Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد > صنعت - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از ثبت سفارش ۲۰ میلیارد دلاری در دو ماه اول امسال خبر داد و گفت: از این میزان تنها 6.8 میلیارد دلار ترخیص شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد رشد نیم درصدی بوده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجتبی خسروتاج با اشاره به رشد نیم درصدی واردات در دو ماه امسال، اظهار داشت: تراز تجاری در این مدت با احتساب میعانات گازی به 942 میلیون دلار رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: قطعات منفصله ماشین‌آلات راهسازی، خودرو و سایر ماشین‌آلات در دو ماه امسال با 676 میلیون دلار در ردیف دوم جدول واردات قرار گرفت.

خسروتاج در تشریح تفکیک کالاهای مصرفی، واسطه‌ای و سرمایه‌ای عنوان کرد: سهم کالاهای واسطه‌ای در واردات دو ماه امسال 63.5 درصد، سرمایه‌ای 15.4 درصد و مصرفی 15.3 بوده است.

وی در تشریح سیاست‌های دولت در خصوص نحوه تامین ارز کالاهای وارداتی تصریح کرد: استفاده از منابع ارزی ناشی از صادرات نفت‌خام، برای واردات بخشی از کالاها از طریق سیستم بانکی نخستین سیاست اتخاذ شده در این زمینه است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت متذکر شد: همچنین استفاده از منابع ارزی ناشی از صادرات فرآورده‌های نفتی، پتروشیمی و اقلام معدنی فلزی که در سامانه نیما فروخته می‌شود که در فاز نخست حدود 70 درصد صادرات غیرنفتی را پوشش می‌دهد و تا سقف 80 درصد قابل افزایش است از دیگر سیاست‌های اجرایی است.

خسروتاج ادامه داد: تامین ارز واردات بخش دیگری از کالاها از طریق واگذاری اظهارنامه صادراتی کالاهای غیربرآورد شده در بند 2 به متقاضیان واردات گروهی که حدود 20 تا 30 درصد صادرات غیرعمده کشور را پوشش می‌دهد نیز به عنوان سومین سیاست پیش‌بینی شده در این زمینه است.

 

توضیح درباره تخلفات در واردات خودرو

وی درباره تخلف انجام شده در زمینه واردات خودرو نیز گفت: بررسی 6400 خودرو در گمرکات نشان داد که این تعداد خودرو توسط شخصی وارد شده که در آن دوره زمانی، امکان واردات نداشته و با وجود اظهارنامه و پرداخت هزینه‌های گمرکی اجازه ترخیص برای این خودروها وجود نداشت.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: واردات این خودروها مصداق قاچاق نداشت و تنها تخلف اداری در این زمینه انجام شده بود که 6 ماه پیش طی اطلاعیه‌ای این تخلف به تعزیرات، گمرکات و سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف کنندگان اعلام شد.

 

چرا قیمت خودرو بالا رفت؟

خسروتاج درپاسخ به این پرسش که با توجه به افزایش دو تا سه برابری قیمت خودروهای وارداتی و به تبع داخلی، آیا وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌پذیرد که این روند به دلیل تصمیم‌های ارزی اخیر این وزارتخانه بوده است؟ عنوان کرد: در حال حاضر در بخش تجارت خودرو مقررات خاصی وضع نشده و همانند گذشته امکان ثبت سفارش برای نمایندگی‌های رسمی وجود دارد و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

وی با بیان اینکه بخشی از قیمت‌ها و افزایش آن‌ها متاثر از نظام عرضه و تقاضا است، افزود: بخش دیگری از نوسانات قیمتی و نگرانی در این زمینه به اخبار سیاسی و اجتماعی باز می‌گردد که منجر به تقاضای کاذب و در عین حال عرضه کاذب می‌شود.

رییس هیات عامل سازمان توسعه تجارت ادامه داد: در حال حاضر سرمایه‌های سرگردانی که توان فعالیت در زمینه ارزی را ندارند و بازار جذابی برای آن‌ها به شنار نمی‌رود، به بازار خودرو وارد شده‌اند.

