Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی برنا ؛ حسن محمدی  با بیان اینکه حدود 494 مراقب سلامت متخصص در سطح مدارس تهران فعالیت می کنند، افزود: تعداد دیگری از نیروها با مدارک تحصیلی نیمه مرتبط از جمله دبیری زیست شناسی، دبیری علوم تجربی و متصدی آزمایشگاه به دلیل نبود کلاس درس کافی به عنوان مراقب سلامت به کار گرفته می شوند که با احتساب این نیروها، در مجموع حدود 600 مراقب سلامت در تهران فعالیت می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش شهر تهران اظهار داشت: 16 مراقب سلامت امسال بازنشسته می شوند.

محمدی با اشاره به اینکه براساس استاندارد وزارت آموزش و پرورش، به ازای هر 750 دانش آموز باید یک مراقب سلامت داشته باشیم، گفت: با توجه به تحصیل یک میلیون و 100 هزار دانش آموز در شهر تهران، ما نیازمند حدود 800 مراقب سلامت هستیم و سیاستگذاران باید توجه ویژه ای در این زمینه داشته باشند.

وی، اولویت بکارگیری و فعالیت مراقبان سلامت را در دوره ابتدایی دانست و افزود: دانش آموزان در این دوره خطرپذیرتر بوده و در معرض آسیب بیشتری قرار دارند و همچنین دوره ابتدایی زمان مناسب تری برای آموزش مفاهیم و اصول بهداشتی به دانش آموزان است بنابراین بیشتر مراقبان سلامت در این دوره مشغول به کار هستند اما به دلیل کمبود نیرو در این حوزه سختی کار مراقبان سلامت افزایش پیدا می کند.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش شهر تهران اظهار داشت: با توجه به کمبود و نبود مراقب سلامت در بعضی از مدارس، براساس قانون نیروهای شبکه های بهداشت مناطق و محلات در این مدارس حضور پیدا کرده و ضمن برگزاری برنامه های آموزشی برای دانش آموزان و اولیا و توجه به بهداشت محیطی مدارس، دانش آموزان را در طول سال تحصیلی از لحاظ بهداشت فردی مورد مراقبت و معاینه قرار می دهند.

محمدی درباره اختصاص سهیمه برای مراقبان سلامت در آزمون استخدامی اخیر گفت: باتوجه به درخواست ها و نیازهای اعلام شده متاسفانه در آزمون استخدامی، سهمیه ای نداشتیم و به نظر می رسد مراقبان سلامت در اولویت نیست.

وی افزود: وظایف ذاتی آموزش و پرورش، آموزش، فرهنگسازی و تربیت دانش آموزان در حوزه های مختلف است و ما در صورتی می توانیم امیدوار باشیم شاخص های بهداشتی و سلامت ما ارتقا پیدا می کند که نیروهای متخصص در این حوزه داشته باشیم و آنان آموزش های لازم را به دانش آموزان ارائه دهند.

*اقدامات انجام شده در حوزه سلامت دانش آموزان

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به اقدامات این نهاد در راستای ارتقای سلامت دانش آموزان در سال تحصیلی 97-96 گفت: فعالیت های این نهاد در حوزه بهداشت، فعالیت های تعریف شده است که توسط مراقبان سلامت در سطح مدارس انجام می شود و گاهی اوقات که جامعه با بحران هایی از لحاظ بیماری هایی همچون آنفولانزا مواجه می شود، اداره سلامت آموزش و پرورش اقداماتی را در حوزه پیشگیری از این بیماری ها در مدارس در دستور کار قرار می دهد.

وی افزود: امسال نیز طبق روال سال های گذشته، مراقبان سلامت به صورت مستمر دانش آموزان را در حوزه بهداشت فردی؛ پوست، موی سر، ابتلا به بیماری های واگیر یا غیرواگیر و پیشگیری از آنها، تکمیل شناسنامه سلامت و سلامت دهان و دندان به خصوص در دوره ابتدایی با همکاری وزارت بهداشت تحت مراقبت و معاینه قرار می دهند.

محمدی، بررسی وضعیت بهداشتی کمیته های مختلف و فضای مدرسه؛ سرویس های بهداشتی، کلاس های درس و حیاط مدرسه را از دیگر وظایف مراقبان سلامت عنوان کرد.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به پیشگیری از شیوع بیماری شپش سر(پدیکلوز) در میان دانش آموزان اظهار داشت: این پدیده، موضوعی ثابت و متداول در همه جوامع است و در هر مکان عمومی مانند مدرسه به دلیل تعامل افراد بیشتر مشاهده می شود که مراقبان سلامت برای پیشگیری و درمان این بیماری معاینات مستمری را در طول سال تحصیلی به خصوص در فصل زمستان که این بیماری شایع تر است، در دستور کار قرار داده و دانش آموزان مبتلا را برای انجام اقدامات درمانی از طریق خانواده به شبکه های بهداشت معرفی می کنند.

وی گفت: سال گذشته شاهد ابتلای برخی از دانش آموزان به بیماری شپش سر بودیم اما امسال با توجه به مراقبت ها و معاینات مراقبان سلامت، همکاری وزارت بهداشت و آگاهی والدین و دانش آموزان مشکل و بحرانی در این زمینه وجود نداشته است.

محمدی درباره شیوع بیماری شپش سگی در مدارس تهران به خصوص در مناطق یک و 2 افزود: چنین موضوعی شایعاتی است که در فضای مجازی منتشر شده، مبنای شیوع بیماری شپش سگی در مدارس باید علمی باشد و فضای مجازی، مکان مناسبی برای تبادل اطلاعات علمی نیست.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه بیماری شپش انواع مختلفی دارند که بعضی از آنها مختص انسان و بعضی مختص حیوانات است، اظهار داشت: شپش سگی به انسان منتقل نشده و به عنوان بیماری انسانی شناخته نمی شود.

*اجرای طرح آهن یاری برای دانش آموزان دختر

محمدی با اشاره به همکاری آموزش و پرورش تهران در طرح های سلامت، پیشگیری و آموزشی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در این راستا برای جلوگیری از شیوع فقر آهن و کم خونی ناشی از آن و تامین ویتامین دی برای دانش آموزان دختر دوره های اول و دوم متوسطه، طرح آهن یاری و توزیع ویتامین دی با همکاری شبکه های بهداشت در سطح مدارس اجرا شد.

وی افزود: امسال، حدود یکصد و 38 هزار و 462 دانش آموز دختر در طرح آهن یاری و تامین ویتامین دی تحت پوشش قرار گرفتند.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به اقدامات این نهاد در راستای سلامت دهان و دندان دانش آموزان اظهار داشت: نیروهای متخصص شبکه های بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی در قالب گروه هایی با یونیت های سیار دندانپزشکی با همکاری و هماهنگی آموزش و پرورش در طول سال تحصیلی در 2نوبت به مدارس به خصوص دوره ابتدایی اعزام شده و علاوه بر پیشگیری و فلورایدتراپی، مراقبت از دهان و دندان را به صورت تخصصی در سطح مدارس پیگیری می کنند.

محمدی با اشاره به اینکه طرح سلامت دهان و دندان، طرحی 6ساله است، گفت: براساس استاندارد جهانی نسبت دندان خراب به دندان سالم باید کمتر از یک باشد که این نسبت در ایران به خصوص در دانش آموزان دارای دندان شیری، یک و نیم است و با اجرای طرح سلامت دهان و دندان این نسبت در 2 سال اخیر کاهش پیدا کرده و امیدواریم با اقدامات پیشگیرانه، نسبت دندان های خراب به سالم در دانش آموزان تا سن 12 سالگی به کمتر از عدد یک برسد.

*فعالیت 156هزار و 266 سفیر سلامت در مدارس

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به فعالیت 156هزار و 266 سفیر سلامت در سطح مدارس اظهار داشت: در همه مقاطع تحصیلی، 15درصد از دانش آموزان علاقه مند به عنوان سفیران سلامت تحت آموزش قرار گرفته و با کمک عوامل مدرسه در زمینه ارتقای سلامت و بهداشت محیطی و فردی دانش آموزان و آموزش آنان اقداماتی را انجام می دهند.

محمدی گفت: سفیران جایگزین مراقبان سلامت در مدارس نیستند و به صورت داوطلبانه اقداماتی را در راستای ارتقای سلامت مدرسه انجام می دهند

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آموزش و پرورش جامعه سلامت شاخص شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۰۹۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود زمین برای ساخت مدرسه در البرز/ درخواست کمک از دستگاههای ملی

به گزارش خبرنگار مهر، علی حجرگشت پیش از ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات اداره کل آموزش و پرورش استان البرز برگزار شد، یکی از مشکلات موجود را نداشتن زمین مناسب برای ساخت مدرسه دانست و گفت: از دستگاه های ملی و استانی که زمین مناسب در اختیار دارند، درخواست می کنیم در این زمینه به آموزش و پرورش کمک کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز مطرح کرد: اگر بخواهیم به حد استاندارد برسیم که به طور مثال تراکم همه کلاس های درس بین ۲۵ تا ۳۰ نفر باشد، شاید به حدود ۱۰ تا ۱۱ هزار کلاس درس نیاز داشته باشیم که این موضوع و یک نوبته بودن همه مدارس نگاهی مطلوب و ایده آل است و ممکن است به زودی محقق نشود.

وی افزود: اگر بخواهیم با همین شرایط دو نوبته بودن مدارس و تراکم دانش آموزی ۳۰ تا ۳۵ نفر در هر کلاس درس فعالیت کنیم، حداقل به ۳۰۰ مدرسه هدفگذاری شده نیاز داریم که تراکم بیشتری به کلاس های درس تحمیل نشود. بیشترین مشکل ما در تراکم دانش آموزی، مهاجرت و اضافه شدن سالانه هشت تا ۹ هزار دانش آموز به جمعیت دانش آموزی استان است.

آغاز مجدد توزیع شیر در مدارس ابتدایی

حجرگشت با اشاره به اینکه به دلیل مهاجرت ها، گذشته از مشکل تاریخی و کمبود در این زمینه به حدود ۳۰ تا ۴۰ مدرسه ۱۲ کلاسه نیاز است، عنوان کرد: قبل از دولت سیزدهم شاید کمتر از پنج زمین چمن ورزشی در مدارس استان وجود داشت اما اکنون تقریباً ۵۰ زمین چمن ورزشی در استان وجود دارد و تا پایان سال جاری ۲۰ زمین دیگر نیز آماده می شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز با اشاره به اینکه این استان از نظر فضای اردوگاهی برای اردوهای دانش آموزی فقیر بوده و هست، از احیای اردوگاه شهید بهشتی کردان در دو سال اخیر خبر داد و بیان کرد: اردوگاه حضرت فاطمه الزهرا (س) ماهدشت متعلق به آموزش و پرورش تهران بود اما به دستور وزیر و با پیگیری مسوولان، ابتدای امسال به البرز واگذار شد.

وی با اشاره به توزیع شیر میان ۲۴۰ هزار نفر از دانش آموزان مقطع ابتدایی به میزان دو بار در هفته در خصوص سنجش نوآموزان خاطرنشان کرد: دانش آموزانی که قصد ورود به پایه اول ابتدایی را دارند، باید پیش از آغاز سال تحصیلی مورد سنجش و غربالگری کامل در حوزه های مختلف بینایی، شنوایی، اختلالات یادگیری و … قرار گیرند.

کسب ۳۵ مدال در المپیادهای کشوری

حجرگشت با اشاره به اینکه اگر دانش آموزی شرایط لازم برای ورود به مدارس عادی را نداشته باشد، در مدارس استثنایی استان پذیرش می شود، اظهار کرد: هر ساله سنجش نوآموزان در فصل تابستان انجام می شد اما به دلیل مشکلاتی که وجود داشت، بنا شد امسال تا پایان اردیبهشت ماه این امر که از دی ماه ۱۴۰۲ آغاز شده است، به پایان برسد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز با بیان اینکه تاکنون سنجش نوآموزان به میزان ۸۲ درصد انجام شده است، مطرح کرد: در سال تحصیلی گذشته دانش آموز البرزی رتبه سوم رشته ریاضی را در کنکور سراسری به دست آورد، دانش آموزان این استان ۳۵ مدال در مراحل مقدماتی المپیادهای کشوری کسب کردند و ۱۲ دانش آموز به جشنواره خوارزمی راه یافتند.

وی کسب رتبه اول کشور در زمینه تئاتر درسی و نیز تعداد شرکت کنندگان در پرسش مهر ریاست جمهوری را از دیگر افتخارات این اداره کل برشمرد و بیان کرد: طبق مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش و شورای عالی انقلاب فرهنگی، پذیرش دانش آموزان در دانشگاه از کنکور به دبیرستان در حال انتقال است، یعنی مدل دانش آموزان در پذیرش در کنکور تاثیرگذار است.

امتحانات پایه های دهم و یازدهم نیز نهایی است

حجرگشت توضیح داد: سال گذشته ضریب تاثیر معدل دیپلم در پذیرش دانشگاه های سراسری، ۴۰ درصد و کنکور ۶۰ درصد بود که امسال ضریب تاثیرگذاری معدل به ۵۰ درصد رسیده است. سال آینده نیز ۶۰ درصد معدل دیپلم و ۴۰ درصد کنکور در پذیرش دانشگاه تاثیر خواهد داشت و سالانه این درصد افزایش می یابد تا به ۳۰ درصد کنکور و ۷۰ درصد معدل برسد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز با اشاره به برگزاری امتحانات نهایی پایه دوازدهم و تصحیح و اعلام نتایج آنها در کشور به شیوه جدید و به صورت عادلانه و برابر در سال گذشته بیان کرد: امسال امتحانات دانش آموزان پایه های دهم و یازدهم نیز نهایی است و معدل سه سال آخر آنها در پذیرش دانشگاه لحاظ می شود، بنابراین دانش آموزان و اولیای آنها توجه ویژه ای در این زمینه داشته باشند.

وی البرز را جزو استان های رده بالای کشور از نظر پوشش تحصیلی دانست و با بیان اینکه شاید البرز از لحاظ پایین بودن تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل جزو رتبه های اول تا سوم کشور باشد، افزود: به ویژه در پایه هایی مانند اول ابتدایی با مشکلی مواجه هستیم که به دلیل مهاجرت به این استان یا برعکس، آمار دریافتی از ثبت احوال با آمار موجود در جامعه مطابقت ندارد.

کاهش ۲ هزار و ۵۰۰ نفری ثبت نام دانش آموزان اتباع در البرز

حجرگشت از اجرای طرح شهید محمودوند در آموزش و پرورش با هدف جذب دانش آموزان بازمانده از تحصیل خبر داد و با اشاره به شناسایی حدود ۷۰ درصد این دانش آموزان عنوان کرد: در قرارگاه اجتماعی البرز نیز این موضوع مطرح و مقرر شد مدیران محلات در معرفی دانش آموزان بازمانده از تحصیل به ما کمک کنند زیرا هیچ دانش آموزی نباید به هر دلیل از تحصیل باز بماند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز در رابطه با تخریب و نوسازی مدارس قدیمی توضیح داد: با توجه به اینکه دغدغه ما افزایش فضاهای آموزشی است، تخریب و نوسازی مدارسی که فعلاً قابل استفاده هستند، چیزی به سرانه این فضاها اضافه نمی کند، اما در صورتی که مدرسه ای واقعاً قابل استفاده نباشد، این امر انجام می شود اما در اولویت دوم قرار دارد.

وی در خصوص تحصیل دانش آموزان اتباع در البرز عنوان کرد: قبلاً چون سازوکار قوانین و مقررات بازتر بود، دانش آموزان اتباع بیشتری در مدارس ثبت نام می کردند اما از سال گذشته این امر قانونمند شد و باید با مجوز قانونی ثبت نام کنند. به همین دلیل برای اولین بار تعداد دانش آموزان اتباع در سال تحصیلی جاری به نسبت سال قبل ۲ هزار و ۵۰۰ نفر کاهش یافت.

مدارس دولتی عادی حق دریافت مبلغی هنگام ثبت نام ندارند

حجرگشت با بیان اینکه اکنون حدود ۲۳ هزار دانش آموز اتباع در مدارس البرز مشغول تحصیل هستند که بیشترین فراوانی در شهرستان های ساوجبلاغ و چهارباغ است، اظهار کرد: حدود ۲۵ هزار نفر از معلمان مشمول قانون رتبه بندی شدند که ۱۵ هزار نفر از آنها در مرحله اول اعتراض داشتند و از این تعداد اعتراض حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر وارد بود و رتبه آنها ارتقا یافت.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز از افزایش حدود ۲۶ تا ۲۷ درصدی میانگین حقوق معلمان از طریق رتبه بندی خبر داد و مطرح کرد: اختصاص سهمیه کتاب های درسی به آموزش و پرورش استان ها بر اساس آمار ثبت نام در سامانه انجام و به همان تعداد کتاب توزیع می شود. ثبت نام از اوایل اردیبهشت آغاز شده و دانش آموزان می توانند نسبت به این امر اقدام کنند.

وی تاکید کرد: مدارس دولتی عادی از نظر قانونی حق دریافت مبالغی تحت عنوان ثبت نام، شهریه و … را ندارند اما مدارس خاصی مانند سمپاد، نمونه دولتی و… قوانین خاص خود را دارند و می توانند شهریه دریافت کنند. با توجه به اینکه آموزش و پرورش نمی تواند همه نیازهای مدارس دولتی را تامین کند، اولیا در صورت تمایل می توانند مبالغی را به عنوان کمک به مدارس پرداخت کنند.

کد خبر 6093078

دیگر خبرها

  • کمبود زمین برای ساخت مدرسه در البرز/ درخواست کمک از دستگاههای ملی
  • تدارک بیش از ۲۰ برنامه مختلف به مناسبت هفت معلم
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • آئین اختتامیه جشنواره سفیران سلامت با تجلیل از فعالان سلامت
  • «دبیر کارگروه سلامت مدارس» منصوب شد
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • اقدامات ایجابی سلامت‌محور در فارس توسعه یابد
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است