Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-01@08:23:03 GMT

راز موفقیت سه تبعه افغانی در کنکور ارشد چه بود؟

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۰۹۶۸۳

صراط:  دهه اول خردادماه بود که نتایج اولیه کنکور کارشناسی ارشد سال 97 اعلام شد؛ کنکوری که گرچه حاشیه‌هایی حول حذف تعدادی از کد رشته‌ها و دانشگاه‌ها همراه بود، اما کسب رتبه‌های برتر سه تبعه افغانستانی در این آزمون منجرب به اظهارنظر‌های متفاوت درباره این پدیده شد. در این کنکور، زینب حسینی رتبه یک رشته زمین‌شناسی از دانشگاه خوارزمی تهران، مرتضی شفاهی رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد در رشته روابط بین‌الملل از دانشگاه حکیم سبزواری و عزیز الله موحدی رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد در رشته تاریخ از دانشگاه فردوسی مشهد را به‌دست آوردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش خبرنامه دانشجویان ایران در این میان برخی معتقد هستند تنبلی دانشجویان ایرانی و نداشتن آینده‌ای روشن از دانشگاه دلیل اصلی بروز این اتفاق شده است، اما عده‌ای دیگر نیز سخت کوشی افغانستانی‌ها را از دلایل اصلی کسب این رتبه‌های برتر می‌دانند. البته این موضوع مسبوق به سابق نیز است، و طی سال‌های اخیر آمار قبولی دانشجویان افغانستانی در دانشگاه‌های مطرح ایران، با وجود موانع مهاجرات، قوانینی و نگاهی که در میان عامه مردم نسبت به آن‌ها وجود دارد قابل توجه است. به طور مثال در کنکور سال گذشته کارشناسی ارشد «مهدی غلامی» رتبه دوم رشته شهرسازی را کسب کرده بود.

اما رمز این موفقیت چیست؟ مسئله‌ای که می‌توان الگوی خوبی را در اختیار داوطلبان کنکور قرار دهد.

راز موفقیت سه تبعه افغانی در کنکور ارشد چه بود؟

 رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد در رشته روابط بین‌الملل

مرتضی شفاهی یکی از قبول شدگان است، او می‌گوید: قبولی در کنکور کارشناسی ارشد یک پروسه زمانی طولانی با پشتکار بالایی را می‌طلبد، چراکه به‌دلیل اینکه منابع زیادی وجود دارد، مشخص نیست، سؤالات از کدام منابع می‌آید. هر ساله منابع کنکور کارشناسی ارشد تغییر می‌کند و به دلیل غیرتشخیص بودن چگونگی سؤالات، باید مطالب مفهومی مطالعه شود.

او از پشتکار بالای خود می‌گوید، و ادامه میدهد: برای پذیرفته شدن در کارشناسی ارشد روزانه بیش از 15 ساعت مطالعه می‌کردم و به مرور از روزانه حدود چهار ساعت مطالعه به 15 ساعت رسیدم.

او همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا برای رسیدن به این رتبه در مؤسسات کنکور شرکت کرده است؟ گفت: به دلیل بالا بودن میزان شهریه‌ها در مؤسسات کنکور شرکت نکردم، برخی از دوستانم در این مؤسسات شرکت کردند، اما از سرنوشت قبولی آن‌ها اطلاعی ندارم.

شفاهی البته در این گفتگو که با فارس داشته است، درباره آینده خودش نیز می‌گوید: ترجیح می‌دهم، پس از ادامه تحصیل در دانشگاه تهران به افغانستان بازگردم تا به مردم کشورم خدمت کنم.

رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد در رشته تاریخ

عزیزالله موحدی نیز دیگر دانشجوی رشته تاریخ ایران اسلامی دانشگاه فردوسی که رتبه یک رشته تاریخ را در کنکور کارشناسی ارشد کسب کرده است، او برخلاف هم وطن دیگر خود می‌گوید "وقت زیادی برای کنکور نگذاشتم، اما مطالعات پراکنده زیادی در حوزه تاریخ ایران اسلامی داشتم". او در توصیه‌ای به دانشجویان مهاجر می‌گوید: مشکلاتی در زمینه تحصیل دانشجویان وجود دارد، اگر از پس این مشکلات برایند و در برابر این مشکلات تسلیم نشوند روز‌های خوبی در انتظارشان است، تنها توصیه من به دانشجویان همین است.

