننند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این ملاقات کمتر از چهار ماه پس از پیشنهاد رهبر کره شمالی برای مذاکره مستقیم با آمریکا و در پی کش و قوس های فراوان صورت خواهد گرفت. پیش از این، ترامپ فرستاده خود را برای رایزنی با کیم به پیونگ یانگ فرستاده و یک بار هم لغو دیدار با رهبر کره شمالی را اعلام کرده بود.
پس از ورود رهبران دو کشور به سنگاپور، رسانه رسمی کره شمالی نوشت: برقراری مناسباتی تازه میان دو کشور، ایجاد سازوکاری پایدار به منظور حفظ صلح در شبه ‌جزیره کره، مباحث مربوط به خلع سلاح هسته ‌ای و دیگر مسائل مهم برای دو طرف بر اساس «نیاز زمانه ‌ای که تغییر کرده» در دستور کار گفت وگوها قرار دارد.
به گفته ناظران، گفت وگوهای کره جنوبی و شمالی زمینه ساز رایزنی مستقیم سران پیونگ یانگ و واشنگتن شده و مقامات سئول برای رهایی از تهدید هسته ای همسایه شمالی و تنش زدایی در شبه جزیره توان دیپلماتیک خود را بر چانه زنی با پیونگ یانگ و تشویق کیم و ترامپ به مذاکره بی واسطه متمرکز ساخته اند.
پس از گفت وگوهای دو کره بر سر حضور تیم های ورزشی کره شمالی در المپیک زمستانی 2018 « پیونگ چانگ»، یک هیات عالی رتبه از کره شمالی شامل «کیم یو جونگ» خواهر رهبر کره شمالی و «کیم یونگ نام» مرد شماره دو این کشور در مراسم افتتاح المپیک زمستانی شرکت کردند. در جریان دیدارهای سیاسی دو طرف، رییس جمهوری کره جنوبی به پیونگ یانگ دعوت شد.
یک هیات ده نفره شامل مقامات سیاسی و امنیتی کره جنوبی چند هفته پس از این دیدار راهی شمال شد تا مقدمات ملاقات رهبران سئول و پیونگ یانگ را فراهم سازد؛ ملاقاتی که سرانجام بیست و هفتم آوریل 2018 (هفتم اردیبهشت گذشته ) در نوار مرزی و روستای «پانمونجوم» انجام شد.
دو طرف در بیانیه پایانی اجلاس سران به صورت مشترک موافقت کردند، خلع سلاح هسته ای را محقق کنند. در بیانیه پایانی این نشست تاکید شد سران دو کشور برای این هدف با جامعه بین المللی همکاری می کنند.
همچنین در پایان این اجلاس مقرر شد برای رسیدن به «معاهده صلح» گفت و گو های سه جانبه با حضور آمریکا و چهارجانبه با حضور چین برگزار شود. بر اساس بیانیه صلح پانمونجوم دو طرف موافقت کردند که به دوران خصمومت و اقدامات مسلحانه در آب های دریای زرد خاتمه دهند و این آب ها به آبهای صلح تبدیل شود.
به نوشته رسانه ها، جزئیات توافق میان رهبران دو کره تقریبا مشابه همان مفادی است که پدر کیم جونگ اون هم بیش از یک دهه پیش با همتای جنوبی‌اش بر سر آنها توافق کرده بود اما کمی بعد پیونگ‌یانگ آزمایش‌های هسته‌ای خود را آغاز کرد.
در وضعیت کنونی می توان دو کشور را در شرایطی کاملا متفاوت از نظر سیاسی، اقتصادی و روابط بین المللی در نظر گرفت. کره جنوبی، حکومتی دموکراسی با روابط گسترده بین المللی، صنایع پیشرفته و اقتصادی قدرتمند است که بر اساس آمار سال 2016 میلادی 51٫25 میلیون جمعیت و 1٫411 تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی داشته است.
روابط کره شمالی اما دهه ها محدود بوده و این کشور با جمعیتی نزدیک به 25٫37 میلیون، در سال 2016 تولید ناخالص داخلی 12٫38 میلیارد دلاری داشته است.
از همین رو بسیاری از تحلیلگران بازگشت به میز گفت وگوهای دیپلماتیک نظیر دوران مذاکرات شش جانبه و بهره مندی از کمک های همسایه جنوبی را هدف تعامل کیم جونگ اون با کشورهای کره جنوبی و آمریکا و نیز گسترش رایزنی های سیاسی با چین می دانند. کیم جونگ اون اواخر مارس 2018 در نخستین سفر خارجی خود در قامت رهبر کره شمالی به چین سفر کرد تا روابط پیونگ یانگ را با پکن نیز تقویت کند.