او یادآور شد: محدودیت‌های موجود در زمینه واردات خودرو رفع شده و مشکلات در این زمینه با برگزاری جلساتی رفع شده و حتی تصمیماتی در زمینه خودروهای دپو شده در گمرک اخذ شد، اما آنچه در حال حاضر منجر به افزایش قیمت خودروها در بازار شده، تنها به دلیل تقاضای کاذب است؛ ضمن آن‌که تاکنون وقت بررسی بازار و روند قیمت‌ها را نداشته‌ام.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان از 9.7 میلیارد دلار ارز تخصیص یافته از ابتدای امسال تاکنون خبر داد و گفت: از این میزان تاکنون 7.5 میلیارد دلار تامین شده است.

 

223225

 

 

کلید واژه‌ها : بازار خودرو - واردات خودرو - خودروسازان - خودرو -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بازار خودرو واردات خودرو خودروسازان خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۰۹۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد

به گزارش خبرنگار اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، جواد اوجی وزیر نفت در مراسم امضای تفاهم نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی ضمن تبریک روز کارگر گفت: خداراشاکرم که امروز این اتفاق خوب رقم خورده است. به لطف پروردگار و توسل به ائمه اطهار و اقدامات جهادی کارکنان وزارت نفت پروژه‌های بسیاری به بهره برداری رسید که از توان آنها رشد تولید و صادرات را بدست آوردیم.

وی تاکید کرد: هر دو دستگاه که متولی ارائه آمار رشد اقتصادی بودند هر سه ماه آمار رشد اقتصادی در تمام بخش‌های اقتصاد را گزارش دادند و فصلی داشتیم که رشد صنعت نفت و گاز به بیش از ۲۵ درصد در این امار رسید. این شرایط تا جایی پیش رفت که حدود نینی از رشد اقتصادی ۶ درصدی سال گذشته کشور مربوط به بخش صنعت نفت و گاز بود.

اوجی گفت: محدودیت سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنایع بالادستی برداشته شد و هلدینگ‌ها نیز به خصوص در بحث جمع آوری گاز‌های مشعل توانایی خود را نشان داده اند. تجارب من در بخش خصوصی مرا به این درک رساند که باید سد مقابل ورود بخش خصوصی به صنایع بالادستی شکسته شود. امروز این فضا باز است و وزارت نفت از هر شرکتی برای توسعه کشور و جهش تولید استقبال می‌کند. امسال بیش از ۵۰ پروژه با ارزش بیش از ۲۵ میلیارد دلار را شروع می‌کنیم.

وزیر نفت تصریح کرد: وزارت نفت برای تحقق شعار سال برنامه دارد و به امید خدا بیش از ۷۰ پروژه به بهره برداری میرسد. تولید نفت ما امسال جهش خواهد داشت و همچنین توان پالایش نفت ما نیز شاهد افزایش خوبی خواهد بود. با جلوگیری از خام فروشی درآمد و ارزش افزوده مال ۲.۵ برابر افزایش خواهد یافت.

وی گفت: در بحث پتروشیمی‌ها سال گذشته ما به پتروشیمی‌ها ۸ درصد گاز بیشتری دادیم و رکورد تولید ۷۵ میلیون تنی توسط پتروشیمی رقم خورد و امیدواریم که امسال این رکورد نیز شکسته شود.  

اوجی تاکید کرد: ناترازی انرژی ناشی از بی توجهی به امر سرمایه گذاری در تولید بوده و صرفه جویی بوده است. به تمام نیروگاه‌ها و صنایعی که در بهینه سازی مصرف انرژی کوشا نیستند اخطار می‌دهیم. نمی‌شود که تولید به دنبال مصرف بدود؛ این نفت و گاز سرمایه مردم است؛ به همین جهت ما باید در بهینه سازی مصرف کوشا باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دلیل اعتراض طلافروشان چیست؟
  • تاکید وزیر صمت بر کیفیت تراکتور ایرانی
  • تاکید ایران و قطر بر توسعه روابط تجاری و سرمایه گذاری
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد
  • شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران
  • (تصاویر) این ۲ خودروی جدید امسال وارد بازار ایران می‌شوند
  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • هم زمان با حضور شرکت جک در نمایشگاه خودرو پکن: 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال وارد بازار ایران می شوند مشخص شدند (+عکس ،اسامی و مشخصات)
  • ۱۱۱ فرصت سرمایه‌گذاری پیش‌بینی و معرفی شده است
  • ۱۷ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در بخش اصناف قم انجام شد