رتبه یک رشته زمین‌شناسی از دانشگاه خوارزمی تهران

زینب حسینی یکی دیگر از دانشجویان برتر کنکور ارشد است که در رشته زمین‌شناسی دانشگاه خوارزمی تحصیل می‌کند و توانسته در گرایش زمین‌شناسی مهندسی رتبه نخست کنکور کارشناسی ارشد را کسب کند. او همچنین رتبه چهار گرایش هیدروژئولوژی، رتبه شش گرایش سنجش از دور، رتبه 10 گرایش تکتونیک و رتبه 18 گرایش زمین شناسی زیست محیطی و پترولوژی را از آن خود کرده است. او چندی پیش در گفتگویی با ایسنا درباره موفقیت خود می‌گوید: از مهر ماه سال گذشته شروع به درس خواندن برای کنکور کردم در این مدت سعی کردم سراغ منابع متعدد نروم و برای هر درس باتوجه به اهمیتی که داشت، منابع محدودی را برگزینم؛ این منابع را چندین بار و به طور دقیق مطالعه کردم تا کاملا به موضوعات مسلط شدم. البته جزوه برخی اساتید و تست‌های کنکور‌های سال قبل را که به همراه پاسخ تشریحی مطالعه می‌کردم خیلی کمک کننده بود.

حسینی در خصوص مشکلاتی که پیش روی دانشجویان افغان در ایران وجود دارد نیز اظهار کرد: مهمترین مشکل دانشجویان مهاجر شهریه آنهاست، چون دانشجویان خارجی باید ۸۰ درصد شهریه شبانه را پرداخت کنند. او ادامه میدهد: با توجه به این‌که شغل اکثریت مهاجران افغانستانی، کارگری است؛ این میزان شهریه، رقم بالایی محسوب می‌شود و گاه برخی افراد به دلیل بالا بودن هزینه‌ها مجبور به انصراف از تحصیل شده‌اند. این دانشجوی دانشگاه خوارزمی خاطرنشان کرد: البته قانونی در سال گذشته اجرا شد و به دنبال آن تعدادی از دانشجویان افغانستانی که دارای رتبه‌های تک رقمی و دو رقمی بودند، از پرداخت شهریه معاف شدند؛ اگر این قانون امسال هم به همان منوال اجرا شود من و دوستانی که موفق به کسب رتبه زیر صد شده‌اند؛ شهریه پرداخت نخواهند کرد.

او در خصوص وضعیت کشور افغانستان و اینکه به عنوان یک دانشجوی نخبه چگونه می‌تواند به این کشور کمک کند نیز گفت: هرکسی دوست دارد به کشورش کمک کند، ولی متاسفانه اکنون افغانستان به لحاظ اوضاع سیاسی و امنیتی در شرایط بدتری نسبت به گذشته قرار دارد و آینده آن مبهم است، اما در هرحال تمایل دارم به هر شکلی که امکان آن فراهم شود به کشورم خدمت کنم.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: کنکور 97 کنکور ارشد تبعه افغان رتبه اول برترین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۰۹۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد صدرا با حضور ۳۱ شرکت صنعتی در دانشگاه آزاد دزفول گشایش یافت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، رویداد بزرگ صدرا با حضور ۳۱ شرکت صنعتی، مسئولان استانی، شهری و صنعتگران و کارآفرینان شهرستان دزفول در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول برگزار شد.

سید محمدمهدی صافی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول در این مراسم با بیان اهمیت بالای تعامل دانشگاه با صنعت اظهار کرد این واحد دانشگاهی با داشتن رشته‌های مختلف فنی و مهندسی و دانشکده مهارت و کارآفرینی آماده ارائه خدمات به جوانان و طالبان علم و دانش است.

وی با اشاره به چشم‌انداز آینده رشته‌های علوم انسانی و فنی مهندسی در شهرستان دزفول با ابراز نگرانی خود از فاصله گرفتن دانشجویان از رشته‌های علوم پایه و فنی در سال‌های اخیر افزود: اشتغال دغدغه اصلی دانشجویان بعد از اتمام تحصیلات دانشگاهی بوده؛‌ رسالت اصلی دولت و مسئولان جذب و ساماندهی دانشجویان در بازار کار و اشتغال پایدار است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول بین کرد: پیشرفت مهارتی دانشجویان در همه رشته‌ها در این واحد دانشگاهی در مقطع کنونی، چشمگیر بوده و دانشجویان در کنار تحصیل با توجه به شعار «هر دانشجو در هر ترم یک مهارت» در حال مهارت‌آموزی هستند.