نکته دیگری که در این زمینه مورد توجه ناظران قرار گرفته با اظهارات کیم جونگ اون در سال نو میلادی 2018 ارتباط می یابد. وی در این سخنرانی تکمیل قدرت هسته ای کره شمالی را اعلام کرد.
در دهه 90 میلادی نیز پاکستان و چین در منطقه شبه قاره 6 آزمایش هسته ای را انجام دادند و پس از قرارگرفتن در باشگاه دارندگان تسلیحات هسته ای از تکرار این آزمایشات خودداری کردند. از دید برخی کارشناسان، کره شمالی نیز با پیروی از چنین الگویی قصد دارد در جایگاه یک قدرت هسته ای بر سر میز مذاکرات با همسایه جنوبی و آمریکا بنشیند و با این برگ برنده، خواسته های خود را پیگیری کند.
نکته دیگر اینکه بر اساس اعلان کره شمالی، این کشور علاوه بر کسب توان حمله موثر به خاک متحدان و پایگاه ها آمریکا در شرق آسیا، می تواند قلمرو این کشور را نیز با کلاهک های هسته ای و موشک های دوربرد هدف قرار دهد.
با این حال کارشناسان نظامی از ناکافی بودن سکوهای پرتاب موشکی کره شمالی سخن می گویند و از این منظر احتمال می رود پیونگ یانگ بخواهد تعداد سکوهای پرتاب را افزایش دهد و حتی روی بخش فرماندهی و کنترل نیروی موشکی این کشور، بیشتر کار کند.
افزایش فشارهای اقتصادی بر کره شمالی و تلاش برای برون رفت از تنگناهای بین المللی نیز عاملی است که مورد توجه تحلیلگران قرار گرفته است. کره شمالی طی سال های اخیر با تحریم های شدید شورای امنیت روبرو بوده است.
افزایش تحریم ها سبب شد تا چین به عنوان بزرگترین حامی پیونگ یانگ با الزام بین المللی تعلیق واردات زغال سنگ از کره شمالی روبرو شود و ورود نفت به این کشور نیز به واسطه تحریم های شورای امنیت با دشواری صورت پذیرد.
به نوشته رسانه ها، رهبر کره شمالی با وجود فشارهای اقتصادی در یکی از نشست های اخیر کمیته مرکزی از موفقیت‌های پروژه استراتژیک ملی‌ پرده برداری کرده و آن را «بیونگ‌ جین» یا «توسعه موازی» نامیده است. وی توسعه همزمان توان هسته‌ای- موشکی و اقتصادی کشور را مورد تاکید قرار داده و بیان داشته با توقف آزمایش‌ های هسته‌ای تمام تلاش‌ها به ایجاد اقتصادی قدرتمند و بهبود استانداردهای زندگی مردم معطوف می ‌شود.
با توجه به این وضعیت باید به انتظار نتایج مذاکرات آمریکا و کره شمالی نشست تا مشخص گردد آیا تغییر زمانه و تحول در سیاست های پیونگ یانگ دگرگونی در اوضاع شبه جزیره و روابط با سئول و واشنگتن ایجاد خواهد کرد یا کیم با تاکتیکی متفاوت با قبل راه سابق را ادامه خواهد داد.

پژوهشم**9279**1601

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي شبه جزيره كره كيم جونگ اون دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۰۷۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکتیک ژوزه مورینیو برای مهار لیونل مسی را در الکلاسیکوها

تاکتیک ژوزه مورینیو برای مهار لیونل مسی را در الکلاسیکوها

دیگر خبرها

  • تاکتیک ژوزه مورینیو برای مهار لیونل مسی را در الکلاسیکوها
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می‌سازد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر به‌عنوان ابزار سیاسی علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند
  • کره شمالی : آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می کند
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید
  • ‌ ۵ کیلومتر از آزادراه زنجان_ قزوین‌ آسفالت شد
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند
  • کره شمالی: حقوق‌ بشر ابزار تهاجم و رفتار خصمانه آمریکاست