 پیوند علم و صنعت به‌منظور اشتغال جوانان با برگزاری رویداد صدرا

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان دزفول نیز با اشاره به پیشرفت علمی و صنعتی ایران اسلامی در عصر کنونی، حملات موشکی و پهپادی ایران به رژیم کودک کش اسرائیل را مرهون پیشرفت صنعتی ایران دانست و گفت:‌ برگزاری رویداد صدرا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول و پیوند علم و صنعت به‌منظور اشتغال جوانان این شهر باید به فال نیک گرفت.

علیرضا خردمند اضافه کرد: هم سو بودن رشته‌های علوم انسانی و فنی مهندسی برای پیشرفت اقتصادی و اشتغال‌زایی لازم و ملزوم هم بوده و وجود رشته‌های مدیریتی برای تربیت مدیران کارآمد ضروری است تا بتوان با علم مدیریتی برنامه‌ریزی‌های کارشناسی شده‌ای را انجام داد و در خدمت رشته‌های فنی و مهندسی و مهارتی بود تا چرخهٔ صنعت و اقتصاد به درستی بچرخد.

همکاری و تعامل مسئولان شهری دزفول برای ساخت مسکن دانشگاهیان

معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان نیز با اشاره به علوم فناوری و آمایش‌های پیش‌بینی‌شده برای سال‌های آینده رشته‌های موجود در دانشگاه و نیاز‌های فردای ایران و استان خوزستان عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی تاکنون نه تنها هیچ کمکی از دولت نگرفته؛ بلکه دولت مبالغ زیادی را به دانشگاه بدهکار است و اگر این بدهی‌های دولت پرداخت شود از زیان دهی خارج خواهیم شد.

محسن چگینی ادامه داد:‌ با همه این مشکلات دانشگاه آزاد اسلامی در همه حوادث و بحران‌ها در کنار مردم و دولت بوده، ازجمله در حادثه سیل ۹۸، در زمان کرونا و در مباحث آموزشی و فرهنگی در کنار دولت بوده و خواهد بود.

وی از فرماندار دزفول و مسئولان شهری خواستار همکاری و تعامل با دانشگاه درباره ساخت مسکن استادان و کارمندان شد و مطرح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول هم زمین مناسب و هم مجوز ساخت مسکن از سازمان مرکزی دانشگاه دارد.

مدیر اجرایی رویداد صدرا و رئیس دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول نیز گزارشی از روند این رویداد و خدمات دانشکده مهارت و کارآفرینی ارائه کرد و استقبال صاحبان صنایع از این رویداد را بی‌نظیر دانست.

 نادر رستمی‌زاده اضافه کرد: بیش از ۵۰ شرکت صنعتی اعلام آمادگی داشتند که در این رویداد شرکت کنند که در نهایت ۳۱ شرکت صنعتی با برپایی غرفه‌هایی در این نمایشگاه و رویداد مهم دستاورد‌ها و خدمات خود را برای عموم مردم به‌ویژه صنعتگران و دانشجویان به نمایش گذاشتند.

به گزارش آنا،  در پایان مسئولان و دانشجویان با حضور در محل نمایشگاه و بازدید میدانی از غرفه‌های نمایشگاه با صنعتگران و صاحبان شرکت‌های حاضر در نمایشگاه و دستاورد‌های آنها آشنا شدند. بازارچه صنایع خلاق دانشجویی دیگر نمایشگاهی بود که پس از افتتاح نمایشگاه رواید صدرا مورد بازدید قرار گرفت و از آثار دانشجویان خلاق و هنرمند واحد بازدید کردند. نمایشگاه رویداد صدرا به مدت سه روز از ۱۰ تا ۱۲ اردیبهشت‌ماه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول فعال بود و علاقه‌مندان می‌توانند هر روز از ساعت ۹ صبح تا ۱۴ بعدازظهر از این نمایشگاه دیدن کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
  • مهلت ثبت نام پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد پیام نور تمدید شد
  • حذف ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری
  • همایش روانشناسی در دانشگاه آزاد قم برگزار شد
  • ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد شهرکرد
  • رویداد صدرا با حضور ۳۱ شرکت صنعتی در دانشگاه آزاد دزفول گشایش یافت
  • خراسان رضوی، رتبه دوم کشور در جذب نخبگان به دانشگاه فرهنگیان
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد
  